Λιζέτα Νικολάου

τραγουδίστρια

Η Λιζέτα Κατικαρίδου, γνωστή ως Λιζέτα Νικολάου είναι ελληνίδα ερμηνεύτρια του ελληνικού τραγουδιού.

Λιζέτα Νικολάου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Λιζέτα Νικολάου (Ελληνικά)
Όνομα γεννήσεωςΛιζέτα Κατικαρίδου
Γέννηση2  Οκτωβρίου 1951
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητατραγουδίστρια

Γεννήθηκε το 1951. Ερμήνευσε τραγούδια του Μίκη Θεοδοράκη, ενώ πρωτοπαρουσιάστηκε με μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές, τον Μαρκόπουλο, Τσιτσάνη, Γαργανουράκη, τη Μοσχολιού, Γαλάνη και άλλους.

Ενδεικτική δισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Σκοπευτήριο, 1975
  • Αφιέρωμα, 1975
  • Το Χαμόγελο Της Λιζέττας, 1977
  • Σ' Αγάπησα, Μ' Αγάπησες, 1980
  • Βενετιά Και Φανάρι, 1982
  • Ποντιακά Τραγούδια Με Τη Λιζέττα Νικολάου, 1985
  • Τα Κέφια Της Λιζέττας, 1985
  • Έτσι Χάνονται Οι Αγάπες, 1986
  • Θέλω Ν' Αντισταθώ, 1989
  • Νυχτερινοί Έρωτες, 1990
  • Τέρεν Μάνα Πως Χορεύω, 1992
  • Τα Τραγούδια Του Πατέρα μου, 1995
  • Ποντιακή Ραψωδία, 1997