Άνοιγμα κυρίου μενού

Χρήστος Ευθυμίου (νεότερος)

Έλληνας ηθοποιός (1954-2008)

Ο Χρήστος Ευθυμίου (Αθήνα 1954 - Αθήνα 25 Δεκεμβρίου 2008) ήταν Έλληνας ηθοποιός.

Χρήστος Ευθυμίου
Γέννηση1954
Αθήνα
Θάνατος25 Δεκεμβρίου 2008 (54 ετών)
Αθήνα
Τόπος ταφήςΠρώτο Νεκροταφείο Αθηνών
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
ΣπουδέςΔραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Ιδιότηταηθοποιός
Σημαντικά έργαCheek to Cheek , Ο κακός βεζύρης , Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Φοίτησε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία από το "Απλό Θέατρο" του Αντώνη Αντύπα. Έγινε γνωστός από τη συμμετοχή του σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές σε κωμικούς ρόλους ενώ χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή του στη σειρά του Λάκη Λαζόπουλου Δέκα Μικροί Μήτσοι.

Απεβίωσε αιφνιδίως τα Χριστούγεννα του 2008, σε ηλικία μόλις 54 ετών, από ανακοπή καρδιάς, ενώ έδινε μάχη με τον καρκίνο από το 2005. Κηδεύτηκε στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

1992 Πάνω κάτω και πλαγίως
1999 Safe Sex

Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά

2000 Ριζότο

E-mail

2001 Το κλάμα βγήκε απ' τον παράδεισο
2008 Αυστηρώς κατάλληλο

Τηλεοπτικές σειρέςΕπεξεργασία

1984 The first Olympics: Athens 1896 NBC
1992 Εξ αδιαιρέτου

Αχ Ελένη (επεισόδιο 9)

ΕΤ1

MEGA

1993 Κωστής Παλαμάς

Ανατομία ενός εγκλήματος: Χωρίς άλλοθι

ΕΤ1

ΑΝΤ1

1995 Έτσι κι αλλιώς

Κατάσταση φραπέ

ΣΚΑΪ

MEGA

1997 Ο κακός βεζύρης MEGA
1999 Κωνσταντίνου Και Ελένης Επεισόδιο 31 ΑΝΤ1
2001 Κόλπο γκρόσο ALPHA
2006 Η φυγή

Ψίθυροι

Εν λευκώ

Έκπτωτος

Επί χρήμασι

Μεταξύ φίλων

Το χρώμα του μίσους

Εντιμότατοι κερατάδες: Ο αριστοκράτης κερατάς

ALPHA
2007 The end

Η κατάρα

10η Εντολή: -18°C

Δεληγιάννειον Παρθεναγωγείον

ALPHA

ALPHA


ΠηγέςΕπεξεργασία