Άνοιγμα κυρίου μενού

Μιθριδάτης (μουσικός)

Έλληνας μουσικός συνθέτης, στιχουργός, ράπερ και MC

Ο Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου, ή απλά Μιθριδάτης (γέννηση: 1975, Κυψέλη, Αθήνα), είναι Έλληνας μουσικός συνθέτης, στιχουργός, ράπερ και MC. Είναι ευρύτερα γνωστός ως μέλος του hip hop μουσικού συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

Μιθριδάτης Χατζηχατζόγλου
ΨευδώνυμοMithridatis Hatzihatzoglou
Γέννηση1975 (44 ετών)
Κυψέλη
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότητασυνθέτης, στιχουργός και ράπερ

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Ο Μιθριδάτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κυψέλη. Είναι γιος των ηθοποιών Κώστα Χατζόγλου και Ανθής Γούναρη. Σε ηλικία 15 ετών, εργάστηκε ως σκιτσογράφος σε εφημερίδες και περιοδικά.[1] Μέχρι το 1994, ο Μιθριδάτης εργαζόταν ως υπάλληλος σε κατάστημα Metropolis. Την ίδια εποχή, φοιτούσε στην Σχολή Καλών Τεχνών, από την οποία δεν αποφοίτησε, λόγω της μεγάλης επιτυχίας του συγκροτήματος.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΗθοποιίαΕπεξεργασία

Το 2002, έγραψε μαζί με τον Δημήτρη Μεντζέλο το σενάριο της σατυρικής τηλεοπτικής σειράς Show fuckin’ what? που προβλήθηκε στο Star Channel, όπου και πρωταγωνίστησε.[1]

Το 2004, έκανε cameo στην τηλεοπτική σειρά του Ant1 με τίτλο Solo Καριέρα, υποδυόμενος έναν παπά. Την ίδια χρονιά, πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική ταινία του Alter O Ησαΐας Χορεύεται και Latin, υποδυόμενος έναν νεαρό.[1]

Το 2009, έκανε guest ρόλο στην σειρά του Mega Μίλα Μου Βρώμικα και υποδύθηκε έναν πωλητή παγωτού. Στην ίδια σειρά, εκτέλεσε ένα hip hop τραγούδι, του οποίου τους στίχους έγραψε ο ίδιος.[1]

ΜουσικήΕπεξεργασία

Το 2009, κυκλοφόρησε το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο Αιρετικά Ερωτικός.[2]

Το 2013, ο Μιθριδάτης επιχείρησε να κάνει μια διασκευή του τραγουδιού της Χριστιάνας Μόνο Εσύ σε συνεργασία με τον DJ S,[3] ενώ το 2014 συνεργάστηκε με τους Trendy HooliGuns στην Νύφη.[4]

Το 2017, δημιούργησε ένα νέο label, την Amok Time Arts, από το οποίο έχουν κυκλοφορήσει η Γλυκιά Ολντ' Σκουλιά και το single Οι Δρόμοι,[5][6] που αποτελεί την επιστροφή του Dr. Dreez στη μουσική δισκογραφία, μετά από 16 χρόνια αποχής.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Σόλο άλμπουμ και singlesΕπεξεργασία

  • Αιρετικά Ερωτικός (2009)
  • Ποτέ (2009)
  • Άγιε Βασίλη, Μην Ξηγιέσαι (2010)
  • Τρέχα, Μαδαφάκα, Τρέχα (2012)
  • Ντου Γιου Λοβ Μι (2013)
  • Μόνο Εσύ (Μιθριδάτης VS Χριστιάνα) (2013)
  • Η Νύφη (ft. Trendy Hooiguns) (2014)
  • Σπιτουλίνι Αραχτουλίνι (2014)
  • Γλυκιά Ολντ' Σκουλιά (2017)
  • Το Λάθος Άτομο (2018)
  • Μήλο Κομπόστα Κονσέρβα (2019)

Με ΗμισκούμπριαΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 iShow.gr. «Μιθριδάτης - iShow.gr». www.ishow.gr. Ανακτήθηκε στις 18 Μαρτίου 2018. 
  2. «Συνέντευξη: Μιθριδάτης - tralala.gr». tralala.gr. 2009-11-26. http://www.tralala.gr/sunenteuksh-mithridaths/. Ανακτήθηκε στις 2018-03-19. 
  3. «Μιθριδάτης vs Χριστιάνα - «Μόνο εσύ» | VIDEO PREMIERE • Hit Channel». Hit Channel. 2013-07-15. https://www.hit-channel.com/mithridatis-xristiana-video-premiere-mono-esi/48878. Ανακτήθηκε στις 2018-03-19. 
  4. «Μιθριδάτης & Trendy Hooliguns - Η Νύφη». hiphop.gr. 2014-04-10. https://www.hiphop.gr/page/3818. Ανακτήθηκε στις 2018-03-19. 
  5. «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ - Γλυκιά Ολντ'Σκουλιά». hiphop.gr. 2017-02-20. https://www.hiphop.gr/page/mithridatis-glikia-oldskoulia. Ανακτήθηκε στις 2018-03-19. 
  6. «Dr. Dreez - Οι Δρόμοι». Discogs (στα Αγγλικά). Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2018. 

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία