Κατάλογος χωρών ανά αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Αυτός είναι ένας κατάλογος με την κατάταξη χωρών ανάλογα με τα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου που έχουν βρεθεί.

Ένας χάρτης των παγκοσμίων αποθεμάτων πετρελαίου, Ιανουάριος 2014.

ΧώρεςΕπεξεργασία

Χώρα Αποθέματα (δις.Βαρέλια)
  OPEC 1,112,448 - 1,199,707
1   Βενεζουέλα 297,570[1]
2   Σαουδική Αραβία 267,910
3   Καναδάς 173,625 - 175,200
4   Ιράν 157,300[2]
5   Ιράκ 140,300[2]
6   Κουβέιτ 104,000[1]
7   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 97,800
8   Ρωσία 80,000[1]
9   Λιβύη 48,014
10   Νιγηρία 37,200
11   Καζακστάν 30,002
12   Ηνωμένες Πολιτείες 26,544[3]
13   Κίνα 25,585
14   Κατάρ 25,382
15   Βραζιλία 13,986
16   Μεξικό 10,264[1]
17   Αλγερία 12,200
18   Ανγκόλα 10,470
19   Ινδία 9,043
20   Ισημερινός 8,240
21   Αζερμπαϊτζάν 7,000
22   Νορβηγία 6,900
23   Ηνωμένο Βασίλειο 6,900
  Ευρωπαϊκή Ένωση(εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου) 6,700
24   Μαλαισία 5,800
25   Ομάν 5,500
26   Γκάνα 5,000
27   Αίγυπτος 4,500
28   Βιετνάμ 4,400
29   Αυστραλία 4,158
30   Ινδονησία 3,990- 4,118
31   Γκαμπόν 3,700
32   Υεμένη 3,000[4][5]
33   Αργεντινή 2,805
34   Σουδάν 2,800
35   Συρία 2,500
36   Μογγολία 2,493
37   Κολομβία 2,377
38   Δημοκρατία του Κονγκό 1,940
38   Ισημερινή Γουινέα 1,705
39   Αφγανιστάν 80[6]
40   Τσαντ 1,500
41   Περού 1,240
43   Μπρουνέι 1,200
44   Ουγκάντα 1,000
45   Δανία 900
46   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 830
47   Ρουμανία 650
47   Τουρκμενιστάν 600
48   Ουζμπεκιστάν 594
49   Ανατολικό Τιμόρ 554
50   Βολιβία 465
51   Ταϊλάνδη 442
52   Τυνησία 425
53   Ιταλία 400
54   Ουκρανία 395
55   Πακιστάν 313
56   Ολλανδία 310
57   Γερμανία 276
58   Τουρκία 262
59   Καμερούν 200
60   Αλβανία 199
61   Λευκορωσία 198
62   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 180
63   Κούβα 124[1]
64   Παπούα Νέα Γουινέα 170
65   Φιλιππίνες 168
66   Νέα Ζηλανδία 166
66   Χιλή 150
68   Ισπανία 150
69   Μπαχρέιν 125
70   Γαλλία 101
71   Ακτή Ελεφαντοστού 100
72   Μαυριτανία 100
73   Πολωνία 96
74   Αυστρία 89
75   Γουατεμάλα 83
76   Σουρινάμ 79
77   Σερβία 77
78   Κροατία 66
79   Μιανμάρ 50
80   Ιαπωνία 44
81   Κιργιστάν 40
82   Γεωργία 35
83   Ουγγαρία 26
84   Μπανγκλαντές 28
85   Βουλγαρία 15
86   Νότια Αφρική 15
87   Τσεχία 15
88   Λιθουανία 12
89   Τατζικιστάν 12
90   Ελλάδα 10
91   Σλοβακία 9
92   Μπενίν 8
93   Μπελίζ 7
94   Ταϊβάν 2
95   Ισραήλ 2
96   Μπαρμπάντος 2
97   Ιορδανία 1
98   Μαρόκο 0.7
99   Αιθιοπία 0.4
100   Μπαχάμες 0[1]
- Σύνολο Παγκόσμια (2011)[7] 1,481,526

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 US Energy Information Administration, International energy statistics, (proved reserves as of 2013).
  2. 2,0 2,1 http://www.opec.org/opec_web/en/data_graphs/330.htm
  3. US Energy Information Administration, International energy statistics, (proved reserves as of 2012).
  4. «Oil and gas in Yemen» (PDF). NOREF peacebuilding. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 27 Δεκεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 2013. 
  5. «Energy and Minerals in Yemen». US Energy information Administration. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013. 
  6. «Minerals in Afghanistan» (PDF). USGS Minerals gov. Ανακτήθηκε στις 24 Δεκεμβρίου 2013. 
  7. «OPEC: World proven crude oil reserves by country, 1960-2011». Opec.org. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Σεπτεμβρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου 2013.