Άνοιγμα κυρίου μενού

Σωκράτης Αλαφούζος

Έλληνας ηθοποιός

Ο Σωκράτης Αλαφούζος (Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 1962) είναι Έλληνας ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σωκράτης Αλαφούζος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Σωκράτης Αλαφούζος (Ελληνικά)
Γέννηση2 Οκτωβρίου 1969 (1969-10-02) (50 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός και σκηνοθέτης
ΣύζυγοςΒάσω Γουλιελμάκη
(2001-2008)
ΤέκναΜαρίλια Αλαφούζου
Είδος τέχνηςΗθοποιός, Σκηνοθέτης

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Έκανε το ντεμπούτο του ως ηθοποιός στον κινηματογράφο το 1982 έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, Η στροφή. Ακολούθησαν οι συμμετοχές του στις ταινίες "Μισόγιομο Φεγγάρι", "Ο κλοιός", "Αντίστροφη πορεία", και "Τοπίο στην ομίχλη" κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980.

Έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο το 1985 στη σειρά "Η Ζωή του Αττίκ" στην κρατική τηλεόραση ενώ ακολούθησαν οι σειρές "Ένας Φιλήσυχος άνθρωπος", "Η παρέλαση", "Η Αλτάνα της Πάργας", "Ημέρες Οργής" και "Οικογένεια". Έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της συμμετοχής του στην καθημερινή σειρά Η Λάμψη όπου πρωταγωνίστησε τις σεζόν 1998-2000 ενώ τις σεζόν 2000-2003 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη δραματική σειρά Αέρινες Σιωπές.

Τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αμερική. Εκεί έχει λάβει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές μεταξύ των οποίων "Criminal Minds", "AJ and the queen" κ.ά..

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Από το 2001 μέχρι το 2008 υπήρξε παντρεμένος με την επίσης ηθοποιό Βάσω Γουλιελμάκη με την οποία έχουν αποκτήσει και μία κόρη τη Μαρίλια.


ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1985-1986 Η ζωή του Αττίκ ΕΡΤ2 Βασικό Καστ
1988-1989 Ένας φιλήσυχος άνθρωπος ΕΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η παρέλαση ΕΤ1 Νίκος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989-1990 Επικίνδυνη Αλήθεια ΕΤ2 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Η Αλτάνα της Πάργας ΕΤ2 Βασικό Καστ
1991 Οικογένεια ANT1 Guest Εμφάνιση
1991-1992 Ημέρες Οργής ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992 Quantum Leap NBC Nikos Stathatos Επεισόδιο: "Leaping of the Shrew"
1993-1994 Αμαρτίαι Γονέων ΕΤ2 Κώστας Κλαυδιανός Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1994 Οι δικηγόροι της Αθήνας STAR Βασίλης Αρβανιτάκης Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 7-10
Γόβα Στιλέτο ANT1 Guest Εμφάνιση
Τμήμα Ηθών ANT1 Επεισόδιο: "Διπλωματικό Επεισόδιο"
Τολμηρές Ιστορίες ANT1 Κώστας Συμμετοχή σε 2 επεισόδια
1995 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Επεισόδιο: "Οργή"
Μαγική Νύχτα ΕΤ1 Επεισόδιο: "Το σκοτάδι της σιωπής"
ΕΤ1 Ανδρέας Επεισόδιο: "Βαθιά Νερά"
1995-1996 Τα Ψάθινα Καπέλα ΕΤ1 Μάριος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Διπλά Αλήθεια ΕΤ1 Ανδρέας Μάνεσης Επεισόδιο: "Εις σάρκα μίαν"
1998-2000 Η Λάμψη ANT1 Αλέξης Δράκος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2003 Αέρινες Σιωπές MEGA Ορέστης Παναγιώτου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Γιώργος Επεισόδιο: "Στην τύχη"
ALPHA υπαστυνόμος Επεισόδιο: "Χρόνια Πολλά"
2002 ALPHA Επεισόδιο: "Τρωικός Πόλεμος"
2004-2007 10η εντολή ALPHA διάφοροι ρόλοι Συμμετοχή σε 10 επεισόδια
2005-2006 Κινούμενη Άμμος ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Σταμάτης Επεισόδιο: "Και κερατάς και δαρμένος"
2007-2008 Ο γητευτής ANT1 Νικήτας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Μαύρα Μεσάνυχτα MEGA Βασίλης Κουτρουμπάς Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 5
Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον ANT1 Ιάκωβος Μουτσινάς Guest Εμφάνιση
Όλα στον αέρα MEGA γιατρός Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 6,7
2008-2009 Ο ψεύτης παππούς ΕΤ1 Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Ο 3ος Νόμος MEGA Τάκης Επεισόδιο: "Πείνα"
MEGA Στάθης Επεισόδιο: "Βελουδένιες"
2010-2011 Κούκλες MEGA Ανδρέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010-2012 Τα Μυστικά της Εδέμ MEGA Θάνος Ευθυμίου Βασικό Καστ
2017 Criminal Minds CBS Giannis Petrou Επεισόδιο: "Pankration"
2019



2019

AJ and the Queen



Ου φονευσεις

Netflix



Open

Igor



Στεργιος Λιακοπουλος

Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 3


Επεισοδιο:

"Υφαλος"


Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος
1982 Η στροφή Αργύρης
1985 Μισόγιομο φεγγάρι
1987 Ο κλοιός Αχιλλέας
Αντίστροφη πορεία Γιάννης Κατσώνης
1988 Τοπίο στην ομίχλη αγοραστής ποδηλάτου
1996 Προς την ελευθερία
1997 Πες πως μ' αγαπάς
1999 Η διακριτική γοητεία των αρσενικών Δημήτρης
2011 Little King
2014 Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου αστυνομικός
2015 Between black and white
2016 Έτερος Εγώ πατέρας Δανάης
Caged no more Χρήστος

Θεατρικές παραστάσειςΕπεξεργασία

Κατάλογος βασικών πληροφοριών θεατρικών παραστάσεων, στις οποίες συμμετείχε ο Αλαφούζος ως ηθοποιός.

χρονική περίοδος παράσταση ρόλος εταιρεία παραγωγής θέατρο σκηνοθέτης
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1999/2000 Εδουάρδος Β Έντμουντ, Κόμης Κεντ Νέα Σκηνή Τέχνης περιοδεία Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος
Ελληνική Θεατρική Περίοδος 1999/2000 Καλιγούλας Χαιρέας Ηθικόν Ακμαιότατον
Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Θέατρο του Νέου Κόσμου Θανάσης Σαράντος

Περισσότερες πληροφορίες για κάθε παράσταση εμφανίζονται ενεργοποιώντας τον σύνδεσμο που υπάρχει στο όνομα της κάθε παράστασης