Άνοιγμα κυρίου μενού

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων ευρωπαϊκής ζωγραφικής του Ερμιτάζ.

Ιταλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Σιμόνε Μαρτίνι Η Παρθένος του Ευαγγελισμού
  Φρα Αντζέλικο Παρθένος και Βρέφος με τέσσερις αγγέλους
  Φρα Αντζέλικο Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Δομίνικο και Θωμά Ακινάτη
  Λεονάρντο ντα Βίντσι (;) Madonna Litta αποδιδόμενο
  Λεονάρντο ντα Βίντσι Madonna Benois
  Τσίμα ντα Κονελιάνο Ευαγγελισμός
  Φιλιππίνο Λίππι Η προσκύνηση του Βρέφους
  Λορέντσο Λόττο Οι σύζυγοι
  Τζορτζόνε Η Ιουδίθ με το κεφάλι του Ολοφέρνη
  Πάλμα Βέκκιο Παρθένος και Βρέφος
  Πάλμα Βέκκιο Ο Χριστός και η μοιχαλίς
  Ραφαήλ Madonna Conestabile
  Ραφαήλ Η Αγία Οικογένεια με τον Ιωσήφ αγένειο
  Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Προσωπογραφία του καρδιναλίου Ρέτζιναλντ Πολ
  Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Αποκαθήλωση
  Τιτσιάνο Μετανοούσα Μαγδαληνή
  Τιτσιάνο Δανάη
  Τιτσιάνο Κορίτσι με γούνα
  Αντρέα ντελ Σάρτο Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Αικατερίνη, Ελισάβετ και Ιωάννη Βαπτιστή
  Κορρέτζο Προσωπογραφία κυρίας
  Τζάκοπο Ποντόρμο Παρθένος και Βρέφος με τον Άγιο Ιωσήφ και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
  Τζούλιο Ρομάνο Εραστές
  Πάρις Μπορντόνε Προσωπογραφία κυρίας και του γιου της
  Πάρις Μπορντόνε Αφροδίτη, Άρης και Έρως
  Τιντορέττο Η γέννηση του Βαπτιστή
  Τιντορέττο Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος
  Βερονέζε Η μεταστροφή του Αγίου Παύλου
  Βερονέζε Αυτοπροσωπογραφία
  Βερονέζε Η προσκύνηση των Μάγων
  Βερονέζε Πιετά
  Αννίμπαλε Καρράτσι Αυτοπροσωπογραφία
  Αννίμπαλε Καρράτσι Οι τρεις Μαρίες στον τάφο
  Καραβάτζο Ο λαουτίστας
  Γκουίντο Ρένι Ο Άγιος Ιωσήφ με τον Χριστό βρέφος
  Ντομενικίνο Η Μαρία Μαγδαληνή αναλαμβάνεται στους ουρανούς
  Γκουερτσίνο Το μαρτύριο της Αγίας Αικατερίνης
  Γκουερτσίνο Ο Άγιος Ιερώνυμος στην έρημο
  Γκουερτσίνο Η ανάληψη της Παρθένου
  Πιέτρο ντα Κορτόνα Μη μου άπτου
  Σαλβατόρ Ρόζα Προσωπογραφία ανδρός
  Σαλβατόρ Ρόζα Δημόκριτος και Πρωταγόρας
  Λούκα Τζορντάνο Μάχη των Λαπιθών και των Κενταύρων
  Λούκα Τζορντάνο Η αρπαγή της Ευρώπης
  Λούκα Τζορντάνο Η κρίσις του Πάριδος
  Σεμπαστιάνο Ρίτσι Η παιδική ηλικία του Ρωμύλου και του Ρώμου
  Αλεσσάντρο Μανιάσκο Ορεινό τοπίο
  Αλεσσάντρο Μανιάσκο Η ανάπαυση των ληστών
  Αλεσσάντρο Μανιάσκο Βακχική σκηνή
  Ροζάλμπα Καρριέρα Άνοιξη
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Μαικήνας παρουσιάζει τις τέχνες και επιστήμες στον Αύγουστο
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Αλέξανδρος και Διογένης
  Καναλέττο Η υποδοχή του Γάλλου πρεσβευτή
  Φραντσέσκο Γκουάρντι Μέγαρο σε πλατεία
  Μπερνάρντο Μπελλόττο (Καναλέττο) Η Νέα Αγορά της Δρέσδης


Ισπανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Λούις ντε Μοράλες Mater Dolorosa
  Φρανσίσκο Ριμπάλτα Προετοιμασία της Σταύρωσης
  Ελ Γκρέκο Οι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος
  Ελ Γκρέκο Ο ποιητής Ερθίλλα υ Θουνίγκα
  Χοσέ ντε Ριμπέρα Άγιος Ονούφριος
  Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Η παιδική ηλικία της Παρθένου
  Ντιέγο Βελάθκεθ Το γεύμα
  Χουάν Καρρένιο ντε Μιράντα Η Βάπτιση
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Παιδί με σκύλο
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η προσκύνηση των ποιμένων
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η Άσπιλος Σύλληψις (του Ουώλπολ)
  Φρανθίσκο Γκόγια Προσωπογραφία της Αντονία Θαράτε

Γαλλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Σιμόν Βουέ Αλληγορική προσωπογραφία της Άννας της Αυστριακής ως Αθηνάς
  Νικολά Πουσσέν Ταγκρέδος και Ερμίνια
  Νικολά Πουσσέν Η Εσθήρ προ του Αχασβήρου
  Νικολά Πουσσέν Τοπίο με τον Πολύφημο
  Κλωντ Λορραίν Ακτή με τον Απόλλωνα και την Κυμαία Σίβυλλα
  Κλωντ Λορραίν Τοπίο με την Ανάπαυση κατά την Φυγή στην Αίγυπτο
  Κλωντ Λορραίν Πρωινό σε λιμάνι
  Νικολά ντε Λαρζιλιέρ Ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι του Παρισιού
  Αντουάν Βαττώ Ο Σαβογιανός με την μαρμότα
  Αντουάν Βαττώ Πρόταση που προκαλεί αμηχανία
  Αντουάν Βαττώ Μασκαράτα
  Νικολά Λανκρέ Κοντσέρτο στο πάρκο
  Ζαν Σιμεόν Σαρντέν Προσευχή πριν το δείπνο
  Ζαν Σιμεόν Σαρντέν Τα σύμβολα της Τέχνης
  Φρανσουά Μπουσέ Πυγμαλίων και Γαλάτεια
  Ζαν Μπατίστ Γκρεζ Υιική στοργή
  Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Τα παιδιά του αγρότη
  Ζαν Ονορέ Φραγκονάρ Το κλεμμένο φιλί
  Υμπέρ Ρομπέρ Ερείπια δωρικού ναού
  Υμπέρ Ρομπέρ Αρχιτεκτονικό τοπίο με κανάλι
  Ζακ-Λουί Νταβίντ Σαπφώ και Φάων
  Πιέρ-Ναρσίς Γκερέν Μορφέας και Ίρις
  Ευγένιος Ντελακρουά Κυνήγι λιονταριού στο Μαρόκο
  Ονορέ Ντωμιέ Διάλειμμα στην Κομεντί Φρανσαίζ
  Ζαν Φρανσουά Μιγέ Χωριατοπούλες που κουβαλούν χαμόκλαδα
  Πυβί ντε Σαβάν Αλληγορία της ζωής
  Εζέν Μπουντέν Η παραλία της Τουρζεβίλ
  Ζαν-Λεόν Ζερόμ Σκλαβοπάζαρο στη Ρώμη
  Καμίλ Πισαρό Η Λεωφόρος της Μονμάρτρης
  Καμίλ Πισαρό Οι κήποι του Κεραμεικού
  Αλφρέ Σισλέ Μαούνες στην Billancourt
  Πωλ Σεζάν Λουλούδια σε γαλάζιο βάζο
  Πωλ Σεζάν Το όρος Σαιντ Βικτουάρ
  Πωλ Σεζάν Αυτοπροσωπογραφία με κασκέτο
  Πωλ Σεζάν Λουόμενοι
  Πωλ Σεζάν Ο άντρας με την πίπα
  Κλωντ Μονέ Η Γέφυρα του Βατερλώ με ομίχλη
  Κλωντ Μονέ Γυναίκα σε κήπο
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Γυναίκα που φτιάχνει τα μαλλιά της
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Γυναίκα στα μαύρα
  Πωλ Γκωγκέν Nave nave moe (Ιερή πηγή, γλυκά όνειρα)
  Πωλ Γκωγκέν Σκηνή της ταϊτινής ζωής
  Πωλ Γκωγκέν Piti Teina (Δυο αδελφές)
  Πωλ Γκωγκέν Τρεις Ταϊτινές σε κίτρινο φόντο
  Πωλ Σινιάκ Το λιμάνι της Μασσαλίας
  Φελίξ Βαλλοττόν Κυρία στο πιάνο
  Εντουάρ Βιγιάρ Παιδιά
  Μωρίς Ντενί Βάκχος και Αριάδνη
  Μωρίς Ντενί Μορφές σε ανοιξιάτικο τοπίο (Ιερό άλσος)
  Μωρίς Ντενί Μάρθα και Μαρία

Φλαμανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Ρομπέρ Καμπέν (Δάσκαλος της Φλεμάλ) Παρθένος και Βρέφος μπροστά στο τζάκι
  Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Ο Ευαγγελιστής Λουκάς ζωγραφίζει την Παναγία
  Ντίρικ Μπάουτς Ο ακάνθινος στέφανος
  Χούγκο φαν ντερ Χους Πιετά
  Γιαν Γκόσσαερτ (Μαμπούζε) Αποκαθήλωση
  Γιοάχιμ Πατινίρ Τοπίο με την Φυγή στην Αίγυπτο
  Μαρίνους φαν Ρέιμερσβαλε Οι φοροεισπράκτορες
  Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Φυγή στην Αίγυπτο
  Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Η προσκύνηση των Μάγων
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ίδε ο άνθρωπος
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ταρκύνιος και Λουκρητία
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η ένωση της Γης με το Νερό (Η Αμβέρσα και ο Σκάλδης)
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Βάκχος
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο ζωγράφος με τον γιο του Αλβέρτο
  Φρανς Σνάιντερς Το ιχθυοπωλείο
  Φρανς Σνάιντερς Το μανάβικο
  Γιάκομπ Γιόρντενς Προσωπογραφία ηλικιωμένου
  Γιάκομπ Γιόρντενς Ο Βασιλιάς των Φασολιών
  Γιάκομπ Γιόρντενς Αυτοπροσωπογραφία με τους γονείς και τ' αδέρφια του
  Γιάκομπ Γιόρντενς Οικογενειακό πορτραίτο
  Γιάκομπ Γιόρντενς Το συμπόσιο της Κλεοπάτρας
  Άντονι βαν Ντάικ Αυτοπροσωπογραφία
  Άντονι βαν Ντάικ Οικογενειακό πορτραίτο
  Γιαν Μπρίγκελ ο νεότερος Η Αγία Οικογένεια με λουλούδια
  Άντριεν Μπράουβερ Εγχείρηση στο κεφάλι
  Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Οι πειρασμοί του Αγίου Αντωνίου
  Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Η αίθουσα της φρουράς
  Ντάβιτ Τένιερς ο νεότερος Χωριάτικος γάμος


Ολλανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία νέου που κρατά γάντι
  Γιαν φαν Χόγιεν Τοπίο με χωριατόσπιτο
  Γιαν φαν Χόγιεν Χειμωνιάτικη άποψη της Χάγης
  Γιαν φαν Χόγιεν Παραλία στο Σεβενίνγκεν
  Ρέμπραντ Η επιστροφή του ασώτου
  Ρέμπραντ Προσωπογραφία γέρου Εβραίου
  Ρέμπραντ Δανάη
  Ρέμπραντ Φλόρα
  Ρέμπραντ Προσωπογραφία γέρου στα κόκκινα
  Ρέμπραντ Δαβίδ και Ιωνάθαν
  Ρέμπραντ Η θυσία του Αβραάμ
  Ρέμπραντ Η Αγία Οικογένεια με αγγέλους
  Άντριεν φαν Οστάντε Οι μουσικοί του χωριού
  Χέραρντ τερ Μπορχ Ένα ποτήρι λεμονάδα
  Γιαν Στέιν Συμβόλαιο γάμου
  Γιαν Στέιν Σκηνή ταβέρνας
  Γιαν Στέιν Η επίσκεψη του γιατρού
  Γιαν Στέιν Ο πότης
  Πίτερ ντε Χόοχ Άντρας που προσφέρει ένα ποτήρι κρασί σε γυναίκα
  Χάμπριελ Μέτσου Πρόγευμα
  Χάμπριελ Μέτσου Ο άσωτος υιός
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Βάλτος στο δάσος
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Τοπίο με ταξιδιώτη
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Το άσπρο σπίτι τη νύχτα
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Ανάμνηση από τον κήπο του Έττεν (Κυρίες της Αρλ)
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Αχυροκαλύβες
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Κοιλάδα με γεωργό που οργώνει
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Ψαρόβαρκες στην παραλία του Λε-Σαιντ-Μαρί


Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Παρθένος και Βρέφος κάτω από μηλιά
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Αφροδίτη και Έρως
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Προσωπογραφία γυναίκας
  Χανς Σούες φον Κούλμπαχ Ο Χριστός και η Παναγία μπροστά στον Θεό Πατέρα
  Λούκας Κράναχ ο νεώτερος Ο Χριστός και η μοιχαλίς
  Άνταμ Ελσχάιμερ Άγιος Χριστόφορος
  Άντον Ράφαελ Μενγκς Περσέας και Ανδρομέδα
  Αγγέλικα Κάουφμαν Ο Βιργίλιος διαβάζει την "Αινειάδα" στην Οκταβία και τον Αύγουστο
  Αγγέλικα Κάουφμαν Η Αφροδίτη προκαλεί στην Ελένη τον έρωτα για τον Πάρη
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Οι αδελφές στο μπαλκόνι
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Πρωί στα βουνά
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Ανατολή σελήνης στην θάλασσα
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Δύση του ηλίου
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Στο σκάφος
  Άνσελμ Φόιερμπαχ Αυτοπροσωπογραφία
  Φραντς φον Λένμπαχ Μάριον Λένμπαχ
  Χανς φον Μαρέες Εσωτερική αυλή στην Ρεζιντέντς του Μονάχου
  Χανς Τόμα Αδάμ και Εύα
  Μαξ Λίμπερμαν Στο χωράφι


Αγγλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Πήτερ Λέλυ Η δοκιμασία της φωτιάς
  Τζόσουα Ρέυνολντς Η εγκράτεια του Σκιπίωνα
  Τζόσουα Ρέυνολντς Ερωτιδέας λύνει τη ζώνη της Αφροδίτης
  Τζόσουα Ρέυνολντς Ο Ηρακλής πνίγει τα φίδια στην κούνια του
  Τόμας Γκαίνσμπορω Γυναίκα στα μπλε
  Τζόζεφ Ράιτ του Ντέρμπυ Το σιδηρουργείο
  Τόμας Λώρενς Προσωπογραφία του Μέττερνιχ
  Ρίτσαρντ Πάρκς Μπόνινγκτον Σκάφη στη Νορμανδία