Κώστας Χαριτοδιπλωμένος

Έλληνας τραγουδιστής και συνθέτης

Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος (Αθήνα, 5 Μαΐου 1955) είναι Έλληνας τραγουδιστής, που έκανε αξιόλογη διεθνή σταδιοδρομία, καθ' όλη την διάρκεια της δεκαετίας του 1980.[1]

Κώστας Χαριτοδιπλωμένος
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Χαριτοδιπλωμένος (Ελληνικά)
ΓέννησηΚωνσταντίνος Χαριτοδιπλωμένος
5 Μαΐου 1955 (1955-05-05) (68 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
ΕθνικότηταΈλληνας
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητατραγουδιστής και συνθέτης
Εν ενεργεία1983–σήμερα
Τέκνα2
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςλαϊκό τραγούδι

Βιογραφία Επεξεργασία

Ο Χαριτοδιπλωμένος ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ξεχωρίζοντας ιδιαίτερα για τη δημιουργία του «Lost in the Night» (1984), το οποίο ανέβηκε στην κορυφή των ευρωπαϊκών chart, κυρίως μεσογειακών χωρών. Επόμενες γνωστές παραγωγές ή συνθέσεις του, ήταν τα «Fill Me Up» (1985) με τη Μαντώ, «Talk about Love» (1985) της Μαριάννας Ευστρατίου, «Set Yourself In Motion/Where Do I Begin» (1986, πάλι με τη Μαντώ), ο πρώτος προσωπικός δίσκος της Αλέξιας και το «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» της Πωλίνας (αμφότερες δουλειές μέσα στο 1987).

Το 1988 κυκλοφόρησε η ατομική δισκογραφική του δουλειά "Κώστας Χαριτοδιπλωμένος". Ακολούθησαν τα «Στοιχηματίζω» (Μαντώ, 1990), «Ορκίσου» και «Δίλλημα» από το δεύτερο προσωπικό δίσκο της Αλέξιας. Ήταν και ο ίδιος, ερμηνευτής πολλών τραγουδιών καθ' όλη τη διάρκεια της επόμενης δεκαετίας (90ς). Το 2002 επανακυκλοφόρησε η κορυφαία επιτυχία του «Lost in the Νight».

Δισκογραφία Επεξεργασία

Άλμπουμς Επεξεργασία

  • 1983Itchika
  • 1984Do It!‎
  • 1987It's All Right
  • 1988Κώστας Χαριτοδιπλωμένος
  • 1989Ακαταμάχητος
  • 1991Καίγομαι
  • 1992Ζηλεύω
  • 1993Πάρε Την Αγάπη Μου
  • 1994Ψηλά Τα Χέρια Έρωτα
  • 1995Σ' Έναν Αλήτη Καιρό
  • 1996Δεν Καταλαβαίνω Τίποτα
  • 1998Κώστας Χαριτοδιπλωμένος

Συλλογές Επεξεργασία

  • 1987Summer Love Yes (The Best Years)
  • 1991Τα Καλύτερά Του: Ο Τραγουδιστής / Ο Συνθέτης
  • 1997Οι Επιτυχίες Μου
  • 2008The Digital Collection

Singles & EPs Επεξεργασία

  • 2018 – "Βραδινό Μπανάκι"

Συμμετοχές Επεξεργασία

Παραπομπές Επεξεργασία