Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος των υφιστάμενων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τα εν ενεργεία πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κλάση (Τύπος) Εικόνα # Όνομα Κατασκευαστής Ενεργά
Φρεγάτες
Ύδρα (Τύπος: Flag of Germany.svg Meko-200HN) F452Hydra.jpg F 452
F 453
F 454
F 455
Φ/Γ Ύδρα
Φ/Γ Σπέτσαι
Φ/Γ Ψαρά
Φ/Γ Σαλαμίς
Flag of Greece.svg Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 5
Έλλη (Τύπος: Flag of the Netherlands.svg Standard) 20080702-Faliron-HS Kanaris-F464.jpg F 450
F 451
F 459
F 460
F 461
F 462
F 464
F 465
F 466
Φ/Γ 'Ελλη
Φ/Γ Λήμνος
Φ/Γ Αδρίας
Φ/Γ Αιγαίον
Φ/Γ Ναυαρίνον
Φ/Γ Κουντουριώτης
Φ/Γ Κανάρης
Φ/Γ Θεμιστοκλής
Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς
Flag of the Netherlands.svg Ολλανδικά Ναυπηγεία Koninklijke 9
Κανονιοφόροι
Flag of Denmark.svg Osprey 55 P 18
P 19
Κ/Φ Αρματωλός
Κ/Φ Ναυμάχος
Flag of Greece.svg Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 12
Flag of Greece.svg HSY-55 P 57
P 61
Κ/Φ Κάσος
Κ/Φ Πολεμιστής
4
Flag of Greece.svg Osprey HSY-56A HS Aittitos P-268 in Kos.JPG P 266
P 267
P 268
P 269
Κ/Φ Μαχητής
Κ/Φ Νικηφόρος
Κ/Φ Αήττητος
Κ/Φ Κραταιός
9
Flag of the United States.svg Asheville HS Tolmi (P229) mail transfer.jpg P 229
P 230
Κ/Φ Τόλμη
Κ/Φ Ορμή
Flag of the United States.svg Ναυπηγεία Peterson 5
Ταχέα Περιπολικά
Flag of the United Kingdom.svg Roussen 20091205-Piraeus-P67 Roussen.jpg P 67
P 68
P 69
P 70
P 71
P 72
P 73
ΤΠΚ Ρουσσέν
ΤΠΚ Δανιόλος
ΤΠΚ Κρυσταλλίδης
ΤΠΚ Γρηγορόπουλος
ΤΠΚ Ρίτσος
ΤΠΚ Καραθανάσης
ΤΠΚ Βλαχάκος
Flag of Greece.svg Ναυπηγεία Ελευσίνας 7
Flag of France.svg La Combattante III Blessas P21.jpg P 20
P 21
P 22
P 23
ΤΠΚ Λάσκος
ΤΠΚ Μπλέσσας
ΤΠΚ Μυκονιός
ΤΠΚ Τρουπάκης
Flag of France.svg Construction Mecanique de Normandie 5
Flag of France.svg La Combattante IIIb P 24
P 26
P 27
P 28
P 29
ΤΠΚ Καβαλούδης
ΤΠΚ Ντεγιάννης
ΤΠΚ Ξένος
ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος
ΤΠΚ Σταράκης
Flag of Greece.svg Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 6
Flag of France.svg La Combattante IIa 20080702-Faliron-P73-Pezopoulos (cropped).jpg P 72
P 73
P 75
ΤΠΚ Βότσης
ΤΠΚ Πεζόπουλος
ΤΠΚ Μαριδάκης
Flag of France.svg Construction Mecanique de Normandie 12
Υποβρύχια
Γλαύκος (Τύπος: Flag of Germany.svg 209/1100) S 111
S 112
S 113
Υ/Β Νηρεύς
Υ/Β Τρίτων
Υ/Β Πρωτεύς
Flag of Germany.svgHowaldtswerke-Deutsche Werft 4
Ποσειδών (Τύπος: Flag of Germany.svg 209/1200) S 116
S 117
S 118
S 119
Υ/Β Ποσειδών
Υ/Β Αμφιτρίτη
Υ/Β Ωκεανός
Υ/Β Πόντος
Flag of Germany.svgHowaldtswerke-Deutsche Werft 6
Παπανικολής (Τύπος: Flag of Germany.svg 214) S-120 Papanikolis 3.jpg S 120
S 121
S 122
S 123
S 124
S 125
Υ/Β Παπανικολής
Υ/Β Πιπίνος
Υ/Β Ματρώζος
Υ/Β Κατσώνης
Υ/Β ???
Υ/Β ???
Flag of Greece.svg Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά/
Flag of Germany.svgHowaldtswerke-Deutsche Werft
6
Ναρκοθηρευτικά / Ναρκαλιευτικά
Flag of the United Kingdom.svg Hunt
Flag of the United States.svg Osprey
M 62
M 63
M 61
M 64
Ν/ΘΗ Ευρώπη
Ν/ΘΗ Καλλιστώ
Ν/Α Ευνίκη
Ν/Α Καλυψώ
Flag of the United Kingdom.svg Vosper Thorneycroft/
Flag of the United States.svg Ναυπηγεία Avondale
8
Πλοία Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ)
(Τύπος:430/430A) A 461
A 460
A 463
ΠΑΤ Αραχθός
ΠΑΤ Ευρώτας
ΠΑΤ Νέστος
3 3
Αρματαγωγά
Flag of Greece.svg Jason LST 20080702-Faliron L-173 HS Chios.jpg L 173
L 174
L 175
L 176
L 177
Α/Γ Χίος
Α/Γ Σάμος
Α/Γ Ικαρία
Α/Γ Λέσβος
Α/Γ Ρόδος
Flag of Greece.svg Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 9
LCU 520 L 167
L 179
L 168
L 169
L 170
Α/Β 'Ιος
Α/Β Πάρος
Α/Β Σίκινος
Α/Β Ηρακλειά
Α/Β Φολέγανδρος
5
Flag of Russia.svg Zubr L 180
L 181
L 182
L 183
ΠΤΜ Κεφαλληνία
ΠΤΜ Ιθάκη

ΠΤΜ Κέρκυρα
ΠΤΜ Ζάκυνθος

8
Παράκτια Περιπολικά
Flag of Norway.svg Tjeld (Τύπος: Nasty)
(Τύπος: Esterel)
Kos Diopos Antoniou P 286.JPG P 196
P 198
P 199
P 228
Ρ 286
Ρ 287
ΠΠ Ανδρομέδα
ΠΠ Κύκνος
ΠΠ Πήγασος
ΠΠ Τοξότης
ΠΠ Κ/Β Δίοπος Αντωνίου
ΠΠ Κ/Β Κελευστής Στάμου
9
Πλοία Μεταφοράς Προσωπικού (ΠΜΠ)
Flag of Greece.svg Τύπος: Pandora
πρώην-Flag of Germany.svg LCU 520
20070620-Piraeus-HS Pandora.jpg A 419
A 420
L 178
L 195
ΠΜΠ Πανδώρα
ΠΜΠ Πάνδροσος
ΠΜΠ Νάξος
ΠΜΠ Σέριφος
Flag of Greece.svg Perama Shipyards/
Flag of Germany.svg Howaldtswerke-Deutsche Werft
10
Δεξαμενόπλοια
Πετρελαιοφόρα A 375
A 416
A 417
A 376
Π/Φ Ζεύς
Π/Φ Ουρανός
Π/Φ Υπερίων
Π/Φ Ωρίων
7
Υδροφόρες A 468
A 466
A 476
A 433
A 434
A 469
Υ/Φ Καλλιρρόη
Υ/Φ Τριχωνίς
Υ/Φ Δοϊράνη
Υ/Φ Κερκίνη
Υ/Φ Πρέσπα
Υ/Φ Στυμφαλία
Flag of Greece.svg Ναυπηγεία Αυλίδας 13
Άλλα
Ωκεανογραφικά & Επιστημονικά HS Navtilus.jpg A 478
A 474
A 476
AΚ 14
Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος
Υ/Γ-Ω/Κ Πυθέας
Υ/Γ-Ω/Κ Στράβων
Υ/Γ-Ω/Κ Άκατος 14
4
Βοηθητικά πλοία
Flag of Italy.svg Τύπος Etna
Flag of Greece.svg Τύπος Θέτις
Prometheus A374.jpg A 374
A 307
ΠΓΥ Προμηθεύς
ΦΘ Θέτις
Flag of Greece.svg Ναυπηγεία Ελευσίνας 3
Πλοία Φάρων 20071025-Piraeus-A479-0028.jpg A 479
A 481
ΠΦΑ Καραβόγιαννος
ΠΦΑ Λυκούδης
4
Πλοία ανεφοδιασμού
Flag of Germany.svg Τύπος 701C
20080702-Faliron-A464-Axios.jpg A 464
A 470
Π/Φ Αξιός
Π/Φ Αλιάκμων
Flag of Germany.svg Blohm + Voss 6
Πλοία μουσεία
Τύπος Pisa Averof Today2.jpg - Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ 1
Τύπος Fletcher AT Velos starboard.JPG D-16 Βέλος ΙΙ 1
Τριήρης Olympias.1.JPG - Τριήρης Ολυμπιάς 1
Ρυμουλκά
Ρυμουλκά 20080814-Piraeus-Ifestos 2.JPG A 412
A 432
A 427
A 424
A 436
A 421
A 437
A 429
A 411
A 439
A 410
A 409
A 440
A 425
A 442
A 441
Ρ/Κ Αίας
Ρ/Κ Γίγας
Ρ/Κ Δαναός
Ρ/Κ Ιάσων
Ρ/Κ Μίνως
Ρ/Κ Νέστωρ
Ρ/Κ Πελίας
Ρ/Κ Περσεύς
Ρ/Κ Αδάμαστος
Ρ/Κ Ατρεύς
Ρ/Κ Ατρόμητος
Ρ/Κ Αχιλλεύς
Ρ/Κ Διομήδης
Ρ/Κ Οδυσσεύς
Ρ/Κ Ρωμαλέος
Ρ/Κ Θησεύς
25


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού