Βάσω Γουλιελμάκη

Ελληνίδα ηθοποιός

Η Βάσω (Βασιλεία) Γουλιελμάκη (Θεσσαλονίκη, 27 Φεβρουαρίου 1970) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Βάσω Γουλιελμάκη
Γέννηση27  Φεβρουαρίου 1970
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΑνώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΣωκράτης Αλαφούζος (2001–2008)

Βιογραφικό

Επεξεργασία

Γεννήθηκε το 1970 στη Θεσσαλονίκη όπου και μεγάλωσε. Από μικρή ηλικία ασχολήθηκε με τη ρυθμική γυμναστική σε επίπεδο πρωταθλητισμού και αυτή η δραστηριότητά της την οδήγησε σε επιθυμία να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον χορό. Τελικά αποφάσισε να δώσει εξετάσεις στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όπου και πέρασε. Μετά την αποφοίτηση της μετακόμισε μόνιμα στην Αθήνα όπου κατοικεί μέχρι σήμερα.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε μέσα από τη παιδική σειρά της ΕΡΤ2, <<Κάπου κάπως κάποτε 1988>> βλεπετε [1], και έπειτα στην σειρά «Το Φάντασμα» όπου είχε ένα μικρό ρόλο. Ακολούθησαν δυο guest εμφανίσεις στις σειρές Οι Απαράδεκτοι και «Εξ αδιαιρέτου». Το 1992 συμμετείχε σε τρία επεισόδια της σειράς Ανατομία ενός εγκλήματος. Οι πρώτοι της πρωταγωνιστικοί ρόλοι της ήρθαν στις σειρές Βανίλια σοκολάτα και Κωστής Παλαμάς. Έγινε ευρέως γνωστή μέσα από την σειρά Ο κακός βεζίρης ως Πολυξένη Αρχοντάκη. Ακολούθησαν πολλές τηλεοπτικές εμφανίσεις με πιο γνωστές αυτές στις σειρές Κωνσταντίνου και Ελένης, Το Κόκκινο Δωμάτιο και Στο Παρά 5.

Προσωπική ζωή

Επεξεργασία

Από το 2001 έως το 2008 ήταν παντρεμένη με τον ηθοποιό Σωκράτη Αλαφούζο με τον οποίο απέκτησε μία κόρη, τη Μαρίλια (γενν. 6 Απριλίου 2004).[1]

Φιλμογραφία

Επεξεργασία
Έτος Τίτλος Ρόλος Σημειώσεις
1991 Δυο ήλιοι στον ουρανό Μαρία Κινηματογραφικό ντεμπούτο
1992 Το πεθαμένο λικέρ [2] Ραλλού Πρωταγωνιστικός ρόλος
1999 Safe Sex Βιβή [3] Πρωταγωνιστικός ρόλος
2001 Ροζ ολοταχώς Καίτη Πρωταγωνιστικός ρόλος
Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο Βάσω Κοπέλα στο γραφείο
2009 Πεθαίνω για σένα [4] καθηγήτρια φυσικής Guest εμφάνιση

Παραπομπές

Επεξεργασία
  1. ΓΙΑΤΖΟΓΛΟΥ, ΦΡΑΝΣΙΣ (7 Απριλίου 2022). «Μαρίλια Αλαφούζου: Η κόρη της Βάσως Γουλιελμάκη και του Σωκράτη Αλαφούζου έγινε 18 ετών». BOVARY. Ανακτήθηκε στις 3 Σεπτεμβρίου 2022. 
  2. «Το «Πεθαμένο λικέρ» στο Θερινό Σινεμά της ΕΡΤ2». ΕΡΤ. 26 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023. 
  3. SAFE SEX best Παπαδόπουλος (φαιδωνας),Βάσω Γουλιελμάκη (Βιβή), https://www.protothema.gr/webtv/default-folder/3744128/safe-sex-best-papadopoylos-faidwnas-basw-goylielmaki-bibi-/, ανακτήθηκε στις 2023-02-28 
  4. «Πεθαίνω για σένα…». CultureNow.gr. 21 Δεκεμβρίου 2008. Ανακτήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2023.