Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Αναστασία Χριστοδούλου, γνωστή κυρίως με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Σούλη Σαμπάχ, (Αλεξάνδρεια 16 Φεβρουαρίου 1932-) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός.

Αναστασία Χριστοδούλου
Σούλη Σαμπάχ.png
ΨευδώνυμοΣούλη Σαμπάχ
Γέννηση16 Φεβρουαρίου 1932 (1932-02-16) (87 ετών)
Αλεξάνδρεια
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
ΣύζυγοςΔημήτρης Νικολαΐδης (1955–1993)
Είδος τέχνηςτραγουδίστρια και ηθοποιός

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο πατέρας της καταγόταν από το Πολέμι της Πάφου και η μητέρα της από τη Χίο. Τη δεκαετία του 1950 ήρθε στην Αθήνα και άρχισε να τραγουδάει στο γνωστό κοσμικό κέντρο "Τζάκι". Έκανε την πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση στην ταινία "Λατέρνα Φτώχεια και Φιλότιμο" μαζί με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Μίμη Φωτόπουλο και Τζένη Καρέζη. Έχει παίξει επίσης στην τηλεόραση και στο θέατρο σε σημαντικές παραστάσεις και επιθεωρήσεις.

Ήταν σύζυγος του επίσης ηθοποιού Δημήτρη Νικολαΐδη. Μένει στην Αθήνα.[1]

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1955 Λατέρνα φτώχεια και φιλότιμο[2]
1956 Η καφετζού
1957 Δελησταύρου και υιός
1958 Διακοπές στην Αίγινα
1960 Η αυγή του θριάμβου
1962 Ζήτω η τρέλλα

Ο λουστράκος

1963 Το τυχερό πανταλόνι
1964 Αν έχεις τύχη

Οι προικοθήρες

Η βίλλα των οργίων

Θα σε κάνω βασίλισσα

Η γέφυρα της ευτυχίας

Έξω φτώχεια και καλή καρδιά

1966 Ο παπατρέχας
1969 Εικοσιτέσσερις ώρες ζωντοχήρα
1982 Πάτερ γκομένιος
1986 Καρέ του έρωτα

Αναρχικές καλόγριες

Ένα τρελό τρελό μούτρο

Τρεις άντρες στο κρεβάτι μου

1987 Βασίλισσα της ρέγγας

Μια νύχτα στο τμήμα ηθών

1989 Ο βιολιστής της φάπας
1990 Ο χασοδίκης
2009 Σούλα Έλα Ξανά

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κανάλι
1971 Ο κύριος η κυρία και η μαμά ΥΕΝΕΔ
1972 Η γειτονιά μας

Ιστορίες της νύχτας

Ξενοδοχείο ο 7ος ουρανός

ΥΕΝΕΔ

ΕΙΡΤ

ΕΙΡΤ

1982 Ορκιστείτε παρακαλώ ΥΕΝΕΔ
2000 Παππούδες εν δράσει ΕΤ1
2002 Κλείσε τα μάτια MEGA
2004 Βελούδο από μετάξι ALPHA
2005 Το κόκκινο δωμάτιο MEGA
2006 Ήρθε κι έδεσε MEGA
2007 Safe sex: Πρακτορείο Άδωνις MEGA
2008 Ιατρικό απόρρητο ANT1

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

ΠηγέςΕπεξεργασία

  • Έλληνες - Ελληνίδες ηθοποιοί
  • 90lepta
  • Θόδωρος Έξαρχός, ‘Έλληνες Ηθοποιοί‘

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία