Άνοιγμα κυρίου μενού

Ο Βλάσσης Μπονάτσος (30 Νοεμβρίου 194914 Οκτωβρίου 2004) ήταν Έλληνας τραγουδιστής, ηθοποιός και παρουσιαστής.

Βλάσσης Μπονάτσος
Γενικές πληροφορίες
Γέννηση 30 Νοεμβρίου 1949
Ξυλόκαστρο Κορινθίας
Θάνατος 14 Οκτωβρίου 2004
Αθήνα
Αιτία θανάτου αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα
Συνθήκες θανάτου φυσικά αίτια
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα τραγουδιστής, ηθοποιός, παρουσιαστής
Οικογένεια
Σύντροφος Αλίκη Βουγιουκλάκη

Πίνακας περιεχομένων

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ήταν γιος δικαστικού και καθηγήτριας πιάνου, με καταγωγή από το Ξυλόκαστρο Κορινθίας. Είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Τάκη Μπονάτσο, ο οποίος γεννήθηκε το 1944. Κάπου στα μέσα της δεκαετίας του 1960, όντας έφηβος, δημιούργησε το συγκρότημα loubok. Στη συνέχεια υπήρξε μέλος του μουσικού συγκροτήματος Πελόμα Μποκιού από το 1969 έως το 1972. Το όνομα του συγκροτήματος προέρχεται από τα αρχικά των ονομάτων των μελών του: Νίκος ΔαΠΕρης, Νίκος ΛΟγοθέτης, Τάκης ΜΑρινάκης, Βλάσης ΜΠΟνάτσος, Γιάννης ΚΙΟΥρκτσόγλου. Το συγκρότημα γνώρισε μεγάλη επιτυχία με το τραγούδι «Γαρύφαλλε, Γαρύφαλλε», το οποίο έγραψε ο Γιάννης Κιουρκτσόγλου και το οποίο ηχογραφήθηκε στην πρώτη του εκτέλεση από τους Πελόμα Μποκιού με τη φωνή του Νίκου Δαπέρη. Το ίδιο τραγούδι ηχογράφησε, 25 χρόνια αργότερα, ο Βλάσσης Μπονάτσος όταν συνεργάστηκε με τους Goin' Through.

ΚαριέραΕπεξεργασία

Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 πρωταγωνίστησε στη θεατρική παράσταση "Εβίτα" με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη παίζοντας το ρόλο του Τσε Γκεβάρα. Επίσης έπαιξε μαζί της και την περίοδο 1983-1984 με την παράσταση «Βίκτωρ Βικτώρια». Είχαν σχέση σχεδόν έξι χρόνια {από τον Απρίλιο του 1982 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1987, σύμφωνα με τα περιοδικά της εποχής}[1][2].

Παρουσίασε πολλά τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικές εκπομπές όπως Με το κλειδί στο χέρι, Κόντρες, Βλας Μπακ, Άλλα Κόλπα, Με φόρα και Πάμε για άλλα, όπου ήταν γνωστός για τις φάρσες που έκανε και τις ατάκες του όπως το «φύγε 'συ έλα 'σύ», «φοβερό», «τρομερό», «πάρα πολύ ωραίο», «καλά με συγχωρείς» και τη βραχνή χροιά της φωνής του. Ήταν πρωταγωνιστής της επιτυχημένης σειράς Οι Απαράδεκτοι (1991 - 1993) μαζί με τους Γιάννη Μπέζο, Δήμητρα Παπαδοπούλου (η οποία έγραψε το σενάριο) και Σπύρο Παπαδόπουλο. Συμπρωταγωνιστούσαν ο Βασίλης Χαλακατεβάκης και η Ρένια Λουιζίδου.

Ως σόλο τραγουδιστής έχει κυκλοφορήσει τραγούδια όπως «Μεταμορφώσεις», «Εμένα», «Μια Γυναίκα», «Γυναίκες» (soundtrack της σειράς "Στον Αστερισμό Της Γραβάτας"), «Η Ζωή Είναι Μια Τρύπα», «Βιάσου», «Λολίτα το Νυμφίδιο», «Ένας Άντρας Κλαίει Για σένα», «Πες I Love You», «Αγαπάω» και άλλα. Έχει κάνει ντουέτα με την Αλέξια στο «Είσαι Παιδί Μου Πειρασμός», τον Κώστα Τουρνά στο «Έλα Ήλιε Μου» και τον Γιώργο Μαρίνο στο «Ροκ». Επίσης έχει κάνει διασκευές τραγουδιών όπως «Το Χειροκρότημα» (πρώτη εκτέλεση Άλκηστις Πρωτοψάλτη), «Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής» (πρώτη εκτέλεση Βασίλης Παπακωνσταντίνου), «Αν Σ'αρνηθώ Αγάπη Μου» (πρώτη εκτέλεση Κώστας Χατζής), «Λαός και Κολωνάκι» (πρώτη εκτέλεση Μανώλης Χιώτης, Μαίρη Λίντα) και «There Is No One Like Me» (soundtrack της σειράς Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη, τίτλος πρωτότυπου «Non Esiste L'Amore» του Αντριάνο Τσελεντάνο).

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Το 1996 παντρεύτηκε με τη Μάρθα Κουτουμάνου (1968) - κόρη της Ελληνίδας ηθοποιού Ζωής Λάσκαρη - και ένα χρόνο αργότερα το 1997 απέκτησε την κόρη του, Ζένια.

ΘάνατοςΕπεξεργασία

Απεβίωσε σε ηλικία 54 ετών, στις 14 Οκτωβρίου 2004. Έπασχε από κληρονομικό αγγειοοίδημα[3]. Σύμφωνα με το επίσημο ιατρικό ανακοινωθέν, ο θάνατός του οφείλεται σε αποφρακτική οιδηματώδη λαρυγγίτιδα.

Κηδεύτηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών δημοσία δαπάνη, το οποίο προκάλεσε αρνητικά σχόλια καθώς απουσίαζαν οι λόγοι για την απόδοση τέτοιας τιμής από την Πολιτεία.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος
1973 Ένα ελεύθερο κορίτσι
1983 Ο δράκος, πρόσωπο της ημέρας
1987 Τηλεκανίβαλοι
1988 Πατρίς, Ληστεία, Οικογένεια
1989 Ο διάβολος και το κέρατό του
1990 Δίψα
1991 Ο δραπέτης

Οι απαράδεκτοι

Ο διάβολος και η ουρά του

1992 Τα μπακούρια
1993 Γυναίκες δηλητήριο

Της Ελλάδος τα παιδιά

Στον αστερισμό της γραβάτας

1996 Εκείνες και εγώ (guest εμφάνιση- επεισόδιο 54)
2000 Βίτσια γυναικών 14.11.2004 Lancio versione (guest εμφάνιση - Επεισόδιο 1)

ΕκπομπέςΕπεξεργασία

Τίτλος
Με το κλειδί στο χέρι
Κόντρες
Άλλα Κόλπα
Βλας Μπακ
Άλλου τύπου Βλάσσης
Με Φόρα
Να η ευκαιρία
Πάμε γι'άλλα

ΘέατροΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Ρόλος
1981-82 Εβίτα Ερνέστο Τσε Γκεβάρα
1983-84 Βίκτωρ-Βικτώρια Ρεξ Χάρντεν

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Εταιρεία
1972 Πελόμα Μποκιού Lyra
1976 Επικίνδυνη ισορροπία Lyra
1981 Γενικά CBS
1983 Αυτά τα βράδια CBS
1991 Παραλήρημα EMI
1996 Χαίρετε BMG
2016 Gordian Anazitisi

ΣυμμετοχέςΕπεξεργασία


Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Παπαδημητρίου, Γεωργία (14/10/201415:39). «Δέκα χρόνια χωρίς τον Βλάσση Μπονάτσο». Ανακτήθηκε στις 7 Αυγούστου 2017.  Ελέγξτε τις τιμές ημερομηνίας στο: |date= (βοήθεια)
  2. «Το καλοκαίρι που η Αλίκη χώρισε τον Βλάσση. Τι έλεγε η ίδια». 11 Ιουλίου 2013. Ανακτήθηκε στις 7 Αυγούστου 2017. 
  3. «Ζένια Μπονάτσου: «Έχω ένα σπάνιο νόσημα - Το είχε και ο πατέρας μου» (Video)». www.topontiki.gr. Ανακτήθηκε στις 2019-03-31. 
  4. Θάνος Μικρούτσικος, Άλκης Αλκαίος: Εμπάργκο