Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Τζος Ντέιβις (Joshua Paul "Josh" Davis, 29 Ιουνίου 1972), γνωστός ως DJ Shadow, είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής.

DJ Shadow
DJ Shadow tim festival.jpg
ΨευδώνυμοDJ Shadow
Γέννηση29  Ιουνίου 1972[1]
Χέιγουαρντ
Χώρα πολιτογράφησηςΗνωμένες Πολιτείες Αμερικής
Ιδιότηταντι τζέι, συνθέτης, DJ και μουσικός παραγωγός
ΌργαναΠληκτροφόρο
Είδος τέχνηςxιπ χοπ
ΙστοσελίδαΕπίσημος ιστότοπος
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στο Hayward, Καλιφόρνια στις ΗΠΑ. Για πολλούς ο DJ Shadow θεωρείται ότι έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της instrumental hip hop μουσικής. Είχε κυκλοφορήσει μερικά κομμάτια με την Hollywood Records αλλά έγινε γνωστός το 1991 όταν κυκλοφόρησε κομμάτια με την Mo' Wax Records του James Lavelle. Το πρώτο του άλμπουμ, 'Endtroducing.....'(1996), έμεινε στο Guinness World Records σαν το πρώτο άλμπουμ φτιαγμένο ολόκληρο από samples ("First Completely Sampled Album").

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • 1996 - Endtroducing.....
  • 1998 - Preemptive Strike
  • 2002 - The Private Press
  • 2003 - The Private Repress (Japanese Remix Album)`
  • 2004 - In Tune and On Time
  • 2005 - Endtroducing..... (2xCD Deluxe Edition)
  • 2006 - The Outsider
  • 2011 - The Less You Know, the Better
  • 2014 -

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία