Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος γλωσσών και διαλέκτων

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος γλωσσών)

Αυτός είναι ένας κατάλογος γλωσσών κατά αλφαβητική σειρά στα ελληνικά.

Για κατάταξη των γλωσσών με βάση τη γλωσσική οικογένεια που ανήκουν δείτε την Κατηγορία:Γλώσσες.


Πίνακας περιεχομένων: Α B Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω
Χώρα Επίσημη Γλώσσα
Flag of England.svg Αγγλική
Flag of Azerbaijan.svg Αζερική
Flag of Albania.svg Αλβανική
Flag of Ethiopia.svg Αμχαρική
Ανδόρρα Ανδόρρα

(Γλώσσες της Ανδόρα)[1]

Ανγκόλα Ανγκόλα [2]
Αντίγκουα και Μπαρμπούντα Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  • Αγγλικά (επίσημη γλώσσα)[3]
Flag of Argentina.svg Αργεντινή
Flag of Armenia.svg Αρμενία
  • Αρμενικά[5] (η μόνη επίσημη γλώσσα σύμφωνα με το σύνταγμα)
Flag of Australia.svg Αυστραλία
  • Δεν υπάρχει επίσημη γλώσσα, τα Αγγλικά είναι στην πραγματικότητα η επίσημη γλώσσα.
Flag of Austria.svg Αυστρία
Flag of Azerbaijan.svg Αζερμπαϊτζάν

BΕπεξεργασία

Μπαχάμες Μπαχάμες
  • Αγγλικά
Μπαχρέιν Μπαχρέιν
Flag of Bangladesh.svg Μπανγκλαντές
Μπαρμπάντος Μπαρμπάντος
  • Αγγλικά
Flag of Belarus.svg Λευκορωσία
  • Λευκορωσίας
  • Ρωσικά (και οι δύο είναι επίσημες γλώσσες σε όλη την επικράτεια)
Βέλγιο Βέλγιο

(Γλώσσες του Βελγίου)[7]

Μπελίζ Μπελίζ
Μπενίν Μπενίν
  • Γαλλικά
Μπουτάν Μπουτάν
Βολιβία Βολιβία
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Βοσνία και Ερζεγοβίνη
Μποτσουάνα Μποτσουάνα
Flag of Brazil.svg Βραζιλία
  • Πορτογαλικά

ΑΕπεξεργασία

ΒΕπεξεργασία

ΓΕπεξεργασία

ΔΕπεξεργασία

ΕΕπεξεργασία

ΖΕπεξεργασία

ΗΕπεξεργασία

ΘΕπεξεργασία

ΙΕπεξεργασία

ΚΕπεξεργασία

ΛΕπεξεργασία

ΜΕπεξεργασία

ΝΕπεξεργασία

ΞΕπεξεργασία

ΟΕπεξεργασία

ΠΕπεξεργασία

ΡΕπεξεργασία

ΣΕπεξεργασία

ΤΕπεξεργασία

ΥΕπεξεργασία

ΦΕπεξεργασία

ΧΕπεξεργασία

ΨΕπεξεργασία

ΩΕπεξεργασία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία

  • Constitution of Andorra (Article 2)
  • «Angola». The World Factbook. Central Intelligence Agency. 
  • Constitution of Antigua and Barbuda, 1981 (Article 29)
  • «Provincial Law Nº5598» (PDF). Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο (PDF) στις 29 Φεβρουαρίου 2012. Ανακτήθηκε στις 19 Μαρτίου 2017. 
  • Constitution of Armenia (Article 12)
  • 6,0 6,1 Constitution of Austria, Article 8 & State Treaty for the Re-establishment of an Independent and Democratic Austria Αρχειοθετήθηκε 2008-02-26 στο Wayback Machine. (Article 7, Page 188)
  • Constitution of Belgium, in Dutch, French and German Αρχειοθετήθηκε 2003-04-13 στο Wayback Machine. (Article 4)
  • Footitt, Hilary; Kelly, Michael (2012). Languages at War: Policies and Practices of Language Contacts in Conflict. Basingstoke: Palgrave Macmillan. σελίδες 111–120. ISBN 0230368778.