Κατάλογος πόλεων της Ιταλίας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Χάρτης της Ιταλίας

Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους δήμους-πόλεις της Ιταλίας με πληθυσμό μεγαλύτερο των 50.000 μόνιμων κατοίκων, σύμφωνα με τα στοιχεία της 31ης Δεκεμβρίου 2018 της εθνικής στατιστικής υπηρεσίας της Ιταλίας (ISTAT). Σε παρένθεση αναφέρεται η επαρχία στην οποία ο κάθε δήμος ανήκει.

ΚατάλογοςΕπεξεργασία

Θέση Πόλη Απογραφή 2011 Εκτίμηση 2018 Περιοχή
1 Ρώμη 2617175 2856133   Λάτιο
2 Μιλάνο 1242123 1378689   Λομβαρδία
3 Νάπολη 962003 959188   Καμπανία
4 Τορίνο 872367 875698   Πεδεμόντιο
5 Παλέρμο 657651 663401   Σικελία
6 Γένοβα 586180 578000   Λιγουρία
7 Μπολόνια 371337 390636   Εμίλια-Ρομάνια
8 Φλωρεντία 358079 378839   Τοσκάνη
9 Μπάρι 315933 320862   Απουλία
10 Κατάνη 293902 311584   Σικελία
11 Βενετία 261362 260520   Βένετο
12 Βερόνα 252520 257993   Βένετο
13 Μεσσήνη 243262 232555   Σικελία
14 Πάδοβα 206192 210912   Βένετο
15 Τεργέστη 202123 204267   Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
16 Μπρέσια 189902 198536   Λομβαρδία
17 Τάραντας 200154 196702   Απουλία
18 Πάρμα 187895 196518   Εμίλια-Ρομάνια
19 Πράτο 185456 194590   Τοσκάνη
20 Μόντενα 179149 186307   Εμίλια-Ρομάνια
21 Ρέτζο Καλαμβρία 180817 180369   Καλαβρία
22 Ρέτζο νελλ’Εμίλια 162082 171999   Εμίλια-Ρομάνια
23 Περούτζα 162449 165956   Ούμπρια
24 Λιβόρνο 157052 157783   Τοσκάνη
25 Ραβέννα 153740 157663   Εμίλια-Ρομάνια
26 Κάλιαρι 149883 154267   Σαρδηνία
27 Φότζα 147036 151203   Απουλία
28 Ρίμινι 139601 150576   Εμίλια-Ρομάνια
29 Σαλέρνο 132608 133364   Καμπανία
30 Φερράρα 132545 132052   Εμίλια-Ρομάνια
31 Σάσσαρι 130658 126769   Σαρδηνία
32 Λατίνα 119804 126470   Λάτιο
33 Τζουλιάνο ιν Καμπανία 117963 124361   Καμπανία
34 Μόντσα 122712 123598   Λομβαρδία
35 Συρακούσες 123850 121605   Σικελία
36 Μπέργκαμο 119551 120923   Λομβαρδία
37 Πεσκάρα 123077 119217   Αμπρούτσο
38 Τρέντο 116298 117997
39 Φορλί 118167 117863   Εμίλια-Ρομάνια
40 Βιτσέντσα 115927 111620   Βένετο
41 Τέρνι 113324 111189   Ούμπρια
42 Μπολτσάνο 104029 107317
43 Νοβάρα 105024 104183   Πεδεμόντιο
44 Πιατσέντσα 103206 103082   Εμίλια-Ρομάνια
45 Αγκώνα 102997 100924   Μάρκε
46 Άντρια 100086 99857   Απουλία
47 Ούντινε 99627 99518   Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
48 Αρέτσο 100212 99419   Τοσκάνη
49 Τσεζένα 97056 96760   Εμίλια-Ρομάνια
50 Λέτσε 95520 95441   Απουλία
51 Πέζαρο 95011 94958   Μάρκε
52 Μπαρλέτα 94459 94477   Απουλία
53 Αλεσσάντρια 94974 93980   Πεδεμόντιο
54 Λα Σπέτσια 95378 93311   Λιγουρία
55 Πιστόια 90288 90195   Τοσκάνη
56 Πίζα 88217 90118   Τοσκάνη
57 Καταντζάρο 93124 89718   Καλαβρία
58 Γκιντόνια Μοντετσέλιο 83736 89288   Λάτιο
59 Λούκκα 84939 89243   Τοσκάνη
60 Μπρίντιζι 89780 87141   Απουλία
61 Τόρρε ντελ Γκρέκο 87197 85332   Καμπανία
62 Τρεβίζο 82807 84954   Βένετο
63 Μπούστο Αρσίτζιο 81760 83405   Λομβαρδία
64 Κόμο 85263 83320   Λομβαρδία
65 Μαρσάλα 82774 82802   Σικελία
66 Γκροσέτο 81928 82036   Τοσκάνη
67 Σέστο σαν Τζοβάνι 81130 81773   Λομβαρδία
68 Ποτσουόλι 83459 81141   Καμπανία
69 Βαρέζε 81579 80544   Λομβαρδία
70 Φιουμιτσίνο 70985 79630   Λάτιο
71 Καζόρια 79562 77087   Καμπανία
72 Άστι 76534 76211   Πεδεμόντιο
73 Τσινιζέλο Μπάλζαμο 75150 75723   Λομβαρδία
74 Καζέρτα 78693 75561   Καμπανία
75 Τζέλα 77360 74858   Σικελία
76 Απρίλια 70349 74190   Λάτιο
77 Ραγκούζα 73743 73638   Σικελία
78 Παβία 71142 72773   Λομβαρδία
79 Κρεμόνα 72147 72077   Λομβαρδία
80 Κάρπι 67268 71836   Εμίλια-Ρομάνια
81 Κουάρτου Σαντ'Έλενα 71779 70879   Σαρδηνία
82 Λαμέτσια Τέρμε 71286 70834   Καλαβρία
83 Αλταμούρα 70023 70514   Απουλία
84 Ίμολα 69116 69936   Εμίλια-Ρομάνια
85 Λ' Άκουιλα 72511 69439   Αμπρούτσο
86 Μάσσα 70973 69037   Τοσκάνη
87 Τράπανι 70622 67923   Σικελία
88 Βιτέρμπο 63597 67798   Λάτιο
89 Κοζέντσα 70068 67239   Καλαβρία
90 Ποτέντσα 68297 67211   Μπαζιλικάτα
91 Καστελλαμάρε ντι Στάμπια 64506 65922   Καμπανία
92 Αφράγκολα 63981 64817   Καμπανία
93 Βιτόρια 63332 64212   Σικελία
94 Κροτόνε 61798 63941   Καλαβρία
95 Πομετσία 61106 63641   Λάτιο
96 Βιτζεβάνο 63700 63153   Λομβαρδία
97 Καρράρα 65573 62537   Τοσκάνη
98 Καλτανιζέτα 60267 62317   Σικελία
99 Βιαρέτζο 64503 62079   Τοσκάνη
100 Φάνο 64100 60978   Μάρκε
101 Σαβόνα 62553 60632   Λιγουρία
102 Ματέρα 60818 60403   Μπαζιλικάτα
103 Όλμπια 56066 60261   Σαρδηνία
104 Λενιάνο 59147 60177   Λομβαρδία
105 Ατσέρα 56177 59910   Καμπανία
106 Μαράνο ντι Νάπολη 59472 59862   Καμπανία
107 Μπενεβέντο 62035 59789   Καμπανία
108 Μολφέτα 60159 59470   Απουλία
109 Αγκριτζέντο 59175 59329   Σικελία
110 Φαέντσα 58150 58797   Εμίλια-Ρομάνια
111 Κερινιόλα 59103 58540   Απουλία
112 Μοντσαλιέρι 58320 57234   Πεδεμόντιο
113 Φολίνιο 58162 56999   Ούμπρια
114 Μανφρεντόνια 57455 56906   Απουλία
115 Τίβολι 56531 56542   Λάτιο
116 Κούνεο 55714 56281   Πεδεμόντιο
117 Τράνι 53940 56031   Απουλία
118 Μπισκέλιε 54847 55385   Απουλία
119 Μπιτόντο 56462 55127   Απουλία
120 Μπαγκερία 56336 55047   Σικελία
121 Άντσιο 55413 54710   Λάτιο
122 Πορτίτσι 53981 54577   Καμπανία
123 Μόντικα 55196 54530   Σικελία
124 Σανρέμο 56962 54529   Λιγουρία
125 Αβελλίνο 56339 54353   Καμπανία
126 Τέραμο 54957 54338   Αμπρούτσο
127 Μοντεσιλβάνο 51565 54194   Αμπρούτσο
128 Σιέννα 54543 53901   Τοσκάνη
129 Γκαλαράτε 51751 53425   Λομβαρδία
130 Βελέτρι 53544 53188   Λάτιο
131 Κάβα ντε Τίρενι 53520 53130   Καμπανία
132 Σαν Σεβέρο 55321 53015   Απουλία
133 Αβέρσα 51631 52794   Καμπανία
134 Ερκολάνο 54779 52763   Καμπανία
135 Τσιβιταβέκκια 52294 52671   Λάτιο
136 Ατσιρεάλε 53122 52269   Σικελία
137 Μαντζάρα ντελ Βάλο 51492 51488   Σικελία
138 Ροβίγκο 52793 51149   Βένετο
139 Πορντενόνε 51723 51127   Φρίουλι-Βενέτσια Τζούλια
140 Μπατιπάλια 51133 51005   Καμπανία
141 Ρο 50686 50904   Λομβαρδία
142 Κιέτι 54305 50770   Αμπρούτσο
143 Σκαφάτι 50794 50686   Καμπανία
144 Σκαντίτσι 50309 50645   Τοσκάνη

Άλλες πόλεις σε αλφαβητική σειράΕπεξεργασία

Α - ΙΕπεξεργασία

Κ - ΝΕπεξεργασία

Ο - ΦΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία