Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ (ονομαστικό)

(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος χωρών κατά κεφαλή ΑΕΠ)
Χάρτης με την κατάταξη των χωρών ανά κατά κεφαλήν ΑΕΠ το 2007 (ΔΝΤ, Απρίλιος 2008).
Το παρόν λήμμα περιέχει στοιχεία διαθέσιμα από τον Οκτώβριο του 2009. Για παλαιότερες κατατάξεις, δες Κατάλογος χωρών κατά κεφαλή ΑΕΠ (ονομαστικό)/2007-2008


Στο λήμμα κατατάσσονται οι χώρες του κόσμου με βάση το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν κατά κεφαλήν σε ονομαστική αξία.

Στοιχεία ΔΝΤ Σεπτεμβρίου 2011Επεξεργασία

O παρακάτω κατάλογος καταρτίστηκε με βάση τα στοιχεία και τις προβλέψεις του Σεπτεμβρίου του 2011 από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, για το έτος 2010[1].

Θέση Χώρα Κατά κεφαλή ΑΕΠ
σε δολάρια ΗΠΑ
1   Λουξεμβούργο 108.951,721
2   Νορβηγία 84.143,691
3   Κατάρ 74.901,422
4   Ελβετία 67.778,528
5   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 57.884,226
6   Δανία 55.985,615
7   Αυστραλία 55.671,620
8   Σουηδία 49.183,016
9   Ολλανδία 46.985,758
10   Ηνωμένες Πολιτείες 46.860,242
11   Καναδάς 46.302,668
12   Ιρλανδία 46.298,084
13   Αυστρία 44.988,159
14   Φινλανδία 44.495,691
15   Σινγκαπούρη 43.116,689
16   Βέλγιο 42.844,772
17   Ιαπωνία 42.782,523
18   Γαλλία 40.704,345
19   Γερμανία 40.273,516
20   Ισλανδία 39.025,702
21   Κουβέιτ 37.009,259
22   Ηνωμένο Βασίλειο 36.164,101
23   Ιταλία 34.058,720
24   Νέα Ζηλανδία 32.162,574
25   Χονγκ Κονγκ 31.514,202
26   Ισπανία 30.639,295
27   Μπρουνέι 29.674,820
28   Ισραήλ 29.264,071
29   Κύπρος 28.854,414
30   Ελλάδα 28.610,680
31   Σλοβενία 23.648,371
32   Μπαχάμες 22.350,458
33   Πορτογαλία 21.541,641
34   Νότια Κορέα 20.756,246
35   Μπαχρέιν 20.474,819
36   Μάλτα 19.706,544
37   Ομάν 19.405,399
38   Ταϊβάν 18.558,091
39   Τσεχία 18.276,673
40   Σαουδική Αραβία 16.266,742
41   Σλοβακία 16.103,985
42   Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 15.635,346
43   Τρινιντάντ και Τομπάγκο 15.462,587
44   Μπαρμπάντος 14.858,080
45   Εσθονία 14.404,735
46   Κροατία 13.775,902
47   Ουγγαρία 13.023,858
48   Πολωνία 12.322,773
49   Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 12.262,568
50   Ουρουγουάη 11.997,896
51   Χιλή 11.826,565
52   Λιθουανία 11.045,774
53   Ισημερινή Γουινέα 11.045,316
54   Λιβύη 10.872,846
55   Βραζιλία 10.816,487
56   Λετονία 10.680,308
57   Σεϋχέλλες 10.616,744
58   Ρωσία 10.355,668
59   Τουρκία 10.309,455
60   Βενεζουέλα 10.049,193
61   Λίβανος 10.041,264
62   Μεξικό 9.521,654
63   Αργεντινή 9.131,328
64   Καζακστάν 9.008,699
65   Γκαμπόν 8.778,710
66   Μαλαισία 8.423,176
67   Μποτσουάνα 8.116,866
68   Κόστα Ρίκα 7.701,446
69   Παναμάς 7.601,202
70   Μαυρίκιος 7.589,566
71   Γρενάδα 7.571,449
72   Ρουμανία 7.542,252
73   Νότια Αφρική 7.274,416
74   Σάντα Λουτσία 7.233,365
75   Σουρινάμ 6.975,453
76   Μαλδίβες 6.772,834
77   Δομινίκα 6.631,981
78   Μαυροβούνιο 6.417,190
79   Άγιος Βικέντιος 6.381,477
80   Κολομβία 6.359,564
81   Βουλγαρία 6.356,120
82   Αζερμπαϊτζάν 6.008,248
83   Λευκορωσία 5.770,818
84   Ναμίμπια 5.517,733
85   Ιράν 5.449,146
86   Δομινικανή Δημοκρατία 5.226,772
87   Περού 5.204,544
88   Σερβία 5.138,911
89   Ταϊλάνδη 4.992,432
90   Τζαμάικα 4.914,829
91   Αλβανία 4.800,000
92   ΠΓΔΜ 4.482,770
93   Κίνα 4.382,136
94   Αλγερία 4.365,938
95   Ανγκόλα 4.328,513
96   Ιορδανία 4.326,376
97   Βοσνία-Ερζεγοβίνη 4.241,771
98   Μπελίζ 4.226,244
99   Τυνησία 4.199,346
100   Ισημερινός (χώρα) 3.920,798
101   Τουρκμενιστάν 3.677,290
102   Ελ Σαλβαδόρ 3.617,919
103   Τόγκα 3.518,289
104   Φίτζι 3.493,441
105   Πράσινο Ακρωτήριο 3.247,455
106   Σουαζιλάνδη 3.133,356
107   Δημοκρατία του Κονγκό 3.112,866
108   Ουκρανία 3.012,804
109   Ινδονησία 2.974,027
110   Γουιάνα 2.923,351
111   Σαμόα 2.912,639
112   Βανουάτου 2.896,572
113   Παραγουάη 2.878,337
114   Γουατεμάλα 2.867,227
115   Μαρόκο 2.861,286
116   Αρμενία 2.840,432
117   Συρία 2.823,105
118   Αίγυπτος 2.808,037
119   Γεωργία 2.629,440
120   Ιράκ 2.531,146
121   Σρι Λάνκα 2.428,093
122   Μογγολία 2.266,652
123   Φιλιππίνες 2.123,008
124   Μπουτάν 2.068,630
125   Ονδούρα 1.908,279
126   Βολιβία 1.900,001
127   Μολδαβία 1.630,454
128   Σουδάν 1.629,264
129   Κιριμπάτι 1.466,978
130   Παπούα Νέα Γουινέα 1.465,269
131   Ουζμπεκιστάν 1.380,246
132   Ινδία 1.370,800
133   Τζιμπουτί 1.369,520
134   Γκάνα 1.363,854
135   Νήσοι του Σολομώντος 1.357,186
136   Νιγηρία 1.298,138
137   Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.294,361
138   Υεμένη 1.283,540
139   Ζάμπια 1.221,363
140   Βιετνάμ 1.173,548
141   Μαυριτανία 1.141,369
142   Νικαράγουα 1.126,549
143   Καμερούν 1.102,740
144   Ακτή Ελεφαντοστού 1.042,523
145   Πακιστάν 1.029,928
146   Λάος 1.003,711
147   Σενεγάλη 979,955
148   Λεσότο 911,075
149   Κομόρες 862,030
150   Κιργιζιστάν 842,583
151   Τσαντ 837,016
152   Καμπότζη 813,798
153   Κένυα 807,504
154   Βιρμανία 742,438
155   Τατζικιστάν 733,861
156   Μαλί 700,666
157   Μπενίν 681,709
158   Αϊτή 667,210
159   Μπανγκλαντές 641,992
160   Γκάμπια 611,770
161   Μπουρκίνα Φάσο 609,760
162   Ζιμπάμπουε 594,498
163   Ανατολικό Τιμόρ 588,427
164   Ρουάντα 557,964
165   Νεπάλ 557,371
166   Τανζανία 545,188
167   Αφγανιστάν 514,976
168   Γουινέα-Μπισσάου 508,339
169   Ουγκάντα 500,650
170   Τόγκο 457,139
171   Γουινέα 448,486
172   Μοζαμβίκη 439,875
173   Δημοκρατία Κεντρικής Αφρικής 429,440
174   Μαδαγασκάρη 414,899
175   Ερυθραία 397,719
176   Νίγηρας 375,424
177   Αιθιοπία 350,441
178   Μαλάουι 343,480
179   Σιέρα Λεόνε 325,761
180   Λιβερία 229,443
181   Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 185,965
182   Μπουρούντι 180,029

Σημειώσεις και παραπομπέςΕπεξεργασία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία