Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι Έλληνας συνθέτης, τραγουδιστής, καθώς και πρωταθλητής του στίβου.

Γιώργος Σαμπάνης
Giorgos Sampanis Breeze.jpg
Γέννηση15 Μαΐου 1983 (1983-05-15) (36 ετών)
Αθήνα
ΕθνικότηταΕλληνική
Ιδιότητασυνθέτης, αθλητής, τραγουδιστής, τραγουδοποιός και αθλητής του στίβου
Όργαναφωνή
Είδος τέχνηςΤραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματαΠοπ-Ροκ, Λαϊκό
ΒραβεύσειςΜουσικό Βραβείο MAD Video Music Award Καλύτερου ποπ ροκ βίντεο κλιπ

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 15 Μαΐου του 1983 στην Σιβηρη Χαλκιδικής.

Ο Γιώργος Σαμπάνης είναι πρωταθλητής του στίβου και κατέχει 14 χρυσά πανελλήνια μετάλλια, ενώ ασχολείται παράλληλα με τον στίβο, και την μουσική. Ξεκίνησε να ασχολείται με το τραγούδι από τα 13[1] και άρχισε να παίζει κιθάρα από πολύ μικρή ηλικία.

Τον Οκτώβριο του 2007 έγινε η πρώτη του δισκογραφική δουλειά με την ιδιότητα του συνθέτη και του τραγουδιστή ενός single με τίτλο «Κάπου αλλού κι όχι εδώ» το οποίο περιέχει την επιτυχία «Σ’ αφήνω στον επόμενο».

Τον Μάρτιο του 2008 ο Σαμπάνης παρουσιάζει το πρώτο του ολοκληρωμένο δίσκο με γενικό τίτλο "Χαράματα".

Η μουσική σε όλα τα τραγούδια είναι του ιδίου ενώ στο τραγούδι «Ένα φως ανοιχτό» συμμετέχει η παιδική χορωδία του Σπύρου Λάμπρου και συμμετέχει ως συνθέτης σε πολλά άλμπουμ ονομάτων της Ελληνικής λαϊκής και εμπορικής σκηνής, όπως Έλενα Παπαρίζου, Αντώνη Ρέμο, Καίτη Γαρμπή και άλλους τραγουδιστές.

Το Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε την δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, ενώ την ίδια περίοδο συναντιέται δισκογραφικά αλλά και επί σκηνής με την Πέγκυ Ζήνα.

Ο Γιώργος Σαμπάνης επενδύει μουσικά 9 τραγούδια για τον δίσκο «Το Πάθος Είναι Αφορμή» και γνωρίζεται επαγγελματικά με την στιχουργό Ελεάνα Βραχάλη.

Τα τελευταία χρόνια συνθέτει για διάφορα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου όπως οι: Γιάννης Πλούταρχος, Γιώργος Μαζωνάκης, Πασχάλης Τερζής και άλλοι και γίνεται ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπητός στο νεανικό κοινό της ελληνικής λαϊκής και ποπ μουσικής σκηνής, ενώ έχει πολλές συνεργασίες στη σκηνή και στο στούντιο.

Από το 2011 είναι στην Universal Music (σήμερα Cobalt Music).

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • "Κάπου αλλού κι όχι εδώ", 2007
  • "Χαράματα", 2008
  • "Τι να μας κάνει η νύχτα;", 2009
  • "Μέρες που δεν σου είπα σ αγαπώ", 2009
  • "Μυστήριο Τρένο", 2011
  • "Δεν είμαι ήρωας", 2012
  • "Μόνο εξ΄επαφής", 2014[2]
  • "Λόγια που καίνε", 2016
  • "Παράξενα δεμένοι", 2019

SinglesΕπεξεργασία

  • Τι να μας κάνει η νύχτα (2009) feat. Stereo Mike
  • Σαν τον κλέφτη (2009)
  • Μεταξύ μας (2011)
  • Σαν το φύλλο στον αέρα (2011) (Universal Music)
  • Ώρα μηδέν (2012) (Universal Music)
  • Μόνο αν θες εμένα (2012) (Universal Music)
  • Μη μιλάς (2013) (Cobalt Music)
  • Ό,τι και να είμαι (2013) (Cobalt Music)
  • Μακριά (για όσο ζω) (2014) (Cobalt Music)
  • Το καλοκαίρι αυτό (2014) (Cobalt Music)
  • Στων ματιών σου το γκρίζο (τι τα κορίτσια ζητάνε) (2014) (Cobalt Music)
  • Ποιον αγαπάς (2014) (Cobalt Music)
  • Κανείς δεν ξέρει (2014) (Cobalt Music)
  • Πριν πεις σ' αγαπώ (2015) (Cobalt Music)
  • Αν ρωτήσει κανείς (2015) (Cobalt Music)
  • Να 'ρθεις (2015) (Cobalt Music)
  • Μόνο εσύ (2016) (Cobalt Music)
  • Σε Σένα Σταμάτησε Η Καρδιά (2016) (Cobalt Music)
  • Μην ανησυχείς (2016) (Cobalt Music)
  • Σκιά στη γη (2017) (Cobalt Music)
  • Φταίει (2018) (Cobalt Music)
  • Επιλογή (2019) (Cobalt Music)

ΠηγέςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. protothema.gr - Γιώργος Σαμπάνης: Το πέρασμα στην αναγνώριση
  2. Δισκογραφία Γιώργου Σαμπάνη

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία