Κατάλογος έργων του Πάολο Βερονέζε

Στο λήμμα αυτό περιλαμβάνεται κατάλογος των σημαντικότερων έργων του Πάολο Βερονέζε σε χρονολογική, κατά βάση, σειρά.

Έργα προ του 1550Επεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Η ανάσταση της κόρης του Ιαείρου περ. 1546 42×37 cm λάδι σε χαρτόνι πάνω σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Ο Μυστικός Γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1547 58×91 cm λάδι σε καμβά New Haven Yale University Art Gallery   ΗΠΑ
  Εικόνα βωμού (Pala) Bevilacqua-Lazise 1548 223×172 cm λάδι σε καμβά Βερόνα Museo di Castelvecchio   Ιταλία
  Θρήνος για τον νεκρό Χριστό περ. 1548 76×117 cm λάδι σε καμβά Βερόνα Museo di Castelvecchio   Ιταλία
  Η μεταστροφή της Μαρίας Μαγδαληνής περ. 1548 118×164 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Η Ταφή 1548-1549 213×173 cm λάδι σε καμβά Βερόνα ιδιωτική συλλογή   Ιταλία
  Η θυσία του Μάρκου Κούρτιου περ. 1550 διάμετρος 221,5 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία

Έργα μεταξύ των ετών 1550 και 1560Επεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Η Βάπτιση του Χριστού 1550-1560 85,7×116,8 cm λάδι σε καμβά Ράλεϊ North Carolina Museum of Art   ΗΠΑ
  Η Αγία Οικογένεια ένθρονη με τους Αγίους Αντώνιο Αββά, Αικατερίνη και τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστη (Pala Giustiniani) 1551 313×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Francesco della Vigna   Ιταλία
  Ο πειρασμός του Αγίου Αντωνίου 1552-1553 198×151 cm λάδι σε καμβά Καέν Musée des Beaux-Arts   Γαλλία
  Ο Δίας αποδιώχνει τις κακίες 1553-1554 560×330 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  H Ήρα κατακλύζει με τα δώρα της την Βενετία 1554-1556 365×147 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων   Ιταλία
  Η Μεταμόρφωση 1555-1556 555×260 cm λάδι σε καμβά Μοντανιάνα Duomo di Santa Maria Assunta   Ιταλία
  Το χρίσμα του Δαβίδ 1555-1560 173×364 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστη 1555-1560 60.5×63 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ   Ολλανδία
  Παρθένος και Βρέφος με μία μάρτυρα και τον Άγιο Πέτρο 1555-1560 119×95 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Musei Civici   Ιταλία
Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1555-1556 411,6x474,5 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda Italia
  Το Μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1556 104×138 cm λάδι σε καμβά Πάντοβα Musei Civici agli Eremitani   Ιταλία
  Ευαγγελισμός περ. 1556 143×291 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι   Ιταλία
  Αλληγορία της Μουσικής 1556-1557 διάμετρος 230 cm λάδι σε καμβά Βενετία Μαρκιανή Βιβλιοθήκη   Ιταλία
  Ευαγγελισμός 1558 340×455 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo   Ιταλία
  Η προσκύνηση των ποιμένων 1558 350×290 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo   Ιταλία
  Η Ανάληψη 1558 910×455 cm λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo   Ιταλία
  Δείπνον εις Εμμαούς περ. 1560 242×416 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Οι Άγιοι Τζεμινιάνο και Σεβήρος περ. 1560 341×240 cm λάδι σε καμβά Μόντενα Galleria Estense   Ιταλία
  Άγιος Μηνάς περ. 1560 247×122 cm λάδι σε καμβά Μόντενα Galleria Estense   Ιταλία
  Προσωπογραφία κυρίας με γάντια περ. 1560 112 x 90 cm λάδι σε καμβά Δουβλίνο National Gallery of Ireland   Ιρλανδία

Τοιχογραφίες προερχόμενες από την Βίλλα ΣοράντσοΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Η Αθηνά μεταξύ Γεωμετρίας και Αριθμητικής 1551 190×281 cm αποκολλημένη νωπογραφία Βενετία Palazzo Balbi   Ιταλία
  Δικαιοσύνη 1551 περ. 200×100 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός   Ιταλία
  Μετριοπάθεια 1551 περ. 200×100 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός   Ιταλία
  Καιρός και Φήμη 1551 353×168 cm αποκολλημένη νωπογραφία Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός   Ιταλία
  Ερωτιδέας που σκαρφαλώνει στα κάγκελα 1551 115 × 87 cm νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός   Ιταλία
  Ερωτιδέας πάνω στα κάγκελα 1551 115 × 87 cm νωπογραφία μεταφερμένη σε καμβά Καστελφράνκο Βένετο Μητροπολιτικός ναός   Ιταλία
  Ερωτιδέας στα κάγκελα 1551 74,8×67 cm αποκολλημένη νωπογραφία Βιτσέντσα Pinacoteca Civica di Palazzo Chiericati   Ιταλία

Έργα μεταξύ των ετών 1560 και 1570Επεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Αλληγορία της Ζωγραφικής περ. 1560 27,9×18,4 cm λάδι σε καμβά Ντιτρόιτ Institute of Arts   ΗΠΑ
  Απόλλων και Δάφνη 1560-1565 109,38×113,35 cm λάδι σε καμβά Σαν Ντιέγκο Museum of Art   ΗΠΑ
  Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης 1560-1565 130,5 x 130 cm λάδι σε καμβά Μονπελιέ Musée Fabre   Γαλλία
  Ο Δίας με γυμνή θεά 1560-1569 27×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts   ΗΠΑ
  Ο Δίας με τους θεούς του Ολύμπου 1560-1569 27,3×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts   ΗΠΑ
  Ο Ακταίων κοιτάζει την Άρτεμι και τις Νύμφες να λούζονται 1560-1569 26×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts   ΗΠΑ
  Ο Μελέαγρος δίνει στην Αταλάντη το κεφάλι του κάπρου 1560-1569 25,7×101 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts   ΗΠΑ
  Η Βάπτιση 1561 204×102 cm λάδι σε καμβά Βενετία Chiesa del Redentore   Ιταλία
  Αφροδίτη και Άδωνις 1562 99,5×174,5 cm λάδι σε καμβά Άουγκσμπουργκ Staatliche Kunstsammlungen   Γερμανία
  Το κήρυγμα του Ιωάννη Βαπτιστή περ. 1562 205×169 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Galleria Borghese   Ιταλία
  Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστή και αγίους 1562-1564 341×193 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας 1562-1569 148×199,5 cm λάδι σε καμβά Royal Collection   Ηνωμένο Βασίλειο
  Το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου 1564 280×450 cm λάδι σε καμβά Βερόνα San Giorgio in Braida   Ιταλία
  Ο Χριστός συναντά την γυναίκα και τα παιδιά του Ζεβεδαίου περ. 1565 194×337 cm λάδι σε ξύλο Γκρενόμπλ Musée de Grenoble   Γαλλία
  Η οικογένεια του Δαρείου ενώπιον του Αλεξάνδρου 1565-1567 236×475 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Ιωάννη Βαπτιστή και αγίους, την Αγία Ελισάβετ και την Αγία Ιουστίνη 1565-1570 103,8×158,1 cm λάδι σε καμβά Σαν Ντιέγκο Timken Museum of Art   ΗΠΑ
  Ο Άγιος Βαρνάβας θεραπεύει τους ασθενείς με το Ευαγγέλιο του Ματθαίου περ. 1566 260×193 cm λάδι σε καμβά Ρουέν Musée des Beaux-Arts   Γαλλία
  Η Βάπτιση 1566-1567 ? λάδι σε καμβά Λατιζάνα Duomo di San Giovanni Battista   Ιταλία
  Ο Ιησούς δωδεκαετής στο Ναό 1566-1567 236×430 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο   Ισπανία
  Η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή και την Αγία Αικατερίνη περ. 1570 86×122 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι   Ιταλία
  Το μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1570-1575 103×113 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι   Ιταλία
  Ανάσταση περ. 1570 136×104 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων   Γερμανία
  Ο Έρως ενώνει με δεσμά την Αφροδίτη και τον Άρη περ. 1570 205,7×161 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο   ΗΠΑ
  Η ανάσταση του γιου της χήρας της Ναΐν περ. 1570 102×135 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Αλληγορίες του έρωτα. Η απιστία περ. 1570 190×190 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Αλληγορίες του έρωτα. Η απογοήτευση περ. 1570 186,6×188,5 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Αλληγορίες του έρωτα. Ο σεβασμός περ. 1570 186×194.3 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Αλληγορίες του έρωτα. Η ευτυχισμένη ένωση περ. 1570 187,4×186,7 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο

Τοιχογραφίες της Villa Barbaro στο Maser, 1560-1561Επεξεργασία

Πίνακας Τίτλος Παρατηρήσεις
  Sala a crociera :
τοπία και Μούσες και οι απατηλές πόρτες
  Sala a crociera :
Μούσες και απατηλή πόρτα
  Sala di Bacco :
Ο Βάκχος δίνει το κρασί στους ανθρώπους
  Sala di Bacco
προοπτική
  Tribunale d'amore :
Το Δικαστήριο του Έρωτα
  Sala dell'Olimpo :
ο θόλος
στο κέντρο οι θεότητες του Ολύμπου από τις οποίες πήρε το όνομά της η αίθουσα
  Sala dell'Olimpo :
Η Τζουστινιάνα Τζουστινιάνι με την παραμάνα της
  Sala dell'Olimpo
  Sala dell'Olimpo :
Χειμώνας και Άνοιξη (Ήφαιστος και Αφροδίτη)
  Sala dell'Olimpo :
Καλοκαίρι και Φθινόπωρο (Δήμητρα και Βάκχος)
  Sala del cane
Αλληγορία με (από δεξιά) την Βενετία, την Φιλοδοξία και τον Φθόνο
  Sala del cane
Τοπίο. Επάνω η Αγία Οικογένεια με τον μικρό Άγιο Ιωάννη και την Αγία Αικατερίνη
Η ονομασία οφείλεται στο σκυλάκι στο μέσον σχεδόν του κάτω μέρους της τοιχογραφίας
  Sala del cane :
Χρόνος και Ιστορία
  Sala del cane :
Η Ευκαιρία στέφει βασιλιά ένα κοιμισμένο άντρα
  Sala della lucerna  :
Θνητός που οδηγείται στην Θεία Αιωνιότητα
  Sala della lucerna  :
Η φρόνηση και οι ανδρικές αρετές
  Sala della lucerna  :
Νέμεσις
  Sala della lucerna  :
Η Αγία Οικογένεια

Εικόνα βωμού (Pala d'altare) PetrobelliΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Ο Χριστός νεκρός με αγγέλους περ. 1563 222,3×251 cm λάδι σε καμβά Οττάβα National Gallery of Canada   Καναδάς
  Ο Άγιος Αντώνιος με τον Antonio Petrobelli περ. 1563 198,5×117,8 cm λάδι σε καμβά Εδιμβούργο National Gallery of Scotland   Ηνωμένο Βασίλειο
  Άγιος Ιερώνυμος με τον Girolamo Petrobelli περ. 1563 ? λάδι σε καμβά Λονδίνο Dulwich Picture Gallery   Ηνωμένο Βασίλειο
  Κεφαλή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ περ. 1563 41×32,1 cm λάδι σε καμβά Ώστιν Blanton Museum of Art   ΗΠΑ

Ζωγραφική στην εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στην ΒενετίαΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Η στέψη της Παρθένου 1555 200×170 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Άγιος Ματθαίος 1555 85×240 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Άγιος Μάρκος 1555 85×200 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Άγιος Λουκάς 1555 85×200 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Άγιος Ιωάννης ο Ευαγγελιστής 1555 85×240 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Ο θρίαμβος του Μαρδοχαίου 1556 500×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Ο Αχασβήρος στέφει την Εσθήρ 1556 450×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Η εκδίωξη της Βάστι περ. 1556 500×370 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Οι τοξότες χτυπούν τον Άγιο Σεβαστιανό 1558 270×130 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Ο Άγιος Σεβαστιανός χτυπημένος από τα βέλη 1558 270×130 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Ευαγγελισμός 1558 ? νωπογραφία Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1558 350×480 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Ο Άγιος Σεβαστιανός επιτιμά τον Διοκλητιανό 1558 350×480 cm νωπογραφία Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Υπαπαντή 1560 490×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Το θαύμα στην κολυμβήθρα της Βηθεσδά 1560 490×190 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Παρθένος εν δόξη με τους Αγίους Σεβαστιανό, Πέτρο, Αικατερίνη και Φραγκίσκο 1562 420×230 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Το μαρτύριο του Αγίου Σεβαστιανού 1565 355×540 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία
  Οι Άγιοι Μάρκος και Μαρκελλίνος οδηγούμενοι στο μαρτύριο 1565 355×540 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Sebastiano   Ιταλία

Τα ΔείπναΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα περ. 1556 314×451 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda   Ιταλία
  Ο εν Κανά γάμος 1562-1563 666×990 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα] 1567-1570 275×710 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα   Ιταλία
  Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1570-1572 454×874 cm λάδι σε καμβά Βερσαλλίες Ανάκτορο   Γαλλία
  Δείπνο στο σπίτι του Σίμωνα 1571-1572 207×457 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων   Γερμανία
  Δείπνο του Αγίου Γρηγορίου του Μεγάλου 1572 447×878 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Santuario della Madonna di Monte Berico   Ιταλία
  Δείπνο στο σπίτι του Λευί 1573 555×1280 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία

ΠροσωπογραφίεςΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Isabella Guerrieri Gonzaga Canossa 1547-1548 115×95 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Ευγενής με γούνα 1550-1560 140×107 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Παλάτσο Πίττι, Galleria Palatina   Ιταλία
  Ο Iseppo da Porto με τον γιο του Adriano 1551-1552 (ή περ. 1555) 206×120 cm λάδι σε καμβά Φλωρεντία Ουφίτσι   Ιταλία
  Η Livia da Porto Thiene με την κόρη της Porzia 1551-1552 (ή περ. 1555) 208,4×121 cm λάδι σε καμβά Βαλτιμόρη Walters Art Museum   ΗΠΑ
  Βενετσιάνα ευγενής (La Bella Nani) περ. 1560 119×103 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Προσωπογραφία γυναικός (ενδεχομένως της Lavinia Vecellio) περ. 1560 117×92 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο   Ισπανία
  Προσωπογραφία ανδρός περ. 1560 120×102 cm λάδι σε καμβά Βουδαπέστη Μουσείο Καλών Τεχνών   Ουγγαρία
  Daniele Barbaro 1561-1565 121×106 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ   Ολλανδία
  Προσωπογραφία γυναικός 1565 106×87 cm λάδι σε καμβά Ντουαί Musée de la Chartreuse   Γαλλία
  Ο νεαρός με το λαγωνικό περ. 1570 173,7×101,9 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο   ΗΠΑ
  Agostino Barbarigo 1571-1572 102,2×104,2 cm λάδι σε καμβά Κλήβελαντ Museum of Art   ΗΠΑ
  Livia Colonna 1572 121×98 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο   Ισπανία
  Jakob König 1575-1580 83×74 cm λάδι σε καμβά Πράγα Národní galerie   Τσεχία
  Προσωπογραφία ανδρός 1576-1578 192×134 cm λάδι σε καμβά Λος Άντζελες Μουσείο Γκέτι   ΗΠΑ
  Alessandro Vittoria περ. 1580 110×77 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο   ΗΠΑ
  Vincenzo Scamozzi περ. 1580 ? λάδι σε καμβά Ντένβερ Art Museum   ΗΠΑ
  Μια κυρία ως η Αγία Αγνή περ. 1580 86,4×75 cm λάδι σε καμβά Χιούστον Museum of Fine Arts   ΗΠΑ

Έργα μεταξύ των ετών 1570 και 1580Επεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Αφροδίτη και Άρης με ερωτιδέα 1570 47×47 cm λάδι σε καμβά Τορίνο Galleria Sabauda   Ιταλία
  Η δημιουργία της Εύας 1570-1580 81x103 cm λάδι σε καμβά Σικάγο Art Institute   ΗΠΑ
  Αλληγορία της ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1571 169×137 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Ο Χριστός και ο εκατόνταρχος 1571 192×297 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Μουσείο του Πράδο   Ισπανία
  Η οικογένεια Cuccina παρουσιάζεται στην Παναγία περ. 1571 167×414 cm λάδι σε καμβά Δρέσδη Πινακοθήκη των Παλαιών Δασκάλων   Γερμανία
  Η προσκύνηση των Μάγων 1573 355×320 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Η Βηρσαβεέ στο λουτρό περ. 1575 191×224 cm λάδι σε καμβά Λυών Musée des beaux-arts   Γαλλία
  Φόρος τιμής του Ηρακλή και της Δήμητρας προς την Βενετία περ. 1575 309x328 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Ο μυστικός γάμος της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας περ. 1575 337×241 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Το όραμα της Αγίας Ελένης 1575-1578 198×116 cm λάδι σε καμβά Λονδίνο Εθνική Πινακοθήκη   Ηνωμένο Βασίλειο
  Άρης και Ποσειδών 1575-1578 250×180 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων   Ιταλία
  Αφροδίτη και ερωτιδέας 1575-1580 71×97 cm λάδι σε καμβά Άμστερνταμ Ρέικσμουζεουμ   Ολλανδία
  Μη μου άπτου 1575-1588 67×95 cm λάδι σε καμβά Γκρενόμπλ Musée de Grenoble   Γαλλία
  Εμφάνιση του Χριστού στους Αγίους Πέτρο και Παύλο 1575-1588 96×70 cm λάδι σε καμβά Καέν Musée des Beaux-Arts   Γαλλία
  Το μαρτύριο της Αγίας Ιουστίνης 1576 ? λάδι σε καμβά Πάντοβα Santa Giustina   Ιταλία
  Ο Περσέας ελευθερώνει την Ανδρομέδα 1576-1578 260×211 cm λάδι σε καμβά Ρεν Musée des beaux-arts   Γαλλία
  Ο Χριστός βρέφος και ο μικρός Άγιος Ιωάννης Βαπτιστής ---- 44,5×56 cm λάδι σε καμβά ιδιωτική συλλογή
  Η προσκύνηση των Μάγων περ. 1578 320×234 cm λάδι σε καμβά Βιτσέντσα Santa Corona   Ιταλία
  Η απαγωγή της Ευρώπης περ. 1578 320×234 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων   Ιταλία
  Ευαγγελισμός 1578 240×303 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Ο Άγιος Αντώνιος της Πάντοβας κηρύττει στα ψάρια περ. 1580 104×150 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Galleria Borghese   Ιταλία
  Σταύρωση 1580 102×102 cm λάδι σε καμβά Παρίσι Μουσείο του Λούβρου   Γαλλία
  Σταύρωση ? 326×197 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Palazzo Bianco   Ιταλία
  Ο Άρης γδύνει την Αφροδίτη περ. 1580 163×125 cm λάδι σε καμβά Εδιμβούργο National Gallery of Scotland   Ηνωμένο Βασίλειο
  O εσταυρωμένος Χριστός μεταξύ της Παναγία και του Αγίου Ιωάννη Ευαγγελιστή περ. 1580 305×165 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Lazzaro dei Mendicanti   Ιταλία
  Ευαγγελισμός περ. 1580 110×87 cm λάδι σε καμβά Μαδρίτη Museo Thyssen-Bornemisza   Ισπανία
  Σταύρωση 1580 64×38 cm λάδι σε πέτρα Πάντοβα Musei civici agli Eremitani   Ιταλία
  Ιουδήθ και Ολοφέρνης περ. 1580 195×176 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Galleria di Palazzo Rosso   Ιταλία
  Σταύρωση περ. 1580 190×149 cm λάδι σε καμβά Βουδαπέστη Μουσείο Καλών Τεχνών   Ουγγαρία
  Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους 1580-1588 98,1×71,4 cm λάδι σε καμβά Βοστώνη Museum of Fine Arts   ΗΠΑ
  Το όραμα της Αγίας Ελένης περ. 1580 166×134 cm λάδι σε καμβά Ρώμη Μουσεία Βατικανού   Βατικανό
  Ευαγγελισμός περ. 1580 150×133,4 cm λάδι σε καμβά Κλήβελαντ Museum of Art   ΗΠΑ
  Η ανεύρεση του Μωυσή περ. 1580 122×168 cm λάδι σε καμβά Ντιζόν Musée des Beaux-Arts   Γαλλία
  Η Σωσσάνα και οι γέροι περ. 1580 111×145 cm λάδι σε καμβά Γένοβα Palazzo Bianco   Ιταλία
  Η Αγία Αικατερίνη της Αλεξανδρείας στην φυλακή 1580-1585 116,2×83,8 cm λάδι σε καμβά Νέα Υόρκη Μητροπολιτικό Μουσείο   ΗΠΑ
  Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου περ. 1580 251×167 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία

Έργα μεταξύ των ετών 1580 και 1588Επεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Ο Λωτ και οι κόρες του εγκαταλείπουν τα Σόδομα (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 138×262 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Η Άγαρ στην έρημο (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×282 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Η Ρεβέκκα στο πηγάδι (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 145×282 cm λάδι σε καμβά Ουάσινγκτον National Gallery of Art   ΗΠΑ
  Η Σωσσάνα και οι γέροι (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×280 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Ο Χριστός και η Σαμαρείτις (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 143×289 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Ο Χριστός και η μοιχαλίς (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 143×288 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Ο Ιησούς και ο εκατόνταρχος (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 140×280 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Ο Νιπτήρ (σειρά του δούκα του Μπάκιγχαμ) 1580-1588 139×283 cm λάδι σε καμβά Πράγα Národní galerie   Τσεχία
  Η Βάπτιση 1580-1588 104,8×88,3 cm λάδι σε καμβά Λος Άντζελες Μουσείο Γκέτι   ΗΠΑ
  Pietà με ένα άγγελο περ. 1581 147×111 cm λάδι σε καμβά Αγία Πετρούπολη Ερμιτάζ   Ρωσία
  Ο Χριστός νεκρός υποβασταζόμενος από δύο αγγέλους εμφανίζεται στους Αγίους Μάρκο, Ρόκκο και Ιερώνυμο 1581-1582 385×181 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Zulian   Ιταλία
  Αλληγορία της ναυμαχίας της Ναυπάκτου 1581-1582 285×565 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων   Ιταλία
  Η προσκύνηση των Μάγων (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo   Ιταλία
  Οι Ευαγγελιστές (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Basilica dei Santi Giovanni e Paolo   Ιταλία
  Ο Άγιος Νικόλαος αναγορεύεται επίσκοπος Μύρων (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 ? λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Ο Άγιος Φραγκίσκος δέχεται τα στίγματα (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 437×259 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Η Βάπτιση και οι πειρασμοί του Χριστού (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 248×450 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα   Ιταλία
  Σταύρωση (κύκλος του San Nicolò della Lattuga) περ. 1582 287×447 cm λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας   Ιταλία
  Η προσκύνηση των ποιμένων 1582-1583 375×182 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Giuseppe di Castello   Ιταλία
  Ο θρίαμβος της Βενετίας περ. 1582 904×580 cm λάδι σε καμβά Βενετία Παλάτι των Δόγηδων   Ιταλία
  Το μαρτύριο και η τελευταία μετάληψη της Αγίας Λουκίας 1582 140×173 cm λάδι σε καμβά Ουάσινγκτον National Gallery of Art   ΗΠΑ
  Ο Χριστός στον κήπο της Γεθσημανής 1583-1584 108×180 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα   Ιταλία
  Κέφαλος και Πρόκρις περ. 1584 162×185 cm λάδι σε καμβά Στρασβούργο Musée des Beaux-Arts   Γαλλία
  Λουκρητία περ. 1585 109×90,5 cm λάδι σε καμβά Βιέννη Μουσείο Ιστορίας της Τέχνης   Αυστρία
  Μυστικός Δείπνος 1585 220×523 cm λάδι σε καμβά Μιλάνο Πινακοθήκη Μπρέρα   Ιταλία
  Η μεταστροφή του Αγίου Πανταλέοντα 1587 277×160 cm λάδι σε καμβά Βενετία San Pantalon   Ιταλία

Έργα άγνωστης χρονολογίαςΕπεξεργασία

Έργο Τίτλος Χρονολογία Διαστάσεις Τεχνική Πόλη Χώρος Κράτος
  Στέψη της Θεοτόκου ? λάδι σε καμβά Βενετία Πινακοθήκη της Ακαδημίας (Βενετία) Ιταλία
  Ίδε ο άνθρωπος ? 72,5×85 cm λάδι σε καμβά
  Αλληγορία ? ?? x?? cm λάδι σε καμβά Ρώμη Μουσεία Βατικανού, Βατικανή Πινακοθήκη   Βατικανό