Κατάλογος έργων της Εθνικής Πινακοθήκης της Ουάσινγκτον

Η σελίδα αυτή περιέχει εικονογραφημένο κατάλογο έργων της Εθνικής Πινακοθήκης (National Gallery of Art) της Ουάσινγκτον.

Ιταλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Μαργκαριτόνε ντ’ Αρέτσο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι 1270
  Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια Γέννηση μεταξύ των προφητών Ησαΐα και Ιεζεκιήλ 1308-13013 από την Maestà του Museo dell'Opera
della Metropolitana της Σιένας
– βλ. “Κατάλογος έργων του Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια”, κεφ. Β΄
  Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια Η κλήση του Πέτρου και του Ανδρέα 1308-13013 από την Maestà του Museo dell'Opera
della Metropolitana της Σιένας
– βλ. “Κατάλογος έργων του Ντούτσιο ντι Μπουονινσένια”, κεφ. Β΄
  Τζόττο Παρθένος και Βρέφος
  Πιέτρο Λορεντσέττι Παρθένος και Βρέφος μεταξύ της Μαρίας Μαγδαληνής και Αικατερίνης 1330-40
  Σιμόνε Μαρτίνι Άγγελος του Ευαγγελισμού 1333
  Νάρντο ντι Τσόνε Παρθένος και Βρέφος με τους Αγίους Πέτρο και Ιωάννη Ευαγγελιστή
  Πάολο Βενετσιάνο Η στέψη της Παρθένου 1324
  Πάολο Βενετσιάνο Σταύρωση
  Άνιολο Γκάντι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους και αγγέλους 1380-90
  Τζεντίλε ντα Φαμπριάνο Πολύπτυχο Quaratesi, πρεντέλλα : Το θαύμα των προσκυνητών του Αγίου Νικολάου
  Τζεντίλε ντα Φαμπριάνο Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι 1420
  Λορέντσο Μόνακο Παρθένος και Βρέφος 1413
  Μαζολίνο ντα Πανικάλε Ευαγγελισμός
  Φρα Αντζέλικο Madonna dell'Umiltà (Η Παναγία της ταπεινότητας)
  Σασσέττα Η συνάντηση του Αγίου Αντωνίου και του Παύλου του Ερημίτη
  Μαζάτσο‎ Προσωπογραφία ανδρός
  Τζοβάννι ντι Πάολο Η προσκύνηση των Μάγων
  Τζοβάννι ντι Πάολο Εκδίωξη από τον Παράδεισο και Ευαγγελισμός
  Λούκα Σινιορέλλι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγίους και αγγέλους
  Φιλίππο Λίππι Ευαγγελισμός 1435-40
  Φιλίππο Λίππι Παρθένος και Βρέφος 1440
  Φιλίππο Λίππι Ο Άγιος Βενέδικτος διατάσσει τον Άγιο Μάουρο να επαναφέρει στην ζωή τον Άγιο Πλακίδιο 1445-1450
  Φιλίππο Λίππι Η προσκύνηση των Μάγων (η λεγόμενη Tondo Cook)
  Αντρέα ντελ Καστάνιο ασπίδα με τον Δαβίδ και το κεφάλι του Γολιάθ 1450-55
  Αντρέα ντελ Καστάνιο Προσωπογραφία ανδρός
  Μπενότσο Γκοτσόλι Ο χορός της Σαλώμης 1461-62
  Πεζελλίνο Ο εσταυρωμένος Χριστός λατρευόμενος από τον Άγιο Ιερώνυμο και τον Άγιο Φραγκίσκο
  Τζοβάνι Μπελλίνι Giovanni Emo 1475-80 αβέβαιης αυθεντικότητας
  Τζοβάνι Μπελλίνι Ο Άγιος Ιερώνυμος διαβάζει στην έρημο 1480-1505
  Τζοβάνι Μπελλίνι Η εγκράτεια του Σκιπίωνα 1506
  Τζοβάνι Μπελλίνι Η γιορτή των θεών 1514 συνεργασία με τον Τιτσιάνο
  Τζοβάνι Μπελλίνι Νεαρός Βάκχος 1514
  Τζοβάνι Μπελλίνι Προσωπογραφία νέου
  Τζοβάνι Μπελλίνι Προσωπογραφία νέου με κόκκινη ενδυμασία
  Μπαρτολομέο Βιβαρίνι Παρθένος και Βρέφος
  Κόζιμο Τούρα Παρθένος και Βρέφος σε κήπο
  Αντρέα Μαντένια Προσωπογραφία ανδρός
  Φραντσέσκο ντελ Κόσσα Σταύρωση
  Φραντσέσκο ντελ Κόσσα Αγία Λουκία
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Η προσκύνηση των Μάγων 1478-82
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία του Giuliano de' Medici 1478-82
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Προσωπογραφία νέου 1482-85
  Σάντρο Μποττιτσέλλι Η προσκύνηση του Βρέφους 1490
  Ντομένικο Γκιρλαντάιο Παρθένος και Βρέφος 1470-75
  Περουτζίνο Παρθένος και Βρέφος
  Λούκα Σινιορέλλι Σταύρωση
  Λούκα Σινιορέλλι Οι γάμοι της Παρθένου
  Έρκολε ντε’ Ρομπέρτι Η γυναίκα του Ασδρούβα και τα παιδιά της
  Έρκολε ντε’ Ρομπέρτι Προσωπογραφία γυναικός
  Λεονάρντο ντα Βίντσι Ginevra de' Benci
  Περουτζίνο Σταύρωση με αγίους (Τρίπτυχο Galitzin) αβέβαιης αυθεντικότητας
  Λορέντσο ντι Κρέντι Madonna Dreyfus 1475-1480 αποδίδεται και στον Λεονάρντο ντα Βίντσι
  Φιλιππίνο Λίππι Προσωπογραφία νέου 1485
  Φιλιππίνο Λίππι Θρήνος για τον νεκρό Χριστό από τον Νικόδημο και δύο αγγέλους 1500
  Φιλιππίνο Λίππι Ο Τωβίας και ο άγγελος
  Τσίμα ντα Κονελιάνο Αγία Ελένη 1495
  Τσίμα ντα Κονελιάνο Παρθένος και Βρέφος, Άγιος Ιερώνυμος και Ιωάννης Βαπτιστής 1492-95
  Τσίμα ντα Κονελιάνο Άγιος Ιερώνυμος
  Πιέρο ντι Κόζιμο Η Επίσκεψη
  Βιττόρε Καρπάτσο‎ Παναγία που διαβάζει 1505
  Βιττόρε Καρπάτσο‎ Παρθένος και Βρέφος που ευλογεί 1505-1510
  Βιττόρε Καρπάτσο‎ Φυγή στην Αίγυπτο
  Ντόσσο Ντόσσι Ο Αινείας και ο Αχάτης στην Λιβυκή ακτή
  Ντόσσο Ντόσσι Κίρκη
  Σοντόμα Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος
  Τζορτζόνε Η προσκύνηση των ποιμένων
  Τζορτζόνε Η Αγία Οικογένεια 1500
  Λορέντσο Λόττο Αλληγορία της Αρετής και της Κακίας
  Λορέντσο Λόττο Η προσκύνηση του Βρέφους
  Μπερναρντίνο Λουίνι Προσωπογραφία γυναικός
  Ραφαήλ Μικρή Madonna Cowper 1505
  Ραφαήλ Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος 1506
  Ραφαήλ Madonna Cowper 1508
  Ραφαήλ Madonna d'Alba 1510
  Ραφαήλ Bindo Altoviti 1515
  Σεμπαστιάνο ντελ Πιόμπο Προσωπογραφία λογίου
  Αντρέα ντελ Σάρτο Ευσπλαχνία
  Τιτσιάνο Ranuccio Farnese 1542
  Τιτσιάνο Προσωπογραφία ανδρός αποδίδεται και στον Τζορτζόνε
  Τιτσιάνο Προσωπογραφία γυναικός
  Τιτσιάνο Ο δόγης Andrea Gritti 1540
  Τιτσιάνο Pietro Bembo 1540
  Τιτσιάνο Η Αφροδίτη με τον καθρέφτη 1555
  Τιτσιάνο Αφροδίτη και Άδωνις
  Κορρέτζο Madonna Barrymore
  Κορρέτζο Salvator Mundi (Ο Σωτήρ του Κόσμου)
  Μπακιάκα Η Μαστίγωση
  Μπακιάκα Η συλλογή του μάννα 1440-1455
  Ποντόρμο Niccolò Ardinghelli
  Κάρλο Κριβέλλι Madonna Castiglioni
  Κάρλο Κριβέλλι Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με τον δωρητή
  Πάρις Μπορντόνε Η Βάπτιση
  Άνιολο Μπροντσίνο Η Αγία Οικογένεια
  Άνιολο Μπροντσίνο Νέα γυναίκα με το παιδί της
  Τιντορέττο Ο Χριστός στην θάλασσα της Γαλιλαίας
  Τιντορέττο Προσωπογραφία αξιωματούχου του Αγίου Μάρκου
  Πάολο Βερονέζε Η Ρεβέκκα στο πηγάδι 1580
  Λουντοβίκο Καρράτσι Το όνειρο της Αγίας Αικατερίνης της Αλεξανδρείας 1593
  Οράτσιο Τζεντιλέσκι Η παίκτρια του λαούτου
  Ντομενικίνο Η επιτίμηση του Αδάμ και της Εύας 1626 
  Γκουερτσίνο Ο Ιωσήφ και η γυναίκα του Πετεφρή 1649
  Σεμπαστιάνο Ρίτσι Η ανεύρεση του Σταυρού από την Αγία Ελένη (σχέδιο) 1732-34
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Γυναίκα με τρίκωχο καπέλλο
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Η Παναγία της καρδερίνας
  Τζανμπαττίστα Τιέπολο Ο Απόλλων καταδιώκει την Δάφνη 1755-60
  Καναλέττο Πλατεία του Αγίου Μάρκου
  Πιέτρο Λόνγκι Η λιποθυμία 1744
  Φραντσέσκο Γκουάρντι Santa Maria della Salute
  Φραντσέσκο Γκουάρντι Βενετία : Η γέφυρα με τις τρεις καμάρες στο Cannaregio
  Μπερνάρντο Μπελλόττο Άποψη του Μονάχου
  Μπερνάρντο Μπελλόττο Το φρούριο του Königstein 1756-58
  Αμεντέο Μοντιλιάνι Η τραγουδίστρια του καφέ 1917
  Αμεντέο Μοντιλιάνι Τσιγγάνα με το μωρό της
  Αμεντέο Μοντιλιάνι Γυμνό σε κόκκινο μαξιλάρι
  Αμεντέο Μοντιλιάνι Γυναίκα με κόκκινα μαλλιά 1917


Ισπανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Φερνάντο Γιάνεθ ντε λα Αλμεντίνα Παρθένος και Βρέφος με τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή 1505
  Ελ Γκρέκο Η εκδίωξη των εμπόρων από το Ναό
  Ελ Γκρέκο Παρθένος και Βρέφος με την Αγία Μαρτίνα και την Αγία Αγνή
  Ελ Γκρέκο Η Αγία Οικογένεια με την Αγία Άννα και τον μικρό Άγιο Ιωάννη Βαπτιστή
  Ελ Γκρέκο Ο Άγιος Ιλδεφόνσο
  Ελ Γκρέκο Η μετάνοια του Αγίου Ιερωνύμου
  Ελ Γκρέκο Ο Άγιος Μαρτίνος και ο φτωχός
  Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν Αγία Λουκία
  Ντιέγο Βελάθκεθ Η ράφτρα
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Γυναίκες στο παράθυρο
  Μπαρτολομέ Εστέμπαν Μουρίγιο Η επιστροφή του ασώτου 1667-70
  Χουάν ντε Βαλντές Λεάλ Η ανάληψη της Παρθένου
  Λούις Μελέντεθ Νεκρή φύση με σύκα και ψωμί
  Φρανθίσκο Γκόγια Francisca Sabasa y Garcia
  Φρανθίσκο Γκόγια Η μαρκησία de Pontejos
  Φρανθίσκο Γκόγια Η María Teresa de Borbón y Vallabriga, μετέπειτα κόμισσα de Chinchón
  Χουάν Γκρις Fantômas

Γαλλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Φρανσουά Κλουέ Κυρία στο μπάνιο της
  Σιμόν Βουέ Οι Μούσες Ουρανία και Καλλιόπη 1634
  Νικολά Πουσέν Η ανάληψη της Παρθένου
  Νικολά Πουσέν Τα Επτά Μυστήρια : Βάπτισμα 1642
  αδελφοί Λε Ναιν Εσωτερικό χωριάτικου σπιτιού
  Κλωντ Λορραίν Η κρίσις του Πάριδος 1645-46
  Κλωντ Λορραίν Τοπίο με εμπόρους
  Φιλίπ ντε Σαμπαίν Ο δικαστικός Omer Talon
  Νικολά ντε Λαρζιλιέρ Δάσκαλος και μαθητής
  Αντουάν Βαττώ Οι ηθοποιοί της Ιταλικής Κωμωδίας
  Ζαν-Μπαπτίστ Ουντρύ Misse και Luttine 1729
  Ζαν-Σιμεόν Σαρντέν Η φρόνιμη υπηρέτρια
  Ζαν-Σιμεόν Σαρντέν Σαπουνόφουσκες
  Ζαν-Σιμεόν Σαρντέν Πύργος από τραπουλόχαρτα
  Φρανσουά Μπουσέ Madame Bergeret
  Φρανσουά Μπουσέ Αφροδίτη και Έρωτας
  Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ Κοπέλλα που διαβάζει
  Ζαν-Ονορέ Φραγκονάρ Επίσκεψη στην παραμάνα
  Υμπέρ Ρομπέρ Η παλιά γέφυρα
  Ζακ-Λουί Νταβίντ Ο αυτοκράτορας Ναπολέων στο γραφείο του του Κεραμεικού
  Ελιζαμπέτ Βιζέ Λε Μπρεν Η μαρκησία de Pezay και η μαρκησία de Rougé με τους γιους τους 1787
  Ελιζαμπέτ Βιζέ Λε Μπρεν Μαρία Αντουανέττα
  Ζαν-Ωγκύστ Ντομινίκ Ενγκρ Madame Moitessier 1851
  Οράς Βερνέ Ξεκινώντας για κυνήγι στα έλη του Ποντίνο 1833
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Agostina
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Τοπίο κοντά στην Βολτέρρα 1938
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Γέφυρα επί του Σον στην Μακόν 1834
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Το δάσος του Φονταινεμπλώ 1830
  Ζαν-Μπατίστ Καμίλ Κορό Νεαρή Ιταλίδα 1872
  Ευγένιος Ντελακρουά Αψιμαχία Αράβων στα βουνά
  Ονορέ Ντωμιέ Περιπλανώμενοι σαλτιμπάγκοι
  Ζαν-Φρανσουά Μιγέ Λουομένη 1846-48
  Γκυστάβ Κουρμπέ Παραλία της Νορμανδίας
  Γκυστάβ Κουρμπέ Η Bretonnerie στο διαμέρισμα Indre
  Εζέν Μπουντέν Θαλάσσια λουτρά στην Ντωβίλ 1865
  Εζέν Μπουντέν Επιστροφή από την Terre-Neuvier
  Καμίλ Πισαρό Η γέφυρα του Charing Cross
  Καμίλ Πισαρό Νεαρές χωριατοπούλες 1882
  Καμίλ Πισαρό Χωριατοπούλα με ψάθινο καπέλλο 1881
  Εντουάρ Μανέ Ο σιδηρόδρομος
  Εντουάρ Μανέ Γέρος μουσικός 1862
  Εντουάρ Μανέ Ο Philibert Rouvière ως Άμλετ
  Εντουάρ Μανέ Το δαμάσκηνο
  Εντουάρ Μανέ Χορός μεταμφιεσμένων στην Όπερα 1873
  Εντγκάρ Ντεγκά Ο Αχιλλέας Ντεγκά με στολή ναυτικού δοκίμου 1856-57
  Εντγκάρ Ντεγκά Χορεύτριες στα παρασκήνια
  Εντγκάρ Ντεγκά Μάθημα χορού 1879
  Εντγκάρ Ντεγκά Τέσσερις χορεύτριες
  Εντγκάρ Ντεγκά Γυναίκα που σκουπίζεται μετά το μπάνιο
  Αλφρέ Σισλέ Οι όχθες του Ουάζ
  Αλφρέ Σισλέ Boulevard Héloïse, Argenteuil 1872
  Αλφρέ Σισλέ Λειβάδι 1875
  Αλφρέ Σισλέ Δρόμος στο δάσος 1879
  Πωλ Σεζάν Ο Μαύρος Πύργος
  Πωλ Σεζάν Αγόρι με κόκκινο γιλέκο
  Πωλ Σεζάν Αρλεκίνος
  Πωλ Σεζάν Νεκρή φύση με μήλα και ροδάκινα
  Οντιλόν Ρεντόν Πανδώρα
  Κλωντ Μονέ Ο Σηκουάνας στο Giverny 1897
  Κλωντ Μονέ Εσωτερικό. Μετά το δείπνο
  Κλωντ Μονέ Η Μητρόπολη της Ρουέν, πρόσοψη, με ήλιο 1892 βλ. λήμμα «Κατάλογος έργων του Κλωντ Μονέ» κεφ.4
  Κλωντ Μονέ Το Κοινοβούλιο του Λονδίνου, δύση 1903 βλ. λήμμα «Κατάλογος έργων του Κλωντ Μονέ» κεφ.8
  Κλωντ Μονέ Η Madame Monet και ο γιος της ή Γυναίκα με ομπρέλλα 1875
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Χορεύτρια 1874
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Κορίτσι με τσέρκι
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Κορίτσι με ποτιστήρι
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Κωπηλάτες στο Chatou 1879
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Νεαρή Ισπανίδα παίζει κιθάρα 1898
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Λουομένη που χτενίζεται 1893
  Πιερ Ωγκύστ Ρενουάρ Άρτεμις κυνηγέτις 1867
  Μπερτ Μοριζότ Η μητέρα και η αδελφή της ζωγράφου
  Μπερτ Μοριζότ Οι αδελφές 1869
  Ανρί Ρουσσώ Αγόρι στα βράχια 1895-97
  Πωλ Γκωγκέν Κοπέλλες της Βρετάνης χορεύουν, Pont-Aven 1888
  Πωλ Γκωγκέν Fatata te Miti (Στην παραλία) 1892
  Πωλ Γκωγκέν Parau na te Varua ino (Λόγια του διαβόλου) 1892
  Πωλ Γκωγκέν Αυτοπροσωπογραφία με φωτοστέφανο 1889
  Πωλ Γκωγκέν Η επίκληση 1903
  Γκυστάβ Κεγμπότ Κωπηλάτες
  Ζωρζ Σερά Φάρος στην Ονφλέρ 1886
  Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Καντρίλιες στο Moulin Rouge 1892
  1895-1896 Η Marcelle Lender χορεύει μπολερό
  Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Μια γωνιά του Moulin de la Galette 1892
  Ανρί ντε Τουλούζ-Λωτρέκ Carmen Gaudin
  Εντουάρ Βιγιάρ Γυναίκα με ριγωτό φόρεμα
  Εντουάρ Βιγιάρ Place Vintimille 1911

Φλαμανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Γιαν βαν Άικ Ευαγγελισμός 1434
  Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Ο Άγιος Γεώργιος και ο δράκος
  Ρόχιερ φαν ντερ Βάιντεν Προσωπογραφία γυναικός 1460
  Πέτρους Κρίστους Γέννηση
  Χανς Μέμλινγκ Η Αγία Βερόνικα με το σουδάριο 1470-75
  Χανς Μέμλινγκ Παρθένος και Βρέφος ένθρονοι με αγγέλους 1479
  Χανς Μέμλινγκ Ο άνθρωπος με το βέλος 1478-80
  Γκέραρντ Ντάβιντ Ανάπαυση κατά την φυγή στην Αίγυπτο
  Κουέντιν Μασσάις Ταιριαστοί εραστές 1520-25
  Γιαν Μαμπούζε Προσωπογραφία εμπόρου
  Γιαν Μπρίγκελ ο πρεσβύτερος Ποτάμιο τοπίο
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο Δανιήλ στον λάκκο των λεόντων 1615
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η μαρκησία Brigida Spinola-Doria
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η πτώση του Φαέθοντα
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Ο Δέκιος Μυς απευθυνόμενος στις λεγεώνες
  Πέτερ Πάουλ Ρούμπενς Η Deborah Kip και τα παιδιά της
  Άντονι βαν Ντάικ Η μαρκησία Elena Grimaldi 1623
  Άντονι βαν Ντάικ Γενοβέζα ευγενής με τον γιο της
  Άντριεν Μπράουβερ Νεαρός που μορφάζει


Ολλανδική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Ντίρικ Μπάουτς Παρθένος και Βρέφος
  Ιερώνυμος Μπος Ο Θάνατος και ο φιλάργυρος
  Χέντρικ Γκόλτσιους Η πτώση του ανθρώπου
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ανδρός
  Φρανς Χαλς Προσωπογραφία ηλικιωμένης
  Ρέμπραντ Ο Πολωνός ευγενής 1637
  Ρέμπραντ Ο μύλος 1645
  Ρέμπραντ Αυτοπροσωπογραφία 1659
  Ρέμπραντ Λουκρητία
  Ρέμπραντ Άντρας με ανατολίτικο κοστούμι 1633-34
  Ρέμπραντ Η γυναίκα του Πετεφρή κατηγορεί τον Ιωσήφ
  Χέραρντ τερ Μπορχ Η επίσκεψη του μνηστήρα
  Έλμπερτ Κόυπ Ο Μόζας στην Ντορντρέχτη
  Γιαν Στέιν Ζευγάρι που χορεύει 1633
  Γιάκομπ φαν Ράουσντελ Στο δάσος 1665
  Πίτερ ντε Χόοχ Η κρεββατοκάμαρα
  Πίτερ ντε Χόοχ Μια ολλανδική αυλή
  Λούντολφ Μπακχάουζεν Πλοία σε κίνδυνο κοντά στα βράχια
  Γιοχάνες Βερμέερ Κοπέλλα με λαούτο
  Γιοχάνες Βερμέερ Γυναίκα που γράφει 1665-66
  Γιοχάνες Βερμέερ Κοπέλλα με κόκκινο καπέλλο
  Γιοχάνες Βερμέερ Γυναίκα που κρατά ζυγαριά
  Μέιντερτ Χομπέμα Καλύβα μες στα δέντρα 1664
  Μέιντερτ Χομπέμα Ταξιδιώτες
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Πράσινα σταροχώραφα
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Η Μουσμέ σε πολυθρόνα
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Τριαντάφυλλα
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Αυτοπροσωπογραφία 1889
  Βίνσεντ βαν Γκογκ Ελαιώνας


Γερμανική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Μπέρναρντ Στρίγκελ Η Μαρία Σαλώμη και η οικογένειά της
  Μπέρναρντ Στρίγκελ Η Μαρία του Κλεώπα και η οικογένειά της
  Ματίας Γκρύνεβαλντ Η Μικρή Σταύρωση
  Άλμπρεχτ Ντύρερ Madonna Haller
  Άλμπρεχτ Ντύρερ Η φυγή του Λωτ από τα Σόδομα
  Άλμπρεχτ Ντύρερ Προσωπογραφία ιερωμένου
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Ένας πρίγκιπας της Σαξωνίας 1517
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Σταύρωση με τον μετανοημένο εκατόνταρχο
  Λούκας Κράναχ ο Πρεσβύτερος Νύμφη της πηγής αναπαυόμενη
  Χανς Χόλμπαϊν ο νεότερος Brian Tuke
  Κάσπαρ Ντάβιντ Φρίντριχ Τοπίο του βορρά. Άνοιξη 1825
  Λόβις Κορίντ Ο Hermann Struck με στρατιωτική στολή 1914
  Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Σπίτια στην Δρέσδη 1909-10
  Ερνστ Λούντβιχ Κίρχνερ Το ζευγάρι και ο επισκέπτης 1922


Ελβετική και νορβηγική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Γιόχαν Χάινριχ Φίσλι Ο Οιδίπους καταριέται τον Πολυνείκη 1786
  Αλεξάντρ Καλάμ Πεσμένο δέντρο
  Αλεξάντρ Καλάμ Ελβετικό τοπίο
  Άρνολντ Μπαίκλιν Το ιερό του Ηρακλή 1844
  Γιόχαν Κρίστιαν Νταλ Θέα από το Vækerø κοντά στην Χριστιανία (Όσλο)


Αγγλική ζωγραφικήΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Ουίλλιαμ Χόγκαρθ Σκηνή από την «Όπερα του Ζητιάνου» μία από τις πέντε εκδοχές του έργου
  Τζόσουα Ρέυνολντς Η λαίδη Caroline Howard
  Τζωρτζ Σταμπς Σκυλάκι σε βάρκα 1780
  Τόμας Γκαίνσμπορω Η κυρία Richard Brinsley Sheridan
  Τόμας Γκαίνσμπορω Παραλία με ψαράδες 1781-82
  Τζωρτζ Ρόμνεϋ Miss Willoughby 1781-83
  Τζόζεφ Ράιτ του Ντέρμπυ Η κόρη της Κορίνθου 1782-85 ο μύθος της γέννησης της ζωγραφικής
  Χένρυ Ραίμπουρν Ms. Eleanor Urquhart
  Ουίλλιαμ Μπλέηκ Ο Μέγας Κόκκινος Δράκος και το Θηρίο από την θάλασσα «Αποκάλυψη» 12, 3 και 13,1
  Ουίλλιαμ Τέρνερ Προκυμαία στο Mortlake 1827
  Ουίλλιαμ Τέρνερ Βενετία. Το Τελωνείο και ο San Giorgio Maggiore 1834
  Ουίλλιαμ Τέρνερ Φορτηγίδες με κάρβουνο 1835


Ζωγραφική ΗΠΑΕπεξεργασία

Εικόνα Καλλιτέχνης Τίτλος Χρονολογία Παρατηρήσεις
  Μπέντζαμιν Γουέστ Η μάχη του La Hogue
  Μπέντζαμιν Γουέστ Guy Johnson
  Τζων Σίνγκλετον Κόπλεϋ Η οικογένεια του ζωγράφου
  Τζίλμπερτ Στούαρτ Τζωρτζ Ουάσινγκτον 1821
  Τζίλμπερτ Στούαρτ Ο παγοδρόμος (Προσωπογραφία του William Grant)
  Τζίλμπερτ Στούαρτ Abigail Adams
  Τζωρτζ Κάτλιν Το Άσπρο Σύννεφο, μεγάλος αρχηγός της Αϊόβα 1844-45
  Τόμας Κόουλ Το ταξίδι της ζωής. Παιδική ηλικία 1842
  Τόμας Κόουλ Το ταξίδι της ζωής. Νιότη 1842
  Τόμας Κόουλ Το ταξίδι της ζωής. Ανδρική ηλικία 1842
  Τόμας Κόουλ Το ταξίδι της ζωής. Γηρατειά 1842
  Τζωρτζ Ίννες Η κοιλάδα Lackawanna
  Φρέντερικ Έντουιν Τσερτς El Rio de Luz (Το ποτάμι του φωτός)
  Τζέιμς ΜακΝηλ Ουίστλερ Συμφωνία Νο 1 σε λευκό
  Τζέιμς ΜακΝηλ Ουίστλερ Γκρίζο και ασημί. Η αποβάθρα του Τσέλση 1864-68
  Ουίνσλοου Χόμερ Ο μπαμπάς έρχεται 1873
  Ουίνσλοου Χόμερ Καλός άνεμος 1873-76
  Ουίνσλοου Χόμερ Στο σχολείο 1874
  Ουίνσλοου Χόμερ Φθινόπωρο
  Ουίνσλοου Χόμερ Στα ίχνη 1892
  Ουίνσλοου Χόμερ Λαγωνικό και κυνηγός 1892
  Ουίνσλοου Χόμερ Δεξιά κι αριστερά
  Τόμας Ήκινς Ο αγώνας κωπηλασίας των αδελφών Biglen
  Μαίρη Κάσατ Κοριτσάκι σε γαλάζια πολυθρόνα 1878
  Μαίρη Κάσατ Το θεωρείο 1880
  Μαίρη Κάσατ Κορίτσι που φτιάχνει τα μαλλιά του 1886
  Μαίρη Κάσατ Βαρκάδα 1893-94
  Μαίρη Κάσατ Μητέρα και παιδί 1905
  Τζων Σίνγκερ Σάρτζεντ Δρόμος στην Βενετία
  Τσάιλντ Χάσσαμ Η μέρα των Συμμάχων
  Τσάιλντ Χάσσαμ Σκάφος για στρείδια 1902
  Τζωρτζ Μπέλλοους Κ’ οι δυο μέλη της λέσχης 1909
  Τζωρτζ Μπέλλοους Νέα Υόρκη 1911