Άνοιγμα κυρίου μενού

Η Χρύσα Ρώπα (Θεσσαλονίκη 25/02/1956-) είναι Ελληνίδα κωμικός και ηθοποιός του θεάτρου, της τηλεόρασης και του κινηματογράφου.

Χρύσα Ρώπα
Γέννηση25 Φεβρουαρίου 1956 (1956-02-25) (63 ετών)
Θεσσαλονίκη
ΕθνικότηταΕλληνική
Χώρα πολιτογράφησηςΕλλάδα
Ιδιότηταηθοποιός
Είδος τέχνηςΥποκριτική
Καλλιτεχνικά ρεύματαΚωμωδία
Σημαντικά έργαΗ Οικογένεια Βλάπτει, Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή

ΒιογραφίαΕπεξεργασία

Σε ηλικία δώδεκα ετών έμαθε πως είναι υιοθετημένη. Μεγαλώνοντας βρήκε τη χαμένη δίδυμη αδερφή της στο Παρίσι, η οποία έχει πλέον πεθάνει. Απο τότε επισκέπτεται συχνά το Παρίσι είτε διδάσκοντας σε κάποια δραματική σχολή είτε παίζοντας σε κάποια θεατρική παράσταση.

Αποφοίτησε απο τη δραματική σχολή της Ρούλας Πατεράκη. Ξεκίνησε την επαγγελματική της πορεία απο το Εθνικό Θέατρο.

ΚαριέραΕπεξεργασία

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες όπως "Τόπος", "Κόκκινη μαργαρίτα" και "Γαμήλιο πάρτυ". Τελευταία ασχολείται με τον χώρο κάνοντας ριμέικ σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου όπως "Οι γαμπροί της Ευτυχίας" και "Ο Κλέαρχος η Μαρίνα και ο Κοντός", υποδυόμενη ρόλους που ανήκαν στη Γεωργία Βασιλειαδου.

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Πρωτοεμφανίστηκε στην τηλεόραση με την τηλεοπτική σειρά "Αχ, Ελένη" αλλά ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της ήταν στη σειρά "Βαρβαρότητες". Ακολούθησαν επιτυχημένα σίριαλ όπως το "Με δύο μαμάδες" και λιγο αργότερα το "Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή;" όπου χάρισε άπειρες στιγμές γέλιου.

Έχει επίσης συμμετάσχει στη σειρά "Επτά θανάσιμες πεθερές", υποδυόμενη τη Θρακιώτισσα πεθερά και την πεθερά στη Χούντα. Μια απο τις τελευταίες της δουλειές είναι η συμμετοχή της στο "Η οικογένεια βλάπτει", αφήνοντας ιστορία ως Λαμπρινή.

Το 2017 συμμετέχει στο μουσικό talent show "Star Academy of Greece" από το κανάλι Ε ως καθηγήτρια υποκριτικής των 16 σπουδαστών που θα επιλεγούν.

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1985 Στον Αργαλειό του Φεγγαριού ΕΡΤ2 Βασικό Καστ
1990-1991 Ήταν ένα μικρό καράβι MEGA Χρύσα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1991-1992 Οι Δύο Ορφανές ANT1 Καίτη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992 Αχ Ελένη MEGA γιαγιά Ελένη Guest Εμφάνιση - Επεισόδιο 2
1993-1994 Βαρβαρότητες ANT1 Βαρβάρα Πέττα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995-1996 Το τρίτο στεφάνι ANT1 Μαριέττα Βασικό Καστ
Σαμπουάν ANT1 κυρία Κούφα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1996 Καλά Ξεμπερδέματα ANT1 Χρυσούλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Εκείνες κι εγώ ANT1 Τασίτσα Guest Εμφάνιση - Κύκλος 1, Επεισόδιο 30
1998-1999 Με Δύο Μαμάδες MEGA Κούλα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2000 Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή MEGA Αλέκα Καλουδάκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Βασιλική Στεργιάνου Επεισόδιο: "Η Θρακιώτισσα Πεθερά"
2007-2008 Amore Mio ALPHA Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2008 Safe Sex TV Stories MEGA Σταυρούλα Επεισόδιο: "Κανείς δεν είναι τέλειος"
2009 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Τζένη Τραϊφόρου Επεισόδιο: "Μια Πεθερά στη Χούντα"
Εργαζόμενη Γυναίκα ANT1 Μαργαρίτα Επεισόδιο: "Στέλεχος πολυεθνικής"
2009-2010 Η Οικογένεια Βλάπτει MEGA Λαμπρινή Καρρά-Τράμπαλη Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Προσωπική ζωήΕπεξεργασία

Ήταν παντρεμένη με τον δημοσιογράφο Θανάση Λάλα και έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. Το ζευγάρι έχει διαζευτεί . Έχει δηλώσει πως δεν ασχολείται με τα πολιτικά, αλλά όμως έχει μια ιδιαίτερη προτίμηση στη Λιάνα Κανέλλη.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία