Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Έφη Παπαθεοδώρου (Ευθυμία Παπαθεοδώρου, Σιταράλωνα Τριχωνίδας 26 Αυγούστου 1938) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Έφη Παπαθεοδώρου
Γέννηση 26 Αυγούστου 1938 (80 ετών)
Σιταράλωνα Αιτωλοακαρνανίας
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα κωμικός και ηθοποιός
Είδος τέχνης Ηθοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματα Κωμωδία
Σημαντικά έργα Στο Παρά 5

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Μαθήτρια του Δημήτρη Ροντήρη, έχει συμπρωταγωνιστήσει με την Έλλη Λαμπέτη και απετέλεσε μέλος της ομάδας που ξεκίνησε το «θέατρο Αμόρε».

Στην τηλεόραση έχει συμμετάσχει στην παιδική σειρά Του Κουτιού τα Παραμύθια (ΕΡΤ) και τη σειρά Δούρειος Ίππος του (ΑΝΤ1). Παρόλη τη 40χρονη δραστηριότητά της, ένα σημαντικό σταθμό στην καριέρα της απετέλεσε όταν η φίλη της Ειρήνη Κουμαριανού την πρότεινε για το ρόλο της «Θεοπούλας» στη σειρά Στο Παρά 5.

Το 2005 συμμετείχε στην ελληνοαμερικάνικη ταινία Ένα μπλου τζιν για τέσσερις. Το 2006 πρωταγωνίστησε και στη δραματική σειρά My family and other animals που προβλήθηκε από το BBC και στην ταινία Όπα που γυρίστηκε στην Πάτμο και σε άλλα νησιά. Επίσης πρωταγωνίστησε στον 1ο Κύκλο της τηλεοπτικής σειράς Λατρεμένοι μου γείτονες. Το 2015 συμμετείχε στο ριμέικ της ελληνικής σειράς "Οι γαμπροί της Ευτυχίας".

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1986 Οικογένεια Βλαμένου ΕΡΤ χαρτοπαίχτρα Τηλεοπτικό ντεμπούτο
1987 Του κουτιού τα παραμύθια ΕΤ1 Σοφία Guest εμφάνιση
1992 Ιστορίες με απρόοπτο τέλος ΕΤ1 Μαρία Επεισόδιο: "Μπούμερανγκ"
1994 Ανατομία ενός εγκλήματος ΑΝΤ1 υπηρέτρια Επεισόδιο: "Δηλητήριο"
Επεισόδιο: "Sorry Τζίμη"
1995 Επεισόδιο: "Σόνια Κρίλοβιτς"
Επεισόδιο: "Σαλώμη"
Επεισόδιο: "Έκπτωτος άγγελος"
Άλλη το πρωί άλλη το βράδυ MEGA αδελφή Καλή Guest εμφάνιση
Δρόμοι της πόλης ΑΝΤ1 Επεισόδιο: "Το μυστικό που σκοτώνει"
Χαμένη άνοιξη ΕΤ1 Guest εμφάνιση
1996 Οι επαγγελματίες MEGA Επεισόδιο: "Τατουάζ"
1999 Μπαμ μπαμπάς και μπέμπα ΑΝΤ1 Guest εμφάνιση
2000 Δούρειος Ίππος ΑΝΤ1 γιαγιά Guest εμφάνιση
Κόκκινος Κύκλος ALPHA γιαγιά Επεισόδιο: "Δεσμοί αίματος"
2002 υπηρέτρια Επεισόδιο: "Τρεις γενιές"
2005 Ο θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ Guest εμφάνιση
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA μητέρα Αντιγόνης Επεισόδιο: "Οι συμπεθέρες"
2005-2007 Στο Παρά 5 MEGA Θεοπούλα Τζίνη Πρωταγωνιστικός ρόλος
2007-2009 Λατρεμένοι μου γείτονες MEGA Ζαμπέτα Αραμπατζή-Τσιφτσόγλου Πρωταγωνιστικός ρόλος
2009 Όλα στον αέρα MEGA Έρρικα Guest εμφάνιση
Μαύρα Μεσάνυχτα MEGA Λουκία Σπύρου Guest εμφάνιση
2012 Ελεύθερος κι ωραίος ΑΝΤ1 Ασπασία Πρωταγωνιστικός ρόλος
2013 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα ALPHA Ελενίτσα Guest εμφάνιση
2014 Δια ταύτα ALPHA Παγώνα Μακρή Επεισόδιο: "Γριές εν δράσει"

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
2017 Γοργόνες και Μάγκες

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Στις εκλογές Σεπτεμβρίου του 2015 ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες ηθοποιοί, η γενιά μας. Εκδόσεις Δωδώνη