Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα στοιχεία προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2020.[1] Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,795 δισεκατομμυρίων το 2020.[1]



Τελευταίες εκτιμήσεις

Θέση Χώρα/Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκόσμιου πληθυσμού Πηγή
1   Κίνα [2] 1.400.050.000 31 Δεκεμβρίου 2019 18,20%

Επίσημη εκτίμηση

2   Ινδία 1.380.004.000 1 Ιουλίου 2020 17,94% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
3   ΗΠΑ 328.239.523 1 Ιουλίου 2019 4,27% Επίσημη εκτίμηση
4   Ινδονησία 269.603.400 2020 3,51% Επίσημη εκτίμηση
5   Βραζιλία 210.147.125 1 Ιουλίου 2019 2,73% Επίσημη εκτίμηση
6   Πακιστάν 207.774.520 2017 2,70% Απογραφή 2017
7   Νιγηρία 206.140.000 1 Ιουλίου 2020 2,68% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
8   Μπανγκλαντές 164.689.000 1 Ιουλίου 2020 2,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
9   Ρωσία[3] 146.748.590 1 Ιανουαρίου 2020 1,91% Επίσημη εκτίμηση
10   Μεξικό 127.792.286 2020 1,66% Επίσημη εκτίμηση
11   Ιαπωνία 125.930.000 1 Ιουνίου 2020 1,64% Επίσημη εκτίμηση
12   Αιθιοπία 114.964.000 1 Ιουλίου 2020 1,49% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
13   Φιλιππίνες 108.771.978 1 Ιουλίου 2020 1,41%

Επίσημη εκτίμηση

14   Αίγυπτος 99.848.720 1 Ιανουαρίου 2020 1,30% Επίσημη εκτίμηση
15   Βιετνάμ 96.179.000 1 Ιουλίου 2020 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 89.561.000 1 Ιουλίου 2020 1,16% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
17   Ιράν 83.993.000 1 Ιουλίου 2020 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
18   Γερμανία 83.166.711 31 Δεκεμβρίου 2019 1,08% Επίσημη εκτίμηση
19   Τουρκία 83.154.997 31 Δεκεμβρίου 2019 1,08% Επίσημη εκτίμηση
20   Ηνωμένο Βασίλειο[4] 66.796.807 30 Ιουνίου 2019 0,87% Επίσημη εκτίμηση
21   Ταϊλάνδη 66.558.935 31 Δεκεμβρίου 2019 0,87% Επίσημη εκτίμηση
22   Γαλλία[5] 64.910.000 1 Ιουνίου 2020 0,84% Επίσημη εκτίμηση
23   Ιταλία 60.238.522 30 Νοεμβρίου 2019 0,78% Επίσημη εκτίμηση
24   Νότια Αφρική 59.622.350 1 Ιουλίου 2020 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25   Τανζανία 57.637.628 2020 0,75% Επίσημη εκτίμηση
26   Μιανμάρ 54.817.919 2020 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27   Νότια Κορέα 51.780.579 2020 0,67% Επίσημη εκτίμηση
28   Κολομβία 50.372.424 30 Ιουνίου 2020 0,65% Επίσημη εκτίμηση
29   Κένυα 47.564.296 31 Αυγούστου 2019 0,62% Απογραφή 2019
30   Ισπανία 47.329.981 1 Ιανουαρίου 2020 0,62% Επίσημη εκτίμηση
31   Αργεντινή 45.376.763 1 Ιουλίου 2020 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32   Σουδάν 43.849.000 1 Ιουλίου 2020 0,57% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
33   Αλγερία 43.000.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,56% Επίσημη εκτίμηση
34   Ουκρανία[6] 41.806.221 1 Μαΐου 2020 0,54% Επίσημη εκτίμηση
35   Ουγκάντα 41.590.300 1 Ιουλίου 2020 0,54% Επίσημη εκτίμηση
36   Ιράκ 40.150.200 2020 0,52% Επίσημη εκτίμηση
37   Πολωνία 38.382.600 31 Δεκεμβρίου 2019 0,50% Επίσημη εκτίμηση
38   Καναδάς 37.971.020 1 Απριλίου 2020 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39   Μαρόκο 35.952.000 1 Ιουλίου 2020 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40   Σαουδική Αραβία 34.218.169 1 Ιουλίου 2019 0,44% Επίσημη εκτίμηση
41   Ουζμπεκιστάν 34.036.800 1 Απριλίου 2020 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42   Αφγανιστάν 32.890.171 2020 0,43% Επίσημη εκτίμηση
43   Μαλαισία 32.730.000 31 Μαρτίου 2020 0,43% Επίσημη εκτίμηση
44   Περού 32.625.948 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45   Βενεζουέλα 32.605.423 30 Ιουνίου 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
46   Ανγκόλα 31.127.674 1 Ιουλίου 2020 0,40% Επίσημη εκτίμηση
47   Γκάνα 30.280.811 2019 0,39% Επίσημη εκτίμηση
48   Μοζαμβίκη 30.066.648 2020 0,39% Επίσημη εκτίμηση
49   Νεπάλ 29.996.478 1 Ιουλίου 2020 0,39% Επίσημη εκτίμηση
50   Υεμένη 29.826.000 1 Ιουλίου 2020 0,39% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
51   Καμερούν 26.546.000 1 Ιουλίου 2020 0,35% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
52   Ακτή Ελεφαντοστού 26.453.542 2020 0,34% Επίσημη εκτίμηση
53   Μαδαγασκάρη 26.251.309 2020 0,34% Επίσημη εκτίμηση
54   Βόρεια Κορέα 25.779.000 1 Ιουλίου 2020 0,34% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
55   Αυστραλία[7] 25.522.169 31 Δεκεμβρίου 2019 0,33% Επίσημη εκτίμηση
56   Ταϊβάν [8] 23.586.562 31 Μαΐου 2020 0,31% Επίσημη εκτίμηση
57   Νίγηρας 23.196.002 1 Ιουλίου 2020 0,30% Επίσημη εκτίμηση
58   Σρι Λάνκα 21.803.000 1 Ιουλίου 2019 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59   Μπουρκίνα Φάσο 21.510.181 2020 0,28% Επίσημη εκτίμηση
60   Μάλι 20.251.000 1 Ιουλίου 2020 0,26% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
61   Χιλή 19.458.310 30 Ιουνίου 2020 0,25% Επίσημη εκτίμηση
62   Ρουμανία 19.405.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63   Καζακστάν 18.711.200 1 Μαΐου 2020 0,24% Επίσημη εκτίμηση
64   Ζάμπια 17.885.422 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
65   Μαλάουι 17.563.749 23 Σεπτεμβρίου 2018 0,23% Απογραφή 2018
66   Ισημερινός 17.510.643 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
67   Συρία 17.501.000 1 Ιουλίου 2020 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
68   Ολλανδία 17.417.477 30 Απριλίου 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69   Γουατεμάλα 16.858.333 2020 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70   Καμπότζη 16.719.000 1 Ιουλίου 2020 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
71   Σενεγάλη 16.705.608 2020 0,22% Επίσημη εκτίμηση
72   Τσαντ 16.244.513 2020 0,21% Επίσημη εκτίμηση
73   Σομαλία 15.893.000 1 Ιουλίου 2020 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
74   Ζιμπάμπουε 15.473.818 1 Ιουλίου 2020 0,20% Επίσημη εκτίμηση
75   Γουινέα 12.559.623 2020 0,16% Επίσημη εκτίμηση
76   Ρουάντα 12.374.397 2019 0,16% Επίσημη εκτίμηση
77   Μπενίν 11.884.127 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
78   Αϊτή 11.743.017 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79   Τυνησία 11.722.038 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80   Βολιβία 11.633.371 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81   Βέλγιο 11.528.375 1 Μαΐου 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82   Μπουρούντι 11.215.578 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
83   Νότιο Σουδάν 11.194.000 1 Ιουλίου 2020 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
84   Κούβα 11.193.470 31 Δεκεμβρίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
85   Ελλάδα 10.724.599 1 Ιανουαρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86   Τσεχία 10.694.364 31 Μαρτίου 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87   Ιορδανία 10.554.000 31 Δεκεμβρίου 2019 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88   Δομινικανή Δημοκρατία 10.448.499 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89   Σουηδία 10.348.730 31 Μαΐου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90   Πορτογαλία 10.295.909 31 Δεκεμβρίου 2019 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91   Αζερμπαϊτζάν 10.067.108 1 Ιανουαρίου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.890.000 1 Ιουλίου 2020 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
93   Ουγγαρία 9.769.526 1 Ιανουαρίου 2020 0,13% Επίσημη εκτίμηση
94   Λευκορωσία 9.397.800 1 Απριλίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95   Ονδούρα 9.304.380 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96   Ισραήλ 9.199.700 31 Μαΐου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97   Τατζικιστάν 9.127.000 1 Ιανουαρίου 2019 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98   Παπούα Νέα Γουινέα 8.947.000 1 Ιουλίου 2020 0,12% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
99   Αυστρία 8.910.696 1 Απριλίου 2020 0,12% Επίσημη εκτίμηση
100   Ελβετία 8.619.259 31 Μαρτίου 2020 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101   Σιέρα Λεόνε 8.100.318 1 Ιουλίου 2020 0,11% Επίσημη εκτίμηση
102   Τόγκο 7.706.000 1 Ιουλίου 2020 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103   Χονγκ Κονγκ 7.500.700 31 Δεκεμβρίου 2019 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104   Λάος 7.276.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
105   Παραγουάη 7.252.672 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106   Βουλγαρία 6.951.482 31 Δεκεμβρίου 2019 0,09% Επίσημη εκτίμηση
107   Σερβία[9] 6.926.705 1 Ιανουαρίου 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108   Λιβύη 6.871.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
109   Λίβανος 6.825.000 1 Ιουλίου 2020 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
110   Ελ Σαλβαδόρ 6.486.000 1 Ιουλίου 2020 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
111   Νικαράγουα 6.460.411 30 Ιουνίου 2018 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112   Κιργιζία 6.389.500 1 Ιανουαρίου 2019 0,08% Επίσημη εκτίμηση
113   Τουρκμενιστάν 6.031.000 1 Ιουλίου 2020 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
114   Δανία 5.824.857 1 Απριλίου 2020 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115   Σιγκαπούρη 5.703.600 1 Ιουλίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
116   Φινλανδία[10] 5.528.008 31 Μαΐου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
117   Δημοκρατία του Κονγκό 5.518.000 1 Ιουλίου 2020 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
118   Σλοβακία 5.457.926 31 Μαρτίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119   Νορβηγία [11] 5.372.355 31 Μαρτίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120   Κόστα Ρίκα 5.111.238 30 Ιουνίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
121   Λιβερία 5.058.000 1 Ιουλίου 2020 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
122   Κράτος της Παλαιστίνης 5.038.918 31 Δεκεμβρίου 2019 0,07% Επίσημη εκτίμηση
123   Νέα Ζηλανδία 5.002.100 31 Μαρτίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
124   Ιρλανδία 4.921.500 1 Απριλίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.830.000 1 Ιουλίου 2020 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
126   Ομάν 4.644.736 1 Απριλίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127   Κουβέιτ 4.420.110 1 Ιανουαρίου 2019 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128   Παναμάς 4.278.500 1 Ιουλίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
129   Μαυριτανία 4.173.077 1 Ιουλίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130   Κροατία 4.058.165 31 Δεκεμβρίου 2019 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131   Γεωργία[12] 3.716.900 1 Ιανουαρίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132   Ερυθραία 3.546.000 1 Ιουλίου 2020 0,05% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
133   Ουρουγουάη 3.530.912 30 Ιουνίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134   Μογγολία 3.296.866 31 Δεκεμβρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
135   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.281.000 1 Ιουλίου 2020 0,04% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
136   Πουέρτο Ρίκο 3.193.694 1 Ιουλίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
137   Αρμενία 2.956.900 31 Μαρτίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138   Αλβανία 2.862.427 1 Ιανουαρίου 2019 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139   Κατάρ 2.807.805 31 Μαΐου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140   Λιθουανία 2.794.207 1 Ιουλίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141   Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
142   Μολδαβία[13] 2.640.400 1 Ιανουαρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
143   Ναμίμπια 2.504.498 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144   Γκάμπια 2.417.000 1 Ιουλίου 2020 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
145   Μποτσουάνα 2.374.698 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
146   Γκαμπόν 2.226.000 1 Ιουλίου 2020 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
147   Λεσότο 2.142.000 1 Ιουλίου 2020 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
148   Σλοβενία 2.095.861 1 Ιανουαρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149   Βόρεια Μακεδονία 2.077.132 31 Δεκεμβρίου 2018 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150   Λετονία 1.902.000 1 Ιουνίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151   Κόσοβο 1.782.115 31 Δεκεμβρίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152   Μπαχρέιν 1.702.000 1 Ιουλίου 2020 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
153   Γουινέα-Μπισσάου 1.624.945 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
154   Ισημερινή Γουινέα 1.454.789 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 1.363.985 1 Ιουλίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156   Εσθονία 1.328.976 1 Ιανουαρίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157   Μαυρίκιος [14] 1.265.475 31 Δεκεμβρίου 2019 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158   Ανατολικό Τιμόρ 1.261.407 1 Ιουλίου 2018 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159   Εσουατίνι 1.160.000 1 Ιουλίου 2020 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
160   Τζιμπουτί 1.108.567 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
161   Κομόρες [15] 897.219 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162   Φίτζι 889.327 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163   Κύπρος[16] 875.900 31 Δεκεμβρίου 2018 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164   Ρεϊνιόν 859.959 1 Ιανουαρίου 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165   Γουιάνα 787.000 1 Ιουλίου 2020 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
166   Μπουτάν 748.931 2020 0,01% Επίσημη εκτίμηση
167   Μακάο 696.100 31 Μαρτίου 2020 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
168   Νήσοι Σολομώντα 694.619 2020 0,009% Επίσημη εκτίμηση
169   Λουξεμβούργο 626.108 1 Ιανουαρίου 2020 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170   Μαυροβούνιο 621.873 31 Δεκεμβρίου 2019 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171   Δυτική Σαχάρα 597.000 1 Ιουλίου 2020 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
172   Σουρινάμ 587.000 1 Ιουλίου 2020 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
173   Πράσινο Ακρωτήριο 556.857 1 Ιουλίου 2020 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174   Μάλτα 493.559 31 Δεκεμβρίου 2018 0,006% Επίσημη εκτίμηση
175   Υπερδνειστερία[17] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176   Μπρουνέι 459.500 2019 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177   Μπελίζ 408.487 Ιούλιος 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
178   Μπαχάμες 389.410 1 Ιουλίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179   Γουαδελούπη 376.879 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180   Μαλδίβες 374.775 31 Δεκεμβρίου 2018 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181   Ισλανδία 366.130 31 Μαρτίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182   Μαρτινίκα 358.749 1 Ιανουαρίου 2020 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183   Γαλλική Γουιάνα 290.691 1 Ιανουαρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
184   Μαγιότ 279.471 1 Ιανουαρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185   Μπαρμπάντος 277.821 1 Μαΐου 2010 0,004% Απογραφή 2010
186   Γαλλική Πολυνησία 277.400 31 Δεκεμβρίου 2018 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187   Βανουάτου 272.459 2016 0,004% Απογραφή 2016
188   Νέα Καληδονία 271.407 14 Οκτωβρίου 2019 0,004% Απογραφή 2019
189   Αμπχαζία[18] 245.246 1 Ιανουαρίου 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 210.240 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191   Σαμόα 202.506 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192   Αγία Λουκία 178.696 1 Ιουλίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193   Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194   Κουρασάο 156.223 1 Ιανουαρίου 2020 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195   Αρούμπα 112.190 31 Δεκεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
196   Γρενάδα 111.467 2017 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.608 1 Ιουλίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
198   Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
199   Τζέρσεϊ 107.800 31 Δεκεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200   Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
201   Μικρονησία 102.624 2010 0,001% Απογραφή 2010
202   Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203   Σεϋχέλλες 98.055 31 Δεκεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 97.895 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205   Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206   Ανδόρρα 77.543 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207   Δομινίκα 71.293 14 Μαΐου 2011 0,0009% Απογραφή 2011
208   Κέιμαν Νήσοι 65.813 31 Δεκεμβρίου 2018 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209   Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
210   Γκέρνσεϊ 63.196 30 Ιουνίου 2019 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211   Γροιλανδία 56.081 1 Ιανουαρίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212   Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
213   Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214   Νότια Οσσετία[19] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
215   Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
216   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 53.000 1 Ιουλίου 2020 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020
217   Νήσοι Φερόες 52.562 1 Ιουνίου 2020 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
218   Τερκς και Κέικος 42.953 1 Ιουλίου 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
219   Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
220   Λίχτενσταϊν 38.749 31 Δεκεμβρίου 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221   Μονακό 38.100 2019 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222   Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 35.334 1 Ιανουαρίου 2017 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
223   Γιβραλτάρ 34.003 2016 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224   Άγιος Μαρίνος 33.574 31 Δεκεμβρίου 2019 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225   Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226   BES νησιά 25.157 1 Ιανουαρίου 2019 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227   Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228   Νήσοι Κουκ 17.434 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229   Ανγκουίλα 13.452 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230   Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231   Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
232   Ναουρού 10.084 30 Οκτωβρίου 2011 0,0001% Απογραφή 2011
233   Άγιος Βαρθολομαίος 9.961 1 Ιανουαρίου 2017 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234   Σαιν Πιερ και Μικελόν 5.997 1 Ιανουαρίου 2017 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235   Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [20] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236   Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011
237   Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238   Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239   Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
240   Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241   Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242   Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση
243   Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Παραπομπές

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2019 Αρχειοθετήθηκε 2015-08-16 στο Wayback Machine..
  2. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  3. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  4. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από τη Ρωσία
  7. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μάγεν
  12. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine.).
  17. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  18. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  19. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).