Κατάλογος έργων του Αντρέα Μαντένια

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Στο λήμμα αυτό περιλαμβάνονται έργα του Αντρέα Μαντένια.

Α. Διάφορα μείζονα έργαΕπεξεργασία

Εικόνα Τίτλος Χρονολογία Χαρακτηριστικά Κράτος Πόλη Χώρος
 
Άγιος Μάρκος
περ. 1447 - 1448
Τέμπερα σε καμβά 82 × 63,7 cm
Γερμανία
Φραγκφούρτη
Μουσείο Σταίντελ
 
Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
περ. 1448 - 1451
Τέμπερα σε ξύλο, 48 × 36 cm
Βραζιλία
Σάο Πάουλο
Museu de Arte
 
Πολύπτυχο του Αγίου Λουκά
1453 - 1454
Τέμπερα σε ξύλο, 177 × 230 cm
Ιταλία
Μιλάνο
Πινακοθήκη Μπρέρα
 
Παρθένος και Βρέφος μεταξύ του Αγίου Ιερωνύμου και του Αγίου Λουδοβίκου της Τουλούζης
περ. 1455
Τέμπερα σε ξύλο, 69 × 44 cm
Γαλλία
Παρίσι
Musée Jacquemart-André
 
Η Κοίμηση της Θεοτόκου
1461
Τέμπερα και χρυσός σε ξύλο, 54 × 42 cm
Ισπανία
Μαδρίτη
Μουσείο του Πράδο
 
Υπαπαντή
1460
Τέμπερα σε ξύλο, 67 × 86 cm
Γερμανία
Βερολίνο
Πινακοθήκη
 
Εικόνα βωμού του Αγίου Ζήνωνα
1457 - 1460
Τέμπερα σε ξύλο, 480 × 450 cm[1]
Ιταλία
Βερόνα
Βασιλική του Αγίου Ζήνωνα
 
Άγιος Σεβαστιανός (Βιέννη)
1456 - 1459
Τέμπερα σε ξύλο, 68 × 30 cm
Αυστρία
Βιέννη
Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης
 
Άγιος Σεβαστιανός (Λούβρο)
1480
Τέμπερα σε καμβά 255 × 140 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
 
Άγιος Σεβαστιανός (Βενετία)
1490
Τέμπερα σε πάνελ 68 × 30 cm
Ιταλία
Βενετία
Ca' d'Oro
 
Άγιος Γεώργιος
1460
Τέμπερα πάνελ, 66 × 32 cm
Ιταλία
Βενετία
Πινακοθήκη της Ακαδημίας
 
Τρίπτυχο του Ουφίτσι : Περιτομή
1461
Τέμπερα και χρυσός σε ξύλο 86 × 42,5 cm,
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
 
Τρίπτυχο του Ουφίτσι : Η Προσκύνηση των Μάγων
1461
Τέμπερα και χρυσός σε ξύλο 76 × 76,5 cm,
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
 
Τρίπτυχο του Ουφίτσι : Η Ανάληψη
1461
Τέμπερα και χρυσός σε ξύλο 86 × 42,5 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
 
Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και την Μαρία Μαγδαληνή
1490 - 1505
Αυγοτέμπερα σε καμβά 139,1 × 116,8  cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Εθνική Πινακοθήκη
 
Η Παρθένος των χερουβείμ
1485
Τέμπερα σε ξύλο 88 × 70 cm
Ιταλία
Μιλάνο
Πινακοθήκη Μπρέρα
 
Ο θρίαμβος του Καίσαρα
1484 - 1492
Τέμπερα με κόλλα σε καμβά 268 × 278 cm.
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Royal Collection - Hampton Court Palace
 
Ο Χριστός νεκρός
1480
Τέμπερα με κόλλα σε καμβά 68 × 81 cm,
Ιταλία
Μιλάνο
Πινακοθήκη Μπρέρα
 
Madonna delle Cave (Η Παναγία των λατομείων)
1489
Τέμπερα σε ξύλο 32 × 29,6 cm
Ιταλία
Φλωρεντία
Ουφίτσι
 
Madonna della Vittoria (Η Παναγία της νίκης)
1495 - 1496
Τέμπερα σε καμβά 280 × 166 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
 
Η Αθηνά διώχνει τις Κακίες από τον κήπο της Αρετής
1499 - 1502
Τέμπερα σε καμβά 160 × 192 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
 
Ο Παρνασσός
1497
Τέμπερα σε καμβά 159 × 192 cm
Γαλλία
Παρίσι
Μουσείο του Λούβρου
 
Παρθένος και Βρέφος με αγίους (Pala Trivulzio)
1497
Τέμπερα με κόλλα και χρυσό σε καμβά 287 × 214 cm
Ιταλία
Μιλάνο
Κάστρο των Σφόρτσα
 
Η εις Άδου κάθοδος
1470 - 1475
Τέμπερα και χρυσός σε καμβά 38,8 × 42,3 cm
ΗΠΑ
Νέα Υόρκη
The Frick Collection
 
Ίδε ο Άνθρωπος
1500
Τέμπερα και χρυσός σε καμβά 54 × 42 cm
Γαλλία
Παρίσι
Musée Jacquemart-André
 
Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους
1489
Τέμπερα σε καμβά 78 × 48 cm
Δανία
Κοπεγχάγη
Statens Museum for Kunst
 
Η Αγωνία στον Κήπο της Γεθσημανής
1458-1460
Τέμπερα σε ξύλο, 62,9 × 80 cm
Ηνωμένο Βασίλειο
Λονδίνο
Εθνική Πινακοθήκη



Β. Μάντοβα, Δουκικό ανάκτορο της Μάντοβα, Δωμάτιο των ΣυζύγωνΕπεξεργασία

Τοιχογραφίες στην Αίθουσα των Συζύγων (ή Camera picta - Ζωγραφισμένη Αίθουσα) του Δουκικού ανακτόρου της Μάντοβα (1465 – 1474).

Εικόνα Τίτλος
 
Βόρειος τοίχος - γενική άποψη
 
Βόρειος τοίχος
Η αυλή του Λουδοβίκου Γ΄ Γκοντζάγκα
 
Δυτικός τοίχος - γενική άποψη
 
Δυτικός τοίχος
Η συνάντηση του Λουδοβίκου Γ΄ με τον γιο του καρδινάλιο Φραντσέσκο Γκοντζάγκα
 
η οροφή – γενική άποψη
 
η οροφή (αυλικοί, υπηρέτες, ερωτιδείς, ζώα και φυτά)
 
οροφή - Καλιγούλας
 
οροφή - Ο θάνατος του Ορφέα
  1. Οι εικόνες της πρεντέλλας (του κάτω μέρους της σύνθεσης) διασκορπίστηκαν : Τα πρωτότυπα βρίσκονται στο Λούβρο (Σταύρωση) και στο Musée des beaux-arts της Τουρ (Ανάσταση και Ο Ιησούς στον κήπο των Ελαιών.