Ραλλία Χρηστίδου

Ελληνίδα τραγουδίστρια

Η Ραλλία Χρηστίδου (14 Νοεμβρίου 1979) είναι Ελληνίδα πολιτικός, βουλευτής εκλεγμένη με τον ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων.

Ραλλία Χρηστίδου
Ραλλία Χρηστίδου.jpeg
Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
18 Ιουλίου 2019
Μαζί με
ΠρόεδροςΚωνσταντίνος Τασούλας
Βουλευτής της Βουλής των Ελλήνων
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
7 Ιουλίου 2019
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση14 Νοεμβρίου 1979 (1979-11-14) (43 ετών), Νέο Ηράκλειο Αττικής, Ελλάδα
Πολιτικό κόμμαΣΥΡΙΖΑ
ΣπουδέςΣχολή Κοινωνικών Επιστημών-Δημόσια Διοίκηση Ε.Α.Π
ΕπάγγελμαΠολιτικός
Ιστοσελίδαfacebook

Έγινε ευρέως γνωστή στο ελληνικό κοινό το 2004 με τη συμμετοχή της στο τηλεοπτικό μουσικό ριάλιτι Fame Story.

Κατοικεί στην Ηλιούπολη Αττικής.

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Καταγωγή - Σπουδές - ΕργασίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 14 Νοεμβρίου του 1979 και μεγάλωσε στο Νέο Ηράκλειο Αττικής. Ο πατέρας της κατάγεται από την Ξάνθη και η μητέρα της από την Κοκκινιά του Πειραιά. Και οι δύο, μικρασιατικής καταγωγής.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Ε.Α.Π. Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Ξεκίνησε μαθήματα κλασικής κιθάρας σε ηλικία 6 ετών στο Εθνικό Ωδείο (Ιστορία της Μουσικής, Μορφολογία της Μουσικής, Θεωρία, Αρμονία, Πιάνο), από όπου αποφοίτησε το 2001 με βαθμό πτυχίου άριστα παμψηφεί. Συνέχισε σπουδές σε ανώτερα θεωρητικά μαθήματα της μουσικής.

Αποφοίτησε από το Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης το 1997.

Έχει κάνει σπουδές φωνητικής, κινησιολογίας και υποκριτικής, μουσικής παραγωγής και ηχοληψίας, αλλά και φοροτεχνικού καθώς είναι κάτοχος

Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Επιπέδου 5 Δημόσιου Ι.Ε.Κ Ο.Ε.Ε.Κ με ειδικότητα : Ειδικός Φοροτεχνικού Γραφείου.

Από το 1998 εως το 2003 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος λογιστηρίου.

Από το 2013 εως το 2016 εργάστηκε σε ωδεία ως δασκάλα κλασικής κιθάρας.

Από το 2004 εως το 2019 εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα ως ελεύθερος επαγγελματίας σε τομείς όπως η Παραγωγή καλλιτεχνικών θεαμάτων, η παραγωγή μουσικών έργων, οι υπηρεσίες μουσικού και ερμηνεύτριας.

ΠολιτικήΕπεξεργασία

Η Ραλλία Χρηστίδου είναι μέλος σε Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ από το 2008. Επιθυμώντας να δηλώσει ανοιχτά την υποστήριξή της στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφια στη λίστα της Β' Αθηνών στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 σε μη εκλόγιμη θέση[1], στη θέση 22 επί συνόλω 48.[2] Τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές 2019.[3] όπου και απέσπασε 70.000 ψήφους.

Στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών.[4] με 19.777 ψήφους. Μετά την εκλογή της δήλωσε πως σταματά το τραγούδι, προκειμένου να αφοσιωθεί στην πολιτική[5] και στις σπουδές της στη Δημόσια Διοίκηση. Στις 18 Ιουλίου 2019 εξελέγη γραμματέας της Βουλής λαμβάνοντας 282 ψήφους.[6]

Είναι μέλος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ήδη από την πρώτη της θητεία παρουσιάζει ιδιαίτερα δυναμική κοινοβουλευτική παρουσία καθώς έχει τοποθετηθεί σε πάνω από 50 συνεδριάσεις στην Ολομέλεια της Βουλής και έχει καταθέσει και συνυπογράψει σε περισσότερες από 900 Ερωτήσεις Κοινοβουλευτικού ελέγχου.[7][8]

Μουσική σταδιοδρομίαΕπεξεργασία

Το Μάρτιο του 2004 γίνεται δεκτή στον μουσικό διαγωνισμό - μουσικό ριάλιτι Fame story και κατέκτησε τη δεύτερη θέση. Αμέσως μετά το τέλος του ριάλιτι τον Ιούνιο του 2004 συμμετείχε ως η πρώτη τη τάξει γυναίκα τραγουδίστρια στην περιοδεία του Fame Story Band σε ολόκληρη την Ελλάδα, στις μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α, Καναδά. Σε διάστημα 90 ημερών πραγματοποιήθηκαν 85 εμφανίσεις. Έκτοτε δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στο χώρο της μουσικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό και έχει στο ενεργητικό της πολλές συνεργασίες με σημαντικούς καλλιτέχνες, live εμφανίσεις και ραδιοφωνικές επιτυχίες.

Δισκογραφία

Με το βλέμμα της καρδιάς (2005)

Ένα χάδι ζεστό (2007)

Μόνο μια νύχτα live στο ΣτΝ (2007)

Έτοιμη (2009)

Στην Απέναντι πλευρά (2012)

Με όπλο την αγάπη (2013)

Ως το φεγγάρι να με πας (2017)

Απόψε ζήτα μου οτι θες (2017)

Αυτό είναι το θέμα (2018)

Εγώ για σέναΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2005 κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά από τη Heaven, με τον τίτλο "Με το βλέμμα της καρδιάς",[9] και σημειώνει μεγάλη δισκογραφική επιτυχία. Το single "Εγώ για σένα" του δίσκου "Με το βλέμμα της καρδιάς" κατακτά τη Νο1 θέση στο ραδιοφωνικό air play για 4 συνεχείς μήνες κάνοντας ρεκόρ ραδιοφωνικών μεταδόσεων. Στον ίδιο δίσκο βρίσκονται επίσης τραγούδια που ξεχώρισαν ραδιοφωνικά όπως το "Είσαι μακριά" και το "Ίσως". Νο 1 θέση στο ραδιοφωνικό airplay επίσης έκαναν τα singles Κι αν μετρηθούμε, Κρύψου, Μια ζωή, Πάνε τώρα μέρες που δεν σου πα σ'αγαπώ, κ.α

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Η έκπληξη του ΣΥΡΙΖΑ: Ραλλία Χρηστίδου
  2. Ertel, Manfred (2015-09-12). «Griechenland: Herzen berühren». Der Spiegel 38. http://www.spiegel.de/spiegel/print/d-138603664.html. Ανακτήθηκε στις 2019-03-02. 
  3. «Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξανδρος Νικολαΐδης και Ραλλία Χρηστίδου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ». www.news247.gr. Ανακτήθηκε στις 27 Μαρτίου 2019. 
  4. «Εκλογική Περιφέρεια Β3' Νότιου Τομέα Αθηνών | Εθνικές εκλογές – Ιούλιος 2019». ekloges.ypes.gr. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 20 Αυγούστου 2019. Ανακτήθηκε στις 12 Ιουλίου 2019. 
  5. «Ραλλία Χρηστίδου: Εγκαταλείπω το τραγούδι για την πολιτική». Athens Voice. Ανακτήθηκε στις 21 Ιουλίου 2019. 
  6. «Εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής». 
  7. «Δραστηριότητα Βουλευτή στο Κοινοβούλιο». www.hellenicparliament.gr. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2022. 
  8. «Χρηστίδου Ραλλία». vouliwatch - Δυναμώνουμε τη Δημοκρατία. Ανακτήθηκε στις 25 Αυγούστου 2022. 
  9. «Ραλλία Χρηστίδου "Με το βλέμμα της καρδιάς"». www.musiccorner.gr. Ανακτήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2015. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία