Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Μαρία Κανελλοπούλου (Καλάβρυτα 25 Μαΐου 1951) είναι Ελληνίδα ηθοποιός και πολιτικός, εκλεγμένη βουλευτής μέχρι το 2015.

Μαρία Κανελλοπούλου
Γέννηση25  Μαΐου 1951
Καλάβρυτα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και πολιτικός
Σημαντικά έργαΤο καφέ της Χαράς
Εμείς κι εμείς

Πίνακας περιεχομένων

ΚαριέραΕπεξεργασία

Έχει παίξει σε πολλές σειρές της τηλεόρασης. Έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό παίζοντας στις τηλεοπτικές σειρές Μάνα είναι μόνο μία, Εμείς κι εμείς, Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη και Το καφέ της Χαράς.

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Έχει κατέβει υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Αχαΐας στις εκλογές του 2007 και του 2009, έπειτα εξελέγη δημοτική σύμβουλος Αθηναίων έως το 2012. Στις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2012 εξελέγη βουλευτής με 8.760 ψήφους, δεύτερη πίσω από τον αρχηγό του κόμματος Αλέξη Τσίπρα[1]. Τον Αύγουστο του 2015 ανακοίνωσε πως δε θα βάλει ξανά υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.[2]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1988 Στη σκιά του φόβου
1990 Ταξίδι στην Αυστραλία
1992 Πεθαμένο λικέρ

Πάνω, κάτω και πλαγίως

1999 Peppermint
2003 Οι θεατρίνες

ΣίριαλΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1990 Οι Τρεις Χάριτες MEGA
1992 Οι Απαράδεκτοι

Απίστευτα... κι όμως ελληνικά

MEGA

MEGA

1993 Μάνα είναι μόνο μία MEGA
1994 Εμείς κι εμείς MEGA
2000 Τι ψυχή θα παραδώσεις, μωρή; MEGA
2001 Άκρως οικογενειακόν ΑΝΤ1
2002 Οι στάβλοι της Εριέττας Ζαΐμη ΑΝΤ1
2003 Το καφέ της Χαράς ΑΝΤ1
2008 Πάρις και Ελένη

Το κόκκινο δωμάτιο : οι Μενούνοι

ΑΝΤ1

MEGA

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2008 Φούστα μπλούζα
2017 Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • Θόδωρος Έξαρχος: "Έλληνες ηθοποιοί - Αναζητώντας τις ρίζες", Βραβείο Ακαδημίας Αθηνών
  • www.90lepta.com
  • www.retrodb.gr

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία