Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών ανά ΑΕΠ (ονομαστικό)

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Χώρες κατά ονομαστικό ΑΕΠ κατά κεφαλήν το 2015, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΝΤ.
  > $64.000
  $32.000–64.000
  $16.000–32.000
  $8.000–16.000
  $4.000–8.000
  $2.000–4.000
  $1.000–2.000
  $500–1.000
  < $500
  Μη διαθέσιμα στοιχεία

Αυτοί είναι τρεις κατάλογοι των παγκόσμιων οικονομιών που ταξινομούνται κατά το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν (ΑΕΠ) στις επίσημες συναλλαγματικές ισοτιμίες αγοράς ή κυβέρνησης.

Κατάλογος ονομ. ΑΕΠ ανά χώρα ή εξαρτημένο έδαφοςΕπεξεργασία

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2017)[1] Παγκόσμια Τράπεζα (2017)[2] Ηνωμένα Έθνη (2016)[3]
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ ($)
1   Λουξεμβούργο 105.863
2   Ελβετία 80.637
  Μακάου 77.111
3   Νορβηγία 75.389
4   Ισλανδία 70.248
5   Ιρλανδία 68.710
6   Κατάρ 61.024
7   Ηνωμένες Πολιτείες 59.792
8   Σιγκαπούρη 57.713
9   Δανία 56.630
10   Αυστραλία 55.692
11   Σουηδία 52.925
12   Ολλανδία 48.555
13   Άγιος Μαρίνος 47.595
14   Αυστρία 47.347
  Χονγκ Κονγκ 46.080
15   Φινλανδία 45.927
16   Καναδάς 45.094
17   Γερμανία 44.769
18   Βέλγιο 43.488
19   Νέα Ζηλανδία 41.572
20   Ισραήλ 40.272
21   Γαλλία 39.932
22   Ηνωμένο Βασίλειο 39.800
23   Ιαπωνία 38.448
24   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 37.732
25   Ιταλία 31.996
26   Μπαχάμες 31.660
  Πουέρτο Ρίκο 31.581
27   Νότια Κορέα 29.938
28   Ισπανία 28.358
29   Μπρουνέι 28.278
30   Κουβέιτ 27.393
31   Μάλτα 27.326
32   Κύπρος 25.380
33   Μπαχρέιν 24.325
34   Ταϊβάν 24.292
35   Σλοβενία 23.654
36   Πορτογαλία 21.158
37   Σαουδική Αραβία 21.096
38   Τσεχία 20.401
39   Εσθονία 19.735
40   Ελλάδα 18.637
41   Μπαρμπάντος 17.757
42   Σλοβακία 17.655
43   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 17.397
44   Ομάν 17.128
45   Ουρουγουάη 16.941
46   Λιθουανία 16.730
47   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 16.702
48   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 16.637
49   Παλάου 15.980
50   Σεϋχέλλες 15.859
51   Λετονία 15.550
52   Παναμάς 15.089
53   Χιλή 15.067
54   Ισημερινή Γουινέα 14.817
55   Αργεντινή 14.462
56   Ουγγαρία 14.209
57   Πολωνία 13.821
58   Κροατία 13.271
59   Μαλδίβες 12.527
60   Λίβανος 12.013
61   Κόστα Ρίκα 11.728
62   Ρωσία 10.955
63   Ρουμανία 10.785
  World 10.728
64   Τουρκία 10.537
65   Μαυρίκιος 10.504
66   Γρενάδα 10.405
67   Βραζιλία 9.895
68   Μαλαισία 9.755
69   Αγία Λουκία 9.606
70   Μεξικό 9.318
71   Καζακστάν 8.762
72   Κίνα 8.643
73   Ναουρού 8.574
74   Βουλγαρία 8.077
75   Δομινίκα 7.879
76   Μαυροβούνιο 7.678
77   Μποτσουάνα 7.584
78   Δομινικανή Δημοκρατία 7.477
79   Γκαμπόν 7.373
80   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 7.124
81   Βενεζουέλα 6.890
82   Περού 6.731
83   Τουρκμενιστάν 6.642
84   Ταϊλάνδη 6.590
85   Κολομβία 6.379
86   Ισημερινός 6.216
87   Νότια Αφρική 6.179
88   Σερβία 5.901
89   Σουρινάμ 5.869
90   Λευκορωσία 5.727
91   Παραγουάη 5.600
92   Ναμίμπια 5.589
93   Φίτζι 5.527
94   Βόρεια Μακεδονία 5.474
95   Ιράν 5.289
96   Τζαμάικα 5.193
97   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 5.180
98   Ιράκ 4.950
99   Μπελίζ 4.806
100   Λιβύη 4.739
101   Γουιάνα 4.578
102   Αλβανία 4.544
103   Τόνγκα 4.520
104   Γουατεμάλα 4.469
105   Ανγκόλα 4.465
106   Σαμόα 4.258
107   Αζερμπαϊτζάν 4.140
108   Ιορδανία 4.135
109   Γεωργία 4.085
110   Σρι Λάνκα 4.073
111   Αλγερία 4.033
112   Κοσσυφοπέδιο 3.944
113   Εσουατίνι 3.915
114   Ελ Σαλβαδόρ 3.894
115   Ινδονησία 3.876
116   Αρμενία 3.861
117   Μογγολία 3.640
118   Τουβαλού 3.638
119   Νήσοι Μάρσαλ 3.625
120   Τυνησία 3.496
121   Βολιβία 3.353
122   Πράσινο Ακρωτήριο 3.238
123   Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.200
124   Μαρόκο 3.151
125   Βανουάτου 3.094
126   Φιλιππίνες 2.976
127   Μπουτάν 2.903
128   Παπούα Νέα Γουινέα 2.861
129   Ονδούρα 2.766
130   Ουκρανία 2.583
131   Λάος 2.542
132   Αίγυπτος 2.501
133   Βιετνάμ 2.354
134   Μολδαβία 2.280
135   Νικαράγουα 2.207
136   Ανατολικό Τιμόρ 2.104
137   Νήσοι Σολομώντα 2.081
138   Νιγηρία 1.994
139   Τζιμπουτί 1.989
140   Ινδία 1.983
141   Δημοκρατία του Κονγκό 1.958
142   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.785
143   Κιριμπάτι 1.721
144   Κένυα 1.702
145   Γκάνα 1.663
146   Ακτή Ελεφαντοστού 1.617
147   Μπανγκλαντές 1.602
148   Πακιστάν 1.541
149   Ουζμπεκιστάν 1.491
150   Ζάμπια 1.480
151   Σουδάν 1.428
152   Λεσότο 1.425
153   Καμερούν 1.401
154   Καμπότζη 1.390
155   Μαυριτανία 1.318
156   Μιανμάρ 1.264
157   Ζιμπάμπουε 1.176
158   Κιργιστάν 1.144
159   Σενεγάλη 1.038
160   Τανζανία 1.034
161   Ερυθραία 980
162   Αιθιοπία 873
163   Νεπάλ 834
164   Μπενίν 830
165   Τατζικιστάν 824
166   Μάλι 811
167   Τσαντ 810
168   Γουινέα-Μπισάου 794
169   Κομόρες 788
170   Αϊτή 784
171   Ρουάντα 772
172   Γουινέα 749
173   Λιβερία 729
174   Ουγκάντα 699
175   Μπουρκίνα Φάσο 664
176   Τόγκο 611
177   Αφγανιστάν 588
178   Υεμένη 551
179   Σιέρα Λεόνε 491
180   Γκάμπια 480
181   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 478
182   Μαδαγασκάρη 448
183   Νίγηρας 440
184   Μοζαμβίκη 429
185   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 387
186   Μαλάουι 324
187   Μπουρούντι 312
188   Νότιο Σουδάν 228
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ
1   Λουξεμβούργο 104.103
  Μακάου 80.893
2   Ελβετία 80.190
3   Νορβηγία 75.505
4   Ισλανδία 70.057
5   Ιρλανδία 69.331
6   Κατάρ 63.506
7   Ηνωμένες Πολιτείες 59.532
8   Σιγκαπούρη 57.714
9   Δανία 56.308
10   Αυστραλία 53.800
11   Σουηδία 53.442
12   Άγιος Μαρίνος 49.664
13   Ολλανδία 48.223
14   Αυστρία 47.291
  Χονγκ Κονγκ 46.194
15   Φινλανδία 45.703
16   Καναδάς 45.032
17   Γερμανία 44.470
18   Βέλγιο 43.324
19   Νέα Ζηλανδία 42.941
20   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 40.699
21   Ισραήλ 40.270
22   Ηνωμένο Βασίλειο 39.720
23   Ανδόρρα 39.147
24   Γαλλία 38.477
25   Ιαπωνία 38.428
  Ευρωπαϊκή Ένωση 33.715
26   Ιταλία 31.953
27   Μπαχάμες 30.762
28   Νότια Κορέα 29.743
29   Κουβέιτ 29.040
30   Μπρουνέι 28.291
31   Ισπανία 28.157
32   Μάλτα 26.946
33   Κύπρος 25.234
34   Μπαχρέιν 23.655
35   Σλοβενία 23.597
36   Πορτογαλία 21.136
37   Σαουδική Αραβία 20.761
38   Τσεχία 20.368
39   Εσθονία 19.705
40   Ελλάδα 18.613
41   Σλοβακία 17.605
42   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 17.090
43   Μπαρμπάντος 16.789
44   Λιθουανία 16.681
45   Ουρουγουάη 16.246
46   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 16.145
47   Ομάν 15.668
48   Λετονία 15.594
49   Σεϋχέλλες 15.505
50   Χιλή 15.346
51   Παναμάς 15.088
52   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 15.022
53   Αργεντινή 14.402
54   Ουγγαρία 14.225
55   Πολωνία 13.812
56   Παλάου 13.417
57   Κροατία 13.295
58   Κόστα Ρίκα 11.631
59   Ρουμανία 10.814
60   Ρωσία 10.743
  World 10.714
61   Μαυρίκιος 10.547
62   Τουρκία 10.541
63   Μαλδίβες 10.536
64   Γρενάδα 10.376
65   Μαλαισία 9.945
66   Ισημερινή Γουινέα 9.850
67   Βραζιλία 9.821
68   Αγία Λουκία 9.574
69   Μεξικό 8.903
70   Καζακστάν 8.838
71   Κίνα 8.827
72   Λίβανος 8.524
73   Ναουρού 8.344
74   Βουλγαρία 8.032
75   Λιβύη 7.998
76   Μαυροβούνιο 7.670
77   Δομινίκα 7.610
78   Μποτσουάνα 7.596
79   Τουρκμενιστάν 7.356
80   Γκαμπόν 7.221
81   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 7.185
82   Δομινικανή Δημοκρατία 7.052
83   Ταϊλάνδη 6.594
84   Περού 6.572
85   Κολομβία 6.302
86   Ισημερινός 6.199
87   Νότια Αφρική 6.161
88   Σουρινάμ 5.901
89   Σερβία 5.900
90   Λευκορωσία 5.726
91   Φίτζι 5.589
92   Βόρεια Μακεδονία 5.443
93   Ιράν 5.415
94   Ναμίμπια 5.227
95   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 5.181
96   Ιράκ 5.166
97   Τζαμάικα 5.110
98   Μπελίζ 4.906
99   Γουιάνα 4.725
100   Αλβανία 4.538
101   Γουατεμάλα 4.471
102   Παραγουάη 4.366
103   Σαμόα 4.361
104   Ανγκόλα 4.170
105   Αζερμπαϊτζάν 4.132
106   Ιορδανία 4.130
107   Αλγερία 4.123
108   Γεωργία 4.078
109   Σρι Λάνκα 4.065
110   Τόνγκα 3.944
111   Αρμενία 3.937
  Κοσσυφοπέδιο 3.894
112   Ελ Σαλβαδόρ 3.889
113   Ινδονησία 3.847
114   Νήσοι Μάρσαλ 3.753
115   Μογγολία 3.735
116   Τουβαλού 3.550
117   Τυνησία 3.491
118   Βολιβία 3.394
119   Εσουατίνι 3.224
120   Πράσινο Ακρωτήριο 3.210
121   Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.188
122   Βανουάτου 3.124
123   Μπουτάν 3.110
  Κράτος της Παλαιστίνης 3.095
124   Μαρόκο 3.007
125   Φιλιππίνες 2.989
126   Σουδάν 2.899
127   Ουκρανία 2.640
128   Παπούα Νέα Γουινέα 2.556
129   Ονδούρα 2.480
130   Λάος 2.457
131   Αίγυπτος 2.413
132   Βιετνάμ 2.343
133   Μολδαβία 2.290
134   Ανατολικό Τιμόρ 2.279
135   Νικαράγουα 2.222
136   Νήσοι Σολομώντα 2.132
137   Νιγηρία 1.969
138   Ινδία 1.940
139   Τζιμπουτί 1.928
140   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.913
141   Κιριμπάτι 1.685
142   Ακτή Ελεφαντοστού 1.662
143   Δημοκρατία του Κονγκό 1.658
144   Γκάνα 1.642
145   Πακιστάν 1.548
146   Μπανγκλαντές 1.517
147   Ζάμπια 1.510
148   Κένυα 1.508
149   Ουζμπεκιστάν 1.504
150   Καμερούν 1.447
151   Καμπότζη 1.384
152   Μιανμάρ 1.299
153   Κιργιστάν 1.220
154   Λεσότο 1.182
155   Μαυριτανία 1.137
156   Ζιμπάμπουε 1.080
157   Σενεγάλη 1.033
158   Τανζανία 936
159   Νεπάλ 835
160   Μπενίν 830
161   Γουινέα 825
162   Μάλι 824
163   Τατζικιστάν 801
