Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος ελληνικών αλιευμάτων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Κατάλογος κυριοτέρων αλιευμάτων των ελληνικών χωρικών υδάτων κατ΄ αλφαβητική σειρά της κοινής ονομασίας τους, κατά τις τέσσερις επίσημες διακρίσεις τους:

ΙχθύεςΕπεξεργασία

Όνομα Διων. ονοματολογία Εικόνα
Αθερίνα Αtherina hepsetus  
Αθερίνα Atherina boyeri  
Ασπροσαύριδο Trachurus mediterraneus  
Αστρογαλέος Mustelus asterias  
Βακαλάος Gadus morhua  
Βάτος Batoidea  
Βλάχος Polyprion americanus  
Γαλέος Galeorhinus galeus  
Γάστρος Liza saliens  
Γαύρος Engraulis encrasicolus  
Γκριζογαλέος Mustelus mustelus  
Γκριζοσαύριδο Trachurus trachurus  
Γλώσσα Sogliola  
Γόπα Boops boops  
Γοφάρι Pomatomus saltatrix  
Δράκαινα Trachinus draco  
Ζαργάνα Belone belone  
Καλκάνι Psetta maxima  
Καλκανόβατος Raja clavata  
Καπόνι Chelidonichthys lastoviza  
Κεντρόνι Squalus acanthias  
Κέφαλος Mugil cephalus  
Κοκκαλάς Squalus blainville  
Κοκκινόψαρο Lutjanus campechanus  
Κοκοβιός Gobius niger  
Κολιός Scomber japonicus  
Κουτσομούρα Mullus barbatus  
Λαβράκι Dicentrarchus labrax  
Λυθρίνι Pagellus erythrinus  
Λούτσος Sphyraena sphyraena  
Λύχνος Uranoscopus scaber  
Μαγιάτικο (Μανάλι) Seriola dumerilli  
Μαρίδα Spicara smaris  
Ματόβατος Raja miraletus  
Μαυράκι Liza ramada  
Μαυρορινόβατος Rhinobatos cemiculus  
Μαυροσαύριδο Trachurus picturatus
Μελανούρι Oblada melanura  
Μένουλα Spicara maena  
Μουρμούρα Lithognathus mormyrus  
Μπακαλιάρος Merluccius merluccius  
Μπαλάς Dentex macrophthalmus
Μπαρμπούνι Mullus surmuletus  
Μυλοκόπι Umbrina cirrosa  
Μυξινάρι Liza aurata  
Ξιφίας Xiphias gladius  
Παλαμίδα Sarda sarda  
Παπαλίνα Sprattus sprattus
Πατερίτσα ή Ζύγαινα Sphyrna zygaena  
Πεσκανδρίτσα Lophius piscatorius  
Πεσκαντρίτσα μαύρη Lophius budegassa  
Προσφυγάκι Phycis phycis  
Ρέγγα Clupea harengus  
Ρίκι Katsuwonus pelamis  
Ρινόβατος Rhinobatos rhinobatos  
Ροφός Epinephelus marginatus  
Σάλπα Sarpa salpa  
Σαργός Diplodus sargus  
Σαρδέλα Sardina plichardus  
Σκαθάρι Spondyliosoma cantharus  
Σκαρμός Synodus saurus  
Σκιός Sciaena umbra  
Σκορπιός Scorpaena  
Σκουμπρί Scomber scombrus  
Σμέρνα Muraenidae  
Σολομός Salmo salar  
Σπάρος Diplodus annularis  
Στικτογαλέος Mustelus punctulatus
Συναγρίδα Dentex dentex  
Σφυρίδα Epinephelus aeneus  
Ταούκι Merlangius merlangus  
Τόνος Thunnus thynnus  
Τραχύβατος Raja radula
Τσιπούρα Sparus aurata  
Φαγκρί Pagrus pagrus  
Φίγι Trisopterus minutus  
Φρίσσα Alosa  
Χάνος Serranus cabrilla  
Χειλονάρι Chelon laborsus  
Χειλού Symphodus ocellatus  
Χέλι Anguilla  
Χριστόψαρο Zeus faber  

ΚεφαλόποδαΕπεξεργασία

ΟστρακοειδήΕπεξεργασία

Διάφορα άλλαΕπεξεργασία

ΙχθυοκαλλιέργειεςΕπεξεργασία

ΣύνδεσμοιΕπεξεργασία