Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Φωτεινή Τσακίρη (Όφενμπαχ, 9 Ιουλίου 1975) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Φωτεινή Τσακίρη
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Φωτεινή Τσακίρη (Ελληνικά)
ΓέννησηΦωτεινή Τσακίρη
9 Ιουλίου 1975 (1975-07-09) (44 ετών)
Flag of Germany.svg Όφενμπαχ
ΕθνικότηταΕλληνίδα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΕκπαίδευσηΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών,
Κέντρο Αρχαίου Δράματος
ΣπουδέςΕθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΗθοποιός
Οικογένεια
ΣύζυγοςΤάσος Γουσέτης
(2011-σήμερα)
ΤέκναΜαλένα Γουσέτη

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Όφενμπαχ, ενώ ο τόπος καταγωγής της είναι η Ορεστιάδα. Σε ηλικία 18 ετών ήρθε στην Ελλάδα με σκοπό να ασχοληθεί με την υποκριτική. Σπούδασε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Κέντρο Αρχαίου Δράματος. Το 1995, έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στην αστυνομική σειρά "Δρόμοι της πόλης" του Μανούσου Μανουσάκη στον ANT1. Από 1998 μέχρι το 2001 συμμετείχε στην καθημερινή σειρά του MEGA Απαγορευμένη Αγάπη, ενώ τις σεζόν 1999-2001 είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά "Τα παιδιά της γειτονιάς" στην ΕΤ1. Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη σειρά Πενήντα Πενήντα στο ρόλο της Βίβιαν. Ακολούθησαν οι σειρές Φιλοδοξίες και "Μόνο εσύ". Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά Μπαμπά μην τρέχεις, ενώ τις σεζόν 2008-2010 στη σειρά Λίτσα.com. Από το 2012 ως το 2014 είχε έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στη κωμική σειρά του MEGA Με τα παντελόνια κάτω. Το 2018 συμμετείχε σε κάποια επεισόδια της σειρά "Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια". Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνιστεί στην καθημερινή σειρά "Η Επιστροφή" στον ANT1.


Στον κινηματογράφο έχει λάβει μέρος στην ταινία "Το έτερον ήμισυ" το 2011.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1995-1996 Δρόμοι της πόλης ANT1 Μάρθα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-2002 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Νόρα Βασικό Καστ
1999-2001 Τα παιδιά της γειτονιάς ΕΤ1 Εύα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Φιλοδοξίες MEGA Όλγα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2011 Πενήντα Πενήντα MEGA Βίβιαν Σαραντινού Βασικό Καστ
2006-2007 Μόνο Εσύ ΝΕΤ Κατερίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007-2008 Μπαμπά μην τρέχεις MEGA Μιράντα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008-2009 Λίτσα.com ANT1 Τζένη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2012-2014 Με τα παντελόνια κάτω MEGA Αλίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2013 Στο Ράφι epsilontv Φένια Επεισόδιο: "Το πλούσιο γεροντοπαλίκαρο"
2018 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια ANT1 Χριστίνα Καρασάββα Guest Εμφάνιση - Επεισόδια 34-41
2018-2019 Η Επιστροφή ANT1 Βίκυ Ανδρέου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος κινηματογραφικής ταινίας Ρόλος Σκηνοθεσία
2011 Το έτερον ήμισυ Αλίκη Βαγγέλης Σεϊτανίδης

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία