Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος με την κατάταξη των χωρών του κόσμου ανά τον πληθυσμό τους. Τα στοιχεία βασίζονται στις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις από τις εθνικές απογραφές (όπου είναι διαθέσιμα), ενώ άλλα προέρχονται από το Τμήμα Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων των Ηνωμένων Εθνών και αφορούν εκτιμήσεις του πληθυσμού για την 1η Ιουλίου του 2021.[1] Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες εκτιμήσεις του ΟΗΕ ο παγκόσμιος πληθυσμός θα φτάσει τα 8 δισεκατομμύρια το έτος 2023 έναντι 7,875 δισεκατομμυρίων το 2021.[1]

Χάρτης με τον πληθυσμό της Γης το 2014

Τελευταίες εκτιμήσειςΕπεξεργασία

Θέση Χώρα/Έδαφος Πληθυσμός Ημερομηνία Ποσοστό % του παγκόσμιου πληθυσμού Πηγή
1   Κίνα [2] 1.411.778.724 1 Νοεμβρίου 2020 18,15%

Απογραφή 2020

2   Ινδία 1.393.409.000 1 Ιουλίου 2021 17,91% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
3   ΗΠΑ 331.449.281 1 Απριλίου 2020 4,26% Απογραφή 2020
4   Ινδονησία 272.248.500 2021 3,50% Επίσημη εκτίμηση
5   Πακιστάν 225.200.000 1 Ιουλίου 2021 2,89% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
6   Βραζιλία 213.317.639 1 Ιουλίου 2021 2,74% Επίσημη εκτίμηση
7   Νιγηρία 211.401.000 1 Ιουλίου 2021 2,72% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
8   Μπανγκλαντές 166.303.000 1 Ιουλίου 2021 2,14% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
9   Ρωσία[3] 146.171.000 1 Ιανουαρίου 2021 1,88% Επίσημη εκτίμηση
10   Μεξικό 126.014.024 2 Μαρτίου 2020 1,62% Απογραφή 2020
11   Ιαπωνία 125.120.000 1 Οκτωβρίου 2021 1,61% Επίσημη εκτίμηση
12   Αιθιοπία 117.876.000 1 Ιουλίου 2021 1,52% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
13   Φιλιππίνες 110.198.654 1 Ιουλίου 2021 1,42%

Επίσημη εκτίμηση

14   Αίγυπτος 101.478.581 1 Ιανουαρίου 2021 1,30% Επίσημη εκτίμηση
15   Βιετνάμ 97.580.000 1 Ιουλίου 2020 1,25%

Επίσημη εκτίμηση

16   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 92.378.000 1 Ιουλίου 2021 1,19% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
17   Ιράν 85.029.000 1 Ιουλίου 2021 1,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
18   Τουρκία 83.614.362 31 Δεκεμβρίου 2020 1,07% Επίσημη εκτίμηση
19   Γερμανία 83.129.285 30 Ιουνίου 2021 1,07% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-03-22 στο Wayback Machine.
20   Ηνωμένο Βασίλειο[4] 67.081.234 30 Ιουνίου 2020 0,86% Επίσημη εκτίμηση
21   Ταϊλάνδη 66.186.727 31 Δεκεμβρίου 2020 0,85% Επίσημη εκτίμηση
22   Γαλλία[5] 65.311.000 1 Σεπτεμβρίου 2021 0,84% Επίσημη εκτίμηση
23   Νότια Αφρική 60.142.978 1 Ιουλίου 2021 0,77% Επίσημη εκτίμηση
24   Τανζανία 59.441.988 2021 0,76% Επίσημη εκτίμηση
25   Ιταλία 59.108.671 31 Ιουλίου 2021 0,76% Επίσημη εκτίμηση
26   Μιανμάρ 55.294.979 2021 0,71% Επίσημη εκτίμηση
27   Νότια Κορέα 51.821.669 2021 0,67% Επίσημη εκτίμηση
28   Κολομβία 51.049.498 30 Ιουνίου 2021 0,66% Επίσημη εκτίμηση
29   Κένυα 47.564.296 31 Αυγούστου 2019 0,61% Απογραφή 2019
30   Ισπανία 47.394.223 1 Ιανουαρίου 2021 0,61% Επίσημη εκτίμηση
31   Αργεντινή 45.808.747 1 Ιουλίου 2021 0,59% Επίσημη εκτίμηση
32   Σουδάν 44.909.000 1 Ιουλίου 2021 0,58% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
33   Αλγερία 44.700.000 1 Ιανουαρίου 2021 0,57% Επίσημη εκτίμηση
34   Ουγκάντα 42.885.900 30 Ιουνίου 2021 0,55% Επίσημη εκτίμηση
35   Ουκρανία[6] 41.342.465 1 Σεπτεμβρίου 2021 0,53% Επίσημη εκτίμηση
36   Ιράκ 41.190.700 2021 0,53% Επίσημη εκτίμηση
37   Καναδάς 38.246.108 1 Ιουλίου 2021 0,49% Επίσημη εκτίμηση
38   Πολωνία 38.158.000 31 Ιουλίου 2021 0,49% Επίσημη εκτίμηση
39   Μαρόκο 36.310.000 1 Ιουλίου 2021 0,47% Επίσημη εκτίμηση
40   Σαουδική Αραβία 35.013.414 1 Ιουλίου 2020 0,45% Επίσημη εκτίμηση
41   Ουζμπεκιστάν 34.558.900 1 Ιανουαρίου 2021 0,44% Επίσημη εκτίμηση
42   Περού 33.035.304 2021 0,42% Επίσημη εκτίμηση
43   Αφγανιστάν 32.890.171 2020 0,42% Επίσημη εκτίμηση
44   Μαλαισία 32.700.000 30 Ιουνίου 2021 0,42% Επίσημη εκτίμηση
45   Ανγκόλα 32.097.671 2021 0,41% Επίσημη εκτίμηση
46   Μοζαμβίκη 30.832.244 2021 0,40% Επίσημη εκτίμηση
47   Γκάνα 30.792.608 Σεπτέμβριος 2021 0,40% Προκαταρκτικά αποτελέσματα της Απογραφής 2021
48   Υεμένη 30.491.000 1 Ιουλίου 2021 0,39% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
49   Νεπάλ 30.378.055 1 Ιουλίου 2021 0,39% Επίσημη εκτίμηση
50   Βενεζουέλα 28.705.000 1 Ιουλίου 2021 0,37% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
51   Μαδαγασκάρη 26.923.353 2021 0,35% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2020-03-22 στο Wayback Machine.
52   Ακτή Ελεφαντοστού 26.453.542 2020 0,34% Επίσημη εκτίμηση
53   Βόρεια Κορέα 25.887.000 1 Ιουλίου 2021 0,33% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
54   Αυστραλία[7] 25.704.340 31 Μαρτίου 2021 0,33% Επίσημη εκτίμηση
55   Καμερούν 24.348.251 2019 0,31% Επίσημη εκτίμηση
56   Νίγηρας 24.112.753 1 Ιουλίου 2021 0,31% Επίσημη εκτίμησηΑρχειοθετήθηκε 2017-12-01 στο Wayback Machine.
57   Ταϊβάν [8] 23.430.948 30 Σεπτεμβρίου 2021 0,30% Επίσημη εκτίμηση
58   Σρι Λάνκα 22.156.000 1 Ιουλίου 2021 0,28% Επίσημη εκτίμηση
59   Μπουρκίνα Φάσο 21.510.181 2020 0,28% Επίσημη εκτίμηση
60   Μάλι 20.856.000 1 Ιουλίου 2021 0,27% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
61   Χιλή 19.678.363 30 Ιουνίου 2021 0,25% Επίσημη εκτίμηση
62   Ρουμανία 19.186.000 1 Ιανουαρίου 2021 0,25% Επίσημη εκτίμηση
63   Καζακστάν 19.042.100 1 Σεπτεμβρίου 2021 0,24% Επίσημη εκτίμηση
64   Μαλάουι 18.898.441 2021 0,24% Επίσημη εκτίμηση
65   Ζάμπια 18.400.556 2021 0,24% Επίσημη εκτίμηση
66   Συρία 18.276.000 1 Ιουλίου 2021 0,23% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
67   Ολλανδία 17.535.520 31 Αυγούστου 2021 0,22% Επίσημη εκτίμηση
68   Ισημερινός 17.510.643 2020 0,23% Επίσημη εκτίμηση
69   Σενεγάλη 17.223.497 2021 0,22% Επίσημη εκτίμηση
70   Γουατεμάλα 17.109.746 2021 0,22% Επίσημη εκτίμηση
71   Τσαντ 16.915.000 1 Ιουλίου 2021 0,22% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
72   Σομαλία 16.360.000 1 Ιουλίου 2021 0,21% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
73   Ζιμπάμπουε 15.790.716 1 Ιουλίου 2021 0,20% Επίσημη εκτίμηση
74   Καμπότζη 15.552.211 3 Μαρτίου 2019 0,20% Απογραφή 2019
75   Ρουάντα 12.955.736 2021 0,17% Επίσημη εκτίμηση
76   Γουινέα 12.907.395 2021 0,17% Επίσημη εκτίμηση
77   Μπουρούντι 12.309.600 2020 0,16% Επίσημη εκτίμηση
78   Μπενίν 11.884.127 1 Ιουλίου 2019 0,15% Επίσημη εκτίμηση
79   Βολιβία 11.841.955 2021 0,15% Επίσημη εκτίμηση
80   Τυνησία 11.708.370 1 Ιανουαρίου 2020 0,15% Επίσημη εκτίμηση
81   Βέλγιο 11.580.185 1 Αυγούστου 2021 0,15% Επίσημη εκτίμηση
82   Αϊτή 11.542.000 1 Ιουλίου 2021 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
83   Νότιο Σουδάν 11.381.000 1 Ιουλίου 2021 0,15% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
84   Κούβα 11.181.595 31 Δεκεμβρίου 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
85   Ιορδανία 10.806.000 31 Δεκεμβρίου 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
86   Ελλάδα 10.718.565 1 Ιανουαρίου 2020 0,14% Επίσημη εκτίμηση
87   Τσεχία 10.702.942 30 Ιουνίου 2021 0,14% Επίσημη εκτίμηση
88   Δομινικανή Δημοκρατία 10.535.535 2021 0,14% Επίσημη εκτίμηση
89   Σουηδία 10.427.296 31 Αυγούστου 2021 0,13% Επίσημη εκτίμηση
90   Πορτογαλία 10.347.892 19 Απριλίου 2021 0,13% Επίσημη εκτίμηση
91   Αζερμπαϊτζάν 10.139.196 1 Ιουλίου 2021 0,13% Επίσημη εκτίμηση
92   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 9.991.000 1 Ιουλίου 2021 0,13% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
93   Ουγγαρία 9.730.772 1 Ιανουαρίου 2021 0,13% Επίσημη εκτίμηση
94   Τατζικιστάν 9.504.000 1 Ιανουαρίου 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
95   Ονδούρα 9.450.711 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
96   Ισραήλ 9.393.500 31 Αυγούστου 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
97   Λευκορωσία 9.349.600 1 Ιανουαρίου 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
98   Παπούα Νέα Γουινέα 9.119.000 1 Ιουλίου 2021 0,12% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
99   Αυστρία 8.950.544 1 Ιουλίου 2021 0,12% Επίσημη εκτίμηση
100   Ελβετία 8.696.088 30 Ιουνίου 2021 0,11% Επίσημη εκτίμηση
101   Σιέρα Λεόνε 8.297.882 1 Ιουλίου 2021 0,11% Επίσημη εκτίμηση
102   Τόγκο 7.886.000 1 Ιουλίου 2021 0,10% Επίσημη εκτίμηση
103   Χονγκ Κονγκ 7.394.700 30 Ιουνίου 2021 0,10% Στατιστική υπηρεσία Χονγκ Κονγκ
104   Λάος 7.379.000 1 Ιουλίου 2021 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
105   Παραγουάη 7.353.038 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
106   Λιβύη 6.959.000 1 Ιουλίου 2021 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
107   Βουλγαρία 6.916.548 31 Δεκεμβρίου 2020 0,09% Επίσημη εκτίμηση
108   Σερβία[9] 6.871.547 1 Ιανουαρίου 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
109   Λίβανος 6.769.000 1 Ιουλίου 2021 0,09% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
110   Κιργιζία 6.636.803 1 Ιανουαρίου 2021 0,09% Επίσημη εκτίμηση
111   Νικαράγουα 6.595.674 30 Ιουνίου 2020 0,08% Επίσημη εκτίμηση
112   Ελ Σαλβαδόρ 6.518.000 1 Ιουλίου 2021 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
113   Τουρκμενιστάν 6.118.000 1 Ιουλίου 2021 0,08% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
114   Δανία 5.850.189 1 Ιουλίου 2021 0,08% Επίσημη εκτίμηση
115   Δημοκρατία του Κονγκό 5.657.000 1 Ιουλίου 2021 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
116   Φινλανδία[10] 5.546.497 30 Σεπτεμβρίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
117   Σλοβακία 5.459.781 31 Δεκεμβρίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
118   Σιγκαπούρη 5.453.600 1 Ιουλίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
119   Νορβηγία [11] 5.402.171 30 Ιουνίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
120   Λιβερία 5.180.000 1 Ιουλίου 2021 0,07% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
121   Κράτος της Παλαιστίνης 5.164.173 31 Δεκεμβρίου 2020 0,07% Επίσημη εκτίμηση
122   Κόστα Ρίκα 5.163.038 30 Ιουνίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
123   Νέα Ζηλανδία 5.122.600 30 Ιουνίου 2021 0,07% Επίσημη εκτίμηση
124   Ιρλανδία 5.011.500 1 Απριλίου 2021 0,06% Επίσημη εκτίμηση
125   Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 4.920.000 1 Ιουλίου 2021 0,06% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
126   Κουβέιτ 4.464.521 1 Ιανουαρίου 2020 0,06% Επίσημη εκτίμηση
127   Ομάν 4.455.536 31 Ιουλίου 2021 0,06% Επίσημη εκτίμηση
128   Παναμάς 4.278.500 1 Ιουλίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
129   Μαυριτανία 4.271.197 1 Ιουλίου 2021 0,05% Επίσημη εκτίμηση
130   Κροατία 4.036.355 31 Δεκεμβρίου 2020 0,05% Επίσημη εκτίμηση
131   Γεωργία[12] 3.728.600 1 Ιανουαρίου 2021 0,05% Επίσημη εκτίμηση
132   Ερυθραία 3.601.000 1 Ιουλίου 2021 0,05% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
133   Ουρουγουάη 3.543.026 30 Ιουνίου 2021 0,05% Επίσημη εκτίμηση
134   Μογγολία 3.357.542 31 Δεκεμβρίου 2020 0,04% Επίσημη εκτίμηση
135   Πουέρτο Ρίκο 3.285.874 1 Απριλίου 2020 0,04% Απογραφή 2020
136   Βοσνία και Ερζεγοβίνη 3.263.000 1 Ιουλίου 2021 0,04% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
137   Αρμενία 2.963.900 31 Μαρτίου 2021 0,04% Επίσημη εκτίμηση
138   Αλβανία 2.829.741 1 Ιανουαρίου 2021 0,04% Επίσημη εκτίμηση
139   Λιθουανία 2.780.427 1 Οκτωβρίου 2021 0,04% Επίσημη εκτίμηση
140   Τζαμάικα 2.726.667 31 Δεκεμβρίου 2018 0,04% Επίσημη εκτίμηση
141   Κατάρ 2.636.078 30 Σεπτεμβρίου 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση
142   Μολδαβία[13] 2.597.100 1 Ιανουαρίου 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση
143   Ναμίμπια 2.550.226 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση
144   Γκάμπια 2.487.000 1 Ιουλίου 2021 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
145   Μποτσουάνα 2.410.338 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση
146   Γκαμπόν 2.233.272 1 Ιουλίου 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2020-09-19 στο Wayback Machine.
147   Λεσότο 2.159.000 1 Ιουλίου 2021 0,03% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
148   Σλοβενία 2.107.126 1 Απριλίου 2021 0,03% Επίσημη εκτίμηση
149   Βόρεια Μακεδονία 2.068.808 31 Δεκεμβρίου 2020 0,03% Επίσημη εκτίμηση
150   Λετονία 1.880.700 1 Σεπτεμβρίου 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
151   Κόσοβο 1.798.188 31 Δεκεμβρίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
152   Μπαχρέιν 1.748.000 1 Ιουλίου 2021 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
153   Γουινέα-Μπισσάου 1.646.077 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2017-02-02 στο Wayback Machine.
154   Ισημερινή Γουινέα 1.505.588 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
155   Τρίνινταντ και Tομπάγκο 1.367.558 1 Ιουλίου 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
156   Εσθονία 1.330.068 1 Ιανουαρίου 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
157   Ανατολικό Τιμόρ 1.299.412 1 Ιουλίου 2020 0,02% Επίσημη εκτίμηση
158   Μαυρίκιος [14] 1.266.334 1 Ιουλίου 2021 0,02% Επίσημη εκτίμηση
159   Εσουατίνι 1.172.000 1 Ιουλίου 2021 0,02% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
160   Τζιμπουτί 976.107 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2021-01-09 στο Wayback Machine.
161   Κομόρες [15] 921.129 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση
162   Φίτζι 893.468 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση
163   Κύπρος[16] 888.000 31 Δεκεμβρίου 2019 0,01% Επίσημη εκτίμηση
164   Ρεϊνιόν 858.450 1 Ιανουαρίου 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση
165   Γουιάνα 790.000 1 Ιουλίου 2021 0,01% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
166   Μπουτάν 756.129 2021 0,01% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-01-28 στο Wayback Machine.
167   Νήσοι Σολομώντα 708.482 2021 0,009% Επίσημη εκτίμηση
168   Μακάο 682.500 30 Ιουνίου 2021 0,009% Στατιστική υπηρεσία Μακάου
169   Λουξεμβούργο 634.730 1 Ιανουαρίου 2021 0,008% Επίσημη εκτίμηση
170   Μαυροβούνιο 620.739 31 Δεκεμβρίου 2020 0,008% Επίσημη εκτίμηση
171   Δυτική Σαχάρα 612.000 1 Ιουλίου 2021 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
172   Σουρινάμ 592.000 1 Ιουλίου 2021 0,008% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
173   Πράσινο Ακρωτήριο 563.198 1 Ιουλίου 2021 0,007% Επίσημη εκτίμηση
174   Μάλτα 516.100 31 Δεκεμβρίου 2020 0,007% Επίσημη εκτίμηση
175   Υπερδνειστερία[17] 475.665 15 Οκτωβρίου 2015 0,006% Επίσημη εκτίμηση
176   Μπρουνέι 453.600 2020 0,006% Επίσημη εκτίμηση
177   Μπελίζ 430.191 1 Ιουλίου 2021 0,006% Επίσημη εκτίμηση
178   Μπαχάμες 393.450 1 Ιουλίου 2021 0,005% Επίσημη εκτίμηση
179   Μαλδίβες 383.976 31 Δεκεμβρίου 2019 0,005% Επίσημη εκτίμηση
180   Γουαδελούπη 375.857 1 Ιανουαρίου 2021 0,005% Επίσημη εκτίμηση
181   Ισλανδία 371.580 30 Ιουνίου 2021 0,005% Επίσημη εκτίμηση
182   Μαρτινίκα 355.094 1 Ιανουαρίου 2021 0,005% Επίσημη εκτίμηση
183   Βανουάτου 301.695 2021 0,004% Προκαταρκτικά αποτελέσματα της Απογραφής 2021
184   Γαλλική Γουιάνα 294.071 1 Ιανουαρίου 2021 0,004% Επίσημη εκτίμηση
185   Μαγιότ 288.926 1 Ιανουαρίου 2021 0,004% Επίσημη εκτίμηση
186   Γαλλική Πολυνησία 279.300 31 Δεκεμβρίου 2020 0,004% Επίσημη εκτίμηση
187   Μπαρμπάντος 272.853 31 Δεκεμβρίου 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
188   Νέα Καληδονία 271.407 14 Οκτωβρίου 2019 0,003% Απογραφή 2019
189   Αμπχαζία[18] 245.246 1 Ιανουαρίου 2019 0,003% Επίσημη εκτίμηση
190   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 210.240 2020 0,003% Επίσημη εκτίμηση
191   Σαμόα 204.138 2021 0,003% Επίσημη εκτίμηση
192   Αγία Λουκία 178.696 1 Ιουλίου 2018 0,002% Επίσημη εκτίμηση
193   Γκουάμ 159.358 1 Απριλίου 2010 0,002% Απογραφή 2010
194   Κουρασάο 153.671 1 Ιανουαρίου 2021 0,002% Επίσημη εκτίμηση
195   Γρενάδα 113.015 1 Ιουλίου 2021 0,001% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
196   Αρούμπα 111.050 31 Δεκεμβρίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
197   Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 110.696 1 Ιουλίου 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2019-01-22 στο Wayback Machine.
198   Κιριμπάτι 110.136 2015 0,001% Απογραφή 2015
199   Τζέρσεϊ 107.800 31 Δεκεμβρίου 2019 0,001% Επίσημη εκτίμηση
200   Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι 106.405 1 Απριλίου 2010 0,001% Απογραφή 2010
201   Μικρονησία 104.832 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
202   Τόνγκα 100.651 2016 0,001% Απογραφή 2016
203   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 99.337 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
204   Σεϋχέλλες 99.202 30 Ιουνίου 2021 0,001% Επίσημη εκτίμηση
205   Νήσος του Μαν 83.314 24 Απριλίου 2016 0,001% Απογραφή 2016
206   Ανδόρρα 78.015 2020 0,001% Επίσημη εκτίμηση
207   Δομινίκα 72.172 1 Ιουλίου 2021 0,0009% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
208   Κέιμαν Νήσοι 65.786 31 Δεκεμβρίου 2020 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
209   Βερμούδες 63.779 20 Μαΐου 2016 0,0008% Απογραφή 2016
210   Γκέρνσεϊ 63.329 30 Σεπτεμβρίου 2020 0,0008% Επίσημη εκτίμηση
211   Γροιλανδία 56.421 1 Ιανουαρίου 2021 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
212   Αμερικανική Σαμόα 55.519 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
213   Βόρειες Μαριάνες Νήσοι 53.883 1 Απριλίου 2010 0,0007% Απογραφή 2010
214   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 53.546 1 Ιουλίου 2021 0,0007% Μέση Εκτίμηση των Ηνωμένων Εθνών για το 2021
215   Νότια Οσσετία[19] 53.532 15 Οκτωβρίου 2015 0,0007% Απογραφή 2015
216   Νήσοι Φερόες 53.498 1 Σεπτεμβρίου 2021 0,0007% Επίσημη εκτίμηση
217   Νήσοι Μάρσαλ 53.158 2011 0,0007% Απογραφή 2011
218   Τερκς και Κέικος 44.542 1 Ιουλίου 2020 0,0006% Επίσημη εκτίμηση
219   Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 40.614 1 Ιανουαρίου 2018 0,0005% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2016-09-30 στο Wayback Machine.
220   Λίχτενσταϊν 39.062 31 Δεκεμβρίου 2020 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
221   Μονακό 38.350 31 Δεκεμβρίου 2020 0,0005% Επίσημη εκτίμηση
222   Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 34.065 1 Ιανουαρίου 2018 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
223   Γιβραλτάρ 34.003 2016 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
224   Άγιος Μαρίνος 33.641 30 Σεπτεμβρίου 2021 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
225   Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι 28.054 12 Ιουλίου 2010 0,0004% Επίσημη εκτίμηση
226   BES νησιά 25.987 1 Ιανουαρίου 2020 0,0003% Επίσημη εκτίμηση
227   Παλάου 17.661 2015 0,0002% Απογραφή 2015
228   Νήσοι Κουκ 17.434 1 Δεκεμβρίου 2016 0,0002% Απογραφή 2016
229   Ανγκουίλα 13.572 11 Μαΐου 2011 0,0002% Απογραφή 2011
230   Ουαλίς και Φουτουνά 12.067 2018 0,0002% Απογραφή 2018
231   Ναουρού 11.550 2019 0,0001% Απογραφή 2019
232   Τουβαλού 10.782 4 Νοεμβρίου 2012 0,0001% Απογραφή 2012
233   Άγιος Βαρθολομαίος 10.124 1 Ιανουαρίου 2018 0,0001% Επίσημη εκτίμηση
234   Σαιν Πιερ και Μικελόν 5.985 1 Ιανουαρίου 2018 0,00008% Επίσημη εκτίμηση
235   Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια [20] 5.633 7 Φεβρουαρίου 2016 0,00007% Απογραφή 2016
236   Μοντσερράτ 4.922 12 Μαΐου 2011 0,00006% Απογραφή 2011 Αρχειοθετήθηκε 2019-04-03 στο Wayback Machine.
237   Νήσοι Φώκλαντ 3.200 9 Οκτωβρίου 2016 0,00004% Απογραφή 2016
238   Νήσος των Χριστουγέννων 1.843 2016 0,00002% Απογραφή 2016
239   Νησί Νόρφολκ 1.748 2016 0,00002% Απογραφή 2016
240   Νιούε 1.613 10 Σεπτεμβρίου 2011 0,00002% Απογραφή 2011
241   Τοκελάου 1.499 18 Οκτωβρίου 2016 0,00002% Απογραφή 2016
242   Βατικανό 800 1 Ιουλίου 2012 0,00001% Επίσημη εκτίμηση Αρχειοθετήθηκε 2017-02-02 στο Wayback Machine.
243   Νησιά Κόκος 544 2016 0,00001% Απογραφή 2016

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 Αναλυτική έκθεση του ΟΗΕ για την αναθεώρηση των στοιχείων για τον παγκόσμιο πληθυσμό 2019 Αρχειοθετήθηκε 2015-08-16 στο Wayback Machine..
  2. Δεν συμπεριλαμβάνει το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο
  3. Περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από την Ρωσία.
  4. Αποτελείται από 4 χώρες: την Αγγλία, την Ουαλία, τη Σκοτία και τη Βόρεια Ιρλανδία
  5. (Δεν περιλαμβάνει τα Υπερπόντια διαμερίσματα της Γαλλίας, δηλ. τη Γαλλική Γουιάνα, τη Γουαδελούπη, τη Μαρτινίκα και τη Ρεϊνιόν) ούτε τα Υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας, δηλ. τον Άγιο Βαρθολομαίο, τον Άγιο Μαρτίνο, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Μαγιότ, το Ουώλις και Φουτούνα και το Σαιν Πιερ και Μικελόν
  6. Δεν περιλαμβάνει την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες ελέγχονται από τη Ρωσία
  7. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο Χριστουγέννων, τα Νησιά Κόκος (Κίλινγκ) και τη Νήσο Νόρφολκ
  8. Αποτελείται από τα νησιά Ταϊβάν, Πεσκαδόρες, Κινμέν, Ματσού και άλλα
  9. Δεν συμπεριλαμβάνει το Κοσσυφοπέδιο
  10. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Ώλαντ
  11. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Σβάλμπαρντ και Γιαν Μάγεν
  12. Δεν συμπεριλαμβάνει την Αμπχαζία και τη Νότια Οσσετία
  13. Δεν συμπεριλαμβάνει την Υπερδνειστερία (505.153)
  14. Συμπεριλαμβάνει τα νησιά Αγκαλέγκα, Ροντρίγκες και Σεν Μπραντόν
  15. Χωρίς τη νήσο Μαγιότ
  16. Δεν περιλαμβάνει τον πληθυσμό των κατεχόμενων από την Τουρκία εδαφών της Κυπριακής Δημοκρατίας (287.856 στα τέλη του 2010, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον λεγόμενο "Οργανισμό Κρατικού Προγραμματισμού" Αρχειοθετήθηκε 2016-03-11 στο Wayback Machine.).
  17. Η Υπερδνειστερία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Μολδαβία
  18. Η Αμπχαζία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν την Αμπχαζία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας
  19. Η Νότια Οσσετία είναι De facto ανεξάρτητη από τη Γεωργία, αλλά αυτό αναγνωρίζεται μόνο από μερικές χώρες. Η Γεωργία και τα περισσότερα κράτη του κόσμου θεωρούν τη Νότια Οσσετία de jure τμήμα της επικράτειας της Γεωργίας.
  20. Συμπεριλαμβάνει τη Νήσο της Αναλήψεως και το Τριστάν ντα Κούνια
Στο λήμμα αυτό έχει ενσωματωθεί κείμενο από το λήμμα List of countries by population της Αγγλικής Βικιπαίδειας, η οποία διανέμεται υπό την GNU FDL και την CC-BY-SA 3.0. (ιστορικό/συντάκτες).