Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2019.[1] Ο συνολικός πληθυσμός της Γης είναι 7.550.000.000[2]

Τελευταίες εκτιμήσειςΕπεξεργασία

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,71 δισεκατομμυρίων το 2019.[1]


Θέση Χώρα / Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκοσμίου πληθυσμού Πηγή
1   Κίνα [3] 1.390.080.000 31 Δεκεμβρίου 2017 18,37%

Επίσημη εκτίμηση

2   Ινδία 1.368.737.513 1 Ιουλίου 2019 17,89% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
3   ΗΠΑ 325.719.178 1 Ιουλίου 2017 4,30% Επίσημη εκτίμηση
4   Ινδονησία 268.074.600 2019 3,50% Επίσημη εκτίμηση
5   Βραζιλία 208.494.900 1 Ιουλίου 2018 2,76% Επίσημη εκτίμηση
6   Πακιστάν 207.774.520 2017 2,75% Απογραφή 2017
7   Νιγηρία 200.962.417 1 Ιουλίου 2019 2,59% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
8   Μπανγκλαντές 168.065.920 1 Ιουλίου 2019 2,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
9   Ρωσία[4] 146.793.744 1 Ιανουαρίου 2019 1,94% Επίσημη εκτίμηση
10   Μεξικό 126.577.691 1 Ιουλίου 2019 1,65% Επίσημη εκτίμηση
11   Ιαπωνία 126.320.000 1 Ιανουαρίου 2019 1,67% Επίσημη εκτίμηση
12   Αιθιοπία 110.135.635 1 Ιουλίου 2019 1,42% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
13   Φιλιππίνες 107.190.081 31 Δεκεμβρίου 2018 1,42%

Επίσημη εκτίμηση

14   Αίγυπτος 96.278.514 1 Ιανουαρίου 2018 1,27% Επίσημη εκτίμηση
15   Βιετνάμ 95.354.000 1 Ιουλίου 2019 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 86.727.573 1 Ιουλίου 2019 1,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
17   Γερμανία 82.979.100 30 Σεπτεμβρίου 2018 1,09% Επίσημη εκτίμηση
18   Ιράν 82.820.766 1 Ιουλίου 2019 1,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
19   Τουρκία 82.003.882 31 Δεκεμβρίου 2018 1,07% Επίσημη εκτίμηση
20   Ταϊλάνδη 66.413.979 31 Δεκεμβρίου 2018 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21   Ηνωμένο Βασίλειο[5] 66.040.229 30 Ιουνίου 2017 0,87% Επίσημη εκτίμηση
22   Γαλλία[6] 64.813.000 1 Δεκεμβρίου 2018 0,86% Επίσημη εκτίμηση
23   Ιταλία 60.390.560 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,80% Επίσημη εκτίμηση
24   Νότια Αφρική 57.725.600 1 Ιουλίου 2018 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25   Τανζανία 55.890.747 2019 0,72% Επίσημη εκτίμηση
26   Μιανμάρ 54.339.766 Ιούλιος 2019 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27   Κένυα 52.214.791 1 Ιουλίου 2019 0,67% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
28   Νότια Κορέα 51.811.167 2019 0,68% Επίσημη εκτίμηση
29   Κολομβία 49.834.240 30 Ιουνίου 2018 0,66% Επίσημη εκτίμηση
30   Ισπανία 46.733.000 1 Ιουλίου 2018 0,62% Επίσημη εκτίμηση
31   Αργεντινή 44.938.712 1 Ιουλίου 2019 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32   Σουδάν 42.514.094 1 Ιουλίου 2019 0,55% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
33   Αλγερία 42.200.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,56% Επίσημη εκτίμηση
34   Ουκρανία[7] 42.177.579 1 Δεκεμβρίου 2018 0,56% Επίσημη εκτίμηση
35   Ουγκάντα 40.006.700 1 Ιουλίου 2019 0,51% Επίσημη εκτίμηση
36   Ιράκ 39.127.900 1 Ιουλίου 2019 0,52% Επίσημη εκτίμηση
37   Πολωνία 38.413.000 30 Ιουνίου 2018 0,51% Επίσημη εκτίμηση
38   Καναδάς 37.242.571 1 Οκτωβρίου 2018 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39   Μαρόκο 35.587.000 1 Ιουλίου 2019 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40   Σαουδική Αραβία 33.413.660 1 Ιουλίου 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
41   Ουζμπεκιστάν 33.254.200 1 Ιανουαρίου 2019 0,43% Επίσημη εκτίμηση
42   Μαλαισία 32.566.900 31 Δεκεμβρίου 2018 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43   Περού 32.495.510 2019 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44   Βενεζουέλα 32.219.521 30 Ιουνίου 2019 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45   Αφγανιστάν 31.575.018 Ιούλιος 2018 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46   Γκάνα 30.280.811 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
47   Ανγκόλα 30.175.553 1 Ιουλίου 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
48   Νεπάλ 29.609.623 1 Ιουλίου 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
49   Υεμένη 29.579.986 1 Ιουλίου 2019 0,38% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
50   Μοζαμβίκη 28.861.863 2017 0,38% Προκαταρκτικά αποτελέσματα απογραφής 2017
51   Μαδαγασκάρη 26.969.642 1 Ιουλίου 2019 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
52   Βόρεια Κορέα 25.727.408 1 Ιουλίου 2019 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
53   Ακτή Ελεφαντοστού 25.531.083 1 Ιουλίου 2019 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
54   Αυστραλία[8] 24.992.400 30 Ιουνίου 2018 0,33% Επίσημη εκτίμηση
55   Καμερούν 24.348.251 2019 0,31% Επίσημη εκτίμηση
56   Ταϊβάν [9] 23.590.744 31 Ιανουαρίου 2019 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57   Νίγηρας 23.176.691 1 Ιουλίου 2019 0,29% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
58   Σρι Λάνκα 21.670.000 1 Ιουλίου 2018 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59   Μπουρκίνα Φάσο 20.244.080 2018 0,27% Επίσημη εκτίμηση
60   Μαλάουι 19.718.743 1 Ιουλίου 2019 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
61   Μάλι 19.689.140 1 Ιουλίου 2019 0,25% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
62   Ρουμανία 19.524.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,26% Επίσημη εκτίμηση
63   Χιλή 19.107.216 Ιούλιος 2019 0,25% Επίσημη εκτίμηση
64   Συρία 18.499.181 1 Ιουλίου 2019 0,24% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
65   Καζακστάν 18.395.700 1 Ιανουαρίου 2019 0,24% Επίσημη εκτίμηση
66   Γουατεμάλα 17.679.735 30 Ιουνίου 2019 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67   Ζάμπια 17.381.168 2019 0,22% Επίσημη εκτίμηση
68   Ολλανδία 17.282.753 31 Δεκεμβρίου 2018 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69   Ισημερινός 17.267.986 2019 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70   Καμπότζη 16.482.646 1 Ιουλίου 2019 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
71   Σενεγάλη 16.209.125 2019 0,21% Επίσημη εκτίμηση
72   Τσαντ 15.814.345 1 Ιουλίου 2019 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
73   Σομαλία 15.636.171 1 Ιουλίου 2019 0,20% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
74   Ζιμπάμπουε 15.159.624 1 Ιουλίου 2019 0,20% Επίσημη εκτίμηση
75   Νότιο Σουδάν 13.263.184 1 Ιουλίου 2019 0,17% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
76   Ρουάντα 12.374.397 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77   Γουινέα 12.218.357 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
78   Αϊτή 11.577.779 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79   Μπενίν 11.527.412 1 Ιουλίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80   Βολιβία 11.469.896 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81   Βέλγιο 11.454.906 1 Δεκεμβρίου 2018 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82   Τυνησία 11.434.994 1 Ιουλίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83   Κούβα 11.221.060 31 Δεκεμβρίου 2017 0,15% Επίσημη εκτίμηση
84   Μπουρούντι 10.953.317 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85   Ελλάδα 10.741.165 1 Ιανουαρίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86   Τσεχία 10.637.794 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87   Δομινικανή Δημοκρατία 10.358.320 1 Ιουλίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88   Ιορδανία 10.309.000 31 Δεκεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
89   Πορτογαλία 10.291.027 31 Δεκεμβρίου 2017 0,14% Επίσημη εκτίμηση
90   Σουηδία 10.223.505 30 Νοεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91   Αζερμπαϊτζάν 9.974.600 1 Δεκεμβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92   Ουγγαρία 9.778.371 1 Ιανουαρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
93   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.682.088 1 Ιουλίου 2019 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
94   Λευκορωσία 9.477.100 1 Οκτωβρίου 2018 0,13% Επίσημη εκτίμηση
95   Ονδούρα 9.158.345 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96   Ισραήλ 8.969.700 31 Δεκεμβρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97   Τατζικιστάν 8.931.000 1 Ιανουαρίου 2018 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98   Αυστρία 8.859.992 1 Ιανουαρίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
99   Παπούα Νέα Γουινέα 8.586.525 1 Ιουλίου 2019 0,11% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
100   Ελβετία 8.526.932 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101   Σιέρα Λεόνε 7.883.123 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
102   Τόγκο 7.528.000 1 Ιουλίου 2019 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103   Χονγκ Κονγκ 7.448.900 1 Ιουλίου 2018 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104   Παραγουάη 7.152.703 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
105   Βουλγαρία 7.050.034 31 Δεκεμβρίου 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106   Σερβία[10] 7.001.444 1 Ιανουαρίου 2018 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107   Λάος 6.901.000 2017 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108   Ελ Σαλβαδόρ 6.704.864 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109   Λιβύη 6.569.864 1 Ιουλίου 2019 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
110   Νικαράγουα 6.393.824 2017 0,08% Επίσημη εκτίμηση
111   Κιργιζία 6.256.700 1 Ιανουαρίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112   Λίβανος 6.065.922 1 Ιουλίου 2019 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
113   Τουρκμενιστάν 5.942.561 1 Ιουλίου 2019 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
114   Δανία 5.806.081 1 Ιανουαρίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115   Σιγκαπούρη 5.638.700 1 Ιουλίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116   Δημοκρατία του Κονγκό 5.542.197 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
117   Φινλανδία[11] 5.521.773 31 Δεκεμβρίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118   Σλοβακία 5.445.087 30 Ιουνίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119   Νορβηγία [12] 5.323.933 1 Οκτωβρίου 2018 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120   Ερυθραία 5.309.659 1 Ιουλίου 2019 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
121   Κόστα Ρίκα 5.058.007 30 Ιουνίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122   Λιβερία 4.977.720 1 Ιουλίου 2019 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
123   Νέα Ζηλανδία 4.885.300 30 Ιουνίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
124   Ιρλανδία 4.857.000 1 Απριλίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.825.711 1 Ιουλίου 2019 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
126   Κράτος της Παλαιστίνης 4.780.978 1 Δεκεμβρίου 2017 0,06% Απογραφή 2017
127   Ομάν 4.647.981 1 Ιανουαρίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128   Κουβέιτ 4.226.920 1 Ιανουαρίου 2018 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129   Παναμάς 4.218.808 1 Ιουλίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130   Κροατία 4.105.493 31 Δεκεμβρίου 2017 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131   Μαυριτανία 3.985.785 1 Ιουλίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132   Γεωργία[13] 3.729.600 1 Ιανουαρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
133   Μολδαβία[14] 3.547.500 1 Ιανουαρίου 2018 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134   Ουρουγουάη 3.518.552 30 Ιουνίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
135   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.511.372 30 Ιουνίου 2016 0,05% Επίσημη εκτίμηση
136   Πουέρτο Ρίκο 3.195.153 1 Ιουλίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137   Μογγολία 3.177.899 1 Ιουλίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138   Αρμενία 2.969.200 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139   Αλβανία 2.870.324 1 Ιανουαρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140   Λιθουανία 2.792.052 1 Φεβρουαρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141   Κατάρ 2.766.459 31 Ιανουαρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
142   Τζαμάικα 2.728.864 31 Δεκεμβρίου 2017 0,04% Επίσημη εκτίμηση
143   Ναμίμπια 2.458.936 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144   Μποτσουάνα 2.338.851 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
145   Λεσότο 2.292.682 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
146   Γκάμπια 2.228.075 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
147   Γκαμπόν 2.109.099 1 Ιουλίου 2019 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
148   Σλοβενία 2.076.595 1 Οκτωβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149   Βόρεια Μακεδονία 2.075.301 31 Δεκεμβρίου 2017 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150   Λετονία 1.920.100 1 Ιανουαρίου 2019 0,03% Επίσημη εκτίμηση
151   Κοσσυφοπέδιο 1.798.506 31 Δεκεμβρίου 2017 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152   Μπαχρέιν 1.637.896 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
153   Γουινέα-Μπισσάου 1.604.528 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154   Εσουατίνι 1.415.414 1 Ιουλίου 2019 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
155   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.359.193 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156   Ισημερινή Γουινέα 1.358.276 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157   Εσθονία 1.323.824 1 Ιανουαρίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158   Μαυρίκιος [15] 1.265.577 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159   Ανατολικό Τιμόρ 1.261.407 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
160   Τζιμπουτί 1.078.373 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161   Φίτζι 884.887 17 Σεπτεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162   Κομόρες [16] 873.724 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163   Κύπρος[17] 864.200 31 Δεκεμβρίου 2017 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164   Ρεϊνιόν 852.924 1 Ιανουαρίου 2016 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165   Γουιάνα 786.508 1 Ιουλίου 2019 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
166   Μπουτάν 741.672 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167   Νήσοι Σολομώντα 680.806 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
168   Μακάο 663.400 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169   Μαυροβούνιο 622.359 31 Δεκεμβρίου 2017 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170   Λουξεμβούργο 602.005 1 Ιανουαρίου 2018 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171   Δυτική Σαχάρα 582.478 1 Ιουλίου 2019 0,007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
172   Σουρινάμ 573.085 1 Ιουλίου 2019 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
173   Πράσινο Ακρωτήριο 550.483 1 Ιουλίου 2019 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174   Μάλτα 475.701 31 Δεκεμβρίου 2017 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175   Υπερδνειστερία[18] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176   Μπρουνέι 421.300 2017 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177   Μπελίζ 398.050 Ιούλιος 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178   Γουαδελούπη 394.110 1 Ιανουαρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179   Μπαχάμες 385.340 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180   Μαλδίβες 378.114 31 Δεκεμβρίου 2017 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181   Μαρτινίκα 376.480 1 Ιανουαρίου 2016 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182   Ισλανδία 357.050 31 Δεκεμβρίου 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183   Νέα Καληδονία 278.500 1 Ιανουαρίου 2017 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184   Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
185   Γαλλική Πολυνησία 275.918 17 Αυγούστου 2017 0,004% Απογραφή 2017
186   Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
187   Γαλλική Γουιάνα 269.352 1 Ιανουαρίου 2016 0,003% Επίσημη εκτίμηση
188   Μαγιότ 256.518 Σεπτέμβριος 2017 0,003% Απογραφή 2017
189   Αμπχαζία[19] 244.832 1 Ιανουαρίου 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 201.784 2018 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191   Σαμόα 200.874 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192   Αγία Λουκία 169.115 1 Ιουλίου 2012 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193   Κουρασάο 160.012 1 Ιανουαρίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
194   Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
195   Αρούμπα 111.482 30 Σεπτεμβρίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196   Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197   Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
198   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 109.803 1 Ιουλίου 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
199   Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
200   Τζέρσεϊ 105.500 31 Δεκεμβρίου 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
201   Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202   Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203   Σεϋχέλλες 96.762 30 Ιουνίου 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 86.295 27 Μαΐου 2011 0,001% Απογραφή 2011
205   Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206   Ανδόρρα 80.275 2018 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207   Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208   Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
209   Κέιμαν Νήσοι 63.415 31 Δεκεμβρίου 2017 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
210   Γκέρνσεϊ 62.307 31 Μαρτίου 2018 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 56.345 1 Ιουλίου 2019 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2019
212   Γροιλανδία 55.992 1 Ιανουαρίου 2019 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
213   Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214   Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
215   Νότια Οσσετία[20] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
216   Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
217   Νήσοι Φερόες 51.371 1 Ιανουαρίου 2019 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218   Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219   Τερκς και Κέικος 39.788 1 Ιουλίου 2017 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
220   Μονακό 38.300 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221   Λίχτενσταϊν 38.111 31 Δεκεμβρίου 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222   Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.746 1 Ιανουαρίου 2016 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223   Γιβραλτάρ 33.573 2015 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224   Άγιος Μαρίνος 33.419 31 Δεκεμβρίου 2018 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225   Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226   BES νησιά 25.052 1 Ιανουαρίου 2018 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227   Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228   Νήσοι Κουκ 17.459 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229   Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230   Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231   Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232   Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233   Άγιος Βαρθολομαίος 9.793 1 Ιανουαρίου 2016 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234   Σαιν Πιερ και Μικελόν 6.008 1 Ιανουαρίου 2016 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235   Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [21] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236   Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00007% Απογραφή 2011
237   Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238   Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00003% Απογραφή 2016
239   Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00003% Απογραφή 2016
240   Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241   Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242   Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243   Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2017.
  2. U.S. and World Population Clock
  3. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  4. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  5. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  6. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  7. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία
  8. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  9. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  10. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  12. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μαγιέν
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  14. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  15. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  16. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  17. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού").
  18. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  19. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  20. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  21. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).