Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ (Ισοτιμία Αγοραστικής Δύναμης)

κατάλογος εγχειρημάτων Wikimedia

Ο κατάλογος παρουσιάζει τις χώρες του κόσμου με βάση το κατά κεφαλή Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν σε ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (Purchasing Power Parity). Τα στοιχεία προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , το World Factbook και την Παγκόσμια Τράπεζα.

Όλα τα στοιχεία είναι σε διεθνή δολάρια.

Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (2017)[1] Παγκόσμια Τράπεζα (2017)[2][3] Central Intelligence Agency (1993–2017)[4]
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια
1 Flag of Qatar.svg Κατάρ 124.927
Flag of Macau.svg Μακάου 114.430
2 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 109.192
3 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 90.531
4 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 76.743
5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 72.632
6 Flag of Norway.svg Νορβηγία 70.590
7 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 69.669
8 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 68.245
9 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 61.360
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 61.016
10 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 60.359
11 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 59.495
12 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 55.263
13 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 53.582
14 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 52.150
15 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 51.846
16 Flag of Sweden.svg Σουηδία 51.264
17 Flag of Germany.svg Γερμανία 50.206
18 Flag of Australia.svg Αυστραλία 49.882
19 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 49.827
20 Flag of Denmark.svg Δανία 49.613
21 Flag of Austria.svg Αυστρία 49.247
22 Flag of Canada.svg Καναδάς 48.141
23 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 46.301
24 Flag of Oman.svg Ομάν 45.464
25 Flag of Finland.svg Φινλανδία 44.050
26 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 43.620
27 Flag of France.svg Γαλλία 43.550
28 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 42.659
29 Flag of Malta.svg Μάλτα 42.532
30 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 39.387
31 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 38.502
32 Flag of Spain.svg Ισπανία 38.171
33 Flag of Italy.svg Ιταλία 37.970
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο 37.895
34 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 36.557
35 Flag of Israel.svg Ισραήλ 36.250
36 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 35.223
37 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 34.865
38 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 34.063
39 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 32.895
40 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 31.935
41 Flag of Estonia.svg Εσθονία 31.473
42 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 31.154
43 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 30.258
44 Flag of Poland.svg Πολωνία 29.251
45 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 28.910
46 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 28.871
47 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 28.712
48 Flag of Russia.svg Ρωσία 27.890
49 Flag of Greece.svg Ελλάδα 27.776
50 Flag of Latvia.svg Λετονία 27.291
51 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 26.849
52 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 26.198
53 Flag of Turkey.svg Τουρκία 26.453
54 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 26.071
55 Μπαχάμες Μπαχάμες 25.080
56 Flag of Chile.svg Χιλή 24.588
57 Flag of Panama.svg Παναμάς 24.262
58 Flag of Croatia.svg Κροατία 24.095
59 Flag of Romania.svg Ρουμανία 23.991
60 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 22.445
61 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 21.628
62 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 21.578
63 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 20.677
64 Flag of Iran.svg Ιράν 20.030
65 Flag of Mexico.svg Μεξικό 19.480
66 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 19.486
67 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 19.266
68 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 19.178
69 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 18.680
70 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 18.616
71 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 18.146
72 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 17.786
73 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 17.508
74 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 17.439
75 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 17.433
76 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 17.149
77 Flag of Iraq.svg Ιράκ 17.004
78 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 16.965
 Κόσμος[5] 16.779
79 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 16.624
80 Flag of Palau.svg Παλάου 16.472
81 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 15.500
82 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 15.203
83 Flag of Serbia.svg Σερβία 15.164
84 Flag of Algeria.svg Αλγερία 15.150
85 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 14.779
86 Flag of Colombia.svg Κολομβία 14.455
87 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 13.876
88 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 13.579
89 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 13.403
90 Flag of Peru (state).svg Περού 13.342
91 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 13.001
92 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 12.994
93 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 12.551
94 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 12.487
95 Flag of Albania.svg Αλβανία 12.472
96 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 12.388
97 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 12.378
98 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 12.035
Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 12.003
99 Flag of Nauru.svg Ναουρού 11.995
100 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 11.987
101 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 11.623
102 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 11.528
103 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 11.404
104 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός 11.234
105 Flag of Georgia.svg Γεωργία 10.644
106 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 9.882
107 Flag of Fiji.svg Φίτζι 9.857
108 Flag of Libya.svg Λιβύη 9.792
109 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 9.785
110 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 9.212
111 Flag of Armenia.svg Αρμενία 9.098
112 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 8.934
113 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 8.720
114 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 8.656
115 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 8.612
116 Flag of Belize.svg Μπελίζ 8.341
117 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 8.266
118 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 8.229
119 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 8.173
120 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 7.543
121 Flag of Laos.svg Λάος 7.367
122 Flag of India.svg Ινδία 7.174
123 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 6.990
124 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 6.942
125 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 6.876
126 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 6.813
127 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 6.707
128 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 6.285
129 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 5.927
130 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5.823
131 Flag of Samoa.svg Σαμόα 5.737
132 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 5.657
133 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 5.605
134 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 5.499
135 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 5.354
136 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 5.008
137 Flag of Ghana.svg Γκάνα 4.605
138 Flag of Sudan.svg Σουδάν 4.580
139 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 4.561
140 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 4.474
141 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 4.010
142 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 3.997
143 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 3.869
144 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 3.857
145 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.804
146 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 3.803
147 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 3.652
148 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 3.567
149 Flag of Kenya.svg Κένυα 3.496
150 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 3.436
151 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.392
152 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 3.359
153 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 3.283
154 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 3.208
155 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 3.131
156 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 2.780
157 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 2.690
158 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 2.678
159 Flag of Chad.svg Τσαντ 2.433
160 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 2.352
161 Flag of Yemen.svg Υεμένη 2.300
162 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 2.277
163 Flag of Benin.svg Μπενίν 2.219
164 Flag of Mali.svg Μάλι 2.169
165 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 2.145
166 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 2.113
167 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 2.081
168 Flag of Guinea.svg Γουινέα 2.039
169 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.958
170 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 1.889
171 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 1.884
172 Flag of Haiti.svg Αϊτή 1.810
173 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 1.806
174 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 1.791
175 Γκάμπια Γκάμπια 1.686
176 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν 1.503
177 Flag of Togo.svg Τόγκο 1.612
178 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 1.560
179 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 1.554
180 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 1.434
181 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 1.266
182 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 1.172
183 Flag of Niger.svg Νίγηρας 1.153
184 Flag of Liberia.svg Λιβερία 867
185 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 808
186 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 785
187 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 681
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια
1 Flag of Qatar.svg Κατάρ 128.378
Flag of Macau.svg Μακάου 115.123
2 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 103.662
3 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 93.905
4 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 78.836
5 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 76.305
6 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 73.879
7 Κουβέιτ Κουβέιτ 71.943
8 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 65.006
9 Άγιος Μαρίνος Άγιος Μαρίνος 62.425
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 61.540
10 Flag of Norway.svg Νορβηγία 60.978
11 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 59.532
12 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 53.845
13 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 53.518
14 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 52.941
15 Flag of Austria.svg Αυστρία 52.558
16 Flag of Germany.svg Γερμανία 50.715
17 Flag of Denmark.svg Δανία 50.541
18 Flag of Sweden.svg Σουηδία 50.070
19 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 47.561
20 Μπαχρέιν Μπαχρέιν 47.527
21 Flag of Australia.svg Αυστραλία 47.047
22 Flag of Canada.svg Καναδάς 46.378
23 Flag of Finland.svg Φινλανδία 45.192
24 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 43.877
25 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 43.876
26 Flag of France.svg Γαλλία 42.779
27 Ομάν Ομάν 41.675
28 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 40.917
29 Flag of Italy.svg Ιταλία 39.817
30 Flag of Malta.svg Μάλτα 39.534
31 Flag of Israel.svg Ισραήλ 38.413
32 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 38.260
33 Flag of Spain.svg Ισπανία 38.091
34 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 36.916
35 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 34.802
36 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 34.504
37 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 32.199
38 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 32.111
39 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 32.093
40 Flag of Estonia.svg Εσθονία 31.638
41 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 31.578
42 Μπαχάμες Μπαχάμες 30.430
43 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 29.432
44 Flag of Poland.svg Πολωνία 29.291
45 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 28.964
46 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 28.375
47 Flag of Turkey.svg Τουρκία 27.916
48 Flag of Greece.svg Ελλάδα 27.809
49 Flag of Latvia.svg Λετονία 27.598
50 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 27.067
51 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 26.410
52 Flag of Romania.svg Ρουμανία 25.841
53 Flag of Russia.svg Ρωσία 25.533
54 Flag of Croatia.svg Κροατία 25.264
55 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 24.817
56 Flag of Panama.svg Παναμάς 24.446
57 Flag of Chile.svg Χιλή 24.085
58 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 23.594
59 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 22.563
60 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 22.279
61 Ιράν Ιράν 20.950
62 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 20.787
63 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 20.329
64 Λιβύη Λιβύη 19.631
65 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 18.848
66 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 18.765
67 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 18.640
68 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 18.183
69 Flag of Mexico.svg Μεξικό 18.149
70 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 17.993
71 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 17.871
72 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 17.398
73 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 17.354
74 Flag of Iraq.svg Ιράκ 17.197
75 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 17.044
 Κόσμος 16.961
76 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 16.807
77 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 16.669
78 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 16.030
79 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 15.484
80 Flag of Algeria.svg Αλγερία 15.275
81 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 15.231
82 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 15.114
83 Flag of Serbia.svg Σερβία 15.090
84 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 14.924
85 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 14.676
86 Flag of Colombia.svg Κολομβία 14.552
87 Flag of Palau.svg Παλάου 14.536
88 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 14.219
89 Flag of Nauru.svg Ναουρού 14.158
90 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 13.498
91 Flag of Peru (state).svg Περού 13.434
92 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 13.000
93 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 12.876
94 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 12.811
95 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 12.284
96 Flag of Albania.svg Αλβανία 12.021
97 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 11.911
98 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 11.777
99 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός 11.617
100 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 11.583
Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 10.754
101 Flag of Georgia.svg Γεωργία 10.699
102 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 10.620
103 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 10.476
104 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 9.691
105 Flag of Armenia.svg Αρμενία 9.648
106 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 9.561
107 Flag of Fiji.svg Φίτζι 9.555
108 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 9.153
109 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 8.995
110 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 8.667
111 Flag of Belize.svg Μπελίζ 8.590
112 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 8.496
113 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 8.342
114 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 8.218
115 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 8.163
116 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 8.150
117 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 8.006
118 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 7.560
119 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 7.213
120 Flag of India.svg Ινδία 7.056
121 Flag of Laos.svg Λάος 7.023
122 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 6.865
123 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 6.832
124 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 6.775
125 Flag of Samoa.svg Σαμόα 6.611
126 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 6.389
127 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 6.139
128 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 5.957
129 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 5.861
130 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5.842
131 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 5.698
132 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 5.527
133 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 5.359
134 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 4.986
135 Flag of Sudan.svg Σουδάν 4.904
136 Flag of Palestine.svg Κράτος της Παλαιστίνης 4.885
137 Flag of Ghana.svg Γκάνα 4.641
138 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 4.197
139 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 4.192
140 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 4.050
141 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 4.002
142 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 3.953
143 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 3.950
144 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.925
145 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 3.869
146 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 3.726
147 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 3.694
148 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.622
149 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 3.351
150 Flag of Kenya.svg Κένυα 3.286
151 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 3.208
152 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 3.180
153 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 3.130
154 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 2.946
155 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 2.712
156 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 2.682
157 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 2.422
158 Flag of Guinea.svg Γουινέα 2.285
159 Flag of Benin.svg Μπενίν 2.266
160 Flag of Mali.svg Μάλι 2.211
161 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 2.175
162 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 2.086
163 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 2.036
164 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 1.981
165 Flag of Chad.svg Τσαντ 1.941
166 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 1.899
167 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 1.870
168 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 1.864
169 Flag of Haiti.svg Αϊτή 1.815
170 Γκάμπια Γκάμπια 1.715
171 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 1.700
172 Flag of Togo.svg Τόγκο 1.570
173 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 1.555
174 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 1.552
175 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 1.526
176 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 1.247
177 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 1.202
178 Flag of Niger.svg Νίγηρας 1.017
179 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 887
180 Flag of Liberia.svg Λιβερία 827
181 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 771
182 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 726
Θέση Χώρα/Έδαφος Διεθνή δολάρια Χρονιά
1 Flag of Liechtenstein.svg Λιχτενστάιν 139.100 2009 υπολογ.
2 Flag of Qatar.svg Κατάρ 124.900 2017 υπολογ.
3 Flag of Monaco.svg Μονακό 115.700 2015 υπολογ.
Flag of Macau.svg Μακάου 114.400 2017 υπολογ.
4 Flag of Luxembourg.svg Λουξεμβούργο 109.100 2017 υπολογ.
Flag of the Falkland Islands.svg Νήσοι Φώκλαντ 96.200 2012 υπολογ.
5 Flag of Singapore.svg Σιγκαπούρη 90.500 2017 υπολογ.
Flag of Bermuda.svg Βερμούδες 85.700 2013 υπολογ.
Flag of the Isle of Man.svg Νήσος του Μαν 84.600 2014 υπολογ.
6 Flag of Brunei.svg Μπρουνέι 76.700 2017 υπολογ.
7 Flag of Ireland.svg Ιρλανδία 72.600 2017 υπολογ.
8 Flag of Norway.svg Νορβηγία 70.600 2017 υπολογ.
9 Flag of Kuwait.svg Κουβέιτ 69.700 2017 υπολογ.
10 Flag of the United Arab Emirates.svg Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 68.200 2017 υπολογ.
Flag of Sint Maarten.svg Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 66.800 2014 υπολογ.
Flag of Gibraltar.svg Γιβραλτάρ 61.700 2014 υπολογ.
11 Flag of Switzerland.svg Ελβετία 61.400 2017 υπολογ.
Flag of Hong Kong.svg Χονγκ Κονγκ 61.000 2017 υπολογ.
12 Flag of San Marino.svg Άγιος Μαρίνος 59.500 2017 υπολογ.
13 Flag of the United States.svg Ηνωμένες Πολιτείες 59.500 2017 υπολογ.
14 Flag of Saudi Arabia.svg Σαουδική Αραβία 55.300 2017 υπολογ.
15 Flag of the Netherlands.svg Ολλανδία 53.600 2017 υπολογ.
Flag of Guernsey.svg Γκέρνσεϊ 52.500 2014 υπολογ.
16 Flag of Iceland.svg Ισλανδία 52.100 2017 υπολογ.
17 Flag of Bahrain.svg Μπαχρέιν 51.800 2017 υπολογ.
18 Flag of Sweden.svg Σουηδία 51.300 2017 υπολογ.
19 Flag of Germany.svg Γερμανία 50.200 2017 υπολογ.
20 Flag of Australia.svg Αυστραλία 49.900 2017 υπολογ.
21 Flag of Andorra.svg Ανδόρρα 49.900 2015 υπολογ.
22 Flag of the Republic of China.svg Ταϊβάν 49.800 2017 υπολογ.
23 Flag of Denmark.svg Δανία 49.600 2017 υπολογ.
Flag of Jersey.svg Τζέρσεϊ 49.500 2015 υπολογ.
24 Flag of Austria.svg Αυστρία 49.200 2017 υπολογ.
25 Flag of Canada.svg Καναδάς 48.100 2017 υπολογ.
26 Flag of Belgium.svg Βέλγιο 46.300 2017 υπολογ.
27 Flag of Oman.svg Ομάν 45.500 2017 υπολογ.
28 Flag of Finland.svg Φινλανδία 44.000 2017 υπολογ.
Flag of the Cayman Islands.svg Κέιμαν Νήσοι 43.800 2004 υπολογ.
29 Flag of France.svg Γαλλία 43.600 2017 υπολογ.
30 Flag of the United Kingdom.svg Ηνωμένο Βασίλειο 43.600 2017 υπολογ.
31 Flag of Japan.svg Ιαπωνία 42.700 2017 υπολογ.
32 Flag of Malta.svg Μάλτα 42.500 2017 υπολογ.
Flag of the British Virgin Islands.svg Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 42.300 2010 υπολογ.
Flag of the Faroe Islands.svg Νήσοι Φερόες 40.000 2014 υπολογ.
33 Flag of South Korea.svg Νότια Κορέα 39.400 2017 υπολογ.
34 Flag of New Zealand.svg Νέα Ζηλανδία 38.500 2017 υπολογ.
35 Flag of Spain.svg Ισπανία 38.200 2017 υπολογ.
36 Flag of Italy.svg Ιταλία 38.000 2017 υπολογ.
Flag of Puerto Rico.svg Πουέρτο Ρίκο 37.900 2017 υπολογ.
Flag of Greenland.svg Γροιλανδία 37.600 2015 υπολογ.
37 Flag of Cyprus.svg Κύπρος 36.600 2017 υπολογ.
38 Flag of Israel.svg Ισραήλ 36.200 2017 υπολογ.
Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 36.100 2013 υπολογ.
39 Flag of the Czech Republic.svg Τσεχία 35.200 2017 υπολογ.
40 Flag of Equatorial Guinea.svg Ισημερινή Γουινέα 34.900 2017 υπολογ.
Flag of Saint-Pierre and Miquelon.svg Σαιν Πιερ και Μικελόν 34.900 2006 υπολογ.
41 Flag of Slovenia.svg Σλοβενία 34.100 2017 υπολογ.
42 Flag of Slovakia.svg Σλοβακία 32.900 2017 υπολογ.
43 Flag of Lithuania.svg Λιθουανία 31.900 2017 υπολογ.
44 Flag of Estonia.svg Εσθονία 31.500 2017 υπολογ.
45 Flag of Trinidad and Tobago.svg Τρινιντάντ και Τομπάγκο 31.200 2017 υπολογ.
Flag of FLNKS.svg Νέα Καληδονία 31.100 2015 υπολογ.
Flag of Guam.svg Γκουάμ 30.500 2013 υπολογ.
46 Flag of Portugal.svg Πορτογαλία 30.300 2017 υπολογ.
47 Flag of Poland.svg Πολωνία 29.300 2017 υπολογ.
Flag of the Turks and Caicos Islands.svg Νήσοι Τερκς και Κέικος 29.100 2007 υπολογ.
48 Flag of Seychelles.svg Σεϋχέλλες 28.900 2017 υπολογ.
49 Flag of Hungary.svg Ουγγαρία 28.900 2017 υπολογ.
50 Flag of Malaysia.svg Μαλαισία 28.900 2017 υπολογ.
51 Flag of Russia.svg Ρωσία 27.900 2017 υπολογ.
52 Flag of Greece.svg Ελλάδα 27.800 2017 υπολογ.
53 Flag of Latvia.svg Λετονία 27.300 2017 υπολογ.
54 Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 26.800 2017 υπολογ.
55 Flag of Turkey.svg Τουρκία 26.500 2017 υπολογ.
56 Flag of Antigua and Barbuda.svg Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 26.300 2017 υπολογ.
57 Flag of Kazakhstan.svg Καζακστάν 26.100 2017 υπολογ.
Flag of Aruba.svg Αρούμπα 25.300 2011 υπολογ.
58 Μπαχάμες Μπαχάμες 25.100 2017 υπολογ.
59 Flag of Chile.svg Χιλή 24.600 2017 υπολογ.
60 Flag of Panama.svg Παναμάς 24.300 2017 υπολογ.
61 Flag of Croatia.svg Κροατία 24.100 2017 υπολογ.
62 Flag of Romania.svg Ρουμανία 24.000 2017 υπολογ.
63 Flag of Uruguay.svg Ουρουγουάη 22.400 2017 υπολογ.
64 Flag of Bulgaria.svg Βουλγαρία 21.600 2017 υπολογ.
65 Flag of Mauritius.svg Μαυρίκιος 21.600 2017 υπολογ.
66 Flag of Argentina.svg Αργεντινή 20.700 2017 υπολογ.
67 Flag of Iran.svg Ιράν 20.000 2017 υπολογ.
68 Flag of Mexico.svg Μεξικό 19.500 2017 υπολογ.
69 Flag of Lebanon.svg Λίβανος 19.500 2017 υπολογ.
70 Flag of Gabon.svg Γκαμπόν 19.300 2017 υπολογ.
Flag of Saint-Martin (fictional).svg Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 19.300 2005 υπολογ.
71 Flag of Maldives.svg Μαλδίβες 19.200 2017 υπολογ.
72 Flag of Turkmenistan.svg Τουρκμενιστάν 18.700 2017 υπολογ.
73 Flag of Belarus.svg Λευκορωσία 18.600 2017 υπολογ.
74 Flag of Botswana.svg Μποτσουάνα 18.100 2017 υπολογ.
75 Flag of Thailand.svg Ταϊλάνδη 17.800 2017 υπολογ.
76 Flag of Barbados.svg Μπαρμπάντος 17.500 2017 υπολογ.
77 Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν 17.400 2017 υπολογ.
78 Flag of Montenegro.svg Μαυροβούνιο 17.400 2017 υπολογ.
79 Flag of Costa Rica.svg Κόστα Ρίκα 17.200 2017 υπολογ.
80 Flag of Iraq.svg Ιράκ 17.000 2017 υπολογ.
Flag of French Polynesia.svg Γαλλική Πολυνησία 17.000 2015 υπολογ.
81 Flag of the Dominican Republic.svg Δομινικανή Δημοκρατία 17.000 2017 υπολογ.
82 Flag of Palau.svg Παλάου 16.700 2017 υπολογ.
83 Flag of the People's Republic of China.svg Κίνα 16.600 2017 υπολογ.
84 Flag of Brazil.svg Βραζιλία 15.500 2017 υπολογ.
85 Flag of Serbia.svg Σερβία 15.200 2017 υπολογ.
86 Flag of North Macedonia.svg Βόρεια Μακεδονία 15.200 2017 υπολογ.
87 Flag of Algeria.svg Αλγερία 15.100 2017 υπολογ.
Flag of Curaçao.svg Κουρασάο 15.000 2004 υπολογ.
88 Flag of Grenada.svg Γρενάδα 14.700 2017 υπολογ.
89 Flag of Colombia.svg Κολομβία 14.500 2017 υπολογ.
90 Flag of Suriname.svg Σουρινάμ 13.900 2017 υπολογ.
91 Flag of Saint Lucia.svg Αγία Λουκία 13.500 2017 υπολογ.
92 Flag of South Africa.svg Νότια Αφρική 13.400 2017 υπολογ.
Flag of the Northern Mariana Islands.svg Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 13.300 2013 υπολογ.
93 Flag of Peru (state).svg Περού 13.300 2017 υπολογ.
94 Flag of Egypt.svg Αίγυπτος 13.000 2017 υπολογ.
Flag of American Samoa.svg Αμερικανική Σαμόα 13.000 2013 υπολογ.
95 Flag of Sri Lanka.svg Σρι Λάνκα 13.000 2017 υπολογ.
96 Flag of Mongolia.svg Μογγολία 12.600 2017 υπολογ.
97 Flag of Jordan.svg Ιορδανία 12.500 2017 υπολογ.
98 Flag of Albania.svg Αλβανία 12.500 2017 υπολογ.
99 Flag of Indonesia.svg Ινδονησία 12.400 2017 υπολογ.
100 Flag of Venezuela.svg Βενεζουέλα 12.400 2017 υπολογ.
101 Flag of the Cook Islands.svg Νήσοι Κουκ 12.300 2010 υπολογ.
102 Flag of Nauru.svg Ναουρού 12.200 2017 υπολογ.
Flag of Anguilla.svg Ανγκουίλα 12.200 2008 υπολογ.
103 Flag of Dominica.svg Δομινίκα 12.000 2017 υπολογ.
104 Flag of Tunisia.svg Τυνησία 12.000 2017 υπολογ.
105 Flag of Cuba.svg Κούβα 11.900 2016 υπολογ.
106 Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 11.600 2017 υπολογ.
107 Flag of Namibia.svg Ναμίμπια 11.500 2017 υπολογ.
108 Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη 11.400 2017 υπολογ.
109 Flag of Ecuador.svg Ισημερινός 11.200 2017 υπολογ.
110 Flag of Georgia.svg Γεωργία 10.600 2017 υπολογ.
Flag of Kosovo.svg Κοσσυφοπέδιο 10.400 2017 υπολογ.
111 Flag of Fiji.svg Φίτζι 9.900 2017 υπολογ.
112 Flag of Eswatini.svg Εσουατίνι 9.900 2017 υπολογ.
113 Flag of Paraguay.svg Παραγουάη 9.800 2017 υπολογ.
114 Flag of Libya.svg Λιβύη 9.800 2017 υπολογ.
115 Flag of Jamaica.svg Τζαμάικα 9.200 2017 υπολογ.
116 Flag of Armenia.svg Αρμενία 9.100 2017 υπολογ.
117 Flag of El Salvador.svg Ελ Σαλβαδόρ 8.900 2017 υπολογ.
118 Flag of Ukraine.svg Ουκρανία 8.700 2017 υπολογ.
119 Flag of Bhutan.svg Μπουτάν 8.700 2017 υπολογ.
120 Flag of Morocco.svg Μαρόκο 8.600 2017 υπολογ.
Flag of Montserrat.svg Μοντσεράτ 8.500 2006 υπολογ.
121 Flag of Guyana.svg Γουιάνα 8.300 2017 υπολογ.
122 Flag of Belize.svg Μπελίζ 8.300 2017 υπολογ.
123 Flag of Guatemala.svg Γουατεμάλα 8.200 2017 υπολογ.
124 Flag of the Philippines.svg Φιλιππίνες 8.200 2017 υπολογ.
Flag of Saint Helena.svg Αγία Ελένη 7.800 2010 υπολογ.
125 Flag of Bolivia.svg Βολιβία 7.500 2017 υπολογ.
126 Flag of Laos.svg Λάος 7.400 2017 υπολογ.
127 Flag of India.svg Ινδία 7.200 2017 υπολογ.
128 Flag of Uzbekistan.svg Ουζμπεκιστάν 7.000 2017 υπολογ.
129 Flag of Vietnam.svg Βιετνάμ 6.900 2017 υπολογ.
130 Flag of Cape Verde.svg Πράσινο Ακρωτήριο 6.900 2017 υπολογ.
131 Flag of Angola.svg Ανγκόλα 6.800 2017 υπολογ.
132 Κογκό Δημοκρατία του Κονγκό 6.700 2017 υπολογ.
133 Flag of Myanmar.svg Μιανμάρ 6.300 2017 υπολογ.
134 Flag of Nigeria.svg Νιγηρία 5.900 2017 υπολογ.
135 Flag of Nicaragua.svg Νικαράγουα 5.800 2015 υπολογ.
136 Flag of Niue.svg Νιούε 5.800 2003 υπολογ.
137 Flag of Moldova.svg Μολδαβία 5.700 2017 υπολογ.
138 Flag of Samoa.svg Σαμόα 5.700 2017 υπολογ.
139 Flag of Tonga.svg Τόνγκα 5.600 2017 υπολογ.
140 Flag of Honduras.svg Ονδούρα 5.500 2017 υπολογ.
141 Flag of Pakistan.svg Πακιστάν 5.400 2017 υπολογ.
142 Flag of East Timor.svg Ανατολικό Τιμόρ 5.000 2017 υπολογ.
143 Flag of Ghana.svg Γκάνα 4.600 2017 υπολογ.
144 Flag of Sudan.svg Σουδάν 4.600 2017 υπολογ.
145 Flag of Mauritania.svg Μαυριτανία 4.500 2017 υπολογ.
146 Flag of Palestine.svg Κράτος της Παλαιστίνης 4.300 2014 υπολογ.
147 Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές 4.200 2017 υπολογ.
148 Flag of Cambodia.svg Καμπότζη 4.000 2017 υπολογ.
149 Flag of Zambia.svg Ζάμπια 4.000 2017 υπολογ.
150 Flag of Lesotho.svg Λεσότο 3.900 2017 υπολογ.
151 Flag of Côte d'Ivoire.svg Ακτή Ελεφαντοστού 3.900 2017 υπολογ.
152 Flag of Tuvalu.svg Τουβαλού 3.800 2017 υπολογ.
153 Flag of Papua New Guinea.svg Παπούα Νέα Γουινέα 3.800 2017 υπολογ.
Flag of Wallis and Futuna.svg Ουαλίς και Φουτουνά 3.800 2004 υπολογ.
154 Flag of Kyrgyzstan.svg Κιργιστάν 3.700 2017 υπολογ.
155 Flag of Djibouti.svg Τζιμπουτί 3.600 2017 υπολογ.
156 Flag of Kenya.svg Κένυα 3.500 2017 υπολογ.
157 Flag of Cameroon.svg Καμερούν 3.400 2017 υπολογ.
158 Flag of the Marshall Islands.svg Νήσοι Μάρσαλ 3.400 2017 υπολογ.
160 Flag of the Federated States of Micronesia.svg Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας 3.400 2017 υπολογ.
161 Flag of Tanzania.svg Τανζανία 3.300 2017 υπολογ.
162 Flag of Sao Tome and Principe.svg Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 3.200 2017 υπολογ.
163 Flag of Tajikistan.svg Τατζικιστάν 3.100 2017 υπολογ.
164 Flag of Syria.svg Συρία 2.900 2015 υπολογ.
165 Flag of Vanuatu.svg Βανουάτου 2.800 2017 υπολογ.
166 Flag of Nepal.svg Νεπάλ 2.700 2017 υπολογ.
167 Flag of Senegal.svg Σενεγάλη 2.700 2017 υπολογ.
Flag of the Sahrawi Arab Democratic Republic.svg Δυτική Σαχάρα 2.500 2007 υπολογ.
168 Flag of Chad.svg Τσαντ 2.400 2017 υπολογ.
169 Flag of Uganda.svg Ουγκάντα 2.400 2017 υπολογ.
170 Flag of Zimbabwe.svg Ζιμπάμπουε 2.300 2017 υπολογ.
171 Flag of Yemen.svg Υεμένη 2.300 2017 υπολογ.
172 Flag of Mali.svg Μάλι 2.200 2017 υπολογ.
173 Flag of Benin.svg Μπενίν 2.200 2017 υπολογ.
174 Flag of Rwanda.svg Ρουάντα 2.100 2017 υπολογ.
175 Flag of Ethiopia.svg Αιθιοπία 2.100 2017 υπολογ.
176 Flag of the Solomon Islands.svg Νήσοι Σολομώντα 2.100 2017 υπολογ.
177 Flag of Guinea.svg Γουινέα 2.000 2017 υπολογ.
178 Flag of Burkina Faso.svg Μπουρκίνα Φάσο 1.900 2017 υπολογ.
179 Flag of Kiribati.svg Κιριμπάτι 1.900 2017 υπολογ.
180 Flag of Afghanistan.svg Αφγανιστάν 1.900 2017 υπολογ.
181 Flag of Sierra Leone.svg Σιέρα Λεόνε 1.800 2017 υπολογ.
182 Flag of Guinea-Bissau.svg Γουινέα-Μπισάου 1.800 2017 υπολογ.
183 Flag of Haiti.svg Αϊτή 1.800 2017 υπολογ.
184 Flag of North Korea.svg Βόρεια Κορέα 1.700 2015 υπολογ.
185 Γκάμπια Γκάμπια 1.700 2017 υπολογ.
186 Flag of Togo.svg Τόγκο 1.600 2017 υπολογ.
187 Flag of Madagascar.svg Μαδαγασκάρη 1.600 2017 υπολογ.
188 Flag of the Comoros.svg Κομόρες 1.600 2017 υπολογ.
189 Flag of South Sudan.svg Νότιο Σουδάν 1.500 2017 υπολογ.
190 Flag of Eritrea.svg Ερυθραία 1.400 2017 υπολογ.
191 Flag of Mozambique.svg Μοζαμβίκη 1.300 2017 υπολογ.
192 Flag of Niger.svg Νίγηρας 1.200 2017 υπολογ.
193 Flag of Malawi.svg Μαλάουι 1.200 2017 υπολογ.
Flag of Tokelau.svg Τοκελάου 1.000 1993 υπολογ.
194 Flag of Liberia.svg Λιβερία 900 2017 υπολογ.
195 Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 800 2017 υπολογ.
196 Flag of Burundi.svg Μπουρούντι 800 2017 υπολογ.
197 Flag of the Central African Republic.svg Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 700 2017 υπολογ.
198 Flag of Somalia.svg Σομαλία Μη διαθέσιμα στοιχεία 2017 υπολογ.

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. World Economic Outlook Database, January 2018, International Monetary Fund. Η βάση δεδομένων ενημερώθηκε στις 12 Απριλίου 2017. Accessed στις 21 Απριλίου 2017.
  2. PPP (current international $)", World Development Indicators database, World Bank. Database updated on 1 Ιουλίου 2017. Accessed on 2 Ιουλίου 2017.
  3. «World Bank, International Comparison Program database». Ανακτήθηκε στις 10 Απριλίου 2018. 
  4. GDP – per capita (PPP), The World Factbook, Central Intelligence Agency. Accessed on 7 Μαρτίου 2014.
  5. Υπολογίστηκε διαιρώντας το σύνολο του παγκόσμιου ΑΕΠ according to IMF με τον συνολικό παγκόσμιο πληθυσμό, με βάση τις based on 2017 προβλέψεις των Ηνωμένων Εθνών.

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία