Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Γιώργος Νέζος ήταν Έλληνας ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου. Γεννήθηκε στο Κουτσοπόδι Άργους το 1909 και σπούδασε στο Βασιλικό Θέατρο, όπου και έκανε την πρώτη του εμφάνιση σε ηλικία 26 ετών. Συνεργάστηκε με τους θιάσους του Μάνου Κατράκη, του Λάμπρου Κωνσταντάρα, του Καρούσου και άλλων. Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε σε δεύτερους ρόλους όπως του γιατρού και του πατέρα της πρωταγωνίστριας. Πέθανε στις 20 Φεβρουαρίου του 1989.

Γιώργος Νέζος
Γέννηση1909
Θάνατος20  Φεβρουαρίου 1989
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός

Επιλεγμένη φιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤαινίεςΕπεξεργασία

Ταξίδι στα Κύθηρα ( 1984)...φίλος του εξόριστου

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

  • Μέσα από το πλήθος (1984, ΕΡΤ-2)
  • Ελληνικές κωμωδίες (1981, ΥΕΝΕΔ)
  • Ιστορίες της ζωής (1981, ΥΕΝΕΔ)
  • Φως του Αυγερινού (1980, ΕΡΤ)
  • Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα (1980, ΕΡΤ)
  • Πικρά χαμόγελα (1976, ΥΕΝΕΔ)
  • Εφιάλτης (1973, ΕΙΡΤ)
  • Αξιωματικός υπηρεσίας (1972, ΕΙΡΤ)

ΠηγέςΕπεξεργασία