Άνοιγμα κυρίου μενού

Αυτός είναι ένας κατάλογος των ευρωπαϊκών οικονομιών ταξινομημένος κατά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ονομαστικό). Τα στοιχεία είναι για το 2007 και επίσης προβλέψεις για τα έτη 2008 και 2009 που παρήχθησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2008. Ο κατάλογος περιλαμβάνει και χώρες που ορισμένοι θεωρούν ασιατικές, ενώ άλλοι τις θεωρούν ευρωπαϊκές: τα ακριβή όρια μεταξύ των δύο ηπείρων είναι αμφισβητούμενα.


Κατάλογος ονομαστικού ΑΕΠ (σε δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ)
Θέση Χώρα  2007  2008  2009 
Κόσμος 54.585 62.054 64.168
Ευρώπη 22.547 23.519
Ευρωπαϊκή Ένωση 16.906 19.195 19.339
1 Γερμανία Γερμανία 3.321 3.818 3.773
2 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 2.804 2.787 2.734
3 Flag of France.svg Γαλλία 2.594 2.978 3.011
4 Flag of Italy.svg Ιταλία 2.105 2.399 2.407
5 Flag of Spain.svg Ισπανία 1.440 1.683 1.703
6 Flag of Russia.svg Ρωσία 1.290 1.779 2.067
7 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 777 909 931
8 Flag of Sweden.svg Σουηδία 455 513 509
9 Βέλγιο Βέλγιο 454 531 539
10 Ελβετία Ελβετία 427 493 480
11 Flag of Poland.svg Πολωνία 422 567 602
12 Νορβηγία Νορβηγία 389 481 467
13 Flag of Austria.svg Αυστρία 371 432 438
14 Flag of Greece.svg Ελλάδα 314 374 387
15 Flag of Denmark.svg Δανία 312 370 376
16 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 261 285 284
17 Flag of Finland.svg Φινλανδία 246 288 292
18 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 223 255 258
19 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 175 217 226
21 Ρουμανία Ρουμανία 166 214 257
22 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 142 198 218
23 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 138 164 170
24 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 75 101 112
25 Κροατία Κροατία 51 64 69
26 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 50 58 59
27 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 46 57 62
28 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 45 58 69
29 Flag of Serbia.svg Σερβία 40 52 59
30 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 40 52 58
31 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 39 49 52
32 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 31 53 68
33 Flag of Latvia.svg Λετονία 27 34 36
34 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 21 26 27
35 Εσθονία Εσθονία 21 25 26
36 Ισραήλ Ισλανδία 20 19 17
37 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 15 19 21
38 Αλβανία Αλβανία 11 14 15
39 Flag of Georgia.svg Γεωργία 10 13 14
40 Flag of Armenia.svg Αρμενία 9 12 14
41 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 8 10 11
42 Flag of Malta.svg Μάλτα 7 9 9
43 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 4 6 8
44 Μαυροβούνιο Μαυροβούνιο 3 5 5

ΠηγήΕπεξεργασία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of European countries by GDP της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).