Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Ντανιήλ Βαλέριεβιτς Κοζλόφσκι (Ρώσικα: Данила Валерьевич Козловский) είναι Ρώσος ηθοποιός και μοντέλο (γεννημένος 3 Μαΐου του 1985).

Ντανίλα Κοζλόφσκι
Danila Kozlovsky Odessa.jpg
Γέννηση 3 Μαΐου 1985 (1985-05-03) (34 ετών)
Μόσχα, Ρωσία
Εθνικότητα
Ρωσική
Χώρα πολιτογράφησης Ρωσία
Σπουδές Ακαδημία τεχνών του Κρατικού θεάτρου της Αγίας Πετρούπολης
Ιδιότητα μοντέλο, ηθοποιός θεάτρου, ηθοποιός ταινιών, ηθοποιός και σκηνοθέτης κινηματογραφικών έργων[1]
Σύζυγος d:Q4277994 (2008–2011)
Σύντροφος
Γιούλια Σνιγκίρ
Είδος τέχνης
Ηθοποιός
Μοντέλο
Βραβεύσεις Golden Eagle Award, Nika Award, Golden Mask και Merited Artist of the Russian Federation
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

Πίνακας περιεχομένων

ΒίοςΕπεξεργασία

Ο Ντανίλα Κοζλόφσκι γεννήθηκε στις 3 Μάη του 1985 στη Μόσχα . Η μητέρα του, Ναντέζντα Ζβινιγκορόντσκαγια, είναι ηθοποιός και ο πατέρας του, Βαλέρι Κοζλόφσκι, ήταν καθηγητής στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας στα μέσα μαζικής επικοινωνίας. Έχει έναν μεγαλύτερο αδερφό, τον Γεγκόρ, και έναν μικρότερο αδερφό, τον Ιβάν. Από νεαρή ηλικία , ο Ντανίλα έμαθε χορό, μουσική, μαθαίνοντας να παίζει σαξόφωνο και άλτο. Κατά τα πρώτα χρόνια του, άλλαζε συχνά σχολεία, πιθανόν λόγω ζητημάτων πειθαρχίας. Έκανε το μεγάλο ντεμπούτο του στη μικρή οθόνης το 1994, παίζοντας έναν προβληματικό νέο, τον Ντένις στην τηλεοπτική ρωσική σειρά Простые истины (Simple Truths-Απλές Αλήθειες).

Το 1996 έγινε δεκτός στη Ναυτική Στρατιωτική Σχολή, στην οποία μαθήτευσε μέχρι την αποφοίτησή του, το 2002. Μετά την αποφοίτησή του εγγράφηκε στην Αγία Πετρούπολη, στο Θέατρο Arts Academy, στην υποκριτική/σκηνοθεσία και καθηγητής του ήταν ο Λεφ Ντόντιν. Κατά τη διάρκεια του τέταρτου έτους έκανε το ντεμπούτο του στη σκηνή του Μικρού Δραματικού Θεάτρου, που παίζει το ρόλο του Έντγκαρ στον "Βασιλιά Ληρ" του 2006. Ο ρόλος του του έδωσε το πρώτο θεατρικό του βραβείο, ένα ειδικό βραβείο Εμπειρογνωμόνων του Συμβουλίου της "Gold Sofit" (το κορυφαίο βραβείο θεάτρου στην Αγία Πετρούπολη) για το καλύτερο ντεμπούτο.

Έχει λάβει το εθνικό βραβείο Χρυσού Αετού για το Soulless (Духless), κερδίζοντας την υποψηφιότητα καλύτερου ηθοποιού. Το 2014 έπαιξε τον Ντιμίτρι Μπελίκοβ στην πρώτη αμερικανική ταινία του, Vampire Academy μαζί με τη Ζόι Ντόιτς, τη Λούσι Φράι και τον Ντόμινικ Σέργουντ. Το 2015 θα παίξει τον ρόλο του Έραστ Φαντόριν, στο "The Decorator", βασισμένο στο μυθιστόρημα του Μπαρίς Ακούνιν. Έπαιξε τον ρόλο του Ίγκορ Ντόριν, στην ταινία The Spy (Шпион) μαζί με τον Φιόντορ Μπονταρτσούκ, βασισμένο στο μυθιστόρημα του Ακούνιν.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Έχει δύο αδέρφια, τον Γιεγκόρ και τον Ιβάν. Στα τέλη του 2008 παντρεύτηκε την ηθοποιό Ούρσουλα Μαγκνταλένα Μάλκα. Το διαζύγιο του ζευγαριού βγήκε το 2011. Το 2012 αρραβωνιάστηκε τη Ρωσίδα ηθοποιό και μοντέλο Γιούλια Σνιγκίρ αλλά η σχέση τους τελείωσε στις αρχές του 2013. Το 2014 αρραβωνιάστηκε την ηθοποιό, μοντέλο και συγγραφέα Όλγκα Ζούεβα.

Ο Κοζλόφσκι συμμετέχει ενεργά σε φιλανθρωπικές οργανώσεις.

ΣτοιχείαΕπεξεργασία

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1994 Simple Truths Ντένις Σειρά
2004 Sissi: The Rebel Empress Φρανς Τζόζεφ Ταινία
2005 Garpastum Νικολάϊ Ταινία
2006 Alka Λιόνιια Αστάχοφ Μίνι σειρά
2007 Lenin's Legacy Σεργκέι Μίνι σειρά
2008 Πίσω στο χρόνο (ταινία) Σεργκέϊ Μπόρναμ Φιλάτοφ Ταινία
2009 Jolly Fellows Λιούσια Ταινία
2009 A. D. Ντανιήλ Αγκέγεφ Ταινία
2010 Moscow, I Love You! (ταινία) Οδηγός Ταξί Ταινία
2011 Gulf Stream Under the Iceberg Άρι Μπρούλσκι Ταινία
2011 Hamlet of the 21st Century Λαέρτης Ταινία
2011 Πέντε νύφες (ταινία) Αλεξέι Καβέριν Ταινία
2012 Ο Κατάσκοπος (ταινία) Γιεγκόρ Ντόριν Ταινία
2012 Άκαρδος Μαξ Αντρέγεφ Ταινία
2012 Θρύλος № 17 (ταινία) Βαλέρι Χαρλάμοφ Ταινία
2013 It All Began in Kharbin Μπορίς Γιεϊμποζένκο Ταινία
2014 Vampire Academy (ταινία) Ντιμίτρι Μπέλικοφ Ταινία
2014 Ντουμπρόφσκι (ταινία) Ντιμίτρι Μπέλικοφ Ταινία
2015 The Decorator Έραστ Φαντόριν Ταινία
2015 Viking Βλαδίμηρος ο Α΄ του Κιέβου Ταινία

Εξωτερικοί ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία

  • Ανακτήθηκε στις 14  Ιουνίου 2019.