Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Άρτεμις Γουνάκη (Artemis Gounaki, Μόναχο, 7 Απριλίου 1967) είναι Ελληνογερμανίδα συνθέτρια και τραγουδίστρια. Τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας από τις εμφανίσεις της σε τηλεοπτικά προγράμματα, στα οποία δούλεψε ως vocal coach και ως κριτής. Ο πατέρας της γεννήθηκε στη Κρήτη. Ζει στο Μόναχο στην Αθήνα και στη Κρήτη. Έχει ένα γιο.

Άρτεμις Γουνάκη
Γέννηση 7  Απριλίου 1967
Μόναχο
Χώρα πολιτογράφησης Γερμανία
Σπουδές Πανεπιστήμιο του Μονάχου
Ιδιότητα τραγουδιστής, συνθέτης, δημιουργός γραπτών έργων, μουσικός παιδαγωγός, συγγραφέας, vocal coach και μουσικός παραγωγός
Όργανα φωνή
Είδος τέχνης Ροκ μουσική

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

H Άρτεμις Γουνάκη είναι δημοφιλής vocal coach από διάφορους κύκλους της τηλεοπτικής εκπομπής Popstars στη γερμανική, ελληνική και ελβετική τηλεόραση, και βοηθά συγκροτήματα και τραγουδιστές να βελτιώσουν τις φωνές τους. Έχει δουλέψει ως φωνητική παραγωγός στα συγκροτήματα: Bro'Sis Preluders,Nu Pagadi, Overground, H-Blockx και Guano Apes). Τραγουδούσε, έγραφε και συνέθετε για το συγκρότημά της το Illegal Aliens, μαζί με τον Μάρκο Μίννεμαν, ο οποίος ήταν ο πρώην σύζυγός της. Το συγκρότημα διαλύθηκε το 2001, όταν ο Μίννεμαν και η Γουνάκη πήραν διαζύγιο. Πολλά από τα συγκροτήματα έβγαλαν δίσκους, οι οποίοι έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι στη Γερμανία. Επίσης, η Άρτεμις υποστηρίζει με vocal training τους φιναλίστες και τους νικητές των Popstars στην Ελβετία και στην Ελλάδα.

Αλλά, η δουλειά της δεν περιορίστηκε στα τηλεοπτικά σόου, είχε συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες πριν δουλέψει στα Popstars. Το 2003 πήγε στην Αθήνα για να γίνει vocal coach του ελληνικού Popstars και για να δουλέψει στη φωνητική παραγωγή του συγκροτήματος Hi-5.

Έχει συνεργαστεί με παραγωγούς μουσικής και μουσικούς όπως με τον Γκρεγκ Μάννινγκ, τον Τόνι Κοττούρα, τον Μαρκ Μόζαρτ, το Λου Μπέγκα, τον Τ. Μ. Στήβενς, τον Leslie Mandoki, τον Uwe Fahrenkrog-Petersen, τον Thorsten Brötzmann και τον Peter Ries. Επίσης, έχει συνεργαστεί με δισκογραφικές εταιρείες όπως με τη Sony BMG, τη Universal Music, και πολλές άλλες.

Το Νοέμβριο του 2005 άρχισε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου και κυκλοφόρησε ένα βιβλίο που είχε γράψει κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που είχε κάνει (Ο καθένας μπορεί να τραγουδήσει ήταν ο τίτλος του βιβλίου) το οποίο κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2005.

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

ΒιβλίαΕπεξεργασία

  • Singen? Kann Jeder! (Ο καθένας μπορεί να τραγουδήσει), Schwarzkopf & Schwarzkopf Verlag, 2005, ISBN 3-89602-680-1

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Released in Artist Artemis' Credits Chart Positions
2005 Nu Pagadi Dying Words (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 22
2004 Nu Pagadi Your Dark Side (Album) Vocalcoach, Arranger GER # 1
2004 Nu Pagadi Sweetest Poison (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 1
2004 Preluders Bal Privé (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 28
2003 Hi-5 Mia Nichta San Kiafti (Album) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Preluders Girls In The House (Album) Vocalcoach, Arranger GER # 2
2003 Hi-5 Allo agapi allo sex (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Hi-5 Tichero Asteri (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Hi-5 M'ena Fili (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Preluders Everyday Girl (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 1
2003 Hi-5 Ksero ti zitao (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Hi-5 Hi-5 (Album) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GR # 1
2003 Guano Apes Break The Line (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 45
2003 Guano Apes Quietly (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 51
2003 Guano Apes Pretty In Scarlet (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 51
2003 Guano Apes Quietly (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 51
2003 Guano Apes You Can't Stop Me (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 10
2002 Guano Apes Walking on a Thin Line (Album) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 1
2002 Bro'Sis Peace Of Soul (Single) Vocalcoach, Arranger, Co-Producer GER # 3
2002 Bro'Sis Do You (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 3
2001 Bro'Sis Never Forget (Album) Vocalcoach, Arranger GER # 1
2001 Bro'Sis I Believe (Single) Vocalcoach, Arranger GER # 1
2001 Tears En Rouge (Album) Vocalcoach, Arranger CH # 8
2001 Tears M.U.S.I.C (Single) Vocalcoach, Arranger CH # 1
2001 Tears Dreamin' (Single) Vocalcoach, Arranger CH # 9
2000 Guano Apes Don't Give Me Names (Album) Vocalcoach GER # 1
2000 Donots What Happened To The 80ies (Single) Vocalcoach
2000 Donots Pocket Rock (Album) Vocalcoach
1999 Illegal Aliens/ Marco Minnemann Comfortably Homeless (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1999 Illegal Aliens International Telephone (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1998 H-Blockx Black Skies (Single) Vocalcoach, Writer
1998 H-Blockx Fly Eyes (Album) Vocalcoach, Writer, Vocals GER # 19
1997 Illegal Aliens/ Marco Minnemann The Green Mindbomb (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1997 Illegal Aliens Time (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1996 Illegal Aliens Red Alibis (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1996 Illegal Aliens Thickness (Album) Vocals, Composer, Co-Producer
1995 Freaky Fukin' Weirdoz Culture Shock (Album) Sängerin
1994 Freaky Fukin' Weirdoz Mao Mak Maa (Album) Vocals
1994 Ecco Di Lorenzo & His Innersoul 'Innersoul (Album) Vocals

CertificationsΕπεξεργασία

  • 2004 - Gold for Nu Pagadi Your Dark Side (Album)
  • 2004 - Gold for Nu Pagadi Sweetest Poison (Single)
  • 2003 - Gold for Preluders Girls In The House (Album)
  • 2003 - Gold for Preluders Everyday Girl (Single)
  • 2003 - 3x Platinum for Hi-5 Hi-5 (Album)
  • 2003 - 2x Platinum for Hi-5 Ksero ti zitao (Single)
  • 2003 - Gold for Hi-5 Mia nihta san ki afti (Album)
  • 2002 - Gold for Guano Apes Walking on a Thin Line (Album)
  • 2001 - Platinum for Bro'Sis Never Forget (Album)
  • 2001 - 2x Platinum for Bro'Sis I Believe (Single)
  • 2000 - Gold for Guano Apes Don't Give Me Names (Album)

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία