Ειρήνη Παπαδοπούλου

Ελληνίδα τραγουδίστρια

Η Ειρήνη Παπαδοπούλου (Καζακστάν, 22 Αυγούστου 1985) είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια. Έγινε ευρύτερα γνωστή μέσω της συμμετοχής της στη μουσική εκπομπή ταλέντων The X-Factor Greece. Τον Ιανουάριο του 2020, η ομάδα της Ειρήνης έστειλαν τραγούδι στην ΕΡΤ για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ, Ολλανδία.[1]

Ειρήνη Παπαδοπούλου
Γενικές πληροφορίες
Όνομα στη
μητρική γλώσσα
Ειρήνη Παπαδοπούλου (Ελληνικά)
ΓέννησηΕιρήνη Παπαδοπούλου
22 Αυγούστου 1985 (1985-08-22) (34 ετών)
ΣΣΔ Καζακστάν, Σοβιετική Ένωση
Χώρα πολιτογράφησηςΕλληνική
Πληροφορίες ασχολίας
ΙδιότηταΤραγουδίστρια
Οικογένεια
ΣύντροφοςΑλέξανδρος Πασχαλάκης
(2019-σήμερα)
ΑδέλφιαΣτάθης Παπαδόπουλος

Πρώτα ΧρόνιαΕπεξεργασία

Γεννήθηκε στις 22 Αυγούστου 1985 στην Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία του Καζακστάν (στην κεντρική Σοβιετική Ένωση όπου και έζησε μέχρι τα 5 της χρόνια. Το 1990, οι γονείς της αποφάσισαν να κάνουν μία νέα αρχή στην πατρίδα τους κι έτσι επέστρεψαν οικογενειακώς στην Ελλάδα και συγκεκριμένα εγκαταστάθηκαν στο Μενίδι Αττικής. Έχει έναν μεγαλύτερο αδελφό, τον Στάθη, ο οποίος ασχολήθηκε επίσης με τα καλλιτεχνικά δρώμενα ως ηθοποιός. Το 2001, μαζί με τον αδελφό της, έπαιξαν στη ταινία Δεκαπενταύγουστος του Κωνσταντίνου Γιάνναρη[2]. Από την ηλικία των 12 ετών ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη χειροσφαίριση την οποία συνέχισε για περίπου 10 χρόνια. Μετά το σχολείο, πέρασε στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πολυτεχνείου Αθηνών, από όπου και αποφοίτησε κάποια χρόνια αργότερα.

Προσωπική ΖωήΕπεξεργασία

Το 2009 έγινε γνωστή η σχέση με τον συμπαίκτη της και νικητή του The X-Factor Greece, Λούκα Γιώρκα αλλά λίγο καιρό αργότερα, χώρισαν.

Από το 2010 μέχρι το 2019 είχε σχέση με τον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη[3].

ΚαριέραΕπεξεργασία

2005 - 2008: The X-FactorΕπεξεργασία

Η επίσημη πρώτη της στο τραγούδι έγινε σε ένα μαγαζί στη Ζάκυνθο το 2005. Εκεί εμφανίστηκε στο πλευρό του τραγουδιστή Γιώργου Δούκα. Τον επόμενο χρόνο εμφανίστηκε στο μουσικό σχήμα που τραγουδούσε ο Πάνος Κιάμος στο νυχτερινό κέντρο "Άνοδος". Την ίδια ακριβώς περίοδο η Ειρήνη συμμετείχε στο επιτυχημένο τηλεπαιχνίδι "Super Deal" στο πλευρό του Χρήστου Φερεντίνου. Εκεί ήταν ένα από τα 20 κορίτσια που είχαν στην κατοχή τους βαλίτσες με χρήματα που ο κάθε παίκτης έπρεπε να επιλέξει. Το φθινόπωρο του 2008, η τραγουδίστρια αποφάσισε να δηλώσει συμμετοχή στη νέα εκπομπή ταλέντων του ANT1 The X-Factor Greece. Η Ειρήνη Παπαδοπούλου πέρασε τις οντισιόν με επιτυχία και έφτασε μέχρι τη φάση των ζωντανών εκπομπών (ή live shows).

2008 - 2017: Τα πρώτα δικά της τραγούδια και οι συνεργασίεςΕπεξεργασία

Μετά το τέλος του talent show ανέβηκε στη σκηνή του νυχτερινού μαγαζιού "Romeo" μαζί με την Έλλη Κοκκίνου, τον Παντελή Καναράκη και τον Ηλία Βρεττό. Ακολούθησαν συνεργασίες όπως ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δέσποινα Βανδή, η Πέγκυ Ζήνα, ο Αντώνης Ρέμος, ο Κώστας Μαρτάκης, η Πάολα και άλλοι. Το 2013 συνεργάστηκε με τον συνθέτη των επιτυχιών Φοίβο. Ο ίδιος της έδωσε το πρώτο επιτυχημένο της σουξέ με τίτλο «Και τι δεν θα δινα». Ακολούθησε το επιτυχημένο σινγκλ «Ο Καινούργιος Έρωτας Σου» από τον Παντελή Παντελίδη μαζί με τον οποίο έκανε επιτυχημένες εμφανίσεις κατά τη διάρκεια της περιοδείας του. Τη σεζόν 2014 - 2015 η Ειρήνη συμμετείχε στον πέμπτο κύκλο της χορευτικής εκπομπής Dancing with the stars που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ANT1 και κατέκτησε την 2η θέση χάνοντας την πρωτιά από την Ολυμπιονίκη Μορφούλα Ντώνα[4]. Το καλοκαίρι του 2015 βρήκε την τραγουδίστρια στην πίστα του "Fragelico". Το επόμενο χειμώνα η Ειρήνη Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στο "Φωταέριο" στο πλευρό του Νότη Σφακιανάκη. Στις αρχές του 2017 η Ειρήνη συμμετείχε στο νέο κύκλο του ριάλιτι επιβίωσης Survivor που προβλήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.[5]

2017 - Σήμερα: Η μετά Survivor εποχή και τα νέα επαγγελματικά βήματαΕπεξεργασία

Το καλοκαίρι του 2017 βρίσκει την Παπαδοπούλου σε μια μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα. Τη σεζόν 2017 - 2018 η Ειρήνη Παπαδοπούλου εμφανίστηκε στο πλευρό του Σάκη Ρουβά στο "Estate Athens". Στο ίδιο σχήμα θα βρισκόταν και ο Μπάμπης Στόκας που όμως αποχώρησε μετά την πρώτη εβδομάδα εμφανίσεων. Μέσα στην ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το νέο της κομμάτι, από τη Heaven, με τίτλο "Επιβιώνω"[6].

Τη χειμερινή σεζόν 2018 - 2019 συνεργάστηκε μαζί με τους Βασίλη Καρρά, Χρήστο Χολίδη, Χρήστο Μενιδιάτη και BO στο νυχτερινό κέντρο Ιερά Οδός[7]. Τον Μάιο του 2019 κυκλοφόρησε καινούργιο κομμάτι με τίτλο "Χαλάλι" που αποτελεί διασκευή του επιτυχημένου τραγουδιού "Te ka lali shpirt" που κυκλοφόρησε το 2013[8]. Ακόμη την ίδια περίοδο ξεκίνησε τις εμφανίσεις της μαζί με τον Βασίλη Καρρά και τον Ηλία Βρεττό στο νυχτερινό κέντρο Stage Live στη Θεσσαλονίκη για το καλοκαίρι του 2019[9].

ΦιλμογραφίαΕπεξεργασία

ΤηλεόρασηΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2006-2008 Super Deal ANT1 Η Ίδια Συμπαρουσιάστρια
2008-2009 The X-Factor Greece ANT1 Διαγωνιζόμενη - 11η Θέση
2012 Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία
2014-2015 Dancing with the Stars ANT1 Διαγωνιζόμενη - 2η Θέση
2017 Survivor Greece ΣΚΑΪ Διαγωνιζόμενη - 16η Θέση
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία

ΚινηματογράφοςΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
2001 Δεκαπενταύγουστος φίλη Γιάννη

Music VideosΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος τραγουδιού
2013 Και τι δεν θα 'δινα
Θύμα πια δεν γίνομαι
2015 Υπερβολές
2016 Αμαρτία
2017 Σ' αυτήν να πας
Δική μου η ζωή
2018 Επιβιώνω
2019 Χαλάλι
Κοίτα Μην Αγγίζεις

