Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Χούλιο Ιγκλέσιας (Julio Iglesias, γεν. 23 Σεπτεμβρίου 1943) η σωστή προφορά είναι Χούλιο Ιγλέσιας (ισπανική προφορά ΔΦΑ: [ˈxuljo iˈɣlesjas]) είναι Ισπανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός, ο οποίος έχει πουλήσει περισσότερους από 300 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως σε 14 γλώσσες και κυκλοφόρησε 80 άλμπουμς. Σύμφωνα με την εταιρεία Sony, είναι ο λατίνος καλλιτέχνης που έχει τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως . Εκπροσώπησε την Ισπανία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Γιουροβίζιον το 1970 με το τραγούδι Gwendolyne και ήρθε 4ος με 8 βαθμούς.

Χούλιο Ιγκλέσιας
Julio Iglesias08.jpg
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Julio Iglesias (Ισπανικά)
Γέννηση 23 Σεπτεμβρίου 1943
Μαδρίτη, Ισπανία Country flag
Εθνικότητα Country flag Ισπανική
Χώρα πολιτογράφησης Ισπανία
Σπουδές University of Murcia, University of Madrid και Πανεπιστήμιο Κονπλουτένσε της Μαδρίτης (2001)
Ιδιότητα τραγουδιστής[1], μουσικός[1], τραγουδοποιός, ποδοσφαιριστής, συνθέτης, δικηγόρος και επιχειρηματίας
Σύζυγος Ισαβέλ Πρέισλερ (1971–1978) και Miranda Rijnsburger (από 2010)
Σύντροφος Miranda Rijnsburger (1990–2010)
Τέκνα Ενρίκε Ιγκλέσιας, Χούλιο Ιγλέσιας ο νεώτερος και Chabeli Iglesias
Γονείς Χούλιο Ιγλέσιας ο πρεσβύτερος
Όργανα κιθάρα και φωνή
Είδος τέχνης Τραγούδι
Ιστοσελίδα http://www.julioiglesias.com
Commons page Πολυμέσα σχετικά με τον καλλιτέχνη

SinglesΕπεξεργασία

  • My Love με τον Stevie Wonder (1988)

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Yo Canto (1969)
  • Gwendolyne (1970)
  • Por una mujer (1972)
  • Soy (1973)
  • Und das Meer singt sein Lied (1973)
  • A Flor de Piel (1974)
  • A México (1975)
  • El Amor (1975)
  • América (1976)
  • En el Olympia (1976)
  • Se mi lasci, non vale (1976)
  • Schenk mir deine Liebe (1976)
  • A mis 33 años (1977)
  • Sono Un Pirata, Sono Un Signore (1978)
  • Emociones (1978)
  • Aimer La Vie (1978)
  • Innamorarsi alla mia età (1979)
  • A vous les femmes (1979)
 
  • Hey! (1980)
  • Sentimental (1980)
  • Amanti (1980)
  • De niña a mujer (1981)
  • Fidèle (1981)
  • Zartlichkeiten (1981)
  • Minhas canções preferidas (1981)
  • Momentos (1982)
  • Momenti (1982)
  • Et l'amour créa la femme (1982)
  • In Concert (1983)
  • Julio (1983)
  • 1100 Bel Air Place (1984)
  • Libra (1985)
  • Un Hombre Solo (1987)
  • Tutto l'amore che ti manca (1987)
  • Non Stop (1988)
  • Raíces (1989)
 
  • Latinamente (1989)
  • Starry Night (1990)
  • Calor (1992)
  • Anche senza di te (1992)
  • Crazy (1994)
  • La carretera (1995)
  • Tango (1996)
  • My Life: The Greatest Hits (1998)
  • Noche de cuatro lunas (2000)
  • Una donna può cambiar la vita (2001)
  • Ao meu Brasil (2001)
  • Divorcio (2003)
  • Love Songs (2003)
  • En français (2004)
  • Love Songs - Canciones de amor (2004)
  • L'homme que je suis (2005)
  • Romantic Classics (2006)
  • Quelque chose de France (2007)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία