Κατάλογος κλειστών γηπέδων στην Ελλάδα

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Κατάλογος κλειστών γηπέδων στην Ελλάδα, ταξινομημένος ανά χωρητικότητα.

ΓήπεδαΕπεξεργασία

Εικόνα Γήπεδο Χωρητικότητα Πόλη Ομάδες Εγκαίνια
  Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ Νίκος Γκάλης του ΟΑΚΑ 21,098 Μαρούσι Εθνική Ελλάδος Καλαθοσφαίρισης /
Παναθηναϊκός / Α.Ε.Κ.
1995
  Κλειστό Γήπεδο Ελληνικού 15,000 Ελληνικό Αττικής 2004
  Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας 14,500 Πειραιάς Ολυμπιακός 1985
  Ολυμπιακό Γυμναστήριο Άνω Λιοσίων 10,000 Άνω Λιόσια 2004
  PAOK Sports Arena 8,500 Πυλαία Θεσσαλονίκης ΠΑΟΚ 2000
  Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου 6,200 Γαλάτσι 2004
  Κλειστό Στάδιο Ηρακλείου 5,500 Ηράκλειο Ηράκλειο Ο.Α.Α. 2007
Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης Λάρισας 5,500 Λάρισα Α.Ε. Λάρισας 1964 / Λάρισα 1995
  Αλεξάνδρειο Μέλαθρο 5,183 Θεσσαλονίκη Άρης Θεσσαλονίκης 1966
Αίθουσα Ξιφασκίας Ελληνικού 5,000 Ελληνικό Αττικής 2004
Κλειστό Γυμναστήριο Λευκόβρυσης 5,000 Λευκόβρυση Κοζάνης 2014
Χαλκιοπούλειο Κλειστό Γυμναστήριο Λαμίας 5,000 Λαμία 1995
  Εθνικό Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Τόφαλος» 4,200 Πάτρα Προμηθέας Πάτρας 1995
Κλειστό Γυμναστήριο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου» 4,000 Περιστέρι Αττικής Περιστέρι Winmasters 1989
Κλειστό Γυμναστήριο Ξάνθης «Φίλιππος Αμοιρίδης» 3,957 Ξάνθη Α.Π.Σ. Ασπίς Ξάνθης 2000
  Ολυμπιακό Γήπεδο Χειροσφαίρισης και Ταεκβοντό Φαλήρου 3,836 Παλαιό Φάληρο 2004
  Κλειστό Γυμναστήριο Απόλλωνα Πάτρας 3,500 Πάτρα Απόλλων Πατρών 1992
Κλειστό Γυμναστήριο Γλυφάδας «Μάκης Λιούγκας» 3,500 Γλυφάδα Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (καλαθοσφαίριση γυναικών) 1970
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας 3,007 Καρδίτσα Α.Σ. Καρδίτσας 2019
Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού Χανίων 3,000 Χανιά 2005
Κλειστό Γυμναστήριο Ζωφριάς 3,000 Άνω Λιόσια 1998
Κλειστό Γυμναστήριο Ευόσμου 3,000 Εύοσμος Θεσσαλονίκης
  Ιβανώφειο Κλειστό Γυμναστήριο 2,500 Θεσσαλονίκη Ηρακλής Θεσσαλονίκης 1987
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Τρικάλων 2,500 Τρίκαλα Τρίκαλα BC 1985
  Κλειστό Γυμναστήριο Σπόρτιγκ 2,500 Πατήσια Α.Ο. Σπόρτιγκ Αθηνών 1968
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας «Νικόλαος Σαμαράς» 2,500 Ορεστιάδα 2004
Κλειστό Γυμναστήριο Μάρκος Καραναστάσης 2,400 Ηράκλειο 2004
Κλειστό Γυμναστήριο Κορυδαλλού «Θεόδωρος Πούτος» 2,387 Κορυδαλλός Αττικής Προοδευτική Νεολαία (καλαθοσφαίριση ανδρών) /
Προοδευτική Νεολαία (καλαθοσφαίριση γυναικών)
1994
Ολυμπιακό Γυμναστήριο Πυγμαχίας Περιστερίου 2,305 Περιστέρι Αττικής 2004
Κλειστό Γυμναστήριο Αμαλιάδας 2,000 Αμαλιάδα Α.Σ. Κόροιβος Αμαλιάδας 1987
Κλειστό Γυμναστήριο Καλλιθέας Ρόδου 2,000 Καλλιθέα Ρόδου Κολοσσός H Hotels 2014
  Δημοτικό Γυμναστήριο Αιγάλεω «Σταύρος Βενέτης» 2,000 Αιγάλεω 1973
  Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης 1,832 Νέα Σμύρνη Πανιώνιος (καλαθοσφαίριση ανδρών) / Πανιώνιος (πετοσφαίριση ανδρών) /
Πανιώνιος (χειροσφαίριση ανδρών) / Γ.Α. Ίρις /
Α.Ο. Ίκαρος / Α.Π.Ο. Νέας Σμύρνης
1979
Σπίτι του Χάντμπολ (Μίκρα 3) 1,800 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Π.Α.Ο.Κ. (χειροσφαίριση γυναικών) 2008
Κλειστό Γυμναστήριο Ρέντη «Μελίνα Μερκούρη» 1,800 Άγιος Ιωάννης Ρέντης Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (πετοσφαίριση ανδρών)
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (πετοσφαίριση γυναικών)
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π. (χειροσφαίριση)
1992
  Κλειστό Γυμναστήριο Πανελληνίου 1,800 Αθήνα Πανελλήνιος Γ.Σ. 1976
  Κλειστό Γυμναστήριο Λαυρίου 1,700 Λαύριο Γ.Σ. Λαυρίου Aegean Cargo 2015 (?)
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Δράμας «Δημήτρης Κραχτίδης» 1,700 Δράμα Κ.Α.Ο. Δράμας 1997
Κλειστό Γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου» 1,650 Καβάλα Energean Kavala BC
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Ρεθύμνου «Μελίνα Μερκούρη» 1,600 Ρέθυμνο Ρέθυμνο Cretan Kings 1992
Κλειστό Γυμναστήριο «Παύλος Γιαννακόπουλος» 1,500 Αμπελόκηποι Αττικής Παναθηναϊκός (καλαθοσφαίριση γυναικών) 1959
Κλειστό Γυμναστήριο Μετς 1,500 Παγκράτι Α.Ο. Παγκρατίου /
Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση ανδρών) /
Παναθηναϊκός (πετοσφαίριση γυναικών)
Κλειστό Γυμναστήριο Λιβαδειάς 1,500 Λιβαδειά 1992
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς 1,500 Κιλκίς Γ.Α.Σ. Κιλκίς (χειροσφαίριση) /
Π.Α.Σ. Αετός Κιλκίς
Κλειστό Γυμναστήριο Λίντο 1,400 Ηράκλειο Γ.Σ. Εργοτέλης 1986
Κλειστό στάδιο Αγίου Θωμά Αμαρουσίου 1,350 Μαρούσι Γ.Σ. Αμαρουσίου 1998
Κλειστό Γυμναστήριο Νεάπολης 1,300 Νεάπολη Θεσσαλονίκης Π.Α.Ο.Κ. (χειροσφαίριση ανδρών)
Κλειστό Γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» 1,260 Μύρινα Λήμνου Ήφαιστος Λήμνου
Βενετόκλειο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο 1,242 Ρόδος Κολοσσός H Hotels 1981
Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου «Σοφία Μπεφόν» 1,204 Παλαιό Φάληρο Α.Ο. Παλαιού Φαλήρου / Πανιώνιος Γ.Σ.Σ. /
Ιωνικός Νίκαιας
2017
Κλειστό Γυμναστήριο Δάφνης «Μιχάλης Μουρούτσος» 1,200 Δάφνη Αττικής Α.Ο. Αμύντας / Α.Ο. Δάφνης 1992
  Κλειστό Γυμναστήριο Μίλωνα «Κροίσος Πέρσης» 1,200 Νέα Σμύρνη Α.Ο.Ν.Σ. Μίλων 1968
Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας 1 1,200 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης Ηρακλής Θεσσαλονίκης (πετοσφαίριση ανδρών)
Κλειστό Γυμναστήριο Κανήθου «Τάσος Καμπούρης» 1,120 Χαλκίδα Χαλκίδα BC / Α.Γ.Ε. Χαλκίδα 1996
  Κλειστό Γήπεδο Πανεπιστημίου Ηρακλείου 1,080 Ηράκλειο 2004
  Κλειστό Γυμναστήριο Αταλάντης 1,000 Αταλάντη Α.Σ. Λοκρός Αταλάντης 1989
Κλειστό Γυμναστήριο Σχηματαρίου 1,000 Σχηματάρι Γ.Σ. Ερμής Σχηματαρίου
Κλειστό Γυμναστήριο Χαλκίδας «Μελίνα Μερκούρη» 1,000 Χαλκίδα Γ.Π.Σ. Χαλκίδας
Κατσάνειο Κλειστό Γυμναστήριο 700 Θεσσαλονίκη 1987
Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Ερμούπολης «Δημήτριος Βικέλας» 700 Ερμούπολη Α.Ο. Φοίνικας Σύρου 1985
Κλειστό Γυμναστήριο «Μ. Παρασκευόπουλος» 700 Αλεξανδρούπολη Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1975
Κλειστό Γυμναστήριο Μίκρας 2 650 Καλαμαριά Θεσσαλονίκης
Κλειστό Γυμναστήριο Κηφισιάς «Ιωάννης Ζηρίνης» 600 Κηφισιά Αττικής 1992
Κλειστό Γυμναστήριο Κιλκίς 600 Κιλκίς
Κλειστό Γυμναστήριο Αλιβερίου 500 Αλιβέρι 2016
Κλειστό Γυμναστήριο Ιτέας 500 Ιτέα Γ.Σ. Ιτέας 1988
Κλειστό Γυμναστήριο Κύμης «Νίκος Μαρίνος» 500 Κύμη Γ.Σ. Κύμης
Κλειστό Γυμναστήριο «Χαλκιά - Αναστασιάδη» 500 Χαλκίδα Α.Ε. Έξω Παναγίτσας
  Κλειστό Γήπεδο Ροϊτίκων 500 Ροΐτικα Αχαΐας Ε.Α. Παραλίας / Α.Ο. Διαγόρας Βραχνέικων
  Κλειστό γυμναστήριο Παναχαϊκής 500 Αγυιά Πάτρας Παναχαϊκή Γ.Ε. 1984
  Κλειστό Γυμναστήριο «Ανδρέας Ερρίκος Χατζόπουλος» 500 Θήβα Α.Σ. Άρης Θήβας / Ε.Σ. Κάδμος Θήβας 1980
Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων 450 Ιωάννινα 2017
Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Φλώρινας 400 Φλώρινα 1976
Κλειστό Γήπεδο Κέρκυρας 400 Κέρκυρα 1966
Κλειστό Γυμναστήριο Αλιάρτου 390 Αλίαρτος 2016
Κλειστό Γυμναστήριο Μαυρομματίου 390 Μαυρομμάτι Βοιωτίας 2017
Κλειστό Γυμναστήριο Αυλίδας 380 Βαθύ Εύβοιας 2013
Κλειστό Γυμναστήριο Καρύστου «Παναγιώτης Μώρος» 350 Κάρυστος 2010
Κλειστό Γυμναστήριο Εργάνης «Δημήτρης Καλτσάς» 320 Βύρωνας Αττικής Αθηναϊκός Α.Σ. 2006
Κλειστό Γυμναστήριο Ιωαννίνων 300 Ιωάννινα 1970
Κλειστό Γυμναστήριο Κηφισιάς «Δημήτριος Βικέλας» 300 Κηφισιά Αττικής 1970
Κλειστό Γυμναστήριο Μώλου 270 Μώλος Φθιώτιδας 2010
Κλειστό Γυμναστήριο Καρπενησίου 174 Καρπενήσι
Κλειστό Γυμναστήριο Πολυκάστρου 100 Πολύκαστρο Κιλκίς

Η αναγραφόμενη χωρητικότητα αφορά το μέγιστο αριθμό θέσεων που υποστηρίζει το κάθε γήπεδο (καθίσματα, θέσεις όρθιων θεατών, ΜΜΕ, VIP) ανεξαρτήτου αθλήματος και συμπεριλαμβανομένων των πτυσσόμενων ή ανασυρόμενων θέσεων.