Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2018.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.540.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσειςΕπεξεργασία

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,63 δισεκατομμυρίων το 2018.[1]


Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1   Κίνα [3] 1.390.080.000 31 Δεκεμβρίου 2017 18,37%

Επίσημη εκτίμηση

2   Ινδία 1.354.051.854 1 Ιουλίου 2018 17,89% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
3   ΗΠΑ 325.719.178 1 Ιουλίου 2017 4,30% Επίσημη εκτίμηση
4   Ινδονησία 265.015.000 2018 3,50% Επίσημη εκτίμηση
5   Βραζιλία 208.494.900 1 Ιουλίου 2018 2,76% Επίσημη εκτίμηση
6   Πακιστάν 207.774.520 2017 2,75% Απογραφή 2017
7   Νιγηρία 195.875.237 Ιούλιος 2018 2,59% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
8   Μπανγκλαντές 166.368.149 Ιούλιος 2018 2,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
9   Ρωσία[4] 146.877.088 1 Ιανουαρίου 2018 1,94% Επίσημη εκτίμηση
10   Ιαπωνία 126.450.000 1 Νοεμβρίου 2018 1,67% Επίσημη εκτίμηση
11   Μεξικό 124.737.789 1 Ιουλίου 2018 1,65% Επίσημη εκτίμηση
12   Αιθιοπία 107.534.882 Ιούλιος 2018 1,42% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
13   Φιλιππίνες 107.190.081 31 Δεκεμβρίου 2018 1,42%

Επίσημη εκτίμηση

14   Αίγυπτος 96.278.514 1 Ιανουαρίου 2018 1,27% Επίσημη εκτίμηση
15   Βιετνάμ 94.394.000 1 Ιουλίου 2018 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 84.004.989 Ιούλιος 2018 1,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
17   Γερμανία 82.887.000 30 Ιουνίου 2018 1,09% Επίσημη εκτίμηση
18   Ιράν 82.011.735 Ιούλιος 2018 1,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
19   Τουρκία 80.810.525 31 Δεκεμβρίου 2017 1,07% Επίσημη εκτίμηση
20   Ταϊλάνδη 66.188.503 31 Δεκεμβρίου 2017 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21   Ηνωμένο Βασίλειο[5] 66.040.229 30 Ιουνίου 2017 0,87% Επίσημη εκτίμηση
22   Γαλλία[6] 65.188.000 1 Νοεμβρίου 2018 0,86% Επίσημη εκτίμηση
23   Ιταλία 60.398.794 31 Ιουλίου 2018 0,80% Επίσημη εκτίμηση
24   Νότια Αφρική 57.725.600 1 Ιουλίου 2018 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25   Τανζανία 54.199.163 2018 0,72% Επίσημη εκτίμηση
26   Μιανμάρ 53.862.731 Ιούλιος 2018 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27   Νότια Κορέα 51.635.256 2018 0,68% Επίσημη εκτίμηση
28   Κένυα 50.950.879 Ιούλιος 2018 0,67% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
29   Κολομβία 49.834.240 30 Ιουνίου 2018 0,66% Επίσημη εκτίμηση
30   Ισπανία 46.659.300 1 Ιανουαρίου 2018 0,62% Επίσημη εκτίμηση
31   Αργεντινή 44.494.502 1 Ιουλίου 2018 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32   Ουκρανία[7] 42.220.824 1 Οκτωβρίου 2018 0,56% Επίσημη εκτίμηση
33   Αλγερία 42.200.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,56% Επίσημη εκτίμηση
34   Σουδάν 41.984.512 Ιούλιος 2018 0,55% Επίσημη εκτίμηση
35   Ιράκ 39.339.753 Ιούλιος 2018 0,52% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
36   Ουγκάντα 38.823.100 1 Ιουλίου 2018 0,51% Επίσημη εκτίμηση
37   Πολωνία 38.413.000 30 Ιουνίου 2018 0,51% Επίσημη εκτίμηση
38   Καναδάς 37.058.856 1 Ιουλίου 2018 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39   Μαρόκο 35.219.000 1 Ιουλίου 2018 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40   Σαουδική Αραβία 33.413.660 1 Ιουλίου 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41   Ουζμπεκιστάν 33.085.200 1 Οκτωβρίου 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42   Μαλαισία 32.475.800 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43   Περού 32.162.184 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44   Βενεζουέλα 31.828.110 2018 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45   Αφγανιστάν 31.575.018 Ιούλιος 2018 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46   Γκάνα 29.614.337 2018 0,39% Επίσημη εκτίμηση
47   Ανγκόλα 29.250.009 Ιούλιος 2018 0,39% Επίσημη εκτίμηση
48   Νεπάλ 29.218.867 1 Ιουλίου 2018 0,39% Επίσημη εκτίμηση
48   Υεμένη 28.915.284 Ιούλιος 2018 0,38% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
50   Μοζαμβίκη 28.861.863 Ιούλιος 2018 0,38% Προκαταρκτικά αποτελέσματα απογραφής 2017
51   Μαδαγασκάρη 26.262.810 Ιούλιος 2018 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
52   Βόρεια Κορέα 25.610.672 Ιούλιος 2018 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
53   Ακτή Ελεφαντοστού 24.905.843 Ιούλιος 2018 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
54   Αυστραλία[8] 24.899.100 31 Μαρτίου 2018 0,33% Επίσημη εκτίμηση
55   Καμερούν 23.794.164 2018 0,31% Επίσημη εκτίμηση
56   Ταϊβάν [9] 23.584.865 30 Νοεμβρίου 2018 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57   Νίγηρας 22.311.375 Ιούλιος 2018 0,29% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
58   Σρι Λάνκα 21.670.000 1 Ιουλίου 2018 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59   Μπουρκίνα Φάσο 20.244.080 2018 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60   Ρουμανία 19.524.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,26% Επίσημη εκτίμηση
61   Μαλάουι 19.164.728 Ιούλιος 2018 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
62   Μάλι 19.107.706 Ιούλιος 2018 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
63   Χιλή 18.552.218 Ιούλιος 2018 0,25% Επίσημη εκτίμηση
64   Καζακστάν 18.356.900 1 Νοεμβρίου 2018 0,24% Επίσημη εκτίμηση
65   Συρία 18.284.407 Ιούλιος 2018 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
66   Γουατεμάλα 17.302.084 30 Ιουνίου 2018 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67   Ολλανδία 17.273.746 31 Οκτωβρίου 2018 0,23% Επίσημη εκτίμηση
68   Ισημερινός 17.023.408 2018 0,22% Επίσημη εκτίμηση
69   Ζάμπια 16.887.720 2018 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70   Καμπότζη 16.245.729 Ιούλιος 2018 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
71   Σενεγάλη 15.726.037 2018 0,21% Επίσημη εκτίμηση
72   Τσαντ 15.353.184 Ιούλιος 2018 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
73   Σομαλία 15.181.925 Ιούλιος 2018 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
74   Ζιμπάμπουε 14.848.905 Ιούλιος 2018 0,20% Επίσημη εκτίμηση
75   Νότιο Σουδάν 12.919.053 Ιούλιος 2018 0,17% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
76   Ρουάντα 12.089.721 2018 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77   Γουινέα 11.883.516 2018 0,16% Επίσημη εκτίμηση
78   Μπενίν 11.496.140 1 Ιουλίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79   Βέλγιο 11.439.756 1 Οκτωβρίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80   Τυνησία 11.434.994 1 Ιουλίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81   Αϊτή 11.411.527 1 Ιουλίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82   Βολιβία 11.307.314 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83   Κούβα 11.221.060 31 Δεκεμβρίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84   Ελλάδα 10.768.193 1 Ιανουαρίου 2017 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85   Μπουρούντι 10.681.186 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86   Τσεχία 10.625.449 30 Ιουνίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87   Πορτογαλία 10.291.027 31 Δεκεμβρίου 2017 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88   Δομινικανή Δημοκρατία 10.266.149 Ιούλιος 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89   Σουηδία 10.215.250 31 Οκτωβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90   Ιορδανία 10.053.000 31 Δεκεμβρίου 2017 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91   Αζερμπαϊτζάν 9.950.512 1 Σεπτεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92   Ουγγαρία 9.778.371 1 Ιανουαρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.541.615 Ιούλιος 2018 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
94   Λευκορωσία 9.477.100 1 Οκτωβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
95   Ονδούρα 9.012.229 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96   Ισραήλ 8.940.400 31 Οκτωβρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97   Τατζικιστάν 8.931.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98   Αυστρία 8.857.960 1 Οκτωβρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
99   Ελβετία 8.508.904 30 Ιουνίου 2018 0,11% Επίσημη εκτίμηση
100   Παπούα Νέα Γουινέα 8.418.346 Ιούλιος 2018 0,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
101   Χονγκ Κονγκ 7.448.900 1 Ιουλίου 2018 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
102   Τόγκο 7.352.000 1 Ιουλίου 2018 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103   Σιέρα Λεόνε 7.075.641 18 Δεκεμβρίου 2015 0,09% Απογραφή 2015
104   Παραγουάη 7.052.983 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105   Βουλγαρία 7.050.034 31 Δεκεμβρίου 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106   Σερβία[10] 7.001.444 1 Ιανουαρίου 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107   Λάος 6.901.000 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108   Ελ Σαλβαδόρ 6.643.359 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109   Λιβύη 6.470.956 Ιούλιος 2018 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
110   Νικαράγουα 6.393.824 2017 0,08% Επίσημη εκτίμηση
111   Κιργιζία 6.256.700 1 Ιανουαρίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112   Λίβανος 6.093.509 Ιούλιος 2018 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
113   Τουρκμενιστάν 5.851.466 Ιούλιος 2018 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
114   Δανία 5.806.015 1 Οκτωβρίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115   Σιγκαπούρη 5.638.700 1 Ιουλίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116   Φινλανδία[11] 5.521.533 31 Οκτωβρίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
117   Σλοβακία 5.445.087 30 Ιουνίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118   Δημοκρατία του Κονγκό 5.399.895 Ιούλιος 2018 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
119   Νορβηγία [12] 5.323.933 1 Οκτωβρίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120   Ερυθραία 5.187.948 Ιούλιος 2018 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
121   Κόστα Ρίκα 5.003.402 30 Ιουνίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122   Νέα Ζηλανδία 4.885.300 30 Ιουνίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
123   Ιρλανδία 4.857.000 1 Απριλίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
124   Λιβερία 4.853.516 Ιούλιος 2018 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
125   Κράτος της Παλαιστίνης 4.780.978 1 Δεκεμβρίου 2017 0,06% Απογραφή 2017
126   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.737.423 Ιούλιος 2018 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
127   Ομάν 4.656.312 1 Δεκεμβρίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128   Κουβέιτ 4.226.920 1 Ιανουαρίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129   Παναμάς 4.158.783 1 Ιουλίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130   Κροατία 4.105.493 31 Δεκεμβρίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131   Μαυριτανία 3.895.747 1 Ιουλίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132   Γεωργία[13] 3.729.600 1 Ιανουαρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133   Μολδαβία[14] 3.547.500 1 Ιανουαρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.511.372 30 Ιουνίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135   Ουρουγουάη 3.505.985 30 Ιουνίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136   Πουέρτο Ρίκο 3.337.177 1 Ιουλίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137   Μογγολία 3.177.899 1 Ιουλίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138   Αρμενία 2.969.200 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139   Αλβανία 2.870.324 1 Ιανουαρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140   Λιθουανία 2.794.134 1 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141   Κατάρ 2.757.437 30 Νοεμβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
142   Τζαμάικα 2.728.864 31 Δεκεμβρίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143   Ναμίμπια 2.413.643 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144   Μποτσουάνα 2.302.878 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145   Λεσότο 2.263.010 Ιούλιος 2018 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
146   Γκάμπια 2.163.765 Ιούλιος 2018 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
147   πΓΔΜ 2.075.301 31 Δεκεμβρίου 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
148   Σλοβενία 2.070.050 1 Ιουλίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149   Γκαμπόν 2.067.561 Ιούλιος 2018 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
150   Λετονία 1.921.800 1 Νοεμβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
151   Κοσσυφοπέδιο 1.798.506 31 Δεκεμβρίου 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152   Γουινέα-Μπισσάου 1.584.763 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
153   Μπαχρέιν 1.496.300 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154   Σουαζιλάνδη 1.391.385 Ιούλιος 2018 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
155   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.359.193 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156   Εσθονία 1.319.133 1 Ιανουαρίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157   Μαυρίκιος [15] 1.265.577 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158   Ανατολικό Τιμόρ 1.261.407 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159   Ισημερινή Γουινέα 1.222.442 4 Ιουλίου 2015 0,02% Απογραφή 2015
160   Τζιμπουτί 1.049.001 2018 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161   Φίτζι 884.887 17 Σεπτεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162   Κύπρος[16] 864.200 31 Δεκεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163   Κομόρες [17] 850.688 2018 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164   Ρεϊνιόν 842.767 1 Ιανουαρίου 2014 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165   Γουιάνα 782.225 Ιούλιος 2018 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
166   Μπουτάν 727.145 30 Μαΐου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167   Νήσοι Σολομώντα 667.044 2018 0,008% Επίσημη εκτίμηση
168   Μακάο 663.400 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169   Μαυροβούνιο 622.359 31 Δεκεμβρίου 2017 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170   Λουξεμβούργο 602.005 1 Ιανουαρίου 2018 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171   Σουρινάμ 568.301 Ιούλιος 2018 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
172   Δυτική Σαχάρα 567.421 Ιούλιος 2018 0,007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
173   Πράσινο Ακρωτήριο 544.081 1 Ιουλίου 2018 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174   Μάλτα 475.701 31 Δεκεμβρίου 2017 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175   Υπερδνειστερία[18] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176   Μπρουνέι 421.300 2017 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177   Μαλδίβες 402.071 20 Σεπτεμβρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178   Γουαδελούπη 400.186 1 Ιανουαρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179   Μπελίζ 398.050 Ιούλιος 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180   Μαρτινίκα 383.911 1 Ιανουαρίου 2014 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181   Μπαχάμες 381.320 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182   Ισλανδία 353.070 30 Ιουνίου 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183   Νέα Καληδονία 278.500 1 Ιανουαρίου 2017 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184   Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
185   Γαλλική Πολυνησία 275.918 17 Αυγούστου 2017 0,004% Απογραφή 2017
186   Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
187   Μαγιότ 256.518 Σεπτέμβριος 2017 0,003% Απογραφή 2017
188   Γαλλική Γουιάνα 252.338 1 Ιανουαρίου 2014 0,003% Επίσημη εκτίμηση
189   Αμπχαζία[19] 240.705 2011 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190   Σαμόα 199.052 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 197.700 2017 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192   Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193   Κουρασάο 160.012 1 Ιανουαρίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
194   Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
195   Αρούμπα 111.482 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196   Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197   Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
198   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.557 2015 0,001% Επίσημη εκτίμηση
199   Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
200   Τζέρσεϊ 105.500 31 Δεκεμβρίου 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
201   Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202   Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203   Σεϋχέλλες 96.762 30 Ιουνίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205   Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206   Ανδόρρα 80.209 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207   Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208   Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
209   Γκέρνσεϊ 62.063 31 Δεκεμβρίου 2017 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210   Κέιμαν Νήσοι 61.361 31 Δεκεμβρίου 2016 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211   Γροιλανδία 56.025 1 Ιουλίου 2018 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 55.850 Ιούλιος 2018 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2018
213   Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214   Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
215   Νότια Οσσετία[20] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
216   Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
217   Νήσοι Φερόες 51.237 1 Νοεμβρίου 2018 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218   Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.535 1 Ιανουαρίου 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219   Τερκς και Κέικος 39.792 1 Ιουλίου 2017 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
220   Μονακό 38.300 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221   Λίχτενσταϊν 38.111 31 Δεκεμβρίου 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222   Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.107 1 Ιανουαρίου 2014 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223   Γιβραλτάρ 33.573 2015 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224   Άγιος Μαρίνος 33.386 31 Ιουλίου 2018 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225   Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226   BES νησιά 24.548 1 Ιανουαρίου 2016 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227   Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228   Νήσοι Κουκ 17.459 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229   Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230   Ουαλίς και Φουτουνά 12.197 22 Ιουλίου 2013 0,0002% Επίσημη εκτίμηση
231   Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232   Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233   Άγιος Βαρθολομαίος 9.427 1 Ιανουαρίου 2014 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234   Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.034 1 Ιανουαρίου 2014 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235   Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [21] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236   Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
237   Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238   Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00003% Απογραφή 2016
239   Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00003% Απογραφή 2016
240   Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241   Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242   Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243   Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2017.
  2. U.S. and World Population Clock
  3. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  4. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  5. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  9. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  17. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  18. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  19. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  20. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).