ΔισκογραφίαΕπεξεργασία

Singles
Έτος Τίτλος τραγουδιού
2013 Και τι δεν θα 'δινα
Θύμα πια δεν γίνομαι
2014 Ο Καινούργιος Ερωτάς σου
2015 Υπερβολές
Σου Εύχομαι
2016 Αμαρτία
Για Μένα Μόνο
2017 Σ' αυτήν να πας
Δική μου η ζωή
2018 Επιβιώνω
2019 Χαλάλι
Κοίτα Μην Αγγίζεις
2020 TBA[10]

Live εμφανίσειςΕπεξεργασία

Νυχτερινά κέντραΕπεξεργασία

ΠεριοδείεςΕπεξεργασία

  • 2012: Summer Club Tour (Γιώργος Μαζωνάκης - Νικόλας Ραπτάκης - Ειρήνη Παπαδοπούλου)
  • 2017: Summer Tour (Ειρήνη Παπαδοπούλου)

ΘεατρογραφίαΕπεξεργασία

Έτος Τίτλος θεατρικής παράστασης Χώρος
2019-2020 Ομμάτα Δακρωμένα: Ένα γράμμα για την Τραπεζούντα Θέατρο Radio City

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. «🇬🇷 ΕΛΛΑΔΑ: Μια ακόμα πρόταση-έκπληξη στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2020!». OGAE Greece. 14 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2020. 
  2. . https://www.protothema.gr/life-style/Gossip/article/452607/eirini-papadopoulou-agnoristi-ston-dekapedaugousto-tou-giannari-/. 
  3. «Ειρήνη Παπαδοπούλου-Κώστας Πηλαδάκης: Οριστικός χωρισμός μετά από επτά χρόνια σχέσης!». peoplegreece.com. 2018-4-1. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2019-05-12. https://web.archive.org/web/20190512220153/http://www.peoplegreece.com/article/irini-papadopoulou-kostas-piladakis-oristikos-chorismos-meta-apo-epta-chronia-schesis/. Ανακτήθηκε στις 2019-5-13. 
  4. . http://www.yupiii.gr/gossip/c77513/Dancing_With_The_Stars_5-O_megalos_telik.html. 
  5. . https://www.iefimerida.gr/news/317584/survivor-aytoi-einai-oi-24-paiktes-premiera-stis-13-fevroyarioy. 
  6. «Ειρήνη Παπαδοπούλου: Η εκρηκτική «μπουλντόζα» του Survivor... επιβιώνει και κόβει την ανάσα με τη sexy εμφάνισή της». yupiii.gr. 2018-5-30. http://www.yupiii.gr/mesa/music/c111933/Eirhnh_Papadopoyloy-H_ekrhktikh_mpoylnt.html. Ανακτήθηκε στις 2019-5-13. 
  7. «Φαντασμαγορική πρεμιέρα για τον Καρρά στην Ιερά Οδό! Οι εντυπωσιακές παρουσίες και οι εκπλήξεις!». gossip-tv.gr. 2018-11-24. http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/exodos/gallery/565988/fantasmagoriki-premiera-gia-ton-karra-stin-iera-odo-oi-entyposiakes-paroysies-kai-oi-ekplixeis. Ανακτήθηκε στις 2019-5-13. 
  8. «Ειρήνη Παπαδοπούλου: Διασκεύασε τη μεγαλύτερη επιτυχία των Βαλκανίων». gossip-tv.gr. 2019-5-10. http://www.gossip-tv.gr/lifestyle/exodos/story/590766/papadopoyloy-diaskeyase-ti-megalyteri-epityxia-ton-valkanion-deite-poio-tragoydi-einai-video. Ανακτήθηκε στις 2019-5-13. 
  9. «Καρράς-Παπαδοπούλου-Βρεττός: Φωτογραφίες από τις πρόβες λίγο πριν την πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη». 2019-5-9. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 2019-05-12. https://web.archive.org/web/20190512215430/http://www.peoplegreece.com/article/vasilis-karras-ilias-vrettos-fotografies-apo-tis-proves-tous-ligo-prin-tin-premiera/. Ανακτήθηκε στις 2019-5-13. 
  10. «🇬🇷 ΕΛΛΑΔΑ: Μια ακόμα πρόταση-έκπληξη στην ΕΡΤ για τη Eurovision 2020!». OGAE Greece. 14 Ιανουαρίου 2020. Ανακτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 2020.