Κατάλογος χωρών κατά ποσοστό ανεργίας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Μέθοδοι υπολογισμού και παρουσίασης του ποσοστού ανεργίας ποικίλλουν από χώρα σε χώρα. Ορισμένες χώρες μετράνε μόνο ασφαλισμένους ανέργους, κάποιες μετράνε μόνο όσους λαμβάνουν επίδομα κοινωνικής πρόνοιας, κάποιες μετράνε τα άτομα με ειδικές ανάγκες και άλλους μόνιμα μη απασχολήσιμους ανθρώπους, ορισμένες χώρες μετρούν όσους επιλέγουν (και είναι οικονομικά σε θέση) να μην εργάζονται, που υποστηρίζεται από τους συζύγους και φροντίζουν μια οικογένεια, κάποιες μετράνε φοιτητές στο πανεπιστήμιο και ούτω καθεξής.

Για λόγους σύγκρισης, οι εναρμονισμένες τιμές δημοσιεύονται από την Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ) και τον ΟΟΣΑ. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας της ΔΟΕ αναφέρεται σε εκείνους που επί του παρόντος δεν εργάζονται, αλλά είναι πρόθυμοι και ικανοί να εργαστούν με αμοιβή, που διατίθενται σήμερα για εργασία, και έχουν ψάξει ενεργά για εργασία. Το εναρμονισμένο ποσοστό ανεργίας του ΟΟΣΑ δίνει τον αριθμό των ανέργων ως ποσοστό του εργατικού δυναμικού.

Χώρα/Περιφέρεια Ποσοστό ανεργίας (%) Πηγή / ημερομηνία της πληροφορίας
Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (Ηνωμένο Βασίλειο) 14,0 1998 [1]
Αγία Λουκία 20,2 2018 [2]
Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 18,0 2009 (Ιούνιος) [3]
Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 5,1 2006 [4]
Άγιος Μαρίνος 8,1 2019 (Απρίλιος) [5]
Αίγυπτος 8,1 2019 (1ο τρίμηνο) [6]
Αζερμπαϊτζάν 5,0 2017 [7][8]
Αιθιοπία
Αϊτή
Ακτή Ελεφαντοστού
Αλβανία 12,3 2018 (μέσος όρος) [9]
Αλγερία 13,6 2017 [10]
Αμερικανική Σαμόα (Ηνωμένες Πολιτείες) 49,9 2011 [11]
Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 12,3 2014 (Δεκέμβριος) [12]
Ανατολικό Τιμόρ 20,0 2006
Ανγκόλα
Ανδόρρα 2,9 2013
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 11,0 2001 [1]
Ανγκουίλα (Ηνωμένο Βασίλειο) 7,8 2013 [13]
Αργεντινή 9,1 2018 (4ο τρίμηνο) [14]
Αρμενία 17,7 2018 [15][16]
Αρούμπα (Ολλανδία) 7,7 2016 [17]
Αυστραλία 5,2 2019 (Απρίλιος) [18]
Αυστρία 4,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Αφγανιστάν 8,8 2017 [20]
Βανουάτου 4,6 2009 [21]
Βέλγιο 5,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Βενεζουέλα 6,7 2015 (2ο εξάμηνο) [22][23]
Βερμούδες 8,0 2012 [1]
Βιετνάμ 1,9 2018 [15]
Βολιβία 4,0 2019 (Απρίλιος) [5]
Βόρεια Κορέα N/A 2014 (Απρίλιος) [1]
Βόρεια Μακεδονία 17,8 2019 (1ο τρίμηνο) [24]
Βόρειες Μαριάνες Νήσοι (Ηνωμένες Πολιτείες) 11,2 2010 [1]
Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 3,1 2007 [25]
Βοσνία και Ερζεγοβίνη 18,4 2018 [26]
Βουλγαρία 4,5 2019 (Απρίλιος) [19]
Βραζιλία 12,5 2018 [15]
Γαλλία 8,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 12,0 2018 [27][28]
Γερμανία 3,2 2019 (Απρίλιος) [19]
Γεωργία 12,7 2018 (σύνολο) [29]
Γιβραλτάρ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1,8 2011 [30]
Γκάμπια
Γκαμπόν 21,0 2006 [1]
Γκάνα 3,6 2008 (Σεπτέμβριος) [31]
Γκουάμ (Ηνωμένες Πολιτείες) 7,4 2014 (Μάρτιος) [32]
Γκέρνσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 1,0 2018 (4ο τρίμηνο) [33]
Γουατεμάλα 4,1 2011 [1]
Γουιάνα 9,0 2009 (Ιούλιος) [34]
Γουινέα
Γουινέα-Μπισσάου
Γρενάδα 24,0 2017 [35]
Γροιλανδία (Δανία) 7,8 2009 [36]
Δανία 5,3 2019 (Απρίλιος) [19]
Δημοκρατία του Κονγκό 10,4 2018 [27]
Δομινίκα 23,0 2000 [1]
Δομινικανή Δημοκρατία 5,2 2019 (Απρίλιος) [5]
Ελβετία 2,3 2019 (Μάιος) [37]
Ελλάδα 16,7 2019 (Αύγουστος) [38]
Ελ Σαλβαδόρ 6,7 2019 (Απρίλιος) [5]
Ερυθραία
Εσθονία 4,1 2019 (Απρίλιος) [19]
Εσουατίνι 22,5 2018 [27]
Ευρωπαϊκή Ένωση 6,4 2019 (Απρίλιος) [19]
Ζάμπια 15,0 2008 [1]
Ζιμπάμπουε 70,0 2011 [39]
Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 2,5 2017 [40][41]
Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 3,6 2019 (Μάιος) [42]
Ηνωμένο Βασίλειο 3,8 2019 (Ιανουάριος-Μάρτιος) [43]
Ιαπωνία 2,4 2019 (Απρίλιος) [44]
Ινδία 2,6 2018 [27]
Ινδονησία 5,0 2019 (Φεβρουάριος) [45]
Ιορδανία 19,0 2019 (1ο τρίμηνο) [46]
Ιράκ 16,0 2014 [1]
Ιράν 11,7 2018 (4ο τρίμηνο) [47]
Ιρλανδία 4,6 2019 (Απρίλιος) [19]
Ισημερινή Γουινέα 22,3 2009 [1]
Ισημερινός 4,6 2019 (Μάρτιος) [48]
Ισλανδία 3,0 2019 (Απρίλιος) [19]
Ισπανία 13,8 2019 (Απρίλιος) [19]
Ισραήλ 3,8 2019 (Απρίλιος) [49]
Ιταλία 10,2 2019 (Απρίλιος) [19]
Καζακστάν 4,8 2019 (Απρίλιος) [50]
Καμερούν 4,4 2005 [51]
Καμπότζη 1,6 2010 [52]
Καναδάς 5,4 2019 (Μαιος) [53]
Κατάρ 0,1 2019 (1ο τρίμηνο) [54][27]
Κέιμαν Νήσοι (Ηνωμένο Βασίλειο) 4,9 2017 [55]
Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 6,5 2018 [27]
Κένυα 9,3 2018 [56][27]
Κίνα 4,4 2018 [27]
Κιργιζία 6,9 2017 [57][58]
Κιριμπάτι 38,2 2006 [59]
Κολομβία 10,3 2019 (Απρίλιος) [60]
Κομόρες 20,0 1996 [1]
Κόσοβο 28,8 2018 (σύνολο) [61]
Κόστα Ρίκα 11,3 2019 (1ο τρίμηνο) [62]
Κούβα 2,3 2018 [27]
Κουβέιτ 1,3 2019 (Απρίλιος) [5]
Κουρασάο (Ολλανδία) 13,4 2018 [63]
Κροατία 7,3 2019 (Απρίλιος) [19]
Κύπρος 6,6 2019 (Σεπτέμβριος) [19]
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 4,2 2018 [27]
Λάος 2,5 2009 [1]
Λεσότο 32,8 2016 [64]
Λετονία 6,4 2019 (Απρίλιος) [19]
Λευκορωσία 4,6 2019 (1ο τρίμηνο) [65]
Λίβανος 6,2 2018 [15]
Λιβερία
Λιβύη 13,0 2005 (Μάιος) [66]
Λιθουανία 5,8 2019 (Απρίλιος) [19]
Λίχτενσταϊν 1,6 2019 (Μάιος) [67][68]
Λουξεμβούργο 5,5 2019 (Απρίλιος) [19]
Μαγιότ (Γαλλία) 25,4 2005 [1]
Μαδαγασκάρη
Μακάου (Κίνα) 1,7 2019 (1ο τρίμηνο) [69]
Μαλαισία 3,3 2019 (1ο τρίμηνο) [70]
Μαλάουι
Μαλδίβες
Μάλι 30,0 2004 [1]
Μάλτα 3,5 2019 (Απρίλιος) [19]
Μαρόκο 9,9 2018 (4ο τρίμηνο) [71]
Μαυρίκιος 6,9 2018 [72]
Μαυριτανία 30,0 2008 [1]
Μαυροβούνιο 15,9 2019 (Μάιος) [73][74]
Μεξικό 3,5 2019 (1ο τρίμηνο) [75][76]
Μιανμάρ 4,0 2019 (Απρίλιος) [5]
Μογγολία 7,8 2018 (σύνολο) [77]
Μοζαμβίκη 60,0 2009
Μολδαβία 3,0 2018 (σύνολο) [78]
Μονακό 2,0 2012 [1]
Μοντσερράτ (Ηνωμένο Βασίλειο) 6,0 1998 [1]
Μπανγκλαντές 4,4 2017 [1]
Μπαρμπάντος 11,9 2015 (2ο τρίμηνο) [79]
Μπαχάμες 9,0 2019 (Απρίλιος) [5]
Μπαχρέιν 3,9 2019 (Απρίλιος) [5]
Μπελίζ 10,1 2019 (Απρίλιος) [5]
Μπενίν 2,1 2018 [27]
Μποτσουάνα 17,9 2018 [27]
Μπουρκίνα Φάσο
Μπουρούντι
Μπουτάν 2,4 2017 [80]
Μπρουνέι 9,3 2019 (Απρίλιος) [5]
Ναμίμπια 27,4 2012 [1]
Ναουρού 23,0 2011 [81]
Νέα Ζηλανδία 4,2 2019 (1o τρίμηνο) [82]
Νέα Καληδονία (Γαλλία) 17,1 2004 [1]
Νεπάλ 46,0 2008 [1]
Νησιά Κόκος (Αυστραλία) 11,3 2006 [83]
Νήσοι Κουκ 13,1 2005 [1]
Νήσοι Μάρσαλ 36,0 2006 [1]
Νήσοι Σολομώντα
Νήσοι Φερόες (Δανία) 3,1 2015 (Απρίλιος) [84]
Νήσος του Μαν 0,7 2019 (Απρίλιος) [85]
Νίγηρας
Νιγηρία 6,4 2015 (Μάιος) [86][87]
Νικαράγουα 5,9 2009 [1]
Νιούε 10,7 2006 [88]
Νότιο Σουδάν
Νότια Αφρική 27,6 2019 (1ο τρίμηνο) [89]
Νορβηγία 3,5 2019 (Απρίλιος) [19]
Νότια Κορέα 3,8 2018 [90]
Ουγγαρία 3,5 2019 (Φεβρουάριος–Απρίλιος) [91]
Ουγκάντα
Ουκρανία 9,6 2018 (σύνολο) [92]
Ολλανδία 3,3 2019 (Απρίλιος) [19]
Ολλανδικές Αντίλλες (Ολλανδία) 10,0 2008 [93]
Ομάν
Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 22,0 2000 [94]
Ονδούρα 3,4 2019 (Απρίλιος) [5]
Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 12,2 2008 [95]
Ουζμπεκιστάν 5,8 2017 [96]
Ουρουγουάη 9,5 2019 (Μάρτιος) [97]
Πακιστάν 6,1 2019 (Απρίλιος) [5]
Παλαιστίνη 17,2 2010 [98]
Παλάου 4,2 2005 [1]
Παναμάς 6,1 2019 (Απρίλιος)
Παπούα Νέα Γουινέα 1,9 2008 [1]
Παραγουάη 5,5 2018 (4ο τρίμηνο) [99]
Περού 7,3 2019 (Φεβρουάριος-Απρίλιος) [100]
Πολωνία 3,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Πορτογαλία 6,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Πουέρτο Ρίκο (Ηνωμένες Πολιτείες) 8,7 2019 (Απρίλιος) [101]
Πράσινο Ακρωτήριο 12,2 2018 [102]
Ρουάντα 14,5 2019 (Φεβρουάριος) [103]
Ρουμανία 4,0 2019 (Απρίλιος) [19]
Ρωσία 4,6 2019 (1ο τρίμηνο) [76]
Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 9,9 2008 [1]
Σαουδική Αραβία 12,5 (5,7% αν υπολογιστούν και οι μη Σαουδάραβες) 2019 (1ο τρίμηνο) [104]
Σαμόα
Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
Σεϋχέλλες 3,0 2019 (Απρίλιος) [5]
Σιέρα Λεόνε 4,3 2018 [27]
Σομαλία
Σενεγάλη 6,5 2018 [27]
Σερβία 12,1 2019 (1ο τρίμηνο) [105]
Σιγκαπούρη 3,0 2019 (1ο τρίμηνο) [106]
Σλοβακία 5,7 2019 (Απρίλιος) [19]
Σλοβενία 4,4 2019 (Απρίλιος) [19]
Σρι Λάνκα 4,6 2018 (4ο τρίμηνο) [107]
Σουδάν 21,4 2019 (Απρίλιος) [5]
Σουρινάμ 7,0 2019 (Απρίλιος) [5]
Σουηδία 6,2 2019 (Απρίλιος) [19]
Συρία 40,0 2014 [1]
Ταϊβάν 3,7 2019 (Απρίλιος) [108]
Ταϊλάνδη 0,9 2019 (Μάιος) [109]
Τατζικιστάν 2,4 2015 (Μάρτιος) [110]
Τανζανία
Τερκς και Κέικος 5,4 2007 [111]
Τζαμάικα 8,0 2019 (Ιανουάριος) [112]
Τζέρσεϊ (Ηνωμένο Βασίλειο) 4,0 2015 [113]
Τζιμπουτί 59,0 2007 [1]
Τόνγκα 1,1 2006 [114]
Τόγκο
Τουβαλού
Τουρκία 13,8 2019 (Απρίλιος) [115]
Τουρκμενιστάν 3,5 2013 (Νοέμβριος) [116]
Τρινιντάντ και Τομπάγκο 4,8 2019 (Απρίλιος) [5]
Τσαντ 5,7 2011 [117]
Τσεχία 2,1 2019 (Απρίλιος) [19]
Τυνησία 15,3 2019 (1ο τρίμηνο) [118]
Υεμένη 35,0 2009 (Ιούνιος) [119]
Φιλιππίνες 5,1 2019 (Απρίλιος) [120]
Φινλανδία 6,8 2019 (Απρίλιος) [19]
Φίτζι 5,5 2016 [121]
Χιλή 6,9 2019 (Φεβρουάριος-Απρίλιος) [122]
Χονγκ Κονγκ 2,8 2019 (Φεβρουάριος–Απρίλιος) [123]

* με πλάγια γράμματα είναι: χώρες εκτός ΟΗΕ / χώρες μη διεθνώς αναγνωρισμένες / εξαρτημένες ή αυτόνομες περιοχές / υπερπόντιες κτήσεις κρατών κ.λ.π.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,00 1,01 1,02 1,03 1,04 1,05 1,06 1,07 1,08 1,09 1,10 1,11 1,12 1,13 1,14 1,15 1,16 1,17 1,18 1,19 1,20 1,21 1,22 1,23 1,24 1,25 1,26 1,27 1,28 1,29 «Unemployment rate - The World Factbook». CIA. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 12 Ιουνίου 2020. 
  2. «Unemployment rate (overall)». The Central Statistical Office of Saint Lucia. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Σεπτεμβρίου 2019. 
  3. pm: T&T reaching out[νεκρός σύνδεσμος] Trinidad and Tobago Express
  4. [1] U.S. Department of State
  5. 5,00 5,01 5,02 5,03 5,04 5,05 5,06 5,07 5,08 5,09 5,10 5,11 5,12 5,13 5,14 5,15 «International Monetary Fund - DataMapper». www.imf.org. 
  6. «الجهاز المركزي للتعبئة العامة والإحصاء». www.capmas.gov.eg. Egypt Statistics. 
  7. «Labour Market 2018.zip». The State Statistical Committee of the Republic of Azerbaijan. 
  8. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  9. «Employment and unemployment from LFS». Instituti i Statistikave - Tiranë. 
  10. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  11. «American Samoa National Emergency Grant (AS NEG) - Workforce Development Plan» (PDF). AS NEG. 30 Μαρτίου 2013. Ανακτήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2013. 
