Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος νησιών της Ελλάδας ανά πληθυσμιακή πυκνότητα

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Νησιά της ελληνικής επικράτειας

Ακολουθεί κατάλογος των Ελληνικών νησιών ανά πυκνότητα πληθυσμού (Σύμφωνα με την απογραφή πληθυσμού 2001):

ΚατάλογοςΕπεξεργασία

Νησί Πληθυσμιακή πυκνότητα (κατ/Km2) Πληθυσμός Έκταση (Km2)
1 Σαλαμίνα
400,2
38.022
95
2 Σύρος
235,2
19.782
84,1
3 Πόρος
192,4
4.348
22,6
4 Κέρκυρα
182,2
107.879
592
5 Σπέτσες
176,0
3.908
22,2
6 Θήρα
175,9
13.402
76,2
7 Αίγινα
164,1
13.552
82,6
8 Ερεικούσσα
158,6
698
4,4
9 Λέρος
150,1
8.123
54,1
10 Κάλυμνος
146,8
16.235
110,6
11 Σκιάθος
130,2
6.160
47,3
12 Μύκονος
108,1
9.306
86,1
13 Κως
107,6
30.947
287,6
14 Ζάκυνθος
96,3
38.957
404,6
15 Παξοί
93,8
2.374
25,3
16 Πάτμος
87,5
2.984
34,1
17 Μαθράκι
84,9
297
3,5
18 Ρόδος
83,5
117.007
1.401,5
19 Αγκίστρι
78,6
920
11,7
20 Οινούσσες
72,9
1.050
14,4
21 Κρήτη
72,1
601.131
8.336
22 Αμμουλιανή
71
547
7,7
23 Σάμος
70,7
33.814
478
24 Λευκάδα
68,4
20.751
303
25 Οθωνοί
65,6
663
10,1
26 Πάρος
65,5
12.853
196,3
27 Άνω Κουφονήσι
63,1
366
5,8
28 Τριζόνια
62,4
156
2,5
29 Χίος
61,6
51.936
842,8
30 Λέσβος
55,4
90.643
1.636
31 Εύβοια
54,2
198.130
3.655
32 Ύδρα
53,9
2.672
49,6
33 Σκόπελος
49,4
4.696
95,1
34 Μεγανήσι
48,7
1.090
22,4
35 Κεφαλονιά
46,6
36.404
781
36 Σύμη
45
2.606
57,9
37 Μεγίστη (Καστελλόριζο)
44,6
406
9,1
38 Λειψοί
44,2
698
15,8
39 Τήνος
44,1
8.574
194,6
40 Φούρνοι Ικαρίας
43,1
1.314
30,5
41 Νάξος
42,4
18.188
428
42 Αλόννησος
41,7
2.672
64,1
43 Λήμνος
38,0
18.104
476
44 Ελαφόνησος
37,3
745
20
45 Θάσος
36,3
13.765
379
46 Παλαιό Τρίκερι
34,8
87
2,5
47 Σίφνος
33
2.442
73,9
48 Ικαρία
32,6
8.312
255,3
49 Ιθάκη
32,0
3.084
96,2
50 Μήλος
31,6
4.771
150,6
51 Αντίπαρος
29,5
1.037
35,1
52 Θηρασία
29,1
268
9,2
53 Άνδρος
26,3
10.009
380
54 Σχοινούσα
25,4
206
8,1
55 Σταμφάνη Στροφάδων
23,2
58
2,5
56 Νίσυρος
22,7
938
41,3
57 Κάλαμος
21,8
543
24,9
58 Κάρπαθος
21,6
6.489
300,2
59 Φολέγανδρος
20,6
667
32,4
60 Κίμωλος
20,6
769
37,4
61 Καστός
20,3
120
5,9
62 Φαρμακονήσι
18,9
74
3,9
63 Σέριφος
18,8
1.414
75,2
64 Κέα
18,4
2.417
131,7
65 Ίος
16,9
1.838
108,7
66 Μαράθι (ή Μάραθος)
16,9
6
0,355
67 Κύθνος
16,2
1.608
99,4
68 Αντίπαξοι
15,6
64
4,1
69 Αμοργός
15,3
1.859
121,5
70 Σαμοθράκη
15,2
2.723
178
71 Θύμαινα
15
152
10,1
72 Κάσος
14,9
990
66,4
73 Αστυπάλαια
12,8
1.238
96,4
74 Σκύρος
12,6
2.602
206,9
75 Δονούσα
12,0
163
13,6
76 Κύθηρα
11,8
3.310
279,6
77 Αγαθονήσι
11,8
158
13,4
78 Τέλενδος
11,7
54
4,6
79 Χάλκη
11,6
313
27
80 Αδέλφι
10,7
11
1,027
81 Ψαρά
10,4
422
40,5
82 Καλόλιμνος
10,4
20
1,92
83 Ρω
10,1
15
1,48
84 Ψέριμος
8,9
130
14,6
85 Στρογγυλή Μεγίστης
8,7
9
1,025
86 Τήλος
8,7
533
61,5
87 Άγιος Ευστράτιος
8,6
371
43,3
88 Ηρακλειά
8,3
151
18,1
89 Αρκοί
8,1
54
6,7
90 Ανάφη
7,1
273
38,6
91 Σίκινος
5,7
238
41,7
92 Σαμιοπούλα
4,9
5
1,018
93 Σπετσοπούλα
4,1
8
1,95
94 Δήλος
4
14
3,5
95 Τρικέρι Ύδρας
4
4
1
96 Πλατειά Αργολίδας
3,8
7
1,8
97 Δοκός
3,4
43
12,5
98 Γαύδος
3,2
95
29,6
99 Πλάτη Καλύμνου (ή Πλατύ)
2,8
2
0,726
100 Σκορπιός
2,3
2
0,878
101 Αντικύθηρα
2,2
44
20,4
102 Γυαλί
2,2
10
4,6
103 Γαυδοπούλα
1,5
3
2
104 Άγιος Μηνάς Φούρνων
1,3
3
2,3
105 Πρώτη Μεσσηνίας
1,2
4
3,1
106 Σαρία
1,1
22
20,4
107 Λέβιθα
0,9
8
9,1
108 Κάτω Αντικέρι
0,9
1
1,079
109 Σαπιέντζα
0,7
7
9,1
110 Χρυσή
0,6
3
4,7
111 Πιπέρι
0,5
2
4,2
112 Κίναρος
0,4
2
4,57
113 Κυρά Παναγιά
0,4
10
24,8
114 Περιστέρα
0,3
5
14,2
115 Μακρόνησος
0,3
5
18,4
116 Σχίζα
0,2
2
12,3

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία