Κατάλογος των υφιστάμενων πλοίων του Πολεμικού Ναυτικού

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος με τα εν ενεργεία

πλοία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Κλάση (Τύπος) Εικόνα # Όνομα Κατασκευαστής Ενεργά Πληροφορίες
Φρεγάτες
Ύδρα (Τύπος: Γερμανία Meko-200HN)
F454 "Ψαρά"
F 452
F 453
F 454
F 455
Φ/Γ Ύδρα
Φ/Γ Σπέτσαι
Φ/Γ Ψαρά
Φ/Γ Σαλαμίς
Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 4 Υπολογίζεται να γίνει μερικώς εκσυγχρονισμός.
Έλλη (Τύπος: Ολλανδία Standard)
F460 "Αιγαίον"
F 450
F 451
F 459
F 460
F 461
F 462

F 463
F 464
F 465
F 466

Φ/Γ 'Ελλη
Φ/Γ Λήμνος
Φ/Γ Αδρίας
Φ/Γ Αιγαίον
Φ/Γ Ναυαρίνον
Φ/Γ Κουντουριώτης

Φ/Γ Μπουμπουλίνα
Φ/Γ Κανάρης
Φ/Γ Θεμιστοκλής
Φ/Γ Νικηφόρος Φωκάς

Ολλανδία Ολλανδικά Ναυπηγεία Koninklijke 9+1 Η F463 Φ/Γ Μπουμπουλίνα παροπλίστηκε στις 18/2/13.

Οι F450-F462 έχουν εκσυγχρονιστεί μερικώς. Οι F450 και F451 φέρουν επιπλέον οπλισμό.


Frégates de taille intermédiaire (Τύπος:Γαλλία FDI )

FTI1 Domenjod 20102016 OCT 2016 011.jpg
? ? ? 3+1
Ταχέα Περιπολικά ΚΒ
Ηνωμένο Βασίλειο Roussen
P67 "Ρουσσέν"
P 67
P 68
P 69
P 70
P 71
P 78
P 79
ΤΠΚ Ρουσσέν
ΤΠΚ Δανιόλος
ΤΠΚ Κρυσταλλίδης
ΤΠΚ Γρηγορόπουλος
ΤΠΚ Ρίτσος
ΤΠΚ Καραθανάσης
ΤΠΚ Βλαχάκος
Ελλάδα Ναυπηγεία Ελευσίνας 7
Γαλλία La Combattante III
P21 "Mπλέσσας"
P 20
P 21
P 22
P 23
ΤΠΚ Λάσκος
ΤΠΚ Μπλέσσας
ΤΠΚ Μυκονιός
ΤΠΚ Τρουπάκης
Γαλλία Construction Mecanique de Normandie 4
Γαλλία La Combattante IIIb
P27 "Ξένος"
P 24
P 26
P 27
P 28
P 29
ΤΠΚ Καβαλούδης
ΤΠΚ Ντεγιάννης
ΤΠΚ Ξένος
ΤΠΚ Σιμιτζόπουλος
ΤΠΚ Σταράκης
Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 5
Γαλλία La Combattante IIa
P73 "Πεζόπουλος"
P 72
P 73
P 75
ΤΠΚ Βότσης
ΤΠΚ Πεζόπουλος
ΤΠΚ Μαριδάκης
Γαλλία Construction Mecanique de Normandie 3
Κανονιοφόροι
Δανία Osprey 55
P19 "Ναυμάχος"
P 18
P 19
Κ/Φ Αρματωλός
Κ/Φ Ναυμάχος
Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 2
Ελλάδα HSY-55
P61 "Πολεμιστής"
P 57
P 61
Κ/Φ Κάσος
Κ/Φ Πολεμιστής
Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 2
Ελλάδα Osprey HSY-56A
P268 "Αήττητος"
P 266
P 267
P 268
P 269
Κ/Φ Μαχητής
Κ/Φ Νικηφόρος
Κ/Φ Αήττητος
Κ/Φ Κραταιός
Ελλάδα Ναυπηγεία Ελευσίνας 4
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Asheville
P229 "Τόλμη"
P 229
P 230
Κ/Φ Τόλμη
Κ/Φ Ορμή
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ναυπηγεία Peterson 2
Υποβρύχια
Παπανικολής (Τύπος: Γερμανία 214)
S120 "Παπανικολής"
S 120
S 121
S 122
S 123



Υ/Β Παπανικολής
Υ/Β Πιπίνος
Υ/Β Ματρώζος
Υ/Β Κατσώνης

Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά/
ΓερμανίαHowaldtswerke-Deutsche Werft
4
Ωκεανός

(Τύπος:Γερμανία 209/1500 AIP)

Memorial of Fallen Submarine Crew 3.jpg
S118 Υ/Β Ωκεανός ΓερμανίαHowaldtswerke-Deutsche Werft 1
Ποσειδών (Τύπος: Γερμανία 209/1200) S 116
S 117
S 119
Υ/Β Ποσειδών
Υ/Β Αμφιτρίτη
Υ/Β Πόντος
ΓερμανίαHowaldtswerke-Deutsche Werft 3
Γλαύκος (Τύπος: Γερμανία 209/1200) S 111
S 112
S 113
Υ/Β Νηρεύς
Υ/Β Τρίτων
Υ/Β Πρωτεύς
ΓερμανίαHowaldtswerke-Deutsche Werft 3
Παράκτια Περιπολικά
Νορβηγία Tjeld (Τύπος: Nasty)
(Τύπος: Esterel)
P286 "Δίοπος Αντωνίου"
P 196
P 198
P 199
P 228
Ρ 286
Ρ 287
ΠΠ Ανδρομέδα
ΠΠ Κύκνος
ΠΠ Πήγασος
ΠΠ Τοξότης
ΠΠ Κ/Β Δίοπος Αντωνίου
ΠΠ Κ/Β Κελευστής Στάμου
4

________ 2

Ναρκοθηρευτικά / Ναρκαλιευτικά
Ηνωμένο Βασίλειο Hunt
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Osprey
HMS Quorn is pictured as she departs from Portsmouth. MOD 45139064.jpg
US Navy 040423-N-6234S-082 The mine warfare ship USS Raven (MHC 61) conducts local operations in the North Arabian Gulf.jpg
M 62
M 63
M 61
M 64
Ν/ΘΗ Ευρώπη
Ν/ΘΗ Καλλιστώ
Ν/Α Ευνίκη
Ν/Α Καλυψώ
Ηνωμένο Βασίλειο Vosper Thorneycroft/
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Ναυπηγεία Avondale
2
2
Πλοία Αλιείας Τορπιλών (ΠΑΤ)
Τύπος:430/430A
Α460 "Ευρώτας"
A 461
A 460
A 463
ΠΑΤ Αραχθός
ΠΑΤ Ευρώτας
ΠΑΤ Νέστος
3
Αερόστρωμνα Αποβατικά (ΠΤΜ)
Ρωσία Zubr
L183 "Ζάκυνθος"
L 180
L 181
L 182
L 183
ΠΤΜ Κεφαλληνία
ΠΤΜ Ιθάκη

ΠΤΜ Κέρκυρα
ΠΤΜ Ζάκυνθος

4
Αρματαγωγά
Ελλάδα Jason LST
L173 "Χίος"
L 173
L 174
L 175
L 176
L 177
Α/Γ Χίος
Α/Γ Σάμος
Α/Γ Ικαρία
Α/Γ Λέσβος
Α/Γ Ρόδος
Ελλάδα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά 5
Γερμανία LCU 520
LCU Class520-Lachs-20210202 3.jpg

L 179
L 170

Α/Β Πάρος

Α/Β Φολέγανδρος

5
Πλοία Μεταφοράς Προσωπικού (ΠΜΠ)
Ελλάδα Τύπος: Pandora
A149 "Πανδώρα"
A 419
A 420
L 178
L 195
ΠΜΠ Πανδώρα
ΠΜΠ Πάνδροσος
ΠΜΠ Νάξος
ΠΜΠ Σέριφος
Ελλάδα Perama Shipyards/
Γερμανία Howaldtswerke-Deutsche Werft
4
Πλοία Γενικής Υποστήριξης
Πλοίο Γενικής Υποστήριξης
Ιταλία ΕλλάδαΤύπος: Etna
Α374 "Προμηθεύς"
A 374
ΠΓΥ Προμηθεύς
Ελλάδα Ναυπηγεία Ελευσίνας 1
Πλοία ανεφοδιασμού
Γερμανία Τύπος 701C
Α464 "Αξιός"
A 464
A 470
Π/Φ Αξιός
Π/Φ Αλιάκμων
Γερμανία Blohm + Voss 2
Πλοίο Γενικής Υποστήριξης Α 471

Α 472

Α 473

ΠΓΥ Άτλας Ι

ΠΓΥ Ηρακλής

ΠΓΥ Αίας

Ολλανδία YVC Ysselwerf B.V.


Νορβηγία Soviknes Verft AS

3 Δωρεές του Ιδρύματος Π. Λασκαρίδη τα χρόνια 2019-2021
Δεξαμενόπλοια
Πετρελαιοφόρα A 375
A 416
A 417
A 376
Π/Φ Ζεύς
Π/Φ Ουρανός
Π/Φ Υπερίων
Π/Φ Ωρίων
4
Υδροφόρες
Α434 "Πρέσπα"
A 468
A 466
A 476
A 433
A 434
A 469
Υ/Φ Καλλιρρόη
Υ/Φ Τριχωνίς
Υ/Φ Δοϊράνη
Υ/Φ Κερκίνη
Υ/Φ Πρέσπα
Υ/Φ Στυμφαλία
Ελλάδα Ναυπηγεία Αυλίδας 6
Ειδικών Ρόλων
Ρυμουλκά
RK Aias II A412.jpg
A 412
A 432
A 427
A 424
A 436
A 421
A 437
A 429
A 411
A 439
A 410
A 409
A 440
A 425
A 442
A 441
Ρ/Κ Αίας
Ρ/Κ Γίγας
Ρ/Κ Δαναός
Ρ/Κ Ιάσων
Ρ/Κ Μίνως
Ρ/Κ Νέστωρ
Ρ/Κ Πελίας
Ρ/Κ Περσεύς
Ρ/Κ Αδάμαστος
Ρ/Κ Ατρεύς
Ρ/Κ Ατρόμητος
Ρ/Κ Αχιλλεύς
Ρ/Κ Διομήδης
Ρ/Κ Οδυσσεύς
Ρ/Κ Ρωμαλέος
Ρ/Κ Θησεύς
25
Ωκεανογραφικά & Επιστημονικά
Α478 "Ναυτίλος"
A 478
A 474
A 476
AΚ 14
Υ/Γ-Ω/Κ Ναυτίλος
Υ/Γ-Ω/Κ Πυθέας
Υ/Γ-Ω/Κ Στράβων
Υ/Γ-Ω/Κ Άκατος 14
4
Πλοία Φάρων
Α479 "Καρβόγιαννος"
|| A 479
A 481 || ΠΦΑ Καραβόγιαννος

ΠΦΑ Λυκούδης

2
Πλοία μουσεία
Tύπος:Ιταλία Pisa
"Θωρηκτό Αβέρωφ"
- Θ/Κ Γεώργιος Αβέρωφ 1
Τύπος:Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Fletcher class
Α/Τ "Βέλος"
D-16 Βέλος ΙΙ 1
Ελλάδα Τριήρης
Olympias.1.JPG
- Τριήρης Ολυμπιάς 1


ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Τα στοιχεία προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού