Πέτρος Ίμβριος

Έλληνας τραγουδιστής

Ο Πέτρος Ίμβριος (γενν. 25 Αυγούστου 1965) είναι Έλληνας τραγουδιστής μουσικός και συνθέτης.

Πέτρος Ίμβριος
Γέννηση25 Αυγούστου 1965 (1965-08-25) (54 ετών)
Στουτγκάρδη
Ιδιότητατραγουδιστής και συνθέτης
ΣύζυγοςΝαταλία Γερμανού (1998–2002)

Γεννήθηκε στη Στουτγκάρδη της Γερμανίας, με καταγωγή από τη Σαμοθράκη, στις 25 Αυγούστου 1965. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στα 12 χρόνια του μαθαίνοντας ακορντεόν. Στα 15 του ιδρύει το πρώτο του συγκρότημα με το όνομα «Γαλήνη» στο οποίο παίζει keyboards και τραγουδάει. Στα 18 του τελειώνοντας το Ελληνικό Λύκειο Στουτγάρδης δίνει εξετάσεις και περνάει στο πανεπιστήμιο στη Θεσσαλονίκη στο Οικονομικό τμήμα της νομικής. Παράλληλα, φοιτεί στο Συγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης παρακολουθώντας μαθήματα Καλσσικής και Τζαζ Αρμονίας τραγουδιού αντίστηξης και Φούγκας. Ερασιτεχνικά στην αρχή και αργότερα επαγγελματικά ασχολείται με τη μουσική και το τραγούδι.Εμφανίζεται στη Συμπρωτεύουσα για αρκετά χρόνια σε πολλά μαγαζιά στην αρχή σαν μουσικός και μαέστρος και μετέπειτα σαν τραγουδιστής. Το 1996 υπογράφει με την δισκογραφική εταιρία BMG και κυκλοφορεί την πρώτο του CD με τίτλο Ανατολικά φυσάει. Την ίδια χρονιά μετακομίζει στην Αθήνα και έκτοτε διαμένει στην πρωτεύουσα. Παντρεύτηκε την Ναταλία Γερμανού στις 12 Οκτωβρίου του 1998. Χώρισαν πέντε χρόνια μετά, όμως διατηρούν άψογες φιλικές και επαγγελματικές σχέσεις. Το Δεκέμβριο του 2007 παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στο δημαρχείο της Γλυφάδας την νυν γυναίκα του Έλενα Ζαφειροπούλου με την οποία απέκτησε δύο κόρες τη μία τον Άπρίλιο του 2008 και τη δεύτερη τον Ιούλιο του 2010. Το 2011 μαζί με τη βάπτιση της δεύτερης κόρης του το ζευγάρι τέλεσε και θρησκευτικό γάμο στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στη Γλυφάδα. Το 2010 βάζει υποψηφιότητα και εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος στο δήμο της Γλυφάδας με την παράταξη του δημάρχου Κώστα Κόκκορη.

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

  • Ανατολικά Φυσάει (1996)
  • Αλλοίμονο (1998)
  • Πέτρος Ίμβριος (2002)
  • Μου λείπεις Τόσο (2003) (cd single)
  • Κάθε Αύριο (2004)
  • Σ'ευχαριστώ (2006)
  • Ποιος θα με κρίνει (2007)
  • Πέτρος Ίμβριος Live Μια βραδιά στο Εμπατή (2008).
  • Best Off (2014).

ΠηγέςΕπεξεργασία