Κώστας Αποστολίδης

Έλληνας ηθοποιός


Ο Κώστας Αποστολίδης (Δράμα, 1963) είναι Έλληνας ηθοποιός.

Κώστας Αποστολίδης
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Κώστας Αποστολίδης (Ελληνικά)
Γέννηση1963
Δράμα
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Μητρική γλώσσαΕλληνικά
Ομιλούμενες γλώσσεςΕλληνικά
ΣπουδέςΔραματική Σχολή Πέλου Κατσέλη
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότηταηθοποιός
σκηνοθέτης μεταγλώττισης

ΒιογραφικόΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στη Δράμα τον Φεβρουάριο του 1963 και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη όπου και ξεκίνησε την διαδρομή του στο χώρο του θεάτρου με σπουδές στις σχολές:

1980 -1982: Δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη στη Θεσσαλονίκη.

1982 - 1985: Αριστούχος της ανωτέρας σχολής Δραματικής Τέχνης  του Πέλου Κατσέλη στην Αθήνα

1985: Υποτροφία απο το Βρεταννικό Συμβούλιο Αθηνών στο National Theater of London με θέμα “Το Φώς & ο Ήχος στον χορό και το Θέατρο”.   

Εργάστηκε στο Θέατρο

1983: Στην παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου στην τραγωδία Οιδίπους Τύραννος του Σοφοκλή που μετέφρασε και σκηνοθέτησε ο Μίνως Βολανάκης, με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κούρκουλο στο ρόλο του Οιδίποδα. Το 1984: Με την ίδια παράσταση Οιδίπους Τύραννος του Μ. Βολανάκη σαν επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας το καλοκαίρι του 1984 στο “OLYMPIC ARTS FESTIVAL” στα πλαίσια των Ολυμπιακών Αγώνων του Λος Άντζελες και στη συνέχεια περιοδεία σε δεκαπέντε πόλεις στη Βόρεια Αμερική και τον Καναδά.

1986: στην κωμωδία Λυσιστράτη του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Ανδρέα Βουτσινά, με πρωταγωνιστή στον ρόλο της Λυσιστράτης τον Λάκη Λαζόπουλο που έκανε και τη μετάφραση και την διασκευή.

1987 & 1988: στην “Εταιρεία Θεάτρου η Σκηνή” σε σκηνοθεσία Λευτέρη Βογιατζή και Τάσου Μπαντή, στο έργο του Γιώργου Διαλεγμένου Σε φιλώ στη μούρη. Το 1987: στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε σκηνοθεσία Ανδρέα Βουτσινά, στην τραγωδία Τρωάδες του Ευριπίδη. Το 1988: στο “Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βέροιας” στην τραγωδία του Σοφοκλή Αντιγόνη σε σκηνοθεσία του Πάνου Γλυκοφρύδη και μετάφραση της Τώνιας Μαρκετάκη. Το 1989 - 1991: στον “Θεατρικό Οργανισμό Μορφές” στο Θέατρο στο παλιό τυπογραφείο του Εμπρός, σε σκηνοθεσία του Τάσου Μπαντή στο έργο του Έντουαρντ Μποντ Σωσμένος σε μετάφραση της Θάλειας Ασλανίδου και του Τάσου Μπαντή. Το 1992: στον Θίασο της Κατερίνας Μαραγκού στο Θέατρο Αθηνών, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Μαργαρίτη, στο έργο του Ζαν Ανούιγ Το αγρίμι. Το 1993 - 1995: στον “Θεατρικό Οργανισμό Μορφές” στο Θέατρο στο παλιό τυπογραφείο του Εμπρός, στο έργο του Ευγένιου Λαμπίς Η υπόθεση της οδού Λουρσίν σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Τάσου Μπαντή. Το 2006: στο έργο της Γιασμίν Ρεζά A R T σε μετάφραση και σκηνοθεσία Γιώργου Βούρου στο Θέατρο ΑΚΑΔΗΜΟΣ.

Εργάστηκε στον Κινηματογράφο στις ταινίες

Τίτλος Έτος
Black Out P.S. Red Out 1998
BIOS + πολιτεία 1987
Η σκόνη του χρόνου 2008
Η γυναίκα που επιστρέφει 1994
Τροφική δηλητηρίαση 1988


Εργάστηκε στην Τηλεόραση

1988 Στην μεταφορά στην τηλεόραση του λογοτεχνικού έργου της Μαρίας Ιορδανίδου Σαν τα τρελά πουλιά σε σκηνοθεσία του Φώτη Μεσθεναίου. Στις τηλεοπτικές σειρές Οδός Ανθέων 1988 ΕΡΤ, Ατέλειωτη αγάπη σε σκηνοθεσία της Λένας Βουδούρη, Σταύρωση χωρίς Ανάσταση (1989 ΕΡΤ) του Νίκου Αθανασιάδη σε σκηνοθεσία Φράνσις Κάραμποτ, Φανή σε σκηνοθεσία του Χρήστου Παλληγιανόπουλου, στην τηλεοπτική σειρά Στην κόψη του ξυραφιού σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Σοφιανόπουλου, Εσύ αποφασίζεις σε σκηνοθεσία του Πάνου Κοκκινόπουλου, του Γιάννη Λαπατά και Χρήστου Παληγιαννόπουλου, Τμήμα ηθών του Μανούσου Μανουσάκη, Διλήμματα του Σ. Μαρκίδη, Επιθυμίες του Βασίλη Τσελεμέγκου, Αέρινες σιωπές του Ε. Αναγνωστόπουλου, Οι τρεις χήρες του Κώστα Κουτσομύτη, Η νταντά των Κώστα Κιμούλη & Μύρνας Τσάπα κλπ.

Την περίοδο 1990-1994 συμμετείχε σε αρκετά επεισόδια των σειρών Ξενοδοχείο Αμόρε, Τμήμα ηθών και Ανατομία ενός εγκλήματος. Ακόμη το 1994 είχε ένα από τους βασικούς ρόλους στη σειρά Τα πέτρινα λιοντάρια.

Έγινε ευρύτερα γνωστός τις σεζόν 1998-2000 έχοντας έναν από τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στην δραματική σειρά Επιθυμίες". Από το 2000 μέχρι το 2001 πρωταγωνίστησε στον πρώτο κύκλο της δραματικής σειράς Αέρινες σιωπές. Την επόμενη σεζόν έπαιξε στην κωμική σειρά Οι τρεις χήρες. Τη σεζόν 2002-2003 παρουσίασε το τηλεπαιχνίδι Στα όρια που μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1. Τις σεζόν 2003 έως 2005 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Χρήστο Σιμαρδάνη στην κωμική σειρά Η νταντά που σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Το 2005 και το 2006 πρωταγωνίστησε στον όγδοο κύκλο της καθημερινής σειράς Απαγορευμένη αγάπη. Το 2006 έπαιξε σε κάποια επεισόδια των σειρών Το κόκκινο δωμάτιο, Εντιμότατοι κερατάδες και Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα. Το 2009 έπαιξε μαζί με την Ελένη Ράντου σε ένα επεισόδιο της σειράς Εργαζόμενη γυναίκα. Επέστρεψε τηλεοπτικά μετά από 8 χρόνια απουσίας το 2017 πρωταγωνιστώντας στην καθημερινή σειρά του Δημήτρη Αρβανίτη "Αρ3να". Τη σεζόν 2018-2019 πρωταγωνίστησε μαζί με την Ελισάβετ Μουτάφη, και τον Ιωσήφ Μαρινάκη στην δραματική σειρά Οργή.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1988 Σαν τα τρελά πουλιά ΕΤ1 Βασικό Καστ
Οδός Ανθέων ΕΤ1 Guest Εμφάνιση
1989 Σταύρωση χωρίς ανάσταση ΕΤ1 Στέλιος Αυγέρης Guest Εμφάνιση
Φανή ΕΤ1 Μιχάλης Βασικό Καστ
1990 Ξενοδοχείο Αμόρε MEGA Guest Εμφάνιση
1992 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Στέλιος Επεισόδιο: "Αντίστροφη μέτρηση"
1993 ANT1 Ανδρέας Επεισόδιο: "Μαγικός έρωτας"
Τμήμα ηθών ANT1 Δημήτρης Επεισόδιο: "Όταν η ζωή αλλάζει"
1994 Τα πέτρινα λιοντάρια ΕΤ1 Μιχάλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Χρήστος Σιμόπουλος Επεισόδιο: "Διπλό παιχνίδι"
ANT1 Τάκης Επεισόδιο: "Δηλητήριο"
1994-1995 Στη κόψη του ξυραφιού MEGA Σταύρος Βενιέρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 άνδρας στο πάρκο Επεισόδιο: "Ο δράκος"
Εσύ αποφασίζεις MEGA Επεισόδιο: "Αρχαίοι Λίθοι"
1996-1997 Διλλήματα ANT1 Μιχάλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998-2000 Επιθυμίες ANT1 Αλέξης Ανδρέου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000-2001 Αέρινες σιωπές MEGA Ανδρέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001 Αθώος ή ενοχος ANT1 Μαρκόπουλος Επεισόδιο: "Εμπιστοσύνη"
2001-2002 Οι τρεις χήρες ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2003 Στα όρια ANT1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
2003-2005 Η νταντά MEGA Άρης Μπακόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005-2006 Απαγορευμένη αγάπη MEGA Απόστολος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2006 Το κόκκινο δωμάτιο MEGA Σωτήρης Επεισόδιο: "Δυο μέρες μόνο"
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Σπύρος Επεισόδιο: "Ο επιστήμων κερατάς"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Άγγελος Δενδρινός Επεισόδιο: "Ιδιωτική υπόθεση"
2007 Αληθινοί έρωτες ALPHA Αλέξανδρος Επεισόδιο: "Απαγορευμένος παράδεισος"
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Γιάννης Γιαβάσογλου Επεισόδιο: "Υπόθεση εκβιασμού"
2009 Εργαζόμενη γυναίκα ANT1 Ηλίας Ασβεστόπουλος Επεισόδιο: "Fast Food"
2017 ARENA (Αρ3να) STAR Ανδρέας Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2018-2019 Οργή ΑΝΤ1 Νεοκλής Χριστοφόρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος