Κατάλογος ποδοσφαιρικών αντιπαλοτήτων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο κατάλογος αυτός εμπεριέχει τις ποδοσφαιρικές αντιπαλότητες σε όλο τον κόσμο. Περιλαμβάνει ομάδες, οι οποίες ανταγωνίζονται σε τοπικά ντέρμπι, καθώς και αγώνες μεταξύ ομάδων, οι έδρες των οποίων έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Επίσης, παραθέτει τους διεθνείς ανταγωνισμούς και αντιπαλότητες μεταξύ μεμονωμένων παικτών.

Πίνακας περιεχομένων

ΑτομικέςΕπεξεργασία

Αντιπαλότητες μεταξύ παικτώνΕπεξεργασία

1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα λήμμα Πηγή
  Πίτερ Σίλτον   Ρέι Κλέμενς 1972–1984 [1]
  Γιόχαν Κρόιφ   Φραντς Μπεκενμπάουερ 1974–1983 Germany–Netherlands football rivalry [1]
  Πελέ   Ντιέγο Μαραδόνα 1982– Argentina–Brazil football rivalry [1]
  Άντι Κόουλ   Τέντι Σέριγχαμ 1990– [1]
  Φραντσέσκο Τόττι   Αλεσσάντρο Ντελ Πιέρο 1990–2010 [2]
  Ρόι Κιν   Πατρίκ Βιεϊρα 1996–2005 [3]
  Όλοφ Μέλμπεργκ   Φρέντι Λιούνγκμπεργκ 2001–2008 [1]
  Ζινεντίν Ζιντάν   Μάρκο Ματεράτσι 2006– [1]
  Γκουστάβο Μουνούα   Ντουντού Αουάτ 2008– [2]
  Κριστιάνο Ρονάλντο   Λιονέλ Μέσι 2009– Cristiano Ronaldo–Lionel Messi rivalry [1]
  Τζον Τέρι   Γουέιν Μπριτζ 2010– [2]
  Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς   Ογκούτσι Ονιέγου 2010–2011 [2]
  Μάουρο Ικάρντι   Μάξι Λόπες 2011– [2]

Αντιπαλότητες μεταξύ παικτών και προπονητώνΕπεξεργασία

1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα λήμμα Πηγή
  Χουάν Ρομάν Ρικέλμε   Λουίς φαν Χάαλ 2002–2003 [4]
  Ίβιτσα Ντραγκουτίνοβιτς   Λουίς Φελίπε Σκολάρι 2007– [5]
  Λάντον Ντόνοβαν   Γιούργκεν Κλίνσμαν 2014– [6]

ΔιεθνείςΕπεξεργασία

ΔιηπειρωτικέςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Argentina–England football rivalry   Αργεντινή   Αγγλία - [7]
  Αργεντινή   Γερμανία - [8]
  Βραζιλία   Ιταλία - [9]
  Βραζιλία   Μεξικό - [10]
Australia–New Zealand soccer rivalry   Αυστραλία   Νέα Ζηλανδία - [11]

ΝοτιοαμερικανικέςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico de las Américas   Αργεντινή   Βραζιλία - [12]
Clásico del Rio de la Plata   Αργεντινή   Ουρουγουάη - [13]
Clásico   Βραζιλία   Ουρουγουάη - [14][15]
Clásico del Pacifico   Χιλή   Περού - [16]
Clásico de Los Andes   Χιλή   Αργεντινή - [17]
Clásico de La Frontera   Κολομβία   Βενεζουέλα - [18][19]

ΕυρωπαϊκέςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
England–Scotland football rivalry   Αγγλία   Σκωτία - [20]
  Αγγλία   Γερμανία - [21]
  Ιταλία   Γερμανία - [22]
  Γαλλία   Γερμανία - [23]
  Ολλανδία   Γερμανία - [24]
  Πολωνία   Γερμανία - [25]
Le derby latin   Ιταλία   Γαλλία - [26]
  Ισπανία   Γαλλία - [27]
  Ισπανία   Πορτογαλία - [28]
  Ισπανία   Ολλανδία - [29]
Derby der Lage Landen   Βέλγιο   Ολλανδία - [30]
  Πολωνία   Ρωσία - [31]
  Σουηδία   Δανία - [32]
  Ουγγαρία   Ρουμανία - [33][34]
Federalni derby   Τσεχία   Σλοβακία - [35]
  Κροατία   Σερβία - [36] [37]
  Αλβανία   Σερβία - [38]
  Αλβανία   Ελλάδα - [39] [40] [41]
  Τουρκία   Ελλάδα - [25]

ΑσιατικέςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Socceroos vs Samurai Blue   Αυστραλία   Ιαπωνία - [42]
  Νότια Κορέα   Ιαπωνία - [43]
  Νότια Κορέα   Βόρεια Κορέα - [44]
  Νότια Κορέα   Κίνα - [45][46]
  Νότια Κορέα   Ιράν - [47]
  Σαουδική Αραβία   Ιράν - [48]
  Ιράκ   Ιράν - [49][50][51]

ΒορειοαμερικανικέςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
  Μεξικό   Ηνωμένες Πολιτείες - [52]
  Καναδάς (Ανδρών)   Ηνωμένες Πολιτείες (Ανδρών) - [53]
  Καναδάς (Γυναικών)   Ηνωμένες Πολιτείες (Γυναικών) - [54]
  Ελ Σαλβαδόρ   Ονδούρα 1969 (Πόλεμος του Ποδοσφαίρου) [55]
Clasico centroamericano   Κόστα Ρίκα   Ονδούρα - [56]
  Τζαμάικα   Τρινιντάντ και Τομπάγκο - [57]
  Αϊτή   Τρινιντάντ και Τομπάγκο - [58]

Διασυλλογικές στην ΑφρικήΕπεξεργασία

ΑλγερίαΕπεξεργασία

Τοπικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Big Derby ΜΚ Αλζέ ΡΚ Μπελουιζντάντ - [59]
Derby algerois ΜΚ Αλζέ ΟΣΜ Αλζέ - [60]
ΜΚ Αλζέ ΟΣΜ Ελ Αράς - [61]
ΟΣΜ Αλζέ ΡΚ Μπελουιζντάντ - [62]
ΟΣΜ Ελ Αράς ΡΚ Μπελουιζντάντ - [63]
Περιφεριακά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby de la Kabylie ΖΣΜ Μπεζαϊά ΖΣ Καμπιλί - [64]
Εθνικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby kabylo-algerois ΟΣΜ Αλζέ ΖΣ Καμπιλί - [65]
Κλασικές αντιπαλότητες
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
ΖΣ Καμπιλί ΕΣ Σετίφ - [66]
Classico ΖΣ Καμπιλί ΜΚ Αλζέ - [67]

ΑγκόλαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derbi do Povo Πέτρο Ατλέτικο Πριμειρο ντε Αγκόστο - [68]

ΜποτσουάναΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Gaborone Derby Γκαμπορόνε Γιουνάιτεντ Τάουνσιπ Ρόλερς - [69]
Francistown Derby ΕΚΚΟ Σίτι Γκριν ΤΑΦΙΚ - [70]
Lobatse Derby ΜΜΚ Εξτένσιον Γκάνερς - [71]
Selebi-Phikwe Derby Νίκο Γιουνάιτεντ ΦΚ Σάτμος - [72]

Πράσινο ΑκρωτήριοΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Classico da Capital Μποαβίστα Σπόρτινγκ Πράια - [73]
Classico da Ilha do Aeroporto Ακαντέμικα ντο Σαλ Ακαντέμικο ντο Αεροπόρτο - [74]
Classico Mindelense Ακαντέμικα ντο Μιντέλο ΚΣ Μιντελένσε - [75]

ΑίγυπτοςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Cairo Derby Αλ Αχλί Ζαμάλεκ - [76]

ΓκάναΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ασάντε Κοτόκο Χαρτς οφ Όουκ - [77][78]

Ακτή ΕλεφαντοστούΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby ivoirien ΑΣΕΚ Μιμοζά Αφρικά Σπορ - [79][80]

ΚένυαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Nairobi derby ΑΦΚ Λέοπαρντς Γκορ Μαχία - [81]

ΛιβύηΕπεξεργασία

ΜαρόκοΕπεξεργασία

Τοπικά ντέρμπι
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ραζά Ουιντάντ - [82]
Κλασικές αντιπαλότητες
Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Ραζά ΦΑΡ Ραμπάτ - [83]
Ουιντάντ ΦΑΡ Ραμπάτ - [84]

ΝαμίμπιαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Katutura derby Μπλακ Άφρικα Ορλάντο Πάιρετς Γουίντχοκ - [85]
Walvis Bay derby Μπλου Γουότερς Ιλέβεν Άροους - [86]

ΝιγηρίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Jos derby Πλάτο Γιουνάιτεντ Μάιτι Τζετς - [87][88]
Oriental derby Ενυίμπα Ενούγκου Ρέιντζερς - [89]
Port Harcourt derby Ντόλφινς Σαρκς - [90]
Holy Ghost derby ΜΦΜ Σίτι οφ Ντέιβιντ - [91]

Νότια ΑφρικήΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Soweto derby Κάιζερ Τσιφς Ορλάντο Πάιρετς - [92]
Cape Derby Άγιαξ Σάντος - [93]
Free State Derby Μπλούμφοντεϊν Σέλτικ Φρι Στέιτ Σταρς - [94]
Tshwane Derby Μαμελόντι Σάνταουνς Σούπερσπορτ Γιουνάιτεντ - [95]
Durban Derby Αμαζούλου Γκόλντεν Άροους - [96]

ΣουδάνΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Αλ Χιλάλ Κλαμπ Αλ Μέρεϊχ - [97]

ΤανζανίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Dar es Salaam derby Γιανγκ Άφρικαν Σίμπα - [98]

ΤόγκοΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby de Sokode Σεμασί Τσαουτζό - [99]
Derby de Lome Ντουάν Τογκό-Πορτ - [100]

ΤυνησίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby tunisois Κλαμπ Αφρικάν Ετουάλ ντυ Σαχέλ - [101]
Classico tunisien Εσπεράνς ντε Τυνίς Ετουάλ ντυ Σαχέλ - [102]

ΖιμπάμπουεΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Harare Derby ΚΑΠΣ Γιουνάιτεντ Ντάιναμος - [103]
Bulawayo Derby Χάιλαντερς Ζιμπάμπουε Σαίντς - [104]
Battle of Zimbabwe Χάιλαντερς Ντάιναμος - [105]
Battle of the Cities ΚΑΠΣ Γιουνάιτεντ Χάιλαντερς - [106]
Midlands Derby Λάνκασαϊρ Στιλ Σαμπάνι Μάιν - [107]

Διασυλλογικές στην ΑσίαΕπεξεργασία

ΑυστραλίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
The Big Blue Σίδνεϊ ΦΚ Μέλμπουρν Βίκτορι - [108]
Melbourne Derby Μέλμπουρν Βίκτορι Μέλμπουρν Σίτι - [109]
F3 Derby Σέντραλ Κόαστ Μάρινερς Νιούκαστλ Τζετς - [110]
Sydney Derby Σίδνεϊ ΦΚ Γουέστερν Σίδνεϊ Γουόντερερς - [111]

ΜπανγκλαντέςΕπεξεργασία

ΚίναΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Γκουοάν Πεκίνου Σαγκάη Σενχουά - [112]
Shanghai derby Σαγκάη Σενχουά Σαγκάη Σενξίν - [113]
Guangzhou derby Κουανγκτσόου Έβεργκραντ Κουανγκτσόου Ρ&Φ - [114]
Beijing derby Γκουοάν Πεκίνου Ινστ. Τεχν. Πεκίνου - [115]

Χονγκ ΚονγκΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Σάουθ Τσάινα ΑΑ Σαν Πέγκασους - [116]

ΙνδίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Kolkata Derby Μοχούν Μπαγκάν Ιστ Μπένγκαλ - [78][117]

ΙνδονησίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby Indonesia - [118]
Derby Sumatra - [119]

ΙράκΕπεξεργασία

ΙράνΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Tehran derby Εστεγλάλ Περσέπολις - [78][120]
Νταμάς Μαλαβάν - [121]

ΙαπωνίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Osaka derby Γκάμπα Οσάκα Σερέζο Οσάκα - [122]
Saitama derby Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς Όμιγια Αρουντίτζα - [123]
Shizuoka derby Τζούμπιλο Ιβάτα Σιμίζου Σ-Παλς - [124]
Tokyo derby ΦΚ Τόκιο Τόκιο Βέρντι - [125]
Gamba-Urawa rivalry Ουράβα Ρεντ Ντάιαμοντς Γκάμπα Οσάκα - [78][126]
Γιοκοχάμα ΦΚ Γιοκοχάμα Φ. Μαρίνος - [127]

ΙορδανίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Amman derby Αλ-Φαϊσαλί Αλ-Γουεχντάτ - [128]

ΚουβέιτΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Kuwaiti Derby Αλ-Αραμπί Αλ Καντισίγια - [129]

Σαουδική ΑραβίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Αλ Ιτιχάντ Αλ Χιλάλ - [130]
Riyadh derby Αλ Νασρ Αλ Χιλάλ - [131][132]
Jeddah derby Αλ Ιτιχάντ Αλ Αχλί - [133]
Riyadh's new derby Αλ Χιλάλ Αλ Σαμπάμπ - [132]

Νότια ΚορέαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Super Match ΦΚ Σεούλ Σουβόν Μπλούγουινγκς - [134]
Donghaean derby Ποάνγκ Στίλερς Ουλσάν Χιουντάι - [135]
Magyedaejeon Σεονκγνάμ Σουβόν Μπλούγουινγκς - [136]

Διασυλλογικές στη ΕυρώπηΕπεξεργασία

Διασυλλογικές στη Βόρεια, Κεντρική Αμερική και ΚαραϊβικήΕπεξεργασία

ΚαναδάΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
401 Derby Τορόντο ΦΚ Μόντρεαλ Ίμπακτ - [137]
Τορόντο Κροέισια Σέρμπιαν Γουάιτ Εγκλς - [72]

Κόστα ΡίκαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico nacional Αλαχουελένσε Σαπρίσα - [138]

ΓουατεμάλαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
El Clasico Chapin Κομουνικασιόνες Μουνισιπάλ - [78][139]

ΑϊτήΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby National Αϊτιέν βιολέτ - [140]
Βαλτιμόρ Τεμπετέ - [141]

ΟνδούραΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clássico Nacional Μοντάγουα Ολίμπια - [142]
Clásico de las M's Μοντάγουα Μαραθόν - [143]
Clásico Sampedrano Μαραθόν Ρεάλ Εσπάνια - [144]

ΤζαμάικαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Χάρμπορ Βιου Γουότερχαουζ - [145]
Μπόις Τάουν Τίβολι Γκάρντενς - [146]
Trench Town Derby Άρνετ Γκάρντενς Μπόις Τάουν - [147]
Clarendon derby Χαμπλ Λάιονς Σπόρτινγκ Σέντραλ Ακάντεμι - [148]

ΜεξικόΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
El Superclasico Αμέρικα Γουαδαλαχάρα - [149]
Clasico Joven Αμέρικα Κρους Ασούλ - [150]
Clasico Tapatio Γουαδαλαχάρα Άτλας - [151]
Clasico Capitalino Αμέρικα Πούμας - [152]
Clasico Regiomontano Τίγρες Μοντερρέι - [153][154][155]
Clasico del Sur Πουέμπλα Βερακρούς - [156]
Clasico del Bajio Ιραπουάτο Λεόν - [157]

ΝικαράγουαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Derby Segoviano Ρεάλ Μαδρίς Ντεπορτίβο Οκοτάλ - [158]

Πουέρτο ΡίκοΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico Boricua Πουέρτο Ρίκο Ισλάντερς Ρίβερ Πλέιτ Πουέρτο Ρίκο - [159]

ΣουρινάμΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Surinaamse voetbalklassieker Ρόμπινχουντ Τράνσβααλ - [160]

Τρινιντάντ και ΤομπάγκοΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Couva derby Σεντράλ Ν Κονεσιόν - [161]

Ηνωμένες ΠολιτείεςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
California Clasico Λος Άντζελες Γκάλαξι Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς - [72]
Πόρτλλαντ Τίμπερς Σιάτλ Σάντερς - [162]
Florida Derby Φορτ Λόντερντεϊλ Στράικερς Τάμπα Μπέι Ρόουντις - [163][164]
Ντι Σι Γιουνάιτεντ Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - [165]
Νιου Γιορκ Σίτι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς - [166][167][168]

Διασυλλογικές στην ΩκεανίαΕπεξεργασία

Νέα ΖηλανδίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Όκλαντ Σίτι Γουαϊτακέρε Γιουνάιτεντ - [169]

Διασυλλογικές στη Νότιο ΑμερικήΕπεξεργασία

ΑργεντινήΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclasico Μπόκα Τζούνιορς Ρίβερ Πλέιτ - [170]
Clasico de Avellaneda Ιντεπεντιέντε Ρασίνγκ Κλουμπ - [171]
Clasico Rosarino Ροσάριο Σεντράλ Νιούελς Ολντ Μπόις - [172]
Clasico Platense Χιμνάσια Εστουδιάντες - [173]
Σαν Λορένσο Ουρακάν - [174]
Clasico Cordobes Μπελγράνο Ταγιέρες - [175]
Clasico del Oeste Φέρρο Καρρίλ Οέστε Βέλες Σάρσφιλντ - [176]
Clasico Santafesino Κολόν Ουνιόν - [177]
Clasico Tucumano Σαν Μαρτίν δε Τουκουμάν Κλουμπ Ατλέτικο Τουκουμάν - [178]

ΒολιβίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clasico Paceno Κλουμπ Μπολίβαρ Δε Στρόγκεστ - [78][179]
Clasico Cruceno Κλουμπ Μπλούμινγκ Οριέντε Πετρολέρο - [180]

ΒραζιλίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Fla-Flu Φλαμένγκο Φλουμινένσε - [181]
Grenal Γκρέμιο Ιντερνασιονάλ - [182]
Derby Paulista Παλμέιρας Κορίνθιανς - [183]
Classico dos Milhoes Βάσκο Φλαμένγκο - [184]
Choque-Rei Σάο Πάολο Παλμέιρας - [185]
Classico Mineiro Ατλέτικο Μινέιρο Κρουζέιρο - [186]
Classico Vovo Φλουμινένσε Μποταφόγκο - [187]
Atletiba Ατλέτικο Παραναένσε Κοριτίμπα - [188]
Ba-Vi Μπαΐα Βιτόρια - [189]
San-Sao Σάντος Σάο Πάολο - [190]
Clássico do Povo Κορίνθιανς Φλαμένγκο - [191]

ΧιλήΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclasico Κόλο-Κόλο Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε - [192]
Clasico Universitario Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα - [193]
Κόλο-Κόλο Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα - [194]

ΚολομβίαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico paisa Ατλέτικο Νασιονάλ Ιντεπεντιέντε Μεδεγίν - [195]
Clásico vallecaucano Ντεπορτίβο Κάλι Αμέρικα δε Κάλι - [196]
Clásico bogotano Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε Μιγιονάριος - [197]

ΙσημερινόςΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico del Astillero Μπαρτσελόνα Εμελέκ - [198]
Nuevo Clásico de Quito Λίγα δε Κίτο Ντεπορτίβο Κίτο - [199]
Superclásico de Quito Λίγα δε Κίτο Άουκας - [200]

ΠαραγουάηΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclásico Ολίμπια Σέρρο Πορτένιο - [78][201]
Clasico mas anejo Ολίμπια Γουαρανί - [202]
Clásico Blanco y Negro Ολίμπια Λιμπερτάδ - [203]

ΠερούΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Superclásico Αλιάνσα Λίμα Ουνιβερσιτάριο - [204]
Clásico Moderno Σπόρτινγκ Κριστάλ Ουνιβερσιτάριο - [205]
Clásico Cuzqueño Σιενσιάνο Γαρσιλάσο - [206]

ΟυρουγουάηΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico Πενιαρόλ Νασιονάλ - [207]
Clásico de los medianos Ντανούμπιο Ντεφενσόρ - [208]

ΒενεζουέλαΕπεξεργασία

Ονομασία 1η πλευρά 2η πλευρά διάστημα Πηγή
Clásico Καράκας ΦΚ Ντεπορτίβο Τατσίρα - [209]

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 1,2 1,3 1,4 1,5 1,6 [1][νεκρός σύνδεσμος]. Retrieved: April 13, 2015
  2. 2,0 2,1 2,2 2,3 2,4 [2][νεκρός σύνδεσμος]. (Portuguese) Retrieved: April 13, 2015
  3. FootyFair. Retireved: April 13, 2015
  4. [3] Retrieved: April 14, 2015.
  5. [4] Retrieved: April 13, 2015.
  6. [5]. Retrieved: April 13, 2015.
  7. argentinaindependent.com Αρχειοθετήθηκε 2015-06-09 στο Wayback Machine. Footballers’ Day: 60 Years of Argentina v England Rivalry
  8. mysanantonio.com Argentina-Germany memorable rivalry
  9. cbc.ca The world derby: Brazil vs. Italy
  10. timesofindia.indiatimes.com Brazil face Mexico in their Clasico
  11. uk.reuters.com Soccer-New Zealand and Australia resume trans-Tasman rivalry
  12. «The Rivalry: Brazil X Argentina». netvasco.com. Ανακτήθηκε στις 13 Μαΐου 2008. 
  13. Reuters (14 Ιουλίου 2011). «Argentina ready to renew rivalry with Uruguay». Four Four Two. Haymarket Media. Ανακτήθηκε στις 1 Απριλίου 2013. 
  14. ovaciondigital.com.uy Brasil es amplio favorito en el clasico frente a Uruguay
  15. tenfield.com.uy Uruguay llego a Belo Horizonte, clima de clasico en la semifinal de la Copa
  16. latercera.com Cinco historias imborrables del Clasico del Pacifico entre Chile y Peru
  17. «http://www.biobiochile.cl/2013/01/08/clasico-de-los-andes-entre-argentina-y-chile-da-inicio-al-sudamericano-sub-20.shtml». BioBioChile.  Εξωτερικός σύνδεσμος στο |title= (βοήθεια)
  18. «Venezuela empezó a preparar el clásico ante Colombia en Rancagua». ESPN. 
  19. Reuters (5 Σεπτεμβρίου 2011). «Venezuela: Colombia's Eternal Rival». Colombia Reports. Santiago Sosa. Ανακτήθηκε στις 30 Αυγούστου 2014. 
  20. «Scots relish Auld Enemy showdown». BBC News. 12 November 1999. http://news.bbc.co.uk/1/hi/scotland/517293.stm. Ανακτήθηκε στις 16 September 2007. 
  21. «FIFA Classic Match: Gazza weeps as Germans prevail». FIFA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Μαρτίου 2012. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2013. 
  22. sportskeeda.com A historiology of Germany-Italy's rich rivalry on a football pitch
  23. france24.com France vs Germany: a football rivalry 30 years in the making
  24. telegraph.co.uk Germany v Holland: bicycle thieving, spitting and punch-ups - international football's most intense rivalry
  25. 25,0 25,1 edition.cnn.com Top 10 international rivalries
  26. culture.paris-sorbonne.fr Le derby latin : la relation Italie-France dans le football
  27. 24-horas.mx Espana y su rivalidad con Francia
  28. goal.com Portugal v Spain & the 10 most intense international football rivalries
  29. futbol.as.com Gran rivalidad: una alegria eterna y una tristeza profunda
  30. Stokkermans, Karel. «The "Derby der Lage Landen"». RSSSF. 
  31. Borowski, Chris (23 Φεβρουαρίου 2010). «Fighting between Poles, Russians mars their Euro 2012 match | Football | Reuters». Football.uk.reuters.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιανουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 14 Ιουνίου 2012. 
  32. "Italy angry at rivals' draw", BBC
  33. theguardian.com Romania have Satan on their side against arch rivals Hungary
  34. Flares, firecrackers and tear gas: Romania's bad-tempered draw with Hungary marred by brutal violence on and off the pitch dailymail.co.uk
  35. sport.tn.nova.cz Cesi oslavili postup vyhrou nad Slovaky 3:1
  36. Reuters - Soccer - Serbia and Croatia in World Cup stare-down Retrieved July 31, 2011.
  37. dailymail.co.uk Croatia v Serbia... now this is what you call a rivalry! Duo clash for first time since war, with 1,500 police ready despite ban on away fans
  38. theguardian.com Belgrade chaos fed off centuries of rivalry between Serbia and Albania
  39. Albania fans cry foul at Greek 'ban', Neil Arun, news.bbc.co.uk 01.04.2005 (Αγγλικά)
  40. Σήμερα το ντέρμπι Ελλάδα - Αλβανία, skai.gr 04.09.2004
  41. Η ελληνοαλβανική σχέση μέσω... ποδοσφαίρου, metrosport.gr 15.10.2014
  42. theroar.com.au Japan-Australia: a classic football rivalry
  43. goal.com Japan and South Korea ready to resume their fierce rivalry once again
  44. nytimes.com North and South Korea continue rivalry in China
  45. (στα Korean). Munhwa Ilbo. 2010-02-11. http://www.munhwa.com/news/view.html?no=20100211MW062740298399. 
  46. (στα Chinese). International Finance News. 2010-02-11. http://paper.people.com.cn/gjjrb/html/2010-02/11/content_448484.htm. 
  47. uk.reuters.com Tehran 'friendly' spices up South Korea-Iran rivalry
  48. Peters, Jerrad (15 Οκτωβρίου 2014). «International Football's 10 Most Politically-Charged Football Rivalries». Bleacher Report. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 17 Οκτωβρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014. 
  49. Duerden, John. «Asia awaits neighbourly rivalry». ESPN. Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2014. 
  50. Montague, James (13 Ιανουαρίου 2011). «Pitch Warfare: Iran face Iraq in soccer grudge match». CNN. Ανακτήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2014. 
  51. «Iran-Iraq classic rivalry». Iran Daily (4924): σελ. 11. November 5, 2014. http://newspaper.iran-daily.com/newspaper/page/4924/11/21845/0. 
  52. latino.foxnews.com U.S., Mexico soccer teams renew rivalry on the pitch – and about the pitch
  53. goal.com Rivalry between Canada and the U.S. far more cordial than most
  54. prosoccertalk.nbcsports.com The development of a rivalry: U.S. women face Canada in ‘The Rematch’
  55. independent.co.uk El Salvador v Honduras (football)
  56. Prensa deportiva alaba victoria de Costa Rica ante Honduras en la Copa UNCAF. La Prensa Grafica (Spanish).
  57. «Showdown At The 'Office' – Jamaica, Trinidad And Tobago Clash Again». The Gleaner. 10 October 2010. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20101010/sports/sports3.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  58. «Soccer storm in the Caribbean: How diplomacy faltered over football». CNN. 3 May 2011. http://edition.cnn.com/2011/SPORT/football/05/03/football.haiti.jamaica.storm.soccer/index.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  59. article faisant reference au "Big Derby" le "Big Derby" de la capitale Αρχειοθετήθηκε 2014-11-29 στο Wayback Machine.
  60. «USM Alger contre MC Alger». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  61. «MC Alger contre USM El Harrach». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  62. «USM Alger contre CR Belouizdad». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  63. «USM El Harrach contre CR Belouizdad». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  64. «JSM Bejaia contre JS Kabylie». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 29 Απριλίου 2011. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  65. vitaminedz.com Derby kabylo-kabyle en tete d'affiche Football, championnat de Ligue 1, 13e journee)
  66. vitaminedz.com JSK : JSK-ESS a deja commence !
  67. algerie360.com Αρχειοθετήθηκε 2012-01-03 στο Wayback Machine. Revoila le Classico
  68. «Derbi do povo». Jornal dos Desportos. 20 May 2012. http://jornaldosdesportos.sapo.ao/23/0/derbi_do_povo. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  69. dailynews.gov.bw Gaborone derby back to National Stadium
  70. «TAFIC win Francistown derby». The Monitor. 15 August 2011. http://www.mmegi.bw/index.php?sid=8&aid=966&dir=2011/august/monday15. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  71. «BMC win Lobatse derby». The Monitor. 27 February 2012. http://www.mmegi.bw/index.php?sid=8&aid=37&dir=2012/February/Monday27. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  72. 72,0 72,1 72,2 [ ]
  73. «Futebol Santiago Sul: Sporting E Boavista Empatam O Classico». Criolosports.com. 13 February 2012. http://www.criolosports.com/index.php?option=com_content&view=article&id=501:futebol-santiago-sul-sporting-e-boavista-empatam-o-classico&catid=62:futebol-santiago-sul-primeira-divisao&Itemid=119. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  74. «"Classicos" na Praia, Sal, Sao Vicente e Sao Nicolau». ASemana.com. 10 January 2009. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-13. https://web.archive.org/web/20131213125645/http://www.asemana.publ.cv/spip.php?article38284. Ανακτήθηκε στις 27 June 2012. 
  75. «Classico Mindelense – Derby Encerra 2? Jornada Do Torneio De Abertura». Criolosports.com. 28 October 2011. http://www.criolosports.com/index.php?option=com_content&view=article&id=198:classico-mindelense--derby-encerra-2o-jornada-do-torneio-de-abertura&catid=32:futebol-sao-vicente&Itemid=74. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  76. «Al-Ahly v Zamalek». BBC Sport (BBC). 5 October 2002. http://news.bbc.co.uk/sportacademy/hi/sa/football/features/newsid_2299000/2299305.stm. Ανακτήθηκε στις 19 November 2007. 
  77. «Death Toll Thought to Top 100 In a Soccer Stampede in Ghana». New York Times. 10 May 2001. http://query.nytimes.com/gst/fullpage.html?res=9401EFDB123BF933A25756C0A9679C8B63. Ανακτήθηκε στις 1 October 2008. 
  78. 78,0 78,1 78,2 78,3 78,4 78,5 78,6 «More Classic Rivalries». FIFA.com. FIFA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 10 Νοεμβρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2013. 
  79. Classic club: ASEC Mimosas still in bloom - FIFA.com
  80. Ligue 1 : L’Asec Mimosas remporte le duel face à l’Africa Sports - Abidjan.net
  81. futaa.com Αρχειοθετήθηκε 2015-05-01 στο Wayback Machine. Nairobi derby ends in a draw
  82. africatopsports.com Maroc : Pas de vainqueur dans le derby de Casablanca entre le Raja et le
  83. fr.starafrica.com Αρχειοθετήθηκε 2013-12-11 στο Wayback Machine. RCA-FAR: Le RAJA remporte le Classico
  84. le360.ma Botola: Un classico WAC-FAR en plat de resistance de la 26eme journee
  85. «Predict the Katutura derby score and win N$2500». Namibia Economist. 22 October 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-06-15. https://web.archive.org/web/20120615015134/http://www.economist.com.na/leisure/12-sport/2-predict-the-katutura-derby-score-and-win-n2500. Ανακτήθηκε στις 30 June 2012. 
  86. informante.web.na Αρχειοθετήθηκε 2014-07-14 στο Wayback Machine. NPL draws to an end
  87. http://www.supersport.com/football/nigeria/news/130125/Jos_derby_takes_centrestage
  88. Jos derby takes center stage - SuperSport - Football
  89. «Enyimba win Oriental Derby against Enugu Rangers - News - Kick Off». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 24 Ιουλίου 2014. Ανακτήθηκε στις 28 Μαΐου 2015. 
  90. «Who Owns the Land?». Complete Sports. 9 Ιουνίου 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουνίου 2012. Ανακτήθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου 2012. 
  91. footballmills.com Αρχειοθετήθηκε 2015-04-02 στο Wayback Machine. NNL- MFM WINS THE HOLY GHOST DERBY
  92. thgsports.com[νεκρός σύνδεσμος] Soweto Derby: Kaizer Chiefs v Orlando Pirates
  93. «Derby fever hits the Cape». Cape Argus. 23 February 2012. http://www.iol.co.za/capeargus/derby-fever-hits-the-cape-1.1241147#.T-pA1StYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  94. «Bloemfontein Celtic beat Free State Stars for a fourth successive time to take the Free State Derby on Sunday.». Kick Off Magazine. 16 October 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-01-01. https://web.archive.org/web/20120101043817/http://www.kickoff.com/league/psl/match-report/5965/bloemfontein-celtic-beat-free-state-stars-in-the-free-state-derby.php. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  95. «It’s a dream Tshwane derby». iOL Sport. 23 May 2012. http://www.iol.co.za/sport/soccer/cup-competitions/it-s-a-dream-tshwane-derby-1.1303108#.T-pE3ytYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  96. «AmaZulu triumph in Durban derby». iOL Sport. 3 November 2011. http://www.iol.co.za/sport/soccer/psl/amazulu-triumph-in-durban-derby-1.1170384#.T-pG-StYu1w. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  97. cafonline.com Omdurman derby climaxes Sudan league
  98. «Battle lines drawn for Dar Es Salaam derby between Simba & Yanga». Goal.com. 13 August 2011. http://www.goal.com/en/news/89/africa/2011/08/13/2618180/battle-lines-drawn-for-dar-es-salaam-derby-between-simba. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  99. «Sur un air de derby a Sokode». Federation Togolaise de Football. 9 May 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-04-02. https://web.archive.org/web/20150402182031/http://www.ftftogo.com/spip.php?article491. Ανακτήθηκε στις 15 May 2013. 
  100. «Football: Division 1 this Weekend the Derby of Lome between AS Douanes and Agaza». togo-online.co.uk. 13 January 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-05-05. https://archive.is/20130505132622/http://www.togo-online.co.uk/sport/football-division-1-this-weekend-the-derby-of-lome-between-as-douanes-and-agaza. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  101. «Rades boils for Esperance – Etoile du Sahel cracker». CAF. 8 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2013. 
  102. camfoot.com Lions en club : Franck Kom perd le Classico tunisien
  103. «Dynamos beat CAPS United in Harare derby». Nehanda Radio. 19 June 2011. http://nehandaradio.com/2011/06/19/dynamos-beat-caps-united-in-harare-derby/. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  104. «Bulawayo’s oldest derby explodes». The Standard. 12 June 2011. http://www.thestandard.co.zw/sports/30098-bulawayos-oldest-derby-explodes.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  105. «Battle of Zimbabwe: Highlanders 1–2 Dynamos». The Zimbabwean. 27 September 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-06-26. https://web.archive.org/web/20120626033142/http://www.thezimbabwean.co.uk/sport/football/34466/battle-of-zimbabwe-highlanders-1--2-dynamos.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  106. «CAPS United, Bosso in Battle of the Cities». The Zimbabwean. 20 May 2011. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2012-06-25. https://web.archive.org/web/20120625202829/http://www.thezimbabwean.co.uk/sport/sports-news/39784/caps-united-bosso-in-battle-of-the-cities.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  107. «Zimbabwe: Midlands Derby Ends Goalless». The Daily News. 16 June 2003. http://allafrica.com/stories/200306160552.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  108. foxsports.com.au Despite poor seasons, the Big Blue between Sydney FC and Melbourne Victory will still be an intriguing contest
  109. heraldsun.com.au Melbourne derby semi: player ratings for Melbourne Victory’s 3-0 win over Melbourne City
  110. «F3 Derby set to write another chapter». a-league.com.au. 24 Ιανουαρίου 2014. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 25 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2014. 
  111. theguardian.com The Sydney derby and the battle of the west
  112. «SHANGHAI SHENHUA – BEIJING GUOAN: 18 YEARS OF LOATHING». Wild East Football. Ανακτήθηκε στις 12 Μαΐου 2012. 
  113. Cameron Wilson (24 Σεπτεμβρίου 2012). «Game of two halves as Shenhua scrape draw in Shanghai derby». Wild East Football. Ανακτήθηκε στις 2 Απριλίου 2013. 
  114. Somerford, Ben. «Yakubu hopes to make debut in Guangzhou derby». Goal.com UK. Ανακτήθηκε στις 2 Αυγούστου 2014. 
  115. Liu, Xiangyu (15 Ιανουαρίου 2015). «???:???????». goalchina.net (στα Simplified Chinese). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 15 Ιανουαρίου 2015. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2015. 
  116. «?????????B??». Sing Tao Daily. 7 July 2008. http://www.singtao.com/archive/fullstory.asp?andor=or&year1=2008&month1=7&day1=7&year2=2008&month2=7&day2=7&category=all&id=20080707c12&keyword1=&keyword2=. 
  117. goal.com UPDATED: 11 Facts you must know about the Kolkata Derby
  118. goal.com FOKUS: Melegendanya Derby D'Indonesia Antara Persib & Persija
  119. Marajo, Rizal. «SPFC vs SFC, The Real Derby Sumatra?». kompasiana.com. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 8 Αυγούστου 2014. Ανακτήθηκε στις 6 Αυγούστου 2014. 
  120. uk.eurosport.yahoo.com World Football - Irishman's five-minute hat-trick in Tehran derby
  121. khoobankhabar.ir ?????????? ???? ??????? ?????? ????? ??
  122. goal.com The story behind the Osaka derby
  123. fourfourtwo.com J-League Preview: All to play for in Saitama derby Read more at http://www.fourfourtwo.com/news/jleague-preview-all-play-saitama-derby-sagan-tosu-face-yokohama#gVFcvAAfERwwJiZW.99
  124. afshinghotbi.com Αρχειοθετήθηκε 2016-03-04 στο Wayback Machine. The Shizuoka Derby!
  125. footballchannel.asia Αρχειοθετήθηκε 2015-07-15 στο Wayback Machine. OPINION: What will it take for Tokyo to become a true “Football City”?
  126. japantimes.co.jp Reds, Gamba to renew rivalry in Fuji Xerox Super Cup
  127. theworldgame.sbs.com.au Yokohama FC win city derby
  128. theguardian.com Al-Faisaly goalkeeper scores bizarre own goal as club loses Amman derby
  129. kooora.com ?????? ???????? ???? ????? ????? ????? ????????
  130. alarabiya.net "?????????" ??????? ??? ???????: ??????? ??????? ???????
  131. arabnews.com Riyadh derby
  132. 132,0 132,1 «Riyadh's new derby». FIFA.com. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014. 
  133. «Jeddah derby ends in stalemate». AFC. 15 Φεβρουαρίου 2013. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 11 Σεπτεμβρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014. 
  134. sports.chosun.com [????] ??-??, ??? ?? ??? ???
  135. pulse.ng K-League Preview: Jeonbuk Motors eye title as Donghaean Derby unfolds
  136. 10R ??? ??vs??, ??? ? ?? ? ????, kleague.com. 13 May 2011
  137. m.mlssoccer.com[νεκρός σύνδεσμος] 401 Derby Memories: Underdog Montreal Impact inspire "wall of middle fingers" vs. Toronto FC
  138. nacion.com Clasico nacional
  139. edhdeportes.com Asistencia de Jaime Alas en el clasico chapin
  140. «Haiti-Football: No club would benefit from zero in the national derby». Haiti Football News. 12 May 2009. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-01-17. https://archive.is/20130117100914/http://ayitinou.com/article-posts/29-haitian-articles/691-haiti-football-no-club-would-benefit-from-zero-in-the-national-derby.html. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  141. «Haiti-Football: The two rivals Saint-Marc offset for the 30th time». Haiti Football News. 27 April 2009. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-01-17. https://archive.is/20130117115807/http://ayitinou.com/article-posts/29-haitian-articles/660-haiti-football-the-two-rivals-saint-marc-offset-for-the-30th-time.html. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  142. diez.hn Olimpia es el rey de los clásicos en Honduras
  143. hondurassoccer.com[νεκρός σύνδεσμος] Marathón y Motagua se conformaron con un empate en el clásico de las M’s
  144. tiempo.hn[νεκρός σύνδεσμος] Habrá clásico sampedrano en el repechaje
  145. «Waterhouse, Harbour View renew rivalry». Jamaica Gleaner. 25 February 2007. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-13. https://web.archive.org/web/20131213124404/http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20070225/sports/sports7.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  146. «Rebounding Tivoli Target Boys' Town Scalp». Jamaica Gleaner. 12 February 2012. http://jamaica-gleaner.com/gleaner/20120212/sports/sports5.html. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  147. «Trench Town Derby». Jamaica Observer. 29 November 2012. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2013-12-13. https://web.archive.org/web/20131213123439/http://www.jamaicaobserver.com/TRENCH-TOWN-DERBY_8198666. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  148. «Veteran predicts close Clarendon derby». Jamaica Observer. 2 October 2011. http://www.jamaicaobserver.com/sport/Veteran-predicts-close-Clarendon-derby_9827489. Ανακτήθηκε στις 26 June 2012. 
  149. extradeportes.net Chivas vs America En Vivo 2015 Online: Clasico en el Clausura Online
  150. deportes.televisa.com Αρχειοθετήθηκε 2015-08-14 στο Wayback Machine. Un clasico interesante
  151. informador.com.mx Ultimas noticias Clasico Tapatio
  152. digitallpost.mx[νεκρός σύνδεσμος] Apertura 2014: America vs Pumas, el Clasico Capitalino (infografia)
  153. foxdeportes.com Liga MX: Estrellas del clasico regiomontano
  154. FIFA.com - El clásico regio apasiona
  155. FIFA destaca manta de Tigres en Clásico Regio - RÉCORD
  156. vavel.com Clasico del Sur: El partido que se juega en las tribunas
  157. solodeportemx.wordpress.com Queretaro se lleva el Clasico del Bajio en feria de goles
  158. futbolnica.net[νεκρός σύνδεσμος] Derby Segoviano Luce Atractivo
  159. «El nuevo clasico boricua: Islanders vs River Plate PR». Deportes. 8 December 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2015-02-22. https://web.archive.org/web/20150222181536/http://www.adendi.com/archivo.asp?Xnum=833229&year=2010&mon=12. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. 
  160. «De Surinaamse voetbalklassieker tussen Robinhood en Transvaal». Suriname Times. 25 June 2012. http://www.surinametimes.com/smartcms/print.asp?nID=85386. Ανακτήθηκε στις 25 June 2012. [νεκρός σύνδεσμος]
  161. guardian.co.tt Central FC, W Connection clash in Couva derby
  162. Sparks, Adam (March 5, 2011). «Portland Timbers Kick Off MLS Rivalry by Blanking Seattle Sounders FC». Yahoo! Sports. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2014-01-02. https://web.archive.org/web/20140102200903/http://sports.yahoo.com/mls/news?slug=ycn-8002534. Ανακτήθηκε στις April 13, 2011. 
  163. Harris, Christopher (30 April 2010). «Miami FC v Tampa Bay Rowdies: Florida Derby Returns This Weekend». MLS Talk. http://www.majorleaguesoccertalk.com/miami-fc-v-tampa-bay-rowdies-florida-derby-returns-this-weekend/8860. Ανακτήθηκε στις 20 May 2011. 
  164. «Rowdies beat rival Strikers, capture Coastal Cup again». Tampa Bay Times. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιανουαρίου 2014. Ανακτήθηκε στις 23 Ιανουαρίου 2015. 
  165. «Preview: New York vs. D.C. United». MLSSoccer.com. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουλίου 2011. 
  166. Panizo, Franco. «New York Red Bulls' Andy Roxburgh says impending rivalry with New York City FC a good thing». 
  167. Lewis, Brian. «New York Soccer Rivalry Already Brewing». New York Post. NYPost.com. 
  168. Prince-Wright, Joe. «New York City FC, Red Bulls rivalry heating up already». 
  169. nzherald.co.nz Soccer: Auckland City triumph in Super City derby
  170. elheraldo.co Del superclasico del futbol argentino al 'superescandalo' mundial
  171. lanueva.com Αρχειοθετήθηκε 2016-04-06 στο Wayback Machine. Racing vencio a Independiente por 1-0 en el clasico de Avellaneda
  172. infobae.com Angel Di Maria 'desafia' a Lionel Messi: "Yo voy a volver para jugar el clasico rosarino, el no se"
  173. eluniverso.com Estudiantes gano el clasico platense y comparte la punta en Argentina
  174. canchallena.lanacion.com.ar Boedo esta de fiesta: San Lorenzo se quedo con el clasico ante Huracan
  175. lanacion.com.ar Belgrano se quedo con el clasico cordobes, le gano a Talleres por 1 a 0
  176. bolavip.com El clasico del Oeste: Velez vs. Ferro
  177. telam.com.ar
  178. mundod.lavoz.com.ar El clasico tucumano fue para Atletico
  179. la-razon.com Clasico paceno
  180. radioiyambae.com[νεκρός σύνδεσμος] Un clasico cruceno con dos expulsados y un gol por lado
  181. espn.uol.com.br Dupla Fla-Flu tem projeto da Liga, ja levou ideia a CBF, a Globo e deve apresenta-la a outros clubes
  182. revistafootball.com.br[νεκρός σύνδεσμος] UM IMENSO CAMPO DE FUTEBOL
  183. bleacherreport.com Corinthians vs. Palmeiras: Everything You Need to Know About Derby Paulista 2014
  184. espn.uol.com.br Com 56 mil pessoas, 'Classico dos Milhoes' bate recorde de publico no Brasil em 2015
  185. espn.uol.com.br Αρχειοθετήθηκε 2015-03-27 στο Wayback Machine. Choque-Rei: soberano Sao Paulo da goleada no Palmeiras nos ultimos 50 jogos
  186. mg.superesportes.com.br Maior goleada da historia do classico mineiro, um 9 a 2, completa 85 anos
  187. «A Historia do Classico Vovo Fluminense x Botafogo» (στα Portuguese). Campeoes do Futebol. 17 Απριλίου 2008. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2009. 
  188. «Atletiba: Camisas de torcidas sao proibidas» (στα Portuguese). O Globo. 25 Απριλίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Μαΐου 2008. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2009. 
  189. «Ba-Vi de domingo sera o mais caro da historia» (στα Portuguese). Lance!. 19 Μαρτίου 2009. Ανακτήθηκε στις 11 Απριλίου 2009. 
  190. lancenet.com.br San-Sao para balancar o Morumbi e decidir finalista do Paulistao
  191. globoesporte.globo.com Diferentes, Timão e Fla reeditam o 'Clássico do Povo' após Libertadores
  192. 24horas.cl Las curiosidades del superclasico del futbol chileno
  193. 24horas.cl Galeria: Los infaltables memes que dejo el Clasico Universitario
  194. prensafutbol.cl Roberto Tobar arbitrara el clasico entre Colo Colo y Catolica
  195. elcolombiano.com El verde repitió victoria en el clásico paisa
  196. colombia.as.com El clásico vallecaucano se traslada este jueves a Bogotá
  197. caracol.com.co Milonarios se llevó el clásico bogotano, eliminó a Santa Fe y clasificó
  198. eluniverso.com Clásico del Astillero
  199. larepublica.ec Deportivo Quito y Liga empatan en clásico capitalino (0-0)
  200. benditofutbol.com Paz: 'El único Superclásico de Quito es Liga-Aucas'
  201. informaparaguay.com Αρχειοθετήθηκε 2016-03-04 στο Wayback Machine. Superclasico del futbol paraguayo Cerro vs Olimpia
  202. abc.com.py El clásico más añejo acapara la atención
  203. lanacion.com.py Apertura: Libertad recibe a Olimpia en el Clásico blanco y negro
  204. redaccion.larepublica.pe Αρχειοθετήθηκε 2015-05-26 στο Wayback Machine. Alianza Lima ganó 1-0 a Universitario de Deportes con un golazo de Preciado y se llevó el primer clásico del año
  205. libero.pe Universitario de Deportes vs Sporting Cristal: Así luce el estadio Monumental a puertas del clásico moderno
  206. rpp.com.pe Torneo Apertura: Cienciano y Real Garcilaso igualaron 1-1 en clásico cusqueño
  207. ovaciondigital.com.uy Sueño de Nacional, pesadilla de Peñarol
  208. ovaciondigital.com.uy El clásico de los medianos
  209. meridiano.com.ve Caracas detuvo la venta de entradas para el clásico

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία