Κατάλογος δήμων της Ελλάδας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους Δήμους της Ελλάδας όπως διαμορφώθηκαν με το Πρόγραμμα Καλλικράτης[1] και ισχύουν από την 1/1/2011. Εκτός από την επίσημη ονομασία του δήμου, περιλαμβάνονται η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην οποία υπάγονται, ο Νομός στον οποίον ανήκαν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2010, η έκταση (σε km²),[2] η δημογραφική πυκνότητα (κάτοικοι ανά τ.χλμ) και ο μόνιμος πληθυσμός σύμφωνα με τις απογραφές του 2011,[3] του 2001 και του 1991 καθώς και η ποσοστιαία μεταβολή μεταξύ αυτών.

Δήμος Αποκεντρωμένη Διοίκηση Νομός Έκταση (km²) Πυκνότητα Απ.(2011) Μετ.(±%) Απ.(2001) Μετ.(±%) Απ.(1991)
Ορεστιάδας Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 955,6 39,4 37.695 -4,3 39.375 -4,0 41.014
Διδυμοτείχου Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 565,4 34,5 19.493 -16,6 23.380 -7,9 25.382
Σουφλίου Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 1.325,7 11,3 14.941 -15,5 17.691 -7,3 19.079
Αλεξανδρούπολης Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 1.217,0 59,9 72.959 10,3 66.125 18,3 55.909
Σαμοθράκης Μακεδονίας-Θράκης Έβρου 178,0 16,1 2.859 5,4 2.712 -11,9 3.080
Αρριανών Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 771,2 21,5 16.577 -9,2 18.259 0,6 18.156
Μαρωνείας-Σαπών Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 641,8 23,0 14.733 -11,4 16.626 4,1 15.972
Κομοτηνής Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 644,9 103,8 66.919 8,8 61.501 11,9 54.975
Ιάσμου Μακεδονίας-Θράκης Ροδόπης 485,3 28,5 13.810 -7,0 14.851 -0,8 14.970
Αβδήρων Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 352,0 54,0 19.005 4,1 18.262 6,9 17.087
Μύκης Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 633,3 24,5 15.540 -3,4 16.091 -0,6 16.182
Ξάνθης Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 495,1 131,6 65.133 15,5 56.383 21,2 46.513
Τοπείρου Μακεδονίας-Θράκης Ξάνθης 312,5 36,9 11.544 -5,6 12.223 -1,7 12.436
Νέστου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 678,8 32,9 22.331 0,5 22.218 4,5 21.263
Καβάλας Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 351,4 200,6 70.501 -5,0 74.186 5,7 70.204
Παγγαίου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 701,4 45,7 32.085 1,4 31.644 7,2 29.518
Θάσου Μακεδονίας-Θράκης Καβάλας 380,1 36,2 13.770 2,4 13.451 1,0 13.315
Δοξάτου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 243,4 59,6 14.516 -14,0 16.883 3,0 16.396
Παρανεστίου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 1.029,4 3,8 3.901 -23,7 5.114 0,1 5.109
Δράμας Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 840,0 70,2 58.944 2,7 57.367 10,9 51.731
Προσοτσάνης Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 481,8 27,1 13.066 -15,9 15.531 10,0 14.113
Κάτω Νευροκοπίου Μακεδονίας-Θράκης Δράμας 873,6 9,0 7.860 7,8 7.289 -6,5 7.793
Νέας Ζίχνης Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 404,3 30,7 12.397 -10,3 13.813 6,2 13.005
Αμφίπολης Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 411,8 22,3 9.182 -22,6 11.860 3,3 11.484
Βισαλτίας Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 658,3 30,4 20.030 -13,5 23.158 -4,7 24.303
Εμμανουήλ Παππά Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 337,9 43,4 14.664 -23,0 19.053 11,4 17.098
Σερρών Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 600,5 127,9 76.817 0,5 76.472 7,3 71.266
Ηράκλειας Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 451,5 46,8 21.145 -6,8 22.695 1,8 22.289
Σιντικής Μακεδονίας-Θράκης Σερρών 1.103,4 20,1 22.195 -19,1 27.432 4,0 26.379
Κιλκίς Μακεδονίας-Θράκης Κιλκίς 1.599,6 32,5 51.926 -5,2 54.750 21,2 45.162
Παιονίας Μακεδονίας-Θράκης Κιλκίς 919,3 31,0 28.493 -10,0 31.674 3,6 30.585
Χαλκηδόνος Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 391,5 86,0 33.673 -1,8 34.299 7,4 31.923
Δέλτα Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 311,1 147,3 45.839 14,0 40.206 19,3 33.712
Ωραιοκάστρου Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 217,9 175,8 38.317 53,5 24.962 60,8 15.525
Παύλου Μελά Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 23,8 4.170,0 99.245 13,3 87.587 23,5 70.944
Αμπελοκήπων-Μενεμένης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 9,8 5.319,1 52.127 -10,4 58.149 6,6 54.555
Κορδελιού-Ευόσμου Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 13,4 7.593,5 101.753 31,8 77.174 67,0 46.216
Νεάπολης-Συκεών Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 12,9 6.569,1 84.741 -5,1 89.274 17,4 76.037
Θεσσαλονίκης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 19,3 16.848,8 325.182 -18,1 397.156 -6,4 424.220
Καλαμαριάς Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 6,4 14.262,3 91.279 1,3 90.096 11,2 80.991
Θερμαϊκού Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 133,4 376,8 50.264 35,4 37.126 90,5 19.492
Θέρμης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 382,1 139,2 53.201 54,5 34.436 72,8 19.926
Πυλαίας-Χορτιάτη Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 155,6 450,6 70.110 40,4 49.922 29,7 38.487
Λαγκαδά Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 1.222,7 33,6 41.103 5,0 39.160 1,3 38.650
Βόλβης Μακεδονίας-Θράκης Θεσσαλονίκης 783,0 30,0 23.478 -4,0 24.454 19,9 20.389
Αριστοτέλη Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 747,0 24,5 18.294 3,1 17.752 -1,9 18.096
Σιθωνίας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 516,8 24,0 12.394 5,1 11.798 9,3 10.796
Πολύγυρου Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 947,4 23,3 22.048 0,5 21.931 9,3 20.064
Κασσάνδρας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 334,3 49,9 16.672 11,4 14.971 35,6 11.038
Νέας Προποντίδας Μακεδονίας-Θράκης Χαλκιδικής 372,3 98,0 36.500 20,1 30.397 19,5 25.432
Δίου-Ολύμπου Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 495,3 51,8 25.668 -0,8 25.872 9,6 23.608
Κατερίνης Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 681,9 125,9 85.851 3,0 83.387 14,3 72.940
Πύδνας-Κολινδρού Μακεδονίας-Θράκης Πιερίας 339,5 44,7 15.179 -11,5 17.153 1,2 16.954
Αλεξάνδρειας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 478,8 86,8 41.570 -2,8 42.777 0,5 42.563
Βέροιας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 796,5 83,5 66.547 1,6 65.530 7,2 61.101
Ηρωικής Πόλεως Νάουσας Μακεδονίας-Θράκης Ημαθίας 425,5 76,4 32.494 -4,9 34.164 -0,6 34.382
Πέλλας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 669,2 94,3 63.122 -2,7 64.847 9,0 59.478
Σκύδρας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 239,5 84,3 20.188 -2,6 20.720 3,6 20.002
Έδεσσας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 611,2 47,1 28.814 -2,6 29.568 2,3 28.891
Αλμωπίας Μακεδονίας-Θράκης Πέλλας 985,8 28,0 27.556 -4,4 28.822 1,6 28.355
Αμυνταίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 589,4 28,8 16.973 -7,5 18.357 0,2 18.320
Φλώρινας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 819,7 40,1 32.881 -2,1 33.588 4,4 32.172
Πρεσπών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Φλώρινας 515,5 3,0 1.560 -27,9 2.164 15,4 1.875
Καστοριάς Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 763,3 47,0 35.874 -3,3 37.094 0,5 36.915
Νεστόριου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 616,1 4,3 2.646 -15,4 3.129 -1,7 3.184
Ορεστίδος Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς 340,7 34,6 11.802 -12,4 13.479 2,2 13.185
Εορδαίας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 708,8 64,3 45.592 -2,1 46.555 5,1 44.302
Κοζάνης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 1.071,3 66,6 71.388 1,7 70.220 6,0 66.228
Βοΐου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 1.007,6 18,2 18.386 -10,0 20.430 -6,4 21.834
Σερβίων-Βελβεντού Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης 728,2 20,4 14.830 -11,4 16.734 -5,4 17.687
Δεσκάτης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών 431,6 13,6 5.852 -16,9 7.045 -3,7 7.313
Γρεβενών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών 1.859,0 13,9 25.905 1,5 25.522 0,2 25.480
Κόνιτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 951,2 6,7 6.362 -16,8 7.648 -0,4 7.676
Πωγωνίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 701,0 12,8 8.960 -0,3 8.987 -14,0 10.449
Ζαγορίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 989,8 3,8 3.724 -14,4 4.348 1,7 4.274
Ζίτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 565,6 26,1 14.766 -1,1 14.923 2,9 14.507
Ιωαννιτών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 403,3 278,9 112.486 9,1 103.101 11,6 92.425
Μετσόβου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 363,7 17,0 6.196 -13,7 7.177 -4,8 7.535
Βορείων Τζουμέρκων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 358,3 15,9 5.714 31,0 4.361 -6,1 4.645
Δωδώνης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Ιωαννίνων 657,5 14,7 9.693 -7,5 10.482 -6,8 11.248
Σουλίου Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 502,8 20,0 10.063 -3,0 10.379 -5,7 11.011
Φιλιατών Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 583,5 13,2 7.710 -15,2 9.092 -11,6 10.290
Ηγουμενίτσας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Θεσπρωτίας 428,4 60,3 25.814 7,0 24.130 18,0 20.454
Πάργας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 275,0 43,1 11.866 -5,8 12.597 -2,2 12.879
Πρέβεζας Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 381,0 83,3 31.733 5,3 30.137 7,8 27.948
Ζηρού Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Πρέβεζας 381,0 36,5 13.892 -9,9 15.410 -5,1 16.241
Αρταίων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 457,2 94,4 43.166 -2,2 44.136 -0,2 44.232
Νικόλαου Σκουφά Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 231,8 55,0 12.753 -12,0 14.491 1,2 14.318
Γεωργίου Καραϊσκάκη Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 463,9 12,5 5.780 -18,9 7.131 -11,5 8.055
Κεντρικών Τζουμέρκων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Άρτας 509,2 12,1 6.178 -21,4 7.862 -12,5 8.989
Πύλης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 748,9 19,2 14.343 -9,7 15.886 -19,5 19.743
Καλαμπάκας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 1.658,3 13,3 21.991 -3,8 22.853 -13,1 26.301
Τρικκαίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 607,6 133,9 81.355 3,2 78.817 5,3 74.832
Φαρκαδόνος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Τρικάλων 368,7 36,3 13.396 -11,5 15.133 -11,8 17.152
Παλαμά Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 382,7 43,7 16.726 -9,6 18.500 -4,7 19.413
Μουζακίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 313,9 41,8 13.122 -20,0 16.407 -7,0 17.645
Σοφάδων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας *** *** *** *** *** *** ***
Αργιθέας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 372,9 9,3 3.450 38,7 2.488 -17,0 2.999
Λίμνης Πλαστήρα Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 198,4 23,4 4.635 15,2 4.022 2,7 3.915
Καρδίτσας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Καρδίτσας 647,4 87,7 56.747 -0,6 57.089 2,5 55.702
Ελασσόνας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 1.565,2 20,5 32.121 -9,2 35.358 -11,5 39.950
Τυρνάβου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 525,3 47,7 25.032 -3,2 25.864 0,8 25.668
Τεμπών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 576,7 23,8 13.712 -11,2 15.439 -4,8 16.215
Λάρισας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 336,0 483,9 162.591 11,4 145.981 12,8 129.429
Αγιάς Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 661,8 17,3 11.470 -12,6 13.120 -7,9 14.241
Κιλελέρ Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 976,3 21,4 20.854 -8,2 22.719 -4,1 23.685
Φαρσάλων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Λάρισας 739,7 25,1 18.545 -21,7 23.675 4,8 22.598
Ρήγα Φεραίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 550,6 19,8 10.922 -7,7 11.830 -8,6 12.940
Αλμυρού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 905,4 20,6 18.614 -7,6 20.139 -1,0 20.348
Βόλου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 385,6 374,6 144.449 1,1 142.923 7,5 132.917
Ζαγοράς-Μουρεσίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 150,3 38,6 5.809 -9,9 6.449 -2,7 6.625
Νοτίου Πηλίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 368,5 27,7 10.216 -4,9 10.745 -9,4 11.860
Σκιάθου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 49,9 122,0 6.088 5,2 5.788 25,8 4.601
Σκοπέλου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 96,3 51,5 4.960 5,4 4.706 0,4 4.686
Αλοννήσου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Μαγνησίας 129,6 21,2 2.750 13,4 2.425 6,6 2.275
Σκύρου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 223,1 13,4 2.994 10,4 2.711 -7,5 2.931
Ιστιαίας - Αιδηψού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 509,2 41,4 21.083 -4,7 22.132 -2,8 22.766
Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 584,8 20,6 12.045 -11,9 13.673 -12,8 15.681
Διρφύων-Μεσσαπίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 777,4 24,2 18.800 -3,3 19.443 -2,0 19.843
Χαλκιδέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 424,8 240,6 102.223 10,1 92.809 8,5 85.573
Ερέτριας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 168,6 77,4 13.053 6,8 12.218 13,5 10.765
Κύμης-Αλιβερίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 805,0 35,3 28.437 -7,4 30.717 -2,5 31.520
Καρύστου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Εύβοιας 674,6 18,1 12.180 -10,5 13.602 4,2 13.052
Τανάγρας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 461,0 42,2 19.432 -8,1 21.156 3,9 20.363
Θηβαίων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 830,1 43,9 36.477 1,1 36.086 0,2 36.022
Αλιάρτου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 256,5 42,4 10.887 -6,8 11.686 -4,2 12.193
Ορχομενού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 415,9 27,9 11.621 -10,8 13.032 -7,6 14.103
Λεβαδέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 694,0 45,1 31.315 -2,6 32.151 -0,3 32.263
Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας 294,1 27,8 8.188 -16,5 9.802 -6,4 10.475
Λοκρών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 614,8 31,9 19.623 -12,5 22.418 1,8 22.016
Αμφίκλειας-Ελάτειας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 533,3 20,5 10.922 -16,1 13.024 -0,9 13.144
Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 337,3 35,8 12.090 -13,2 13.932 6,0 13.147
Λαμιέων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 947,0 79,5 75.315 0,5 74.939 6,2 70.544
Στυλίδας Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 463,9 27,5 12.750 -9,7 14.188 2,3 13.800
Δομοκού Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας 708,0 16,2 11.495 -12,9 13.199 -7,1 14.203
Δελφών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φωκίδας 1.121,7 23,8 26.716 -1,0 26.992 5,0 25.710
Δωρίδος Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Φωκίδας 998,9 13,6 13.627 25,3 10.874 -1,6 11.056
Καρπενησίου Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ευρυτανίας 948,6 13,8 13.105 6,3 12.328 0,9 12.219
Αγράφων Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας Ευρυτανίας 920,3 7,6 6.976 -3,0 7.190 -12,0 8.171
Αμφιλοχίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 1.091,0 15,6 17.056 -16,8 20.491 -10,2 22.829
Ακτίου-Βόνιτσας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 660,2 26,3 17.370 -2,8 17.872 -6,9 19.200
Ξηρομέρου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 590,1 19,9 11.737 -12,1 13.358 -11,0 15.001
Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 680,4 50,6 34.416 -3,9 35.805 1,3 35.344
Αγρινίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 1.229,3 76,6 94.181 -2,8 96.889 -1,1 98.000
Θέρμου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 333,7 24,7 8.242 5,2 7.837 -5,9 8.331
Ναυπακτίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αιτωλοακαρνανίας 876,2 31,7 27.800 3,6 26.840 6,2 25.277
Πατρέων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 334,9 638,9 213.984 1,7 210.494 10,5 190.463
Αιγιαλείας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 723,0 69,0 49.872 -6,9 53.585 0,8 53.139
Καλαβρύτων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 1.058,0 10,4 11.045 -20,6 13.912 -3,3 14.392
Ερυμάνθου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 582,1 15,2 8.877 -21,6 11.329 -5,6 11.997
Δυτικής Αχαΐας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αχαΐας 573,3 45,2 25.916 -12,5 29.608 10,5 26.784
Ανδραβίδας - Κυλλήνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 355,5 60,7 21.581 -12,5 24.668 10,0 22.424
Πηνειού Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 161,5 130,2 21.034 7,0 19.658 15,5 17.013
Ήλιδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 400,5 80,4 32.219 -11,2 36.275 15,0 31.557
Πύργου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 456,6 105,1 47.995 -7,0 51.634 -4,9 54.275
Αρχαίας Ολυμπίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 545,1 24,6 13.409 -18,4 16.431 -4,1 17.135
Ανδρίτσαινας - Κρεστένων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 422,3 33,4 14.109 -33,3 21.139 10,5 19.138
Ζαχάρως Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ηλείας 276,2 32,4 8.953 -34,7 13.716 7,6 12.745
Κερκυραίων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κέρκυρας 610,9 167,1 102.071 -6,1 108.652 7,3 101.236
Παξών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κέρκυρας 30,1 76,4 2.300 -5,3 2.429 9,2 2.225
Λευκάδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λευκάδας 333,6 67,9 22.652 8,4 20.894 5,2 19.859
Μεγανησίου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λευκάδας 22,4 46,5 1.041 4,7 994 -8,3 1.084
Ιθάκης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κεφαλληνίας 117,8 27,4 3.231 0,6 3.212 0,8 3.185
Κεφαλλονιάς Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κεφαλληνίας 786,6 45,5 35.801 3,6 34.544 18,4 29.167
Ζακύνθου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Ζακύνθου 405,6 100,5 40.759 4,8 38.883 19,3 32.582
Κυθήρων Αττικής Αττικής 300,0 13,5 4.041 13,2 3.571 14,9 3.107
Σπετσών Αττικής Αττικής 27,1 148,6 4.027 6,5 3.780 4,7 3.612
Ύδρας Αττικής Αττικής 64,4 30,5 1.966 -25,7 2.646 8,6 2.437
Τροιζηνίας Αττικής Αττικής 240,9 29,7 7.143 -13,3 8.238 3,7 7.944
Πόρου Αττικής Αττικής 49,6 80,5 3.993 -6,7 4.282 18,1 3.626
Αγκιστρίου Αττικής Αττικής 13,4 85,2 1.142 28,9 886 17,4 755
Αίγινας Αττικής Αττικής 87,4 149,4 13.056 2,7 12.716 14,5 11.103
Σαλαμίνας Αττικής Αττικής 93,4 420,7 39.283 12,3 34.975 16,7 29.965
Περάματος Αττικής Αττικής 14,7 1.723,6 25.389 -4,9 26.684 7,7 24.773
Κερατσινίου - Δραπετσώνας Αττικής Αττικής 9,3 9.758,3 91.045 -0,8 91.809 6,3 86.381
Πειραιώς Αττικής Αττικής 10,9 15.058,7 163.688 -10,0 181.933 -2,9 187.399
Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Αττικής Αττικής 11,2 9.438,7 105.430 -5,2 111.220 6,7 104.192
Κορυδαλλού Αττικής Αττικής 4,3 14.686,3 63.445 -10,3 70.710 9,0 64.886
Αγίας Βαρβάρας Αττικής Αττικής 2,4 10.925,9 26.550 -15,3 31.354 6,6 29.426
Χαϊδαρίου Αττικής Αττικής 22,7 2.069,6 46.897 -3,3 48.494 -0,2 48.608
Αιγάλεω Αττικής Αττικής 6,5 10.844,3 69.946 -10,2 77.917 -4,5 81.607
Περιστερίου Αττικής Αττικής 10,1 13.928,5 139.981 -4,6 146.743 3,4 141.971
Πετρούπολης Αττικής Αττικής 6,8 8.673,4 58.979 14,4 51.559 29,9 39.703
Ιλίου Αττικής Αττικής 9,3 9.166,8 84.793 -0,9 85.572 6,2 80.564
Αγίων Αναργύρων - Καματερού Αττικής Αττικής 9,2 6.833,8 62.529 7,4 58.244 17,5 49.577
Φιλαδελφείας - Χαλκηδόνος Αττικής Αττικής 3,7 9.741,4 35.556 -0,1 35.607 -2,2 36.422
Γαλατσίου Αττικής Αττικής 4,0 14.836,3 59.345 -6,4 63.418 6,5 59.533
Αθηναίων Αττικής Αττικής 39,0 17.026,8 664.046 -15,9 789.166 -3,4 816.556
Δάφνης - Υμηττού Αττικής Αττικής 2,4 14.309,8 33.628 -8,6 36.804 -0,5 37.003
Ηλιούπολης Αττικής Αττικής 12,7 6.144,1 78.153 -3,5 81.024 4,6 77.476
Βύρωνος Αττικής Αττικής 9,2 6.663,9 61.308 -5,2 64.661 6,6 60.651
Καισαριανής Αττικής Αττικής 7,8 3.374,7 26.458 -2,7 27.193 -0,6 27.345
Ζωγράφου Αττικής Αττικής 8,5 8.336,4 71.026 -12,8 81.435 -1,4 82.615
Παπάγου-Χολαργού Αττικής Αττικής 7,3 6.101,2 44.539 -6,7 47.714 -1,4 48.391
Αγίας Παρασκευής Αττικής Αττικής 7,9 7.557,5 59.704 -0,6 60.065 23,7 48.557
Χαλανδρίου Αττικής Αττικής 10,8 6.869,6 74.192 -1,5 75.327 11,2 67.724
Βριλησσίων Αττικής Αττικής 3,9 7.882,3 30.741 15,7 26.567 60,8 16.521
Αμαρουσίου Αττικής Αττικής 12,9 5.607,2 72.333 1,1 71.551 11,7 64.083
Φιλοθέης-Ψυχικού Αττικής Αττικής 6,1 4.421,0 26.968 -12,3 30.754 -3,6 31.888
Νέας Ιωνίας Αττικής Αττικής 3,5 19.181,1 67.134 -3,4 69.508 11,9 62.137
Μεταμορφώσεως Αττικής Αττικής 5,5 5.434,7 29.891 8,6 27.522 28,5 21.411
Ηρακλείου Αττικής Αττικής 4,6 10.791,7 49.642 3,1 48.132 9,2 44.084
Λυκόβρυσης-Πεύκης Αττικής Αττικής 4,1 7.561,5 31.002 5,7 29.320 20,2 24.387
Κηφισιάς Αττικής Αττικής 35,1 2.011,4 70.600 6,2 66.484 18,4 56.160
Πεντέλης Αττικής Αττικής 36,1 967,7 34.934 12,9 30.956 53,7 20.146
Μοσχάτου-Ταύρου Αττικής Αττικής 4,5 9.081,6 40.413 1,4 39.870 4,1 38.317
Καλλιθέας Αττικής Αττικής 4,8 21.187,6 100.641 -12,6 115.150 -1,4 116.731
Νέας Σμύρνης Αττικής Αττικής 3,5 20.760,2 73.076 -4,5 76.508 5,5 72.550
Παλαιού Φαλήρου Αττικής Αττικής 4,6 14.009,0 64.021 -4,7 67.160 8,0 62.210
Αγίου Δημητρίου Αττικής Αττικής 5,0 14.402,8 71.294 3,7 68.719 15,2 59.662
Αλίμου Αττικής Αττικής 5,9 7.059,2 41.720 4,8 39.800 22,4 32.514
Ελληνικού-Αργυρούπολης Αττικής Αττικής 15,4 3.334,8 51.356 0,1 51.299 14,5 44.802
Γλυφάδας Αττικής Αττικής 25,4 3.437,2 87.305 4,4 83.665 31,3 63.733
Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Αττικής Αττικής 37,2 1.300,0 48.399 14,9 42.127 45,6 28.928
Κρωπίας Αττικής Αττικής 102,0 297,1 30.307 23,9 24.453 50,6 16.239
Σαρωνικού Αττικής Αττικής 139,1 208,5 29.002 26,8 22.866 75,8 13.008
Λαυρεωτικής Αττικής Αττικής 175,8 142,8 25.102 12,8 22.261 18,2 18.826
Μαρκόπουλου Μεσογαίας Αττικής Αττικής 81,8 245,0 20.040 46,9 13.644 45,8 9.356
Παιανίας Αττικής Αττικής 53,2 501,7 26.668 34,9 19.767 27,4 15.518
Σπάτων-Αρτέμιδος Αττικής Αττικής 73,7 458,9 33.821 34,5 25.138 70,0 14.785
Παλλήνης Αττικής Αττικής 29,4 1.849,0 54.415 61,9 33.611 52,5 22.035
Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής Αττικής 40,5 500,4 20.266 48,7 13.625 53,2 8.894
Μαραθώνος Αττικής Αττικής 222,8 150,0 33.423 39,4 23.974 -3,7 24.901
Διονύσου Αττικής Αττικής 111,5 360,6 40.193 23,7 32.504 88,4 17.249
Ωρωπού Αττικής Αττικής 338,2 99,8 33.769 14,3 29.542 31,7 22.433
Αχαρνών Αττικής Αττικής 107,9 991,1 106.943 29,5 82.555 26,9 65.035
Φυλής Αττικής Αττικής 109,1 421,2 45.965 17,4 39.317 16,0 33.731
Ασπροπύργου Αττικής Αττικής 102,0 296,6 30.251 8,3 27.927 78,2 15.674
Ελευσίνας Αττικής Αττικής 36,6 817,2 29.902 0,1 29.879 15,0 25.992
Μάνδρας-Ειδυλλίας Αττικής Αττικής 426,2 42,0 17.885 -4,2 18.677 7,3 17.404
Μεγαρέων Αττικής Αττικής 332,9 110,9 36.924 8,0 34.174 15,6 29.564
Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 294,9 72,0 21.221 5,9 20.040 24,1 16.148
Κορινθίων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 611,3 95,2 58.192 -0,6 58.523 15,7 50.600
Βέλου-Βόχας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 164,85 115,4 19.027 *** *** *** ***
Σικυωνίων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 602,5 37,8 22.794 -1,8 23.203 3,5 22.411
Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 411,7 42,2 17.365 -4,7 18.224 -6,0 19.389
Νεμέας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Κορινθίας 204,7 31,7 6.483 -11,0 7.286 -0,0 7.289
Δήμος Άργους - Μυκηνών Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 1.002,5 41,9 42.022 -12,0 47.745 6,9 44.681
Ναυπλιέων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 390,2 85,5 33.356 5,5 31.607 8,4 29.150
Επιδαύρου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 340,4 23,8 8.115 -6,8 8.710 4,0 8.379
Ερμιονίδας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αργολίδας 421,1 32,2 13.551 -5,4 14.330 14,2 12.545
Νότιας Κυνουρίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 592,4 14,0 8.294 8,7 7.633 -5,4 8.072
Βόρειας Κυνουρίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 577,0 17,9 10.341 -10,8 11.589 -12,1 13.182
Τρίπολης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 1.475,8 32,0 47.254 -2,7 48.568 3,6 46.869
Γορτυνίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 1.050,9 9,6 10.109 -19,1 12.492 -20,8 15.765
Μεγαλόπολης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αρκαδίας 722,6 14,8 10.687 -3,2 11.044 -8,4 12.053
Δήμος Οιχαλίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 415,4 27,0 11.228 -3,9 11.681 -15,6 13.848
Τριφυλίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 616,0 44,4 27.373 -12,2 31.190 12,1 27.830
Πύλου - Νέστορος Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 554,3 38,0 21.077 -0,4 21.172 -3,6 21.954
Μεσσήνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 562,1 41,8 23.482 -9,2 25.859 -7,8 28.041
Καλαμάτας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 440,3 158,6 69.849 -0,2 70.006 12,7 62.093
Δυτικής Μάνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Μεσσηνίας 402,8 17,2 6.945 4,3 6.658 -2,6 6.835
Ανατολικής Μάνης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 510,5 33,6 17.157 *** *** *** ***
Σπάρτης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 1.181,8 29,8 35.259 -3,5 36.540 4,1 35.089
Ευρώτα Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 865,7 20,7 17.891 -7,4 19.319 1,3 19.072
Μονεμβασιάς Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 949,3 23,1 21.942 0,2 21.898 3,6 21.135
Ελαφονήσου Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Λακωνίας 20,0 52,1 1.041 39,5 746 15,3 647
Λήμνου Αιγαίου Λήμνου 477,6 35,6 16.992 -3,2 17.545 -0,9 17.712
Αγίου Ευστρατίου Αιγαίου Λέσβου 43,3 6,2 270 -12,1 307 22,3 251
Λέσβου Αιγαίου Λέσβου 1.632,8 52,9 86.436 -4,4 90.436 2,6 88.187
Ψαρών Αιγαίου Χίου 44,5 10,3 458 -4,2 478 1,3 472
Οινουσσών Αιγαίου Χίου 17,4 47,5 826 -3,4 855 39,7 612
Χίου Αιγαίου Χίου 842,3 61,0 51.390 -0,7 51.773 0,3 51.619
Σάμου Αιγαίου Σάμου 477,4 69,1 32.977 -3,0 34.000 2,2 33.276
Φούρνων Κορσεών Αιγαίου Σάμου 45,2 32,3 1.459 -1,9 1.487 1,4 1.466
Ικαρίας Αιγαίου Σάμου 255,3 33,0 8.423 0,8 8.354 7,5 7.768
Άνδρου Αιγαίου Κυκλάδων 380,0 24,3 9.221 -0,7 9.285 5,5 8.802
Τήνου Αιγαίου Κυκλάδων 194,5 44,4 8.636 6,4 8.115 4,6 7.756
Κέας Αιγαίου Κυκλάδων 148,9 16,5 2.455 13,6 2.162 31,1 1.649
Κύθνου Αιγαίου Κυκλάδων 100,2 14,5 1.456 -5,3 1.538 -4,5 1.611
Σύρου - Ερμούπολης Αιγαίου Κυκλάδων 101,9 211,1 21.507 8,7 19.793 0,1 19.783
Μυκόνου Αιγαίου Κυκλάδων 105,2 96,3 10.134 9,3 9.274 51,6 6.116
Σερίφου Αιγαίου Κυκλάδων 75,2 18,9 1.420 12,5 1.262 23,2 1.024
Σίφνου Αιγαίου Κυκλάδων 73,9 35,5 2.625 2,0 2.574 26,9 2.028
Κιμώλου Αιγαίου Κυκλάδων 53,3 17,1 910 8,6 838 15,3 727
Μήλου Αιγαίου Κυκλάδων 160,1 31,1 4.977 5,1 4.736 9,8 4.315
Αντιπάρου Αιγαίου Κυκλάδων 45,2 26,8 1.211 19,8 1.011 24,8 810
Πάρου Αιγαίου Κυκλάδων 196,3 69,9 13.715 9,6 12.514 33,6 9.370
Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Αιγαίου Κυκλάδων 495,9 38,0 18.864 3,5 18.229 18,1 15.437
Αμοργού Αιγαίου Κυκλάδων 126,3 15,6 1.973 6,5 1.852 14,2 1.622
Ιητών Αιγαίου Κυκλάδων 109,0 18,6 2.024 8,7 1.862 16,2 1.603
Σικίνου Αιγαίου Κυκλάδων 42,5 6,4 273 14,7 238 -10,2 265
Φολεγάνδρου Αιγαίου Κυκλάδων 32,2 23,8 765 13,2 676 23,6 547
Θήρας Αιγαίου Κυκλάδων 90,6 171,6 15.550 13,3 13.725 42,8 9.608
Ανάφης Αιγαίου Κυκλάδων 40,4 6,7 271 -0,4 272 9,2 249
Αγαθονησίου Αιγαίου Δωδεκανήσου 14,5 12,8 185 21,7 152 29,9 117
Πάτμου Αιγαίου Δωδεκανήσου 45,0 67,7 3.047 -0,2 3.053 11,0 2.750
Λειψών Αιγαίου Δωδεκανήσου 17,4 45,4 790 15,0 687 14,9 598
Λέρου Αιγαίου Δωδεκανήσου 74,2 106,7 7.917 -3,1 8.172 1,4 8.062
Καλυμνίων Αιγαίου Δωδεκανήσου 134,5 120,3 16.179 -2,4 16.576 2,9 16.104
Αστυπάλαιας Αιγαίου Δωδεκανήσου 114,1 11,7 1.334 -3,7 1.385 21,7 1.138
Κω Αιγαίου Δωδεκανήσου 290,3 115,0 33.388 8,3 30.828 17,4 26.249
Νισύρου Αιγαίου Δωδεκανήσου 50,1 20,1 1.008 8,6 928 0,2 926
Τήλου Αιγαίου Δωδεκανήσου 64,5 12,1 780 49,7 521 70,3 306
Σύμης Αιγαίου Δωδεκανήσου 65,8 39,4 2.590 -0,2 2.594 8,2 2.397
Ρόδου Αιγαίου Δωδεκανήσου 1.400,7 82,5 115.490 0,1 115.334 19,9 96.159
Χάλκης Αιγαίου Δωδεκανήσου 37,0 12,9 478 62,0 295 -0,3 296
Μεγίστης Αιγαίου Δωδεκανήσου 12,0 41,0 492 22,1 403 68,6 239
Καρπάθου Αιγαίου Δωδεκανήσου 324,8 19,2 6.226 -5,2 6.565 21,9 5.387
Κάσου Αιγαίου Δωδεκανήσου 69,5 15,6 1.084 7,0 1.013 -11,3 1.142
Σητείας Κρήτης Λασιθίου 627,1 29,2 18.318 -2,9 18.856 2,9 18.330
Ιεράπετρας Κρήτης Λασιθίου 554,0 49,8 27.602 -0,5 27.744 11,6 24.858
Αγίου Νικολάου Κρήτης Λασιθίου 511,7 52,9 27.074 3,9 26.069 12,2 23.229
Οροπεδίου Λασιθίου Κρήτης Λασιθίου 130,0 18,4 2.387 -22,2 3.067 -20,0 3.836
Βιάννου Κρήτης Ηρακλείου 221,5 25,1 5.563 -7,0 5.983 -11,9 6.793
Δήμος Μινώα Πεδιάδας Κρήτης Ηρακλείου 398,2 44,1 17.563 -6,0 18.692 2,6 18.224
Αρχανών - Αστερουσίων Κρήτης Ηρακλείου 337,1 49,5 16.692 -4,8 17.531 -3,5 18.171
Χερσονήσου Κρήτης Ηρακλείου 272,2 98,2 26.717 12,0 23.864 35,2 17.651
Ηρακλείου Κρήτης Ηρακλείου 244,6 711,3 173.993 6,7 163.115 11,3 146.536
Μαλεβιζίου Κρήτης Ηρακλείου 291,9 85,2 24.864 19,9 20.735 33,6 15.522
Γόρτυνας Κρήτης Ηρακλείου 464,8 33,6 15.632 -10,3 17.423 -5,5 18.439
Φαιστού Κρήτης Ηρακλείου 410,8 59,6 24.466 2,4 23.882 -0,5 24.000
Ανωγείων Κρήτης Ρεθύμνης 113,0 21,1 2.379 -15,2 2.805 -6,2 2.989
Μυλοποτάμου Κρήτης Ρεθύμνης 350,3 41,0 14.363 -1,6 14.599 8,6 13.441
Αμαρίου Κρήτης Ρεθύμνης 277,3 21,3 5.915 5,0 5.633 7,8 5.227
Αγίου Βασιλείου Κρήτης Ρεθύμνης 359,2 20,7 7.427 -14,1 8.648 2,7 8.423
Ρεθύμνης Κρήτης Ρεθύμνης 396,3 140,1 55.525 17,5 47.272 21,8 38.825
Αποκορώνου Κρήτης Χανίων 315,5 40,6 12.807 5,7 12.112 8,1 11.203
Χανίων Κρήτης Χανίων 351,3 309,3 108.642 10,6 98.202 17,3 83.712
Πλατανιά Κρήτης Χανίων 491,8 34,3 16.874 -5,5 17.864 2,0 17.514
Κισσάμου Κρήτης Χανίων 341,0 31,6 10.790 -5,9 11.470 2,2 11.218
Καντάνου - Σελίνου Κρήτης Χανίων 376,3 14,4 5.431 -13,8 6.302 4,3 6.042
Σφακίων Κρήτης Χανίων 467,6 4,0 1.889 -21,9 2.419 11,3 2.173
Γαύδου Κρήτης Χανίων 32,4 4,7 152 87,7 81 5,2 77

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία