Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (1974)

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος με τα 300 μέλη που εξελέγησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1974

Σύνθεση του ΚοινοβουλίουΕπεξεργασία

Για τη σημερινή σύνθεση, δείτε εδώ.
Κόμματα Αρχηγοί Ψήφοι Έδρες
Αριθμός +− % Αριθμός +−
Νέα Δημοκρατία Κωνσταντίνος Καραμανλής 2.669.133 54,37 - 220 -
Ένωσις Κέντρου-Νέες Δυνάμεις (Ε.Κ.-Ν.Δ.) Γεώργιος Μαύρος 1.002.559 20,42 -32,3% 60 -111
Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ) Ανδρέας Παπανδρέου 666.413 13,58 - 12 -
Ενωμένη Αριστερά (Ε.Α.) Ηλίας Ηλιού 464.787 9,47 -2,33 8 -
Εθνική Δημοκρατική Ένωσις (Ε.Δ.Ε.) Πέτρος Γαρουφαλιάς 52.768 1,07 - 0 -
Δημοκρατική Ένωση Κέντρου (Δ.Ε.Κ.) Ιωάννης Ζίγδης 8.509 0,17 - 0 -
Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κίνημα Ελλάδας (ΕΚΚΕ) 1.539 0,03 - 0 -
Φιλελεύθερη Δημοκρατική Ένωση - Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΦΔΕ-ΣΚΕ) 975 0,02 - 0 -
Άλλα Κόμματα - Ανεξάρτητοι υποψήφιοι 42.291 0,86 - - -
Έγκυρες ψήφοι 4.908.974 100,00   300  
Άκυρα και λευκά 54.584  
Σύνολο 4.963.558


Εκλεγέντες βουλευτέςΕπεξεργασία

Έπειτα από τις εκλογές του 1974, τις έδρες κατέλαβαν οι βουλευτές ως εξής:[1]

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Κοινοβουλευτική ομάδα
Επικρατείας Βλάχου-Λούνδρα Ελένη Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Ζακυθηνός Διονύσιος Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Σταυρόπουλος Κωνσταντίνος Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Τρυπάνης Κωνσταντίνος Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Μπίρης Κυπριανός Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Δεβλέτογλου Ευάγγελος Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Ευρυγένης Δημήτριος Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Παπανούτσος Ευάγγελος ΕΔΗΚ
Επικρατείας Γαζής Νικόλαος ΕΔΗΚ
Επικρατείας Τσάτσος Κωνσταντίνος.[2] Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Στασινόπουλος Μιχαήλ[3] Νέα Δημοκρατία
Επικρατείας Ιορδανίδης Γεώργιος.[4] ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών[5] Καραμανλής Κωνσταντίνος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Αναγνωστόπουλος Νικόλαος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Ράλλης Γεώργιος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Βασιλείου Βάσος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Παπαδόγγονας Αλέξανδρος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Λαμπρίας Παναγιώτης ΝΔ
Α΄ Αθηνών Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Έβερτ Μιλτιάδης ΝΔ
Α΄ Αθηνών Συνοδινού Άννα ΝΔ
Α΄ Αθηνών Στεφανάκης Κωνσταντίνος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Λιανόπουλος Γεώργιος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Αποστολάτος Γεράσιμος ΝΔ
Α΄ Αθηνών Φικιώρης Ιωάννης ΝΔ
Α΄ Αθηνών Μαύρος Γεώργιος ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών Πεσμαζόγλου Ιωάννης ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών Μαγκάκης Γεώργιος Β. ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών Τσάτσος Δημήτριος ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών Πρωτοπαπάς Χαράλαμπος ΕΔΗΚ
Α΄ Αθηνών Αλευράς Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Α΄ Αθηνών Κουτσοχέρας Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Α΄ Αθηνών Ηλιού Ηλίας ΕΔΑ
Α΄ Αθηνών Φαράκος Γρηγόρης ΚΚΕ
Β΄ Αθηνών[6] Βαρβιτσιώτης Ιωάννης ΝΔ
Β΄ Αθηνών Τσαλδάρης Αθανάσιος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Παπαρρηγόπουλος Κωνσταντίνος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Καρατζάς Χάρης ΝΔ
Β΄ Αθηνών Λάσκαρης Κωνσταντίνος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Δαβάκης Ιωάννης ΝΔ
Β΄ Αθηνών Παπαδάκης Στυλιανός ΝΔ
Β΄ Αθηνών Κουτήφαρη Λίνα ΝΔ
Β΄ Αθηνών Τσουκαντάς Αθανάσιος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Κρίκος Αθανάσιος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Σαββούρας Ιπποκράτης ΝΔ
Β΄ Αθηνών Δαλακούρας Γεώργιος. ΝΔ
Β΄ Αθηνών Κράτσας Απόστολος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Βρεττάκος Δημήτριος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Παπακωνσταντίνου Γεώργιος ΝΔ
Β΄ Αθηνών Μαγκάκης Γεώργιος Α. ΕΔΗΚ
Β΄ Αθηνών Μαύρος Φίλιππος ΕΔΗΚ
Β΄ Αθηνών Αλαβάνος Κωνσταντίνος ΕΔΗΚ
Β΄ Αθηνών Μήνης Αναστάσιος ΕΔΗΚ
Β΄ Αθηνών Τσουδερού Βιργινία ΕΔΗΚ
Β΄ Αθηνών Χαραλαμπόπουλος Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Β΄ Αθηνών Κακλαμάνης Απόστολος ΠΑΣΟΚ
Β΄ Αθηνών Ακρίτα Σύλβα- Καίτη Χα ΠΑΣΟΚ
Β΄ Αθηνών Φλωράκης Χαρίλαος ΚΚΕ
Β΄ Αθηνών Δρακόπουλος Χαράλαμπος ΚΚΕ Εσωτερικού
Β΄ Αθηνών Κύρκος Λεωνίδας ΚΚΕ Εσωτερικού
Β΄ Αθηνών Κάππος Κωνσταντίνος ΚΚΕ
Β΄ Αθηνών Παναγούλης Αλέξανδρος[7] ΕΔΗΚ
Αιτωλοακαρνανίας Στράτος Χριστόφορος ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Καραϊσκάκης Δημήτριος ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Σταμάτης Γεώργιος ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Τρικούπης Κωνσταντίνος ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Λιβανός Διονύσιος ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Παπαϊωάννου Νικόλαος του Γεωργίου ΝΔ
Αιτωλοακαρνανίας Χούτας Στυλιανός ΕΔΗΚ
Αιτωλοακαρνανίας Παπαϊωάννου Νικόλαος του Ιωάννη ΕΔΗΚ
Αιτωλοακαρνανίας Παπαδημητρίου Γεώργιος ΠΑΣΟΚ
Αργολίδας Μηναίος Ιωάννης ΝΔ
Αργολίδας Οικονομόπουλος Ηλίας ΝΔ
Αργολίδας Κοντοβράκης Ιωάννης ΝΔ
Αρκαδίας Αποσκίτης Κωνσταντίνος ΝΔ
Αρκαδίας Παπαηλιού Ηλίας ΝΔ
Αρκαδίας Καλτεζιώτης Νικόλαος ΝΔ
Αρκαδίας Σεχιώτη Αναστάσιος ΕΔΗΚ
Αρκαδίας Μίχας Αθανάσιος ΝΔ
Άρτας Κονταξής Αθανάσιος ΝΔ
Άρτας Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος ΝΔ
Άρτας Ρίζος Δημήτριος ΕΔΗΚ
Αττικής Φράγκος Δημήτριος ΝΔ
Αττικής Κάκαρης Χρήστος ΝΔ
Αττικής Κατσιγιάννης Χρήστος ΝΔ
Αττικής Μιχαήλ Λάζαρος ΝΔ
Αττικής Παπαγιάννης Μιχαήλ ΝΔ
Αττικής Παπαηλίας Νικόλαος Ανεξάρτητος
Αχαΐας Στεφανόπουλος Κωνσταντίνος ΝΔ
Αχαΐας Μπεκίρης Βασίλειος ΝΔ
Αχαΐας Πατρώνης Νικόλαος ΝΔ
Αχαΐας Ψηλός Διομήδης ΝΔ
Αχαΐας Ζαΐμης Ανδρέας ΝΔ
Αχαΐας Παπαγιαβής Γεώργιος ΕΔΗΚ
Αχαΐας Βγενόπουλος Νικόλαος ΠΑΣΟΚ
Αχαΐας Νικολόπουλος Παναγιώτης του Μιχαήλ[8] ΝΔ
Βοιωτίας Παπασπύρου Δημήτριος ΝΔ
Βοιωτίας Κονίτσας Θεμιστοκλής ΝΔ
Βοιωτίας Κτιστάκης Νικόλαος ΝΔ
Βοιωτίας Τουρίκης Παναγιώτης ΝΔ
Γρεβενών Μακρής Μιχαήλ ΝΔ
Γρεβενών Ηλίας Ηλίας του Αθανασίου ΝΔ
Δράμας Ταχυρίδης Αθανάσιος ΝΔ
Δράμας Γρίβας Δημήτριος ΝΔ
Δράμας Ζαφειρόπουλος Θεόφιλος ΝΔ
Δωδεκανήσου Ζαννής Εμμανουήλ ΝΔ
Δωδεκανήσου Ταυλάριος Ιπποκράτης ΝΔ
Δωδεκανήσου Κανονάρχος Ευάγγελος ΝΔ
Δωδεκανήσου Καραγιάννης Σάββας ΕΔΗΚ
Έβρου Καβαρατζής Ιωάννης ΝΔ
Έβρου Ταταρίδης Σταύρος ΝΔ
Έβρου Κωνσταντινίδης Αθανάσιος ΝΔ
Έβρου Χατζηνικολάου Παναγιώτης ΝΔ
Έβρου Παπαδόπουλος Ιωάννης του Αλεξάνδρου ΕΔΗΚ
Εύβοιας Πνευματικός Άγγελος ΝΔ
Εύβοιας Κακαράς Μιχαήλ ΝΔ
Εύβοιας Μιχαλάκης Αριστείδης ΝΔ
Εύβοιας Βογιατζής Γεώργιος ΕΡΕ
Εύβοιας Παπαστρατής Στρατής ΕΔΗΚ
Εύβοιας Στεφανίδης Μιχαήλ ΕΔΗΚ
Ευρυτανίας Καραπιπέρης Χρυσόστομος ΝΔ
Ευρυτανίας Σαψάλης Κωνσταντίνος ΝΔ
Ζακύνθου Μάργαρης Ιωάννης ΝΔ
Ηλείας Γόντικας Κωνσταντίνος ΝΔ
Ηλείας Στεφανόπουλος Θεόδωρος-Στέφανος του Βασιλείου ΝΔ
Ηλείας Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος ΝΔ
Ηλείας Σπεντζάρης Νικόλαος ΝΔ
Ηλείας Κανελλόπουλος Αθανάσιος ΕΔΗΚ
Ηλείας Πετραλιάς Αντώνιος ΕΔΗΚ
Ηλείας Σκουλαρίκης Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Ημαθίας Βλαχόπουλος Δημήτριος ΝΔ
Ημαθίας Χατζηδημητρίου Δημήτριος ΝΔ
Ημαθίας Ιακωβίδης Αρχέλαος ΝΔ
Ημαθίας Χιονίδης Γεώργιος ΕΔΗΚ
Ηρακλείου Ξυλούρης Μενέλαος ΕΔΗΚ
Ηρακλείου Κωνιωτάκης Κωνσταντίνος ΕΔΗΚ
Ηρακλείου Μπαντουβάς Κωνσταντίνος ΕΔΗΚ
Ηρακλείου Πλεύρης Τηλέμαχος ΕΔΗΚ
Ηρακλείου Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης ΝΔ
Ηρακλείου Γαλενιανός Μιχαήλ ΝΔ
Ηρακλείου Ψαράκης Γεώργιος ΠΑΣΟΚ
Θεσπρωτίας Αθανασάκος Ευστράτιος ΝΔ
Θεσπρωτίας Αθανασίου Νικόλαος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης[9] Μούτσιος Γεώργιος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Βουδούρης Δημήτριος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Χατζηγεωργίου Μενέλαος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Ιορδάνογλου Ιπποκράτης ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Κατσαούνης Αριστείδης ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Μπακατσέλος Γεώργιος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Κοντούλης Ιωάννης ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Ζαρντινίδης Νικόλαος ΝΔ
Α΄ Θεσσαλονίκης Μαναβής Θεοχάρης ΕΔΗΚ
Α΄ Θεσσαλονίκης Παπαθεμελής Στυλιανός-Άγγελος ΕΔΗΚ
Α΄ Θεσσαλονίκης Παπανδρέου Ανδρέας ΠΑΣΟΚ
Α΄ Θεσσαλονίκης Γιάννου Ασημίνα ΚΚΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης[10] Τζιτζικώστας Γεώργιος ΝΔ
Β΄ Θεσσαλονίκης Αηδονάς Απόστολος ΝΔ
Β΄ Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου Γεώργιος ΝΔ
Β΄ Θεσσαλονίκης Ερμείδης Χάρης ΝΔ
Β΄ Θεσσαλονίκης Βαρδάκας Μιχαήλ ΝΔ
Β΄ Θεσσαλονίκης Λασκαρίδης Λάσκαρης ΕΔΗΚ
Ιωαννίνων Αβέρωφ Ευάγγελος ΝΔ
Ιωαννίνων Δερδεμέζης Βασίλειος ΝΔ
Ιωαννίνων Καλογιάννης Ελευθέριος ΝΔ
Ιωαννίνων Ιωάννου Χρήστος ΝΔ
Ιωαννίνων Πανούρης Παναγιώτης[11] ΝΔ
Καβάλας Λυμπέρης Λεόντιος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Παναγιωτόπουλος Γεώργιος ΝΔ
Καβάλας Μάρτης Νικόλαος ΝΔ
Καβάλας Αντωνιάδης Μάρκος ΝΔ
Καβάλας Αστεριάδης Γεώργιος ΝΔ
Καρδίτσας Ταλιαδούρος Αθανάσιος ΝΔ
Καρδίτσας Ζιώγας Ηλίας ΝΔ
Καρδίτσας Μπάλλας Θεμιστοκλής ΝΔ
Καρδίτσας Καλογιάννης Κωνσταντίνος ΝΔ
Καρδίτσας Αναγνωστόπουλος Θεόδωρος ΕΔΗΚ
Καστοριάς Παπαλαζάρου Ζήσης ΝΔ
Κέρκυρας Χαλικιόπουλος Γεώργιος ΝΔ
Κέρκυρας Καλούδης Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Κέρκυρας Θεοτόκης Σπυρίδων [12] ΠΑΣΟΚ
Κεφαλληνίας Μεσσάρης Χαράλαμπος ΝΔ
Κεφαλληνίας Παναγής Γεράκης ΝΔ
Κιλκίς Παπαδόπουλος Χαράλαμπος ΝΔ
Κιλκίς Αβραμίδης Αλέξανδρος ΝΔ
Κιλκίς Περτσινίδης Σωφρόνιος ΝΔ
Κοζάνης Βύζας Θεμιστοκλής ΝΔ
Κοζάνης Αθανασιάδης Σταύρος ΝΔ
Κοζάνης Παπαδόπουλος Γεώργιος του Βασιλείου ΝΔ
Κοζάνης Τσακιρίδης Παύλος ΝΔ
Κοζάνης Μανέντης Διονύσιος[13] ΝΔ
Κορινθίας Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος ΝΔ
Κορινθίας Παπαληγούρας Παναγιώτης ΝΔ
Κορινθίας Χριστόπουλος Κωνσταντίνος ΝΔ
Κορινθίας Ρέντης Θεοχάρης ΝΔ
Κυκλάδων Ανερούσης Ευάγγελος ΝΔ
Κυκλάδων Πρωτοπαπαδάκης Μιχαήλ ΝΔ
Κυκλάδων Λεβίδης Αναστάσιος ΝΔ
Κυκλάδων Αλαβάνος Νικόλαος ΕΔΗΚ
Λακωνίας Δαβάκης Δημήτριος ΝΔ
Λακωνίας Παναρίτης Βασίλειος ΝΔ
Λακωνίας Σταθόπουλος Ιωάννης ΝΔ
Λακωνίας Γιατράκος Κωνσταντίνος ΕΔΗΚ
Λάρισας Ευστρατιάδης Σοφοκλής ΝΔ
Λάρισας Σουφλιάς Γεώργιος ΝΔ
Λάρισας Γκαράνης Γεώργιος ΝΔ
Λάρισας Φασούλας Βασίλειος ΝΔ
Λάρισας Καρδάρας Δημήτριος ΕΔΗΚ
Λάρισας Γραμματίδης Χρήστος ΕΔΗΚ
Λάρισας Φλώρος Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Λασιθίου Σεργάκης Ιωάννης ΕΔΗΚ
Λασιθίου Λαντζανάκης Μιχαήλ ΕΔΗΚ
Λασιθίου Κούνδουρος Στυλιανός ΝΔ
Λέσβου Νιάνιας Δημήτριος ΝΔ
Λέσβου Καλογήρου Δούκας ΝΔ
Λέσβου Βιγέλλης Νικόλαος ΝΔ
Λέσβου Αμπατζής Παναγιώτης ΕΔΗΚ
Λευκάδας Σερεπίσος Κωνσταντίνος ΝΔ
Μαγνησίας Παπαδόπουλος Δημήτριος ΝΔ
Μαγνησίας Μπρισίμης Νικόλαος ΝΔ
Μαγνησίας Αντωνόπουλος Ιωάννης ΝΔ
Μαγνησίας Διακόπουλος Γεώργιος ΝΔ
Μαγνησίας Παπαστεργίου Γρηγόριος ΕΔΗΚ
Μαγνησίας Φιλιππίδης Αργύριος ΕΔΗΚ
Μεσσηνίας Μπούτος Ιωάννης ΝΔ
Μεσσηνίας Καλαντζάκος Αριστείδης ΝΔ
Μεσσηνίας Ψαρρέας Ιωάννης ΝΔ
Μεσσηνίας Περρωτής Αριστομένης ΝΔ
Μεσσηνίας Αναστασόπουλος Νικόλαος ΝΔ
Μεσσηνίας Σπέντζας Ιωάννης ΝΔ
Μεσσηνίας Κοκκέβης Ανδρέας ΕΔΗΚ
Ξάνθης Ροδίου Γεώργιος ΝΔ
Ξάνθης Αλεξίου Θωμάς ΝΔ
Ξάνθης Μπαλτατζής Αλέξανδρος ΕΔΗΚ
Πειραιώς και Νήσων Ανδριανόπουλος Ανδρέας ΝΔ
Πειραιώς και Νήσων Αλιπράντης Δημήτριος ΝΔ
Πειραιώς και Νήσων Κατσιβαρδάκος Βασίλειος ΝΔ
Πειραιώς και Νήσων Σκορδίλης Εμμανουήλ ΝΔ
Πειραιώς και Νήσων Κατσαφάδος Γιάννης ΝΔ
Πειραιώς και Νήσων Παπαπολίτης Σωτήριος ΕΔΗΚ
Πειραιώς και Νήσων Ντεντιδάκης Αντώνιος ΕΔΗΚ
Πειραιώς και Νήσων Παπασπύρου Ιωάννης ΠΑΣΟΚ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Μπουγά Ταρσή ΝΔ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Βουγιουκλάκης Ηλίας ΝΔ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Καλογιάννης Παντελής ΝΔ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Τραγάκης Ιωάννης ΝΔ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Νεράντζης Αναστάσιος ΝΔ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Παπαπολίτης Νικόλαος ΕΔΗΚ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Διαμαντίδης Δημήτριος ΕΔΗΚ
Β΄ Πειραιώς (Υπόλοιπο Πρώην Δήμου Πειραιώς) Γόντικας Δημήτριος ΚΚΕ
Πέλλης Ζωγράφος Αντίγονος ΝΔ
Πέλλης Προκοπίδης Ιωάννης ΝΔ
Πέλλης Δουλγερίδης Χριστόδουλος ΝΔ
Πέλλης Δεληγιάννης Δημοσθένης ΝΔ
Πέλλης Ανδρεάδης Θωμάς ΕΔΗΚ
Πιερίας Σουσουρογιάννης Ευάγγελος ΝΔ
Πιερίας Δημόπουλος Ιωάννης ΝΔ
Πιερίας Ελευθεριάδης Ελευθέριος ΝΔ
Πρεβέζης Κονοφάγος Κωνσταντίνος ΝΔ
Πρεβέζης Τσαντούλας Χριστόφορος ΝΔ
Ρεθύμνης Κεφαλογιάννης Ιωάννης ΝΔ
Ρεθύμνης Μοάτσος Δημήτριος ΝΔ
Ροδόπης Μπλέτσας Στυλιανός ΝΔ
Ροδόπης Σιανίδης Χρήστος ΝΔ
Ροδόπης Χατζή Χαβούζ Αλή Σαμπαχεδίν ΕΔΗΚ
Ροδόπης Μεμέτογλου Γιασάρ ΕΔΗΚ
Σάμου Σπύρου Ιωάννης ΝΔ
Σάμου Κράτσας Ζαχαρίας ΝΔ
Σερρών Καραμανλής Αχιλλέας ΝΔ
Σερρών Λαυρεντίδης Ισαάκ ΝΔ
Σερρών Κλείτος Νικόλαος ΝΔ
Σερρών Πεταλωτής Δημήτριος ΝΔ
Σερρών Χρίστογλου Ιωάννης ΝΔ
Σερρών Παπαντωνίου Σωτήριος ΝΔ
Σερρών Αγγελούσης Άγγελος ΕΔΗΚ
Σερρών Μηνάς Θεοχάρης[14] ΝΔ
Τρικάλων Χατζηγάκης Σωτήριος ΝΔ
Τρικάλων Γιαννούσης Κλεόβουλος ΝΔ
Τρικάλων Δερβέναγας Αθανάσιος ΝΔ
Τρικάλων Μάντζαρης Δημήτριος ΕΔΗΚ
Τρικάλων Αντωνίου Αριστοτέλης ΕΔΗΚ
Φθιώτιδας Πανουργιάς Πανουργιάς ΝΔ
Φθιώτιδας Γαλλής Λεωνίδας ΝΔ
Φθιώτιδας Ευαγγελίου Δημήτριος ΝΔ
Φθιώτιδας Παπαλουκάς Αχιλλέας ΝΔ
Φθιώτιδας Τριανταφύλλου Κωνσταντίνος ΝΔ
Φθιώτιδας Αργυρόπουλος Νικόλαος ΕΔΗΚ
Φλωρίνης Ανδρεάδης Γεώργιος ΝΔ
Φλωρίνης Μακρής Δημήτριος ΝΔ
Φωκίδος Χλωρός Δημήτριος ΝΔ
Φωκίδος Γκελεστάθης Αθανάσιος ΝΔ
Χαλκιδικής Τσιουπλάκης Κωνσταντίνος ΝΔ
Χαλκιδικής Στάμος Δημήτριος ΝΔ
Χαλκιδικής Φιλιππίδης Αθανάσιος ΝΔ
Χανίων Βενιζέλος Νικήτας ΕΔΗΚ
Χανίων Πολυχρονίδης Πολυχρόνης ΕΔΗΚ
Χανίων Πεντάρης Βασίλειος ΕΔΗΚ
Χανίων Παπαδόπετρος Σταύρος ΝΔ
Χίου Σόδης Ιωάννης ΝΔ
Χίου Μπουρνιάς Λεωνίδας ΝΔ

Παραπομπές και σημειώσειςΕπεξεργασία

  1. Βουλή των Ελλήνων, σύνθεση ολομέλειας Α' Περιόδου (17/11/1974 - 22/10/1977) .
  2. Ο Τσάτσος αντικαταστάθηκε ως βουλευτής από τον Τούμπα Ιωάννη.
  3. Ο Στασινόπουλος αντικαταστάθηκε στην έδρα από τον Τσουδερό Ιωάννη.
  4. Ο Ιορδανίδης απεβίωσε στις 31 Ιανουαρίου 1977 και την έδρα του κατέλαβε ο Αλιβιζάτος Κωνσταντίνος.
  5. Στον ιστότοπο της Βουλής των Ελλήνων αναφέρεται ως "Δήμος Αθήνας".
  6. Αναφέρεται ως Υπόλοιπον πρώην Δήμου Αθηναίων στον δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων.
  7. O Παναγούλης πέθανε την 1η Μαΐου 1976 και στην έδρα του τον αντικατέστησε ο Βασιλάτος Γεράσιμος.
  8. Ο Κουτσόγιωργας Αγαμέμνων (ΠΑΣΟΚ) αντικατέστησε τον Νικολόπουλο.
  9. Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρεται ως "Δήμος Θεσσαλονίκης"
  10. Στην ιστοσελίδα της Βουλής αναφέρεται ως "Θεσσαλονίκης" (Υπόλοιπον)
  11. Ο Μυλωνάς Γεώργιος (ΕΔΗΚ) αντικατέστησε τον Πανούρη.
  12. Τον Θεοτόκη αντικατέστησε ο Ράλλης Σπυρίδων.
  13. Τον Μανέντη αντικατέστησε ο Βαγιάτης Ιωάννης.
  14. Τον Μηνά αντικατέστησε ο Ιντζές Βασίλειος από το ΠΑΣΟΚ,