  12. [2] Αρχειοθετήθηκε 2017-07-31 στο Wayback Machine. The Virgin Islands Department of Labor
  13. «Statistics». Anguilla Statistics Department. 2002. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  14. «Mercado de trabajo. Tasas e indicadores socioeconómicos (EPH): Cuarto trimestre de 2018» (PDF). Instituto Nacional de Estadística y Censos de la República Argentina. 21 Μαρτίου 2019. 
  15. 15,0 15,1 15,2 15,3 «Unemployment rate estimates». www.ilo.org. International Labour Organization. 
  16. «Unemployment rate». Statistical Committee of the Republic of Armenia. 
  17. «Key figures labour force Dutch Caribbean islands, 2016» (PDF). Central Bureau of Statistics – Aruba. 
  18. «Labour Force». www.abs.gov.au. Australian Bureau of Statistics. 
  19. 19,00 19,01 19,02 19,03 19,04 19,05 19,06 19,07 19,08 19,09 19,10 19,11 19,12 19,13 19,14 19,15 19,16 19,17 19,18 19,19 19,20 19,21 19,22 19,23 19,24 19,25 19,26 19,27 «Seasonally adjusted unemployment». Eurostat. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  20. «Afghanistan Unemployment rate - data, chart». TheGlobalEconomy.com (στα Αγγλικά). 
  21. [3] Αρχειοθετήθηκε 2014-08-12 στο Wayback Machine. The Vanuatu National Statistics Office (VNSO)- Social statistics
  22. «Tasa de Desocupación: 2do Semestre 2012 – 2do Semestre 2015» (PDF). INSTITUTO NACIONAL DE ESTADÍSTICA - REPÚBLICA BOLIVARIANA DE VENEZUELA. 
  23. «Tasa de desocupación, marzo 1999 – marzo 2014». www.ine.gov.ve. 
  24. «Active population». State Statistical Office of the Republic of Macedonia. Ανακτήθηκε στις 9 Νοεμβρίου 2015. 
  25. «Development Planning Unit». DPU, Virgin Islands. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 3 Σεπτεμβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  26. «Demography and social statistics - Labor market». www.bhas.gov.ba. Agency for Statistics of Bosnia and Herzegovina. 
  27. 27,00 27,01 27,02 27,03 27,04 27,05 27,06 27,07 27,08 27,09 27,10 27,11 27,12 27,13 «Unemployment, total (% of total labor force) (modeled ILO estimate) | Data». data.worldbank.org. 
  28. «Taux de chômage». www.ispf.pf. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουνίου 2019. 
  29. «უმუშევრობის დონე (%)». GeoStat.Ge. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Οκτωβρίου 2020. 
  30. «Recruitment Gibraltar». Recruitment Gibraltar. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Σεπτεμβρίου 2018. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  31. «Publications». Ghana Statical Service. 26 Ιουνίου 2008. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 16 Φεβρουαρίου 2013. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  32. Department of Labor, Guam (March 22, 2014). Department of Labor. Δελτίο τύπου. Ανακτήθηκε στις February 29, 2015.
  33. PO Box 23, St Peter Port. «Population, Employment and Earnings». www.gov.gg. 
  34. [4]
  35. «Dramatic Drop In Grenada's Unemployment Rate». www.gov.gd. 28 Νοεμβρίου 2017. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 19 Ιουνίου 2019. 
  36. «Αρχειοθετημένο αντίγραφο». Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 30 Οκτωβρίου 2009. Ανακτήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2015. 
  37. «Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2019». www.seco.admin.ch. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  38. Ελληνική Στατιστική Αρχή. «Κεντρική Σελίδα ELSTAT». www.statistics.gr. 
  39. [5] Daily News
  40. الصفحة الرئيسية. «UAE Numbers - Unemployment rate». fcsa.gov.ae. Federal Competitiveness and Statistics Authority. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 9 Ιουνίου 2019. 
  41. «United Arab Emirates Unemployment Rate». tradingeconomics.com. Ανακτήθηκε στις 10 Ιουνίου 2019. 
  42. United States Department of Labor
  43. «Unemployment - Office for National Statistics». www.ons.gov.uk. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  44. «Statistics Bureau Home Page». www.stat.go.jp. 
  45. «Labor Force Situation - February 2019». Statistics Indonesia. 
  46. دائرة الإحصاءات العامة. «Department of Statistics». Jordan. 
  47. درگاه ملی آمار. «A Selection of Labor Force Survey Results Autumn 1397 Iranian Year (23 September-21 December 2018)» (PDF). Statistical Center of Iran. 
  48. «Estadisticas - Desempleo». www.ecuadorencifras.gob.ec. INEC. 
  49. «הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה». www.cbs.gov.il. Central Bureau of Statistics. 
  50. «Statistics committee». stat.gov.kz. Ministry of National Economy of the Republic of Kazakhstan. 
  51. «Actualités». Institut National de la Statistique du Cameroun. 15 Ιουνίου 2010. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Απριλίου 2019. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  52. "Although the official unemployment rate is low – at 1.6 per cent – more than 80 per cent of workers are in vulnerable employment, such as unpaid family work and own-account work, according to an ILO-backed 2010 report by the Cambodian National Institute of Statistics." The challenge of getting a job in Cambodia, ILO 19 July 2012.
  53. Government of Canada. «Canada's national statistical agency». www.statcan.gc.ca. 
  54. «الرئيسية جهاز التخطيط والإحصاء» (PDF). Qatar Planning and Statistics Authority. 
  55. «Cayman Islands - The Economics & Statistics Office - Grand Cayman». www.eso.ky. 
  56. «Kenya Unemployment rate, 1960-2018». Knoema.com (στα Αγγλικά). 
  57. «1.07.00.22 Unemployment rate». stat.kg. Statistics of the Kyrgyz Republic. 
  58. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  59. [6] Kiribati National Statistics Office
  60. «Tasa de Desempleo». Departamento Administrativo Nacional de Estadistica. Colombia. 
  61. «Labour Force Survey in Kosovo, 2018». ask.rks-gov.net. 
  62. Costa Rica. «Tasa de Desempleo Abierto». www.inec.go.cr. INSTITUTO NACIONAL DE ESTADISTICA Y CENSOS. 
  63. «Central Bureau of Statistics». www.cbs.cw. Curaçao. 
  64. «Lesotho Bureau of Statistics». www.bos.gov.ls. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Νοεμβρίου 2014. 
  65. «Search: Unemployment rate». www.belstat.gov.by. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 6 Μαΐου 2021. 
  66. Libya grapples with unemployment BBC News
  67. «Die Lage auf dem Arbeitsmarkt im Mai 2019». www.amsfl.li. 
  68. «Liechtenstein in Figures 2019» (PDF). OFFICE OF STATISTICS PRINCIPALITY OF LIECHTENSTEIN. 
  69. «統計資料». www.dsec.gov.mo. Macao Special Administrative Region - Statistics and Census Service. 
  70. «Department of Statistics Malaysia Official Portal». www.dosm.gov.my. 
  71. «Taux de Chômage selon le sexe». Site institutionnel du Haut-Commissariat au Plan du Royaume du Maroc. 
  72. «Statistics Mauritius - Labour Force, Employment and Unemployment (based on the results of the CMPHS)». statsmauritius.govmu.org. 
  73. «Zavod za zapošljavanje Crne Gore – Employment Agency of Montenegro» (στα me). Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  74. «Statistical Office of Montenegro - MONSTAT». monstat.org. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  75. Mexico. «National Institute of Statistics and Geography | Empleo». en.www.inegi.org.mx. 
  76. 76,0 76,1 «Unemployment rate - OECD Data». Organisation for Economic Co-operation and Development (ΟΟΣΑ). 
  77. «Unemployment rate». Mongolian Statistical Information Service. 
  78. «Banca de date statistice». Statistica Moldovei. 
  79. «Barbados Statistical Service». www.barstats.gov.bb. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Νοεμβρίου 2015. 
  80. «Bhutan National Statistics Bureau». www.nsb.gov.bt. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 4 Ιουνίου 2019. 
  81. [7] Nauru Bureau of Statistics
  82. «Unemployment rate | Stats NZ». www.stats.govt.nz. 
  83. «2006 Census QuickStats : Cocos/Keeling Islands (Indigenous Area)». Australian Bureau of Statistics. 25 Οκτωβρίου 2007. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  84. «Statistics». Statistics Faroe Island. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 23 Νοεμβρίου 2017. Ανακτήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2013. 
  85. «Isle of Man Government - Unemployment». www.gov.im. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Ιανουαρίου 2020. 
  86. Onuba, Ifeanyi (15 Μαΐου 2015). «Only 4.67 million Nigerians are unemployed —NBS». The Punch Newspaper. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 26 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2015. 
  87. «NBS Rates Nigeria's New Unemployment Statistics At 6.4%». Channels Television. 15 Μαΐου 2015. Ανακτήθηκε στις 17 Μαΐου 2015. 
  88. [8] Niue Census 2006
  89. Statistics South Africa. «Quarterly Labour Force Survey (QLFS), 1st Quarter 2019 | Key Findings». 
  90. «국가지표체계». www.index.go.kr. 
  91. Hungarian Central Statistical Office. «Unemployment». www.ksh.hu. Ανακτήθηκε στις 9 Ιουνίου 2019. 
  92. «Unemployed population, by age group, sex and place of residence». www.ukrstat.gov.ua. 
  93. [9] Αρχειοθετήθηκε 2010-08-07 στο Wayback Machine. Central Bureau of Statistics Netherlands Antilles
  94. [10] Federated States of Micronesia Division of Statistics
  95. [11] Service Territorial de la Statistique et des Etudes Economiques (STSEE)
  96. «Statistika qo'mitasi - The number of economically active population, employed and unemployed». stat.uz. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 14 Νοεμβρίου 2018. 
  97. «Actividad, Empleo y Desempleo». www.ine.gub.uy. Instituto Nacional de Estadística. 
  98. [12] Palestinian Central Bureau of Statistics Labour Force Survey 2010 (p.58)
  99. «MBS Monthly Bulletin of Statistics Online». unstats.un.org. 
  100. «PERÚ Instituto Nacional de Estadística e Informática». www.inei.gob.pe. PRINCIPALES INDICADORES - Tasa de Desempleo. 
  101. «Puerto Rico Economy at a Glance». www.bls.gov. United States Department of Labor. 
  102. «ΙΝΕ | Cabo Verde». ine.cv. 
  103. «Labour Force Survey Trends-February 2019(Q1)». www.statistics.gov.rw. 
  104. «معدل البطالة | الهيئة العامة للإحصاء». Saudi Arabia General Authority for Statistics. 
  105. «Labour market | Statistical Office of the Republic of Serbia». www.stat.gov.rs. 
  106. «Resident Unemployment Rate (seasonally adjusted)». stats.mom.gov.sg. 
  107. «Department of Census and Statistics-Sri Lanka». www.statistics.gov.lk. 
  108. «失業率(%)». eng.stat.gov.tw. National Statistics of Taiwan. 
  109. «National statistics office thailand». www.nso.go.th. 
  110. PONARS Eurasia Policy Memo No. 28 Αρχειοθετήθηκε 2010-06-17 στο Wayback Machine. Georgetown University Eurasian Strategy Project
  111. [13] Αρχειοθετήθηκε 2014-09-13 στο Wayback Machine. Department of Economic Planning and Statistics - Turks and Caicos
  112. «Jamaica Main Labour Force Indicators». statinja.gov.jm. 
  113. States of Jersey. «Unemployment statistics». www.gov.je. 
  114. [14] Tonga Department of Statistics
  115. «..::Welcome to Turkish Statistical Institute(TurkStat)'s Web Pages::.». www.turkstat.gov.tr. 
  116. Background Note: Turkmenistan Αρχειοθετήθηκε 2011-07-24 στο Wayback Machine. U.S. Department of State
  117. «Institut National de la Statistique - Chômage». www.inseed-td.net. TCHAD. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 13 Ιουνίου 2019. 
  118. «Chômage». Statistiques Tunisie. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 5 Δεκεμβρίου 2006. 
  119. Microcredit and microfinance the solution to Yemen's employment problem Αρχειοθετήθηκε 2011-05-11 στο Wayback Machine. Zawya
  120. «Employment Rate in April 2019 is Estimated at 94.9 Percent | Philippine Statistics Authority». psa.gov.ph. 
  121. «Unemployment rate». Fiji Islands Bureau of Statistics. 
  122. «Tasa de desocupación nacional». www.ine.cl. Instituto Nacional de Estadísticas. 
  123. «Labour Force, Unemployment and Underemployment». censtatd.gov.hk.