Κατάλογος έργων της Νέας Πινακοθήκης

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Νέας Πινακοθήκης

1. Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Άντον Γκράφ Ο κόμης του Ρόυς Ερρίκος ΙΓ΄
  Αγγέλικα Κάουφμαν Αυτοπροσωπογραφία 1784
  Αγγέλικα Κάουφμαν Ο Χριστός και η Σαμαρείτις 1796
  Βίλελμ φον Κόμπελ Τοπίο του Ίσαρ κοντά στο Μόναχο 1766
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Στον κήπο 1818
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το Ρίζενγκεμπίργκε με ομίχλη που σηκώνεται
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Βάλτος στην παραλία 1832
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ερείπια στο λυκόφως 1832
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Έλατα στο χιόνι
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Το καλοκαίρι (Τοπίο με ερωτικό ζευγάρι)
  Γιόζεφ Καρλ Στίλερ Γκαίτε
  Λέο φον Κλέντσε Η Ακρόπολις των Αθηνών
  Λέο φον Κλέντσε Το Καμποσάντο της Πίζας 1858
  Πέτερ φον Κορνέλιους Οι τρεις Μαρίες στον Τάφο
  Φρίντριχ Όφερμπεκ Ιταλία και Γερμανία 1828
  Φρίντριχ Όφερμπεκ Vittoria Caldoni
  Φρίντριχ Όφερμπεκ Παρθένος και Ελισάβετ με τους μικρούς Χριστό και Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
  Πέτερ φον Ες Ο Όθων στην Ναυπλία
  Πέτερ φον Ες Ο Όθων στην Αθήνα
  Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Νέα γυναίκα με τα παιδιά της στο παράθυρο
  Φέρντιναντ Γκέοργκ Βαλντμύλλερ Η αναμενόμενη
  Καρλ Ρότμαν Κόρινθος και Ακροκόρινθος
  Καρλ Ρότμαν Μαραθώνας
  Καρλ Ρότμαν Ολυμπία
  Καρλ Ρότμαν Δήλος 1840
  Καρλ Ρότμαν Αίγινα 1841
  Καρλ Ρότμαν Ελευσίνα 1843
  Καρλ Ρότμαν Νεμέα 1850
  Άουγκουστ Ρίντελ Ιουδήθ 1840
  Μόριτς φον Σβιντ Το παραμύθι της Σταχτοπούτας
  Wilhelm von Kaulbach Η καταστροφή της Ιερουσαλήμ από τον Τίτο
  Φίλιπ Φολτζ Ο Όθων αποχαιρετά το Μόναχο
  Καρλ Σπίτσβεγκ Οι μαθήτριες των καλογριών
  Καρλ Σπίτσβεγκ Το κοράκι
  Καρλ Σπίτσβεγκ Ο φτωχός ποιητής 1839 τουλάχιστον τρεις εκδοχές
  Άντολφ φον Μέντσελ Το καθιστικό δωμάτιο με την αδελφή του καλλιτέχνη
  Άντολφ φον Μέντσελ Θρησκευτική πομπή στο Hofgastein 1880
  Καρλ φον Πιλότυ Ο αστρολόγος Σένι μπροστά στον νεκρό του Βάλλενστάιν
  Καρλ φον Πιλότυ Η Thusnelda κοσμεί τον θρίαμβο του Γερμανικού Η Thusnelda ήταν σύζυγος Γερμανού αρχηγού
  Άνσελμ Φόιερμπαχ Μήδεια
  Άνσελμ Φόιερμπαχ Ναννά
  Φραντς φον Ντέφρεγγερ Οι τελευταίες εφεδρείες 1872
  Φραντς φον Λένμπαχ Δρόμος στο Aresing 1836
  Φραντς φον Λένμπαχ Η Mary Lindpaintner ως Σαλώμη 1894
  Χανς φον Μαρέες Αυτοπροσωπογραφία και προσωπογραφία του Λένμπαχ
  Χανς φον Μαρέες Αυτοπροσωπογραφία 1860
  Χανς φον Μαρέες Τρεις νέοι κάτω από πορτοκαλιά
  Χανς φον Μαρέες Τρίπτυχο των Εσπερίδων 1884
  Χανς Τόμα Κοπέλλα στο κοτέτσι
  Χανς Τόμα Ανάμνηση από το Όρτε 1887
  Καρλ Μπλέχεν Άποψη της Ασσίζης
  Καρλ Μπλέχεν Το χτίσιμο της Γέφυρας του Διαβόλου
  Βίλελμ Λάιμπλ Χωριατοπούλα με άσπρο κεφαλόδεσμο 1876
  Μαξ Λίμπερμαν Υπαίθρια μπυραρία στο Μόναχο
  Μαξ Λίμπερμαν Αγόρια στην θάλασσα
  Μαξ Λίμπερμαν Γυναίκα με κατσίκες στους αμμόλοφους
  Μαξ Λίμπερμαν Αυτοπροσωπογραφία
  Φριτς φον Ούντε Κοπέλλα που διαβάζει
  Φριτς φον Ούντε Μη μου άπτου 1894
  Φριτς φον Ούντε Δύσκολος δρόμος 1890
  Φριτς φον Ούντε Άγγελος 1908
  Λόβις Κορίντ Μεγάλη Αυτοπροσωπογραφία μπροστά στην Walchensee
  Λόβις Κορίντ Ομηρικός γέλως 1909 Οδύσσεια, θ 265 – η σύλληψη επ’ αυτοφώρω Άρη και Αφροδίτης
  Λόβις Κορίντ Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου 1897
  Γκούσταφ Κλιμτ Margaret Stonborough-Wittgenstein 1905
  Φραντς φον Στουκ Η αμαρτία 1893 άλλη εκδοχή στην Άλτε Νατσιονάλγκαλερί του Βερολίνου
  Μαξ Σλέβογκτ Μετά την δουλειά της μέρας
  Πάουλα Μόντερσον-Μπέκερ Παιδί με φρούτα
  Φραντς Μαρκ Κόκκινο ζαρκάδι
  Φραντς Μαρκ Κόκκινο ζαρκάδι ΙΙ
  Έγκον Σίλε Αγωνία (Η πάλη των νεκρών) 1912


2. Ζωγραφική άλλων ευρωπαϊκών χωρώνΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Φρανθίσκο Γκόγια Don José Queraltó 1802
  Φρανθίσκο Γκόγια Ξεπουπουλιασμένη γαλοπούλα
  Φρανθίσκο Γκόγια Η μαρκησία de Caballero
  Ζακ-Λουί Νταβίντ Anne-Marie-Louise Thélusson, κόμισσα ντε Sorcy 1790
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Γέφυρα και μύλος κοντά στην Μαντ 1860-65
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Τοπίο κοντά στην Ρίβα ντελ Γκάρντα
  Ευγένιος Ντελακρουά Ο θάνατος της Οφηλίας 1838
  Ονορέ Ντωμιέ Δον Κιχώτης
  Ονορέ Ντωμιέ Μελόδραμα 1856-60
  Ζαν Φρανσουά Μιγέ Χωρικός που μπολιάζει δέντρο 1865
  Τεοντόρ Σασεριώ Λουομένη
  Γκυστάβ Κουρμπέ Κόκκινα μήλα κάτω από δέντρο
  Πυβί ντε Σαβάν Κοπέλλα στην παραλία 1882
  Εντουάρ Μανέ Γεύμα στο ατελιέ
  Εντουάρ Μανέ Ο Κλωντ Μονέ ζωγραφίζει στην βάρκα του στον Σηκουάνα
  Εντγκάρ Ντεγκά Μετά το λουτρό
  Πωλ Σεζάν Αυτοπροσωπογραφία 1881-82
  Αλφρέ Σισλέ Ο δρόμος για το Χάμπτον Κορτ
  Κλωντ Μονέ Νούφαρα
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Προσωπογραφία νέας
  Αρμάν Γκυγιωμέν Ορεινό τοπίο 1895
  Πωλ Γκωγκέν Γυναίκες της Βρετάνης συζητούν
  Πωλ Γκωγκέν Te Tamari no Atua (Γιος του Θεού) (Η Γέννηση του Χριστού) έργο που στοίχισε στον Hugo von Tschudi
την θέση του διευθυντή της Πινακοθήκης του Βερολίνου
αλλά τον έκανε διευθυντή στη Νέα Πινακοθήκη
  Πωλ Γκωγκέν Τοπίο της Μαρτινίκας 1887
  Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Καθιστή γυναίκα
  Φερνάντ Κνοπφ Κλειδώνω την πόρτα στον εαυτό μου 1891
  Τέο φαν Ράισσελμπεργκε Συντριβάνι στο πάρκο Σάνσουσί στο Πότσδαμ 1903
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Πεδιάδα κοντά στην Auvers 1890
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Ανθισμένος δενδρόκηπος με θέα της Αρλ
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Ηλιοτρόπια σε βάζο
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Υφαντής μπροστά σε ανοιχτό παράθυρο με θέα στο καμπαναριό του Nuenen
  Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Σατανάς, Αμαρτία και Θάνατος μεταξύ 1792 και 1802
  Άρνολντ Μπαίκλιν Στο παιχνίδι των κυμάτων 1883
  Άρνολντ Μπαίκλιν Ο Παν στις καλαμιές
  Φέρντιναντ Χόντλερ Οι κουρασμένοι της ζωής 1892
  Έντβαρτ Μουνκ Γυναίκα στα κόκκινα 1902-1903
  Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Πρωινό μετά από νύχτα καταιγίδας 1819
  Mihály von Munkácsy Επίσκεψη σε λεχώνα 1879
  Τζόσουα Ρέυνολντς Ο πλοίαρχος Philemon Pownoll 1770
  Τζωρτζ Σταμπς Το πόιντερ
  Τόμας Γκαίνσμπορω Η κυρία Thomas Hibbert
  Τζωρτζ Ρόμνεϋ Catherine Clemens 1788
  Νικόλαος Γύζης Εορτασμοί της νίκης του 1870 1871 πρόκειται για τον Γαλλογερμανικό πόλεμο του 1870
κατά την διάρκεια του οποίου ο Γύζης βρισκόταν στο Μόναχο


|