Ο Κώστας Καρουσάκης είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής, στιχουργός, συνθέτης και πρώην επιχειρηματίας.

Γεννήθηκε στον χωριό Άγιος Γεώργιος Συκούσης της Χίου.

Υπόθεση "Κοεμτζής"Επεξεργασία

Το όνομα του τραγουδιστή συνδέθηκε με την υπόθεση του Νίκου Κοεμτζή, που συντάραξε τα ελληνικά δικαστικά χρονικά εν μέσω χούντας.

Ο Κώστας Καρουσάκης τραγουδούσε στο νυχτερινό κέντρο Νεράιδα της Αθήνας στην Κυψέλη. Το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 1973, ο Νίκος Κοεμτζής πήγε με την παρέα του και τον αδελφό του Δημοσθένη για να διασκεδάσουν. Ο αδερφός του έκανε παραγγελιά τις Βεργούλες του Μάρκου Βαμβακάρη και σηκώθηκε να χορέψει. Κατά τη διάρκεια του τραγουδιού δύο αστυνομικοί παρενόχλησαν επιδεικτικά τον Δημοσθένη την ώρα που χόρευε και ο Νίκος Κοεμτζής σηκώθηκε και σκότωσε με τον σουγιά τρεις ανθρώπους (τους δύο αστυνομικούς, Πεγιά και Χριστοδουλάκη, και άλλο ένα άτομο από την παρέα τους), τραυματίζοντας άλλους επτά[1][2].

Το νυχτερινό κέντρο "Καρουσάκης"Επεξεργασία

Το 1974 άνοιξε το δικό του κέντρο "Καρουσάκης" στην περιοχή Τζιτζιφιές της Αττικής. Από το μουσικό σχήμα περάσαν πολλοί λαϊκοί τραγουδιστές και τραγουδίστριες της εποχής και άλλοι που βρίσκονταν στο ξεκίνημα της καριέρας τους. Μερικά από αυτά τα ονόματα είναι οι Ρένα Βιολάντη, Αντύπας, Κατερίνα Στανίση, Νάγια Τρώνη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κική Ασημακοπούλου, Χριστίνα Αλεξοπούλου, Μαρίνα Βλαχάκη, Κώστας Κόλλιας, Σπύρος Δεναξάς, το μπαλέτο της Έρρικα Μπρόγιερ, Τέρης Χρυσός, Άντζελα Δημητρίου και πολλοί άλλοι[2].

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Δίσκος
1974 Ποιος μπορεί λογικά ν' αγαπάει
1975 Βάλε μου να πιω
1976 Ας είναι κι έτσι
1976 Διαδόσεις
1976 Μπερδεμένα αισθήματα
1977 Περίπτωση σου λέω
1978 Τα ωραιότερα τραγούδια μου
1979 Αν δεν ερχόσουν εσύ
1979 Πάλι έχω σουξέ
1980 Πορτραίτο
1981 Όπως θέλεις πάρ' το
1981 Πως μπορείς χωρίς εμένα
1982 Τα 'μαθες τα νέα
1983 Τα τραγούδια της νύχτας
1984 Γυναίκα και ερωμένη
1986 Λαχείο είναι η γυναίκα
1987 Σ' αγαπώ για πάρτη μου
1987 Φίλος και γυναίκα
1988 Ερωτικά ξενύχτια
1989 Κοίταξέ με στα μάτια
1990 Αυτός είμαι εγώ
1991 Δεν πάω πουθενά χωρίς εσένα
1993 Θα κάνω πάρτυ
1993 Τα τραγούδια της νύχτας
1994 Αυτή η γυναίκα θα 'ναι το φινάλε μου
1995 20 Μεγάλες επιτυχίες
1995 Κωνσταντινούπολη "Η επόμενη μέρα"
1997 Τα νησιώτικα
2000 Cult No 7
2001 Το μήνυμα
2002 Αυτή η γυναίκα θα 'ναι το φινάλε μου
2003 Χορέψτε νησιώτικα
2005 Live
2009 Δεν καταλαβαίνω τίποτα
2007 Μη μου τη χαλάς τη νύχτα
2011 Αυτή η γυναίκα θα 'ναι το φινάλε μου
2014 Τρίποντο στον έρωτά σου
2016 Μπήκα με δύναμη και ορμή

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Μποσκοΐτης, Αντώνης (29 Οκτωβρίου 2014). «Ο θρύλος της πίστας Κώστας Καρουσάκης και οι συναρπαστικές αναμνήσεις του από ένα χαμένο κόσμο». Lifo. 
  2. 2,0 2,1 Καρουσάκη, Γιούλη (2008). Κώστας Καρουσάκης: Τα λερωμένα...τ' άπλυτα της νύχτας. Αθήνα: Δρόμων.