164   Κομόρες 797
165   Αιθιοπία 768
166   Αϊτή 766
167   Ρουάντα 748
168   Γουινέα-Μπισάου 724
169   Μπουρκίνα Φάσο 671
170   Τσαντ 670
171   Τόγκο 617
172   Ουγκάντα 604
173   Αφγανιστάν 586
174   Σομαλία 550
175   Σιέρα Λεόνε 499
176   Γκάμπια 483
177   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 458
178   Λιβερία 456
179   Μαδαγασκάρη 450
180   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 418
181   Μοζαμβίκη 416
182   Νίγηρας 378
183   Μαλάουι 339
184   Μπουρούντι 320
Θέση Χώρες/Εδάφη Δολάρια ΗΠΑ
1   Μονακό 168.004
2   Λιχτενστάιν 164.437
3   Λουξεμβούργο 101.835
  Βερμούδες 99.363
4   Ελβετία 79.609
  Μακάου 73.187
5   Νορβηγία 70.617
6   Ιρλανδία 64.497
  Κέιμαν Νήσοι 63.261
7   Ισλανδία 60.966
8   Κατάρ 59.324
9   Ηνωμένες Πολιτείες 57.808
10   Αυστραλία 54.069
11   Δανία 53.730
12   Σιγκαπούρη 52.814
13   Σουηδία 50.687
14   Άγιος Μαρίνος 47.910
15   Ολλανδία 45.753
16   Αυστρία 44.857
  Χονγκ Κονγκ 43.943
17   Φινλανδία 43.339
18   Γερμανία 42.456
19   Καναδάς 42.154
20   Βέλγιο 41.199
  Γροιλανδία 40.469
21   Ηνωμένο Βασίλειο 40.249
22   Νέα Ζηλανδία 40.233
23   Ισραήλ 38.788
24   Ιαπωνία 38.640
25   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 37.622
26   Ανδόρρα 36.987
27   Γαλλία 36.826
  Νέα Καληδονία 34.641
  Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 31.677
28   Ιταλία 31.279
29   Μπαχάμες 28.785
  Πουέρτο Ρίκο 28.636
30   Νότια Κορέα 27.785
31   Κουβέιτ 27.229
32   Μπρουνέι 26.939
33   Ισπανία 26.695
  Νήσοι Τερκς και Κέικος 26.291
34   Μάλτα 25.616
  Europe 25.596
  Americas 25.496
  Αρούμπα 25.444
35   Κύπρος 23.631
  Ανγκουίλα 22.861
36   Μπαχρέιν 22.579
37   Σλοβενία 21.517
38   Σαουδική Αραβία 19.817
39   Πορτογαλία 19.750
  Κουρασάο 19.586
  Γαλλική Πολυνησία 19.335
40   Τσεχία 18.406
41   Εσθονία 17.782
42   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 17.646
43   Ελλάδα 17.230
  Νήσοι Κουκ 16.698
44   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 16.597
45   Σλοβακία 16.489
46   Μπαρμπάντος 15.975
47   Ουρουγουάη 15.221
48   Σεϋχέλλες 15.217
49   Λιθουανία 14.707
50   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 14.462
51   Παλάου 14.428
52   Ομάν 14.277
53   Λετονία 13.993
54   Χιλή 13.794
55   Παναμάς 13.680
56   Ουγγαρία 12.900
57   Αργεντινή 12.449
58   Πολωνία 12.332
59   Κροατία 12.159
  Μοντσεράτ 12.044
60   Κόστα Ρίκα 11.825
61   Τουρκία 10.863
  World 10.133
62   Μαυρίκιος 9.679
63   Μαλαισία 9.508
64   Γρενάδα 9.469
65   Ρουμανία 9.439
66   Βενεζουέλα 9.230
67   Ναουρού 9.119
68   Μαλδίβες 8.833
69   Ισημερινή Γουινέα 8.742
70   Ρωσία 8.655
71   Βραζιλία 8.649
  Union of South American Nations Νότια Αμερική 8.504
72   Μεξικό 8.444
73   Λίβανος 8.400
74   Κίνα 8.126
75   Δομινίκα 7.907
76   Αγία Λουκία 7.848
77   Κούβα 7.815
78   Καζακστάν 7.705
  Central America 7.552
79   Βουλγαρία 7.465
80   Γκαμπόν 7.002
81   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 6.980
82   Μαυροβούνιο 6.958
83   Μποτσουάνα 6.917
84   Λιβύη 6.826
85   Δομινικανή Δημοκρατία 6.722
86   Τουρκμενιστάν 6.389
87   Περού 6.049
88   Ταϊλάνδη 5.911
89   Ισημερινός 5.982
90   Σουρινάμ 5.871
91   Κολομβία 5.806
92   Σερβία 5.426
93   Ιράν 5.299
94   Φίτζι 5.197
95   Βόρεια Μακεδονία 5.163
96   Νότια Αφρική 5.105
97   Λευκορωσία 5.001
98   Τζαμάικα 4.879
99   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 4.808
100   Μπελίζ 4.745
101   Γουιάνα 4.444
102   Ναμίμπια 4.415
103   Ιράκ 4.301
104   Ελ Σαλβαδόρ 4.224
105   Σαμόα 4.214
106   Γουατεμάλα 4.147
107   Ιορδανία 4.088
108   Αλβανία 4.054
109   Παραγουάη 4.039
  Νοτιοανατολική Ασία 3.987
110   Αλγερία 3.917
111   Σρι Λάνκα 3.910
112   Αζερμπαϊτζάν 3.892
  Κοσσυφοπέδιο 3.811
113   Τόνγκα 3.748
114   Ανγκόλα 3.711
115   Μογγολία 3.686
116   Τυνησία 3.657
117   Γεωργία 3.651
118   Αρμενία 3.615
119   Ινδονησία 3.570
120   Νήσοι Μάρσαλ 3.449
121   Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.144
122   Βολιβία 3.105
123   Βανουάτου 3.097
124   Τουβαλού 3.085
125   Πράσινο Ακρωτήριο 3.038
126   Εσουατίνι 2.983
127   Φιλιππίνες 2.951
128   Μαρόκο 2.937
129   Αίγυπτος 2.823
  Κράτος της Παλαιστίνης 2.796
130   Μπουτάν 2.774
131   Παπούα Νέα Γουινέα 2.436
132   Ονδούρα 2.361
133   Λάος 2.339
134   Νιγηρία 2.176
135   Βιετνάμ 2.171
136   Νικαράγουα 2.151
137   Ανατολικό Τιμόρ 2.126
138   Ουζμπεκιστάν 2.116
139   Ουκρανία 2.099
140   Σουδάν 2.094
141   Τζιμπουτί 2.007
  Africa 1.752
142   Νήσοι Σολομώντα 1.892
143   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.715
144   Ινδία 1.706
145   Μολδαβία 1.668
146   Ακτή Ελεφαντοστού 1.552
147   Κιριμπάτι 1.518
148   Δημοκρατία του Κονγκό 1.517
149   Γκάνα 1.517
150   Κομόρες 1.492
151   Πακιστάν 1.462
152   Κένυα 1.455
153   Καμερούν 1.374
154   Μπανγκλαντές 1.355
155   Καμπότζη 1.270
156   Ζάμπια 1.270
157   Μιανμάρ 1.242
158   Συρία 1.203
159   Κιργιστάν 1.100
160   Ερυθραία 1.093
161   Μαυριτανία 1.085
162   Λεσότο 1.017
163   Ζιμπάμπουε 998
164   Σενεγάλη 948
165   Υεμένη 920
166   Τανζανία 881
167   Μπενίν 818
168   Τατζικιστάν 796
169   Τσαντ 780
170   Μάλι 778
171   Νεπάλ 722
172   Ρουάντα 711
173   Αϊτή 705
174   Αιθιοπία 687
175   Γουινέα 683
176   Βόρεια Κορέα 665
177   Μπουρκίνα Φάσο 627
178   Γουινέα-Μπισάου 620
179   Ουγκάντα 610
180   Λιβερία 598
181   Τόγκο 585
182   Αφγανιστάν 584
183   Νότιο Σουδάν 534
184   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 512
185   Σιέρα Λεόνε 497
186   Γκάμπια 484
187   Μαδαγασκάρη 451
188   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 394
189   Μοζαμβίκη 379
190   Νίγηρας 364
191   Μαλάουι 294
192   Μπουρούντι 273
193   Σομαλία 198

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. World Economic Outlook Database. Οκτώβριος 2018. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Accessed on 10 Οκτωβρίου 2018.
  2. Τα στοιχεία αφορούν κυρίως το έτος 2017.[1] Selecting all countries. GDP per capita (current US$). Παγκόσμια Τράπεζα. Accessed on 1η Ιουλίου 2018.
  3. National Accounts Main Aggregates Database. 2016. (Select all countries. "GDP. Per Capita GDP - US Dollars". and 2016 to generate table). United Nations Statistics Division. Accessed on 2 Ιανουαρίου 2018.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία