Κατάλογος Ελλήνων βουλευτών (1961)

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος με τα 300 μέλη που εξελέγησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έπειτα από τις Ελληνικές βουλευτικές εκλογές 1961

Σύνθεση του ΚοινοβουλίουΕπεξεργασία

Για τη σημερινή σύνθεση, δείτε εδώ
Κόμμα Οκτώβριος 1961
ΕΡΕ 176
Ένωσις Κέντρου* 86
ΠΑΜΕ 22
Κόμμα Προοδευτικών* 14
Σύνολο 300
  • Κοινή κάθοδος στις εκλογές.

Εκλεγέντες βουλευτέςΕπεξεργασία

Εκλογική περιφέρεια Ονοματεπώνυμο Κοινοβουλευτική ομάδα
Α΄ Αθηνών Ράλλης Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Αποστολάκος Χρήστος[1] ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Βρανόπουλος Δημήτριος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Χρυσανθόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Γκίκας Σόλων ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Πλυτάς Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Δερτιλής Λεωνίδας ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Κασιμάτης Γρηγόριος ΕΡΕ
Α΄ Αθηνών Μαρκεζίνης Σπυρίδων Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Μαύρος Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Τσιριμώκος Ηλίας Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Κατσώτας Παυσανίας Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Τούμπας Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Ρουσόπουλος Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Αθηνών Γλέζος Μανόλης[2] ΠΑΜΕ
Α΄ Αθηνών Κιτσίκης Νικόλαος ΠΑΜΕ
Α΄ Αθηνών Γιάννου Ασημίνα ΠΑΜΕ
Α΄ Αθηνών Μπρεδήμας Ηλίας ΠΑΜΕ
Α΄ Αθηνών Στεργίου Γεώργιος[εκκρεμεί παραπομπή] ΠΑΜΕ
Β΄ Αθηνών [3] Τσάτσος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Ράλλης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Δημητράτος Αριστείδης ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Βαρβιτσιώτης Ιωάννης ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Παπαδάκης Στυλιανός[4] ΕΡΕ
Β΄ Αθηνών Βενιζέλος Σοφοκλής Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Καψάλης Θάνος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Μαύρος Φίλιππος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Βασιλάτος Γεράσιμος Ένωση Κέντρου
Β΄ Αθηνών Σβώλου Μαρία ΠΑΜΕ
Β΄ Αθηνών Αυγερόπουλος Γεράσιμος ΠΑΜΕ
Β΄ Αθηνών Ευαγγελίδης Ιωάννης ΠΑΜΕ
Β΄ Αθηνών Ηλιόπουλος Σταύρος ΠΑΜΕ
Α΄ Πειραιώς Ανδριανόπουλος Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Αλιμπράντης Δημήτριος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Σκορδίλης Εμμανουήλ[εκκρεμεί παραπομπή] ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Κατσαφάδος Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Πειραιώς Σαββόπουλος Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Παπαπολίτης Σάββας Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Βοβολίνης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Α΄ Πειραιώς Μπριλλάκης Αντώνιος ΠΑΜΕ
Α΄ Πειραιώς Λαμπράκης Γρηγόριος ΠΑΜΕ
Β΄ Πειραιώς Μελάς Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Β΄ Πειραιώς Ντάγγας Δημήτριος[4] Ένωση Κέντρου
Β΄ Πειραιώς Μπουγάς Χρήστος[εκκρεμεί παραπομπή] ΕΡΕ
Β΄ Πειραιώς Μπράβος Ιωάννης ΕΡΕ
Β΄ Πειραιώς Μπενά Ελένη ΠΑΜΕ
Β΄ Πειραιώς Παπαδημητρίου Ιωάννης ΠΑΜΕ
Υπόλοιπου Αττικής Βρεττός Σπυρίδων ΕΡΕ
Υπόλοιπου Αττικής Δοδόπουλος Θεόδωρος ΕΡΕ
Υπόλοιπου Αττικής Φράγκος Αναστάσιος ΕΡΕ
Υπόλοιπου Αττικής Παπαχρήστου Αθανάσιος[4] ΕΡΕ
Υπόλοιπου Αττικής Διαμαντόπουλος Ιάκωβος Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης[5] Θεμελής Γεώργιος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Θεοδοσιάδης Αλέξανδρος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Ζαρντινίδης Νικόλαος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Αηδονάς Απόστολος ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Ματθαιουδάκης Γεώργιος[4] ΕΡΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Μπακατσέλος Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης Καραθόδωρος Αλέξανδρος Ένωση Κέντρου
Α΄ Θεσσαλονίκης Πασαλίδης Ιωάννης ΠΑΜΕ
Α΄ Θεσσαλονίκης Εφραιμίδης Βασίλειος ΠΑΜΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης[6] Ερμείδης Χάρης ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Βογιατζής Αλέξανδρος ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Παπαγεωργίου Γεώργιος ΕΡΕ
Β΄ Θεσσαλονίκης Καραγκιόζης Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Β΄ Θεσσαλονίκης Τσαπάρας Στέφανος[7] Ένωση Κέντρου[8][9][10]
Β΄ Θεσσαλονίκης Κελτεμλίδης Δημήτριος ΠΑΜΕ
Αιτωλοακαρνανίας Στράτος Ανδρέας ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Σταυρόπουλος Παναγιώτης ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Σταμάτης Γεώργιος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Φαρμάκης Νικόλαος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Τρικούπης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Ιντζές Ιωάννης[4][11] ΕΡΕ
Αιτωλοακαρνανίας Χούτας Στυλιανός Ένωση Κέντρου
Αιτωλοακαρνανίας Αθανασιάδης-Νόβας Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αργολίδας Κοντοβράκης Ιωάννης ΕΡΕ
Αργολίδας Οικονομόπουλος Γεώργιος ΕΡΕ
Αργολίδας Παπαδημητρίου Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Αρκαδίας Παπαηλιού Ηλίας ΕΡΕ
Αρκαδίας Τριανταφυλλάκος Τρύφων ΕΡΕ
Αρκαδίας Αποσκίτης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Αρκαδίας Μίχας Αθανάσιος ΕΡΕ
Αρκαδίας Παυλόπουλος Αθανάσιος ΕΡΕ
Αρκαδίας Τσάκαλος Γεώργιος Κόμμα Προοδευτικών
Αρκαδίας Μπακόπουλος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Άρτας Καρατζένης Δημήτριος ΕΡΕ
Άρτας Σιώζος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Άρτας Γαρουφαλιάς Πέτρος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Κανελλόπουλος Παναγιώτης ΕΡΕ
Αχαΐας Καρασπήλιος Απόστολος ΕΡΕ
Αχαΐας Παπαρρηγόπουλος Βασίλειος ΕΡΕ
Αχαΐας Σακελλαρόπουλος Γεώργιος ΕΡΕ
Αχαΐας Γεροκωστόπουλος Αχιλλέας[4] ΕΡΕ
Αχαΐας Παπανδρέου Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Βγενόπουλος Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Ζαΐμης Φωκίων Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Δρούλιας Αναστάσιος Ένωση Κέντρου
Αχαΐας Φωτήλας Ασημάκης ΠΑΜΕ
Βοιωτίας Κονίτσας Θεμιστοκλής ΕΡΕ
Βοιωτίας Μπασιάκος Αριστείδης ΕΡΕ
Βοιωτίας Βουρδουμπάς Δημήτριος[4][12] ΕΡΕ
Βοιωτίας Παπασπύρου Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Δράμας Γρίβας Δημήτριος ΕΡΕ
Δράμας Τσίμπας Νικόλαος ΕΡΕ
Δράμας Κάβδας Περικλής ΕΡΕ
Δράμας Λαμπριανίδης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Δράμας Φωστηρίδης Αντώνιος Ένωση Κέντρου
Δράμας Παπαπαναγιώτου Θεοφύλακτος Ένωση Κέντρου
Δωδεκανήσου Κωτιάδης Στυλιανός ΕΡΕ
Δωδεκανήσου Παρθενιάδης Νικόλαος ΕΡΕ
Δωδεκανήσου Χαρίτος Γαβριήλ[4] ΕΡΕ
Δωδεκανήσου Ζίγδης Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Δωδεκανήσου Ζαννής Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Έβρου Κλης Παναγιώτης ΕΡΕ
Έβρου Γκαργκάνας Χρήστος ΕΡΕ
Έβρου Κωνσταντινίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Έβρου Τιρρής Ιωάννης ΕΡΕ
Έβρου Στειρόπουλος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Έβρου Ζαπάρτας Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Βογιατζής Γεώργιος ΕΡΕ
Εύβοιας Κακαράς Αντώνιος ΕΡΕ
Εύβοιας Καλλίας Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Εύβοιας Τριανταφύλλου Αντώνιος ΕΡΕ
Εύβοιας Αρβανιτάκης Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Στεφανίδης Μιχαήλ Ένωση Κέντρου
Εύβοιας Βλαχοθανάσης Αγγελής Ένωση Κέντρου
Ευρυτανίας Καραπιπέρης Χρυσόστομος ΕΡΕ
Ευρυτανίας Παπασπύρου Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Ζακύνθου Μυριδάκης Μιχαήλ ΕΡΕ
Ζακύνθου Ρώμας Διονύσιος[4] ΕΡΕ
Ηλείας Πολυζωγόπουλος Σταύρος ΕΡΕ
Ηλείας Σπεντζάρης Νικόλαος ΕΡΕ
Ηλείας Γόντικας Δημήτριος ΕΡΕ
Ηλείας Σπηλιόπουλος Ιωάννης ΕΡΕ
Ηλείας Πετραλιάς Αντώνιος ΕΡΕ
Ηλείας Στεφανόπουλος Γεώργιος[13] Ένωση Κέντρου
Ηλείας Γιαννόπουλος Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ηλείας Κοντογιαννόπουλος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Ημαθίας Χατζηδημητρίου Δημήτριος ΕΡΕ
Ημαθίας Τσαμπάζης Ιωάννης[4] ΕΡΕ
Ημαθίας Γιαμάς Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Εμμανουήλ Κεφαλογιάννης ΕΡΕ
Ηρακλείου Πωλιουδάκης Ιωάννης ΕΡΕ
Ηρακλείου Μαρής Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Μαντζεπετάκης Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Ξυλούρης Μενέλαος Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Λουλακάκης Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Ηρακλείου Κύρκος Λεωνίδας ΠΑΜΕ
Θεσπρωτίας Αθανασίου Νικόλαος ΕΡΕ
Θεσπρωτίας Παπασταύρου Χρήστος Ένωση Κέντρου
Ιωαννίνων Αβέρωφ Ευάγγελος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Ιωάννου Δημήτριος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Φρόντζος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Παληός Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Ιωαννίνων Παπαπέτρου Ιωάννης ΕΡΕ
Ιωαννίνων Δερδεμέζης Ανδρέας Ένωση Κέντρου
Ιωαννίνων Παπαδόπουλος Αλέξανδρος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Μάρτης Νικόλαος ΕΡΕ
Καβάλας Θεολογίτης Αύγουστος ΕΡΕ
Καβάλας Βενέτης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Καβάλας Μανωλόπουλος Θεόδωρος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Λυμπερίδης Θεόδωρος Ένωση Κέντρου
Καβάλας Τσαρουχάς Γεώργιος ΠΑΜΕ
Καρδίτσας Μπάλας Γεώργιος ΕΡΕ
Καρδίτσας Θανόπουλος Δημήτριος ΕΡΕ
Καρδίτσας Ταλιαδούρος Αθανάσιος ΕΡΕ
Καρδίτσας Αλλαμανής Στυλιανός Ένωση Κέντρου
Καρδίτσας Αντωνίου Απόστολος Ένωση Κέντρου
Καρδίτσας Αναγνωστόπουλος Γεώργιος[4] Ένωση Κέντρου
Καστοριάς Γυιόκας Παναγιώτης ΕΡΕ
Καστοριάς Λιάκος Αριστοτέλης ΕΡΕ
Καστοριάς Παπαλαζάρου Ζήσης Ένωση Κέντρου
Κέρκυρας Θεοτόκης Σπυρίδων ΕΡΕ
Κέρκυρας Λύχνος Γεράσιμος ΕΡΕ
Κέρκυρας Χαλικιόπουλος Σπυρίδων[4] ΕΡΕ
Κέρκυρας Δεσύλλας Θεόδωρος Ένωση Κέντρου
Κεφαλληνίας Μεταξάς Γεράσιμος ΕΡΕ
Κεφαλληνίας Δενδρινός Ευάγγελος Ένωση Κέντρου
Κεφαλληνίας Ρουχωτάς Χαράλαμπος[4] Ένωση Κέντρου
Κιλκίς Παπαδόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Κιλκίς Περτσινίδης Σωφρόνιος ΕΡΕ
Κιλκίς Τσορλίνης Χριστόφορος ΕΡΕ
Κιλκίς Παπαδόπουλος Δημοσθένης Ένωση Κέντρου
Κοζάνης Μανέντης Διονύσιος ΕΡΕ
Κοζάνης Λαδάς Αλέξανδρος ΕΡΕ
Κοζάνης Βύζας Βασίλειος ΕΡΕ
Κοζάνης Νάτσινας Στέφανος ΕΡΕ
Κοζάνης Τσακιρίδης Παύλος ΕΡΕ
Κοζάνης Αθανασιάδης Σταύρος[4][14] ΕΡΕ
Κοζάνης Ταλιαδούρης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Κοζάνης Παπακωνσταντίνου Μιχαήλ Ένωση Κέντρου
Κορινθίας Παπακωνσταντίνου Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Κορινθίας Παπαληγούρας Παναγής ΕΡΕ
Κορινθίας Αδαμόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Κορινθίας Μανιαδάκης Κωνσταντίνος[4] ΕΡΕ
Κορινθίας Χριστόπουλος Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Κυκλάδων Πρωτοπαπαδάκης Αριστείδης ΕΡΕ
Κυκλάδων Γουλανδρής Ιωάννης ΕΡΕ
Κυκλάδων Νομικός Μάρκος ΕΡΕ
Κυκλάδων Αλιπράντης Ευστράτιος ΕΡΕ
Κυκλάδων Αλαβάνος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Κυκλάδων Μπαρότσης Αντώνιος Ένωση Κέντρου
Λακωνίας Δαβάκης Δημήτριος ΕΡΕ
Λακωνίας Βαρβιτσιώτης Νικήτας (ή Νικηταράς) ΕΡΕ
Λακωνίας Λαμπρινάκος Νικόλαος ΕΡΕ
Λακωνίας Σκανδαλάκης Νικόλαος ΕΡΕ
Λακωνίας Λύρας Ιωάννης ΕΡΕ
Λακωνίας Παπαμιχαλόπουλος Δημήτριος Ένωση Κέντρου
Λάρισας Ροδόπουλος Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Λάρισας Γραμματίδης Χρήστος ΕΡΕ
Λάρισας Ευστρατιάδης Σοφοκλής ΕΡΕ
Λάρισας Μεσσήνης Αθανάσιος ΕΡΕ
Λάρισας Κακαγιάννης Γεώργιος[4] ΕΡΕ
Λάρισας Κυρώζης Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Λάρισας Γεωργίου Δημήτριος (ή Τάκης) Ένωση Κέντρου
Λάρισας Σακελλάρης Ευάγγελος ΠΑΜΕ
Λασιθίου Κούνδουρος Στυλιανός ΕΡΕ
Λασιθίου Κοθρής Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Λασιθίου Χλουβεράκης Μιχαήλ Ένωση Κέντρου
Λέσβου Ξενοδοχειάρης Περίανδρος ΕΡΕ
Λέσβου Βιτούλιας Γεώργιος ΕΡΕ
Λέσβου Μακρής Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Λέσβου Μαλιάκας Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Λέσβου Γαληνός Μιχαήλ-Μίμης Ένωση Κέντρου
Λέσβου Ηλιού Ηλίας ΠΑΜΕ
Λέσβου Παππάς Θεόφραστος (ή Παπαχίου) ΠΑΜΕ
Λευκάδας Αθανίτης Χρήστος[4] ΕΡΕ
Μαγνησίας Ζησάκης Ζήσης ΕΡΕ
Μαγνησίας Παπαγεωργίου Νικόλαος ΕΡΕ
Μαγνησίας Πάντος Αντώνιος[4] ΕΡΕ
Μαγνησίας Λούλης Γεώργιος Ένωση Κέντρου
Μαγνησίας Γκλαβάνης Ιωάννης (ή Τζον) Ένωση Κέντρου
Μαγνησίας Τσόχας Νικόλαος ΠΑΜΕ
Μεσσηνίας Ψαρρέας Ιωάννης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Καμβύσης Άγγελος ΕΡΕ
Μεσσηνίας Καλαντζάκος Αριστείδης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Περρωτής Αριστομένης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Μπούτος Ιωάννης ΕΡΕ
Μεσσηνίας Σαμαράς Γεώργιος ΕΡΕ
Μεσσηνίας Σχινάς Απόστολος[4] ΕΡΕ
Μεσσηνίας Κοκκέβης Ανδρέας Ένωση Κέντρου
Μεσσηνίας Κωστόπουλος Σταύρος Ένωση Κέντρου
Μεσσηνίας Λυκουρέζος Παυσανίας Ένωση Κέντρου
Ξάνθης Μπρωκούμης Τιμολέων ΕΡΕ
Ξάνθης Νουρή Ογλού Φετά[4] ΕΡΕ
Ξάνθης Δούκας Θεόδωρος ΕΡΕ
Ξάνθης Μπαλτατζής Αλέξανδρος Ένωση Κέντρου
Πέλλας Προκοπίδης Ιωάννης ΕΡΕ
Πέλλας Πιπίνος Ευάγγελος ΕΡΕ
Πέλλας Γκίλας Αρίσταρχος ΕΡΕ
Πέλλας Γρηγοριάδης Απόστολος Ένωση Κέντρου
Πέλλας Ανδρεάδης Θωμάς[4] Ένωση Κέντρου
Πιερίας Παπαγεωργίου Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Πιερίας Δεληγιαννίδης Αλέξανδρος ΕΡΕ
Πιερίας Δημόπουλος Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Πρέβεζας Αυγερινός Αθανάσιος ΕΡΕ
Πρέβεζας Τσαντούλας Χριστόφορος Ένωση Κέντρου
Ρεθύμνου Κεφαλογιάννης Ιωάννης ΕΡΕ
Ρεθύμνου Βαρδινογιάννης Παύλος Ένωση Κέντρου
Ρεθύμνου Τσουδερός Ιωάννης Ένωση Κέντρου
Ροδόπης Χασάν Ογλού Γιουσούφ ΕΡΕ
Ροδόπης Ζησιάδης Χάρης ΕΡΕ
Ροδόπης Σιανίδης Χρήστος[4] ΕΡΕ
Ροδόπης Γιουσούφ Ογλού Χασάν (Χατίπογλου) Ένωση Κέντρου
Σάμου Σπύρου Ιωάννης ΕΡΕ
Σάμου Κοτσώνης Μιχαήλ ΕΡΕ
Σάμου Γρηγορίου Γεώργιος[4] Ένωση Κέντρου
Σερρών Καραμανλής Κωνσταντίνος[15] ΕΡΕ
Σερρών Ψάρρης Αργύριος ΕΡΕ
Σερρών Μητακίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Σερρών Λαυρεντίδης Ισαάκ ΕΡΕ
Σερρών Χατζηδήμος Ιωάννης ΕΡΕ
Σερρών Καρδιτσάς Δημήτριος ΕΡΕ
Σερρών Ιντζές Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Σερρών Αγγελούσης Άγγελος Ένωση Κέντρου
Σερρών Γιαννόπουλος Θεόδωρος ΠΑΜΕ
Τρικάλων Γιαννούσης Κλεόβουλος (ή Γιαννουσίου Κωνσταντίνος) ΕΡΕ
Τρικάλων Κατσιάμπας Φώτιος ΕΡΕ
Τρικάλων Χατζηγάκης Δημήτριος[4] ΕΡΕ
Τρικάλων Εξαρχος Νικόλαος Ένωση Κέντρου
Τρικάλων Παγκούτσος Απόστολος Ένωση Κέντρου
Φθιώτιδας Καλαντζής Ευάγγελος ΕΡΕ
Φθιώτιδας Ευταξίας Λάμπρος ΕΡΕ
Φθιώτιδας Πλατής Γεώργιος ΕΡΕ
Φθιώτιδας Μακρόπουλος Στέφανος ΕΡΕ
Φθιώτιδας Μαλαμίδας Ευστάθιος Ένωση Κέντρου
Φθιώτιδας Κωστής Δημήτριος[16] Ένωση Κέντρου
Φλώρινας Μακρής Δημήτριος ΕΡΕ
Φλώρινας Ανδρεάδης Γεώργιος ΕΡΕ
Φλώρινας Κωστελίδης Ευστάθιος ΕΡΕ
Φλώρινας Θεοχαρίδης Δημοσθένης Ένωση Κέντρου
Φωκίδας Λιδωρίκης Κωνσταντίνος ΕΡΕ
Φωκίδας Λιανουλόπουλος Δημήτριος ΕΡΕ
Φωκίδας Γκελεστάθης Αθανάσιος Ένωση Κέντρου
Χαλκιδικής Φιλιππίδης Αθανάσιος ΕΡΕ
Χαλκιδικής Σαραφιανός Λυσίμαχος ΕΡΕ
Χαλκιδικής Βασματζίδης Χρήστος Ένωση Κέντρου
Χανίων Βολουδάκης Γεώργιος ΕΡΕ
Χανίων Μητσοτάκης Κωνσταντίνος Ένωση Κέντρου
Χανίων Πολυχρονίδης Πολυχρόνης Ένωση Κέντρου
Χανίων Μπακλατζής Εμμανουήλ Ένωση Κέντρου
Χανίων Χιωτάκης Κωνσταντίνος ΠΑΜΕ
Χίου Μπουρνιάς Λεωνίδας ΕΡΕ
Χίου Πατέρας Αδαμάντιος[4] ΕΡΕ
Χίου Ζορμπάς Νικόλαος Ένωση Κέντρου

Σημειώσεις και παραπομπέςΕπεξεργασία

  1. Η εκλογή του ακυρώθηκε στις 16 Μαρτίου 1962 με απόφαση του Εκλογοδικείου (αρ. 39/1962).
  2. Με απόφαση του Εκλογοδικείου (αρ. 51/1962) ακυρώθηκε η εκλογή του.
  3. Αναφέρεται και ως εκλογική περιφέρεια Υπολοίπου πρώην Δήμου Αθηναίων.
  4. 4,00 4,01 4,02 4,03 4,04 4,05 4,06 4,07 4,08 4,09 4,10 4,11 4,12 4,13 4,14 4,15 4,16 4,17 4,18 4,19 4,20 4,21 4,22 4,23 4,24 Εξελεγη από τη δεύτερη κατανομή.
  5. Αναφέρεται και ως πρώην Δήμου Θεσσαλονίκης.
  6. Αναφέρεται στον Τύπο της εποχής και ως "Ύπαιθρος Θεσσαλονίκης".
  7. Ο Χρυσόστομος Κανδυλιάρης ανακηρύχθηκε βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης (έπειτα από τη δεύτερη κατανομή) το Νοέμβριο του 1961. Η Ένωση Κέντρου υπολειπόταν κατά 251 ψήφους για να εκλέξει βουλευτή από την πρώτη κατανομή (θα εκλεγόταν ο Στέφανος Τσαπάρας). Ο Τσαπάρας αμφισβήτησε το αποτέλεσμα και επικαλέστηκε τα περιστατικά βίας και νοθείας σε 4 συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα στη Β΄ Θεσσαλονίκης. Με απόφαση του Εκλογοδικείου (απ. 44/1962) ακυρώθηκε η εκλογή του Κανδυλιάρη και διεξήχθησαν αναπληρωματικές εκλογές στα 4 εκείνα εκλογικά τμήματα στις 8 Απριλίου του 1962. Στις εκλογές εκείνες η ΕΡΕ ηττήθηκε και ο Κανδυλιάρης έχασε την έδρα του από τον Τσαπάρα (με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα όμως η ΕΡΕ εξέλεξε έναν βουλευτή στην Πέλλα, το Μουράτογλου και έχασε την έδρα της Πέλλας ο Θ. Ανδρεάδης από την Ένωση Κέντρου). Ο Κανδυλιάρης υπέβαλε ένσταση κατά του υπολογισμού των ψήφων που καταμετρήθηκαν από την Ένωση Κέντρου στις επαναληπτικές εκλογές και εστίασε στο ότι η ηγεσία της Ένωσης Κέντρου (Γεώργιος Παπανδρέου) είχε δηλώσει ότι δεν θα έπαιρναν μέρος στις εκλογές. Η ένσταση του γεωπόνου απορρίφθηκε και ο Κανδυλιάρης έχασε οριστικά την έδρα του από τον Τσαπάρα.
  8. "Ανεκηρύχθησαν οι βουλευταί της β΄ κατανομής υπό της ανωτάτης εφορευτικής επιτροπής, Ελευθερία, 18/11/1961, σελ. 6.
  9. Ελευθερία, 10/4/1962, σελ. 7.
  10. Ελευθερία, φ. 5/6/1962, σελ. 8
  11. Μετά το θάνατο του Ιντζέ (9 Νοεμβρίου 1961) την έδρα κατέλαβε ο Φώτιος Γεροθανάσης.
  12. Έπειτα από επαναληπτική εκλογή στην Φθιώτιδα στις 13 Μαΐου 1962 και τη συνακόλουθη ανακατανομή των εδρών, ο Δημήτριος Βουρδουμπάς από την ΕΡΕ κέρδισε την έδρα του Κίνια Δημοσθένη.
  13. Παραιτήθηκε υπέρ του αδερφού του, Στέφανου Χ. Στεφανόπουλου.
  14. Η εκλογή του Αθανασιάδη ακυρώθηκε με απόφαση του Εκλογοδικείου (αρ. 77/1962) και έγινε επαναληπτική εκλογή, με νικητή τον Καρότση Γεώργιο της ΕΡΕ.
  15. Εξελέγη άνευ σταυρών.
  16. Με απόφαση του Εκλογοδικείου (αρ. 97/1962 ακυρώθηκε η εκλογή του Αχιλλέα Παπαλουκά (ΕΡΕ) και κατά την επαναληπτική εκλογή του Μαΐου του 1962 εξελέγη βουλευτής ο Δημήτριος Κωστής από την Ένωση Κέντρου.