Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

ΚατάταξηΕπεξεργασία

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.600.000.000 51,0 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.600.000.000 14,9 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,5 672.000 22.033
2 Μονακό 2 38.300 19.150
3 Σιγκαπούρη 725,1 5.703.600 7.866
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,7 7.524.100 6.798
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 34.003 5.231
6 Μπαχρέιν 780 1.641.172 2.104,1
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 493.559 1.561,9
9 Μαλδίβες 298 374.775 1.257,6
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.614 1.194,5
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 163.046.161 1.104,9
13 Τζέρσεϊ 119,6 106.800 893,0
14 Γκέρνσεϊ 78 62.754 804,5
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.780.978 768,6
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 270.372 722,9
17 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 35.746 674,5
18 Λίβανος 10.452 6.855.713 655,9
19 Ταϊβάν 36.193 23.593.794 651,9
20 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
21 Αρούμπα (Ολλανδία) 180 112.301 623,9
22 Μαυρίκιος 2.040 1.265.985 620,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.477 548,8
24 Νότια Κορέα 100.284 51.811.167 516,6
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 12.374.397 469,8
27 Κομόρες 1.862 873.724 469,2
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.793 466,3
29 Ισραήλ 20.770 9.061.500 436,3
30 Ολλανδία 41.543 17.358.586 417,8
31 Αϊτή 27.750 11.577.779 417,2
32 Ινδία 3.287.263 1.366.417.754 415,7
33 Τουβαλού 26 10.782 414,7
34 Μπουρούντι 27.834 10.953.317 393,5
35 Βέλγιο 30.528 11.485.729 376,2
36 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 158.665 357,4
37 Φιλιππίνες 300.000 107.190.081 357,3
38 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 9.104 3.195.153 351,0
39 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 866.506 344,9
40 Ιαπωνία 377.972 126.150.000 333,8
41 Σρι Λάνκα 65.610 21.670.000 330,3
42 Γρενάδα 344 111.467 324,0
43 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 364.354 323,0
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.704.864 318,7
45 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
46 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
47 Νήσοι Μάρσαλ 181 53.158 293,7
48 Αγία Λουκία 616 178.696 290,1
49 Βιετνάμ 331.689 95.354.000 287,5
50 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.608 284,3
51 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 66.436.000 273,5
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.359.193 265,1
54 Πακιστάν 796.095 207.774.520 261,0
55 Κουβέιτ 17.818 4.420.110 248,1
56 Τζαμάικα 10.991 2.726.667 248,1
57 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 63.415 240,2
58 Λίχτενσταϊν 160,5 38.380 239,1
59 Λουξεμβούργο 2.586 613.894 237,4
60 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 382.704 235,1
61 Γερμανία 357.386 83.042.200 232,4
62 Κατάρ 11.627 2.666.938 229,4
63 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 96.453 218,2
64 Νιγηρία 923.768 200.963.599 217,5
65 Σεϋχέλλες 455 97.625 214,6
66 Βόρεια Κορέα 120.538 25.666.161 212,9
67 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.358.320 212,8
68 Γκάμπια 11.295 2.347.706 207,9
69 Ελβετία 41.284 8.570.146 207,6
70 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 52.823 202,4
71 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 201.784 201,6
72 Νεπάλ 147.181 29.609.623 201,2
73 Ιταλία 301.340 60.283.064 200,1
74 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
75 Ουγκάντα 241.038 40.006.700 166,0
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.795.666 164,6
77 Ανδόρα 468 76.177 162,8
78 Μαλάουι 118.484 18.628.747 157,2
79 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.499 149,9
80 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.624 146,2
82 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.395.380.000 145,4
84 Ινδονησία 1.904.569 268.074.600 140,8
85 Γουατεμάλα 108.889 14.901.286 136,9
86 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 550.483 136,5
87 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
88 Τσεχία 78.867 10.668.641 135,3
89 Δανία 43.094 5.814.461 134,9
90 Τόνγκα 747 100.651 134,7
91 Τόγκο 56.785 7.528.000 132,6
92 Ταϊλάνδη 513.120 66.413.979 129,4
93 Γκάνα 238.533 30.280.811 126,9
94 Πολωνία 312.679 38.386.000 122,8
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 64.849.000 119,2
97 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.770.529 116,9
98 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
99 Αζερμπαϊτζάν 86.600 10.019.575 115,7
100 Ιορδανία 89.342 10.309.000 115,4
101 Πορτογαλία 92.090 10.276.617 111,6
102 Σλοβακία 49.035 5.450.017 111,2
103 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.901.454 110,1
104 Αυστρία 83.870 8.877.036 105,8
105 Μπενίν 112.622 11.884.127 105,5
106 Ουγγαρία 93.028 9.772.756 105,1
107 Τουρκία 783.562 82.003.882 104,7
108 Σλοβενία 20.273 2.084.301 102,8
109 Κούβα 109.884 11.209.628 102,0
110 Αιθιοπία 1.104.300 112.078.730 101,5
111 Αλβανία 28.748 2.862.427 99,6
112 Αρμενία 29.743 2.961.600 99,6
113 Κόστα Ρίκα 51.100 5.058.007 99,0
114 Μαλαισία 329.847 32.581.400 98,8
115 Αίγυπτος 1.002.000 98.101.011 97,9
116 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 41.369 96,2
117 Δομινίκα 751 71.293 94,9
118 Κύπρος 9.251 864.200 93,4
119 Ισπανία 505.992 46.934.600 92,8
120 Συρία 185.180 17.070.135 92,2
121 Καμπότζη 181.035 16.486.542 91,0
122 Κένυα 581.309 52.573.972 90,4
123 Σερβία 77.474 6.963.764 89,9 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
124 Ιράκ 438.317 39.127.900 89,3
125 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.067 85,0
126 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.261.407 84,6
127 Σενεγάλη 196.722 16.209.125 82,4
128 Ρουμανία 238.391 19.405.000 81,4
129 Ελλάδα 131.957 10.741.165 81,4
130 Ονδούρα 112.492 9.158.345 81,4
131 Βόρεια Μακεδονία 25.713 2.077.132 80,8
132 Μιανμάρ 676.578 54.339.766 80,3
133 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 25.823.071 80,1
134 Μαρόκο 446.550 35.587.000 79,7
135 Μολδαβία 33.846 2.681.700 79,2
136 Μπρουνέι 5.765 442.400 76,7
137 BES νησιά (Ολλανδία) 328 25.052 76,4
138 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 20.870.060 76,1
139 Ουζμπεκιστάν 447.400 33.523.600 74,9
140 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 17.459 73,7
141 Κροατία 56.542 4.076.246 72,1
142 Σαμόα 2.842 200.874 70,7
143 Τυνησία 163.610 11.551.448 70,6
144 Λεσότο 30.355 2.125.268 70,0
145 Ιρλανδία 70.280 4.921.500 70,0
146 Ουκρανία 603.500 41.990.278 69,6
147 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 275.918 66,2
148 Εσουατίνι 17.364 1.148.130 66,1
149 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.301.000 64,5
150 Μεξικό 1.964.375 126.577.691 64,4
151 Τατζικιστάν 143.100 9.127.000 63,8
152 Βουλγαρία 110.994 7.000.039 63,1
153 Ισημερινός 283.560 17.267.986 60,9
154 Τανζανία 947.303 55.890.747 59,0
155 Παναμάς 75.320 4.218.808 56,0
156 Υεμένη 527.968 29.161.922 55,2
157 Γεωργία 69.700 3.723.500 53,4
158 Καμερούν 475.442 24.348.251 51,2
159 Ιράν 1.648.195 82.913.906 50,3
160 Γουινέα 245.857 12.218.357 49,7
161 Νικαράγουα 130.373 6.460.411 49,6
162 Αφγανιστάν 652.230 32.225.560 49,4
163 Φίτζι 18.274 884.887 48,4
164 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.358.276 48,4
165 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
166 Νότια Αφρική 1.221.037 58.775.022 48,1
167 Τζιμπουτί 23.200 1.078.373 46,5
168 Μαδαγασκάρη 587.040 26.969.307 45,9
169 Λευκορωσία 207.600 9.456.200 45,6
170 Μαυροβούνιο 13.812 622.182 45
171 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.604.528 44,4
172 Λιβερία 111.370 4.937.374 44,3
173 Λιθουανία 65.300 2.793.722 42,8
174 Κολομβία 1.141.748 48.258.494 42,3
175 Ζιμπάμπουε 390.757 15.159.624 38,8
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 52.122 37,4
178 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 86.790.567 37,0
179 Βενεζουέλα 916.445 32.219.521 35,2
180 Μοζαμβίκη 801.590 27.909.798 34,8
181 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.833.517 327.167.434 33,3
182 Κιργιστάν 199.951 6.389.500 32,0
183 Λάος 236.800 7.169.455 30,3
184 Ερυθραία 117.600 3.497.117 29,7
185 Λετονία 64.589 1.911.200 29,6
186 Εσθονία 45.339 1.324.820 29,2
187 Αμπχαζία 8.432 244.832 29,0
188 Μπαχάμες 13.878 385.340 27,8
189 Χιλή 756.102 19.107.216 25,3
190 Περού 1.285.216 32.131.400 25,0
191 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.008 24,8
192 Βραζιλία 8.510.821 210.147.125 24,7
193 Σομαλία 637.657 15.442.905 24,2
194 Ανγκόλα 1.246.700 30.175.553 24,2
195 Νήσοι Σολομώντα 28.400 680.806 24,0
196 Ζάμπια 752.618 17.381.168 23,1
197 Σουηδία 449.964 10.290.832 22,9
198 Σουδάν 1.886.068 42.813.238 22,7
199 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
200 Ουρουγουάη 176.215 3.518.552 20,0
201 Μπουτάν 38.394 741.672 19,3
202 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.776.109 19,0
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.917.000 18,3
204 Νότιο Σουδάν 619.745 11.062.113 17,8
205 Μπελίζ 22.966 408.487 17,8
206 Αλγερία 2.381.741 42.200.000 17,7
207 Νίγηρας 1.267.000 22.314.743 17,6
208 Παραγουάη 406.750 7.152.703 17,6
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.524.387 16,3
211 Αργεντινή 2.780.400 44.938.712 16,2
212 Μάλι 1.240.192 19.658.031 15,9
213 Σαουδική Αραβία 2.149.690 34.218.169 15,9
214 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.380.508 15,7
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 282.200 15,2
216 Ομάν 309.500 4.617.374 14,9
217 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (ΗΒ) 394 5.633 14,3
218 Νορβηγία 385.203 5.345.599 13,9
219 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
220 Τσαντ 1.284.000 15.946.876 12,4
221 Τουρκμενιστάν 488.100 5.942.089 12,2
222 Βολιβία 1.098.580 11.469.896 10,4
223 Ρωσία 17.098.246 146.793.744 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.172.579 8,1
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.745.185 7,6
226 Καζακστάν 2.724.900 18.528.900 6,8
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.338.851 4,0
229 Μαυριτανία 1.030.700 4.077.347 4,0
230 Λιβύη 1.759.540 6.777.452 3,9
231 Καναδάς 9.984.670 37.589.262 3,8
232 Γουιάνα 214.970 782.766 3,6
233 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 296.711 3,6
234 Σουρινάμ 163.820 581.372 3,5
235 Ισλανδία 103.000 360.390 3,5
236 Αυστραλία 7.688.287 25.287.400 3,3
237 Ναμίμπια 825.418 2.458.936 3
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 582.463 2,2
239 Μογγολία 1.564.100 3.238.479 2,1
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 3.200 0,3
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 55.992 0,03

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1] Αρχειοθετήθηκε 2008-09-05 στο Wayback Machine.

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία