Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Η πυκνότητα του πληθυσμού (κάτοικοι ανά χλμ2) ανά χώρα το 2018

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

ΚατάταξηΕπεξεργασία

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.954.000.000 53,4 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.954.000.000 15,6 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 33 681.700 20.657
2 Μονακό 2 39.150 19.575
3 Σιγκαπούρη 733,1 5.453.600 7.439
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.110,18 7.403.100 6.668
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 34.003 5.231
6 Μπαχρέιν 785,08 1.504.365 1.916
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 516.100 1.633,2
9 Μαλδίβες 298 394.378 1.323,4
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 42.577 1.252,3
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 168.220.000 1.139,9
13 Τζέρσεϊ 119,6 103.267 863,4
14 Κράτος της Παλαιστίνης 6.220 5.290.925 850,6
15 Γκέρνσεϊ 78 63.590 815,3
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 299.348 800,4
17 Ταϊβάν 36.197 23.196.178 640,8
18 Λίβανος 10.452 6.685.000 639,6
19 Μπαρμπάντος 430 272.853 634,5
20 Μαυρίκιος 2.040 1.263.888 619,6
21 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 32.489 613
22 Αρούμπα (Ολλανδία) 180 107.457 597
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.716 552,7
24 Ναουρού 21 11.550 550,0
25 Νότια Κορέα 100.284 51.628.117 514,8
26 Κομόρες 1.862 945.405 507,7
27 Ρουάντα 26.338 12.955.736 491,9
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 10.289 490
29 Ισραήλ 20.770 9.511.300 457,9
30 Μπουρούντι 27.834 12.309.600 442,3
31 Ολλανδία 41.543 17.696.940 426,0
32 Αϊτή 27.750 11.680.000 420,9
33 Ινδία 3.287.263 1.372.989.959 417,7
34 Τουβαλού 26 10.782 414,7
35 Βέλγιο 30.528 11.671.737 382,3
36 Φιλιππίνες 300.000 109.991.095 366,6
37 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 9.104 3.285.874 360,9
38 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 868.846 345,9
39 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 151.066 340,2
40 Σρι Λάνκα 65.610 22.156.000 337,7
41 Ιαπωνία 377.972 124.930.000 330,5
42 Γρενάδα 344 113.477 329,9
43 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 350.373 310,6
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.330.947 300,9
45 Βιετνάμ 331.689 98.510.000 297
46 Νήσοι Μάρσαλ 181 53.158 293,7
47 Αγία Λουκία 616 178.696 290,1
48 Πακιστάν 796.095 229.489.000 288,3
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 110.696 284,6
50 Γκουάμ (ΗΠΑ) 544 153.836 282,8
51 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 67.081.234 276,2
52 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.367.558 266,7
53 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 87.146 251,9
54 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 49.710 249,8
55 Λουξεμβούργο 2.586 645.397 249,6
56 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 65.786 249,2
57 Τζαμάικα 10.991 2.726.667 248,1
58 Κατάρ 11.627 2.852.886 245,4
59 Λίχτενσταϊν 160,5 39.315 245,0
60 Κουβέιτ 17.818 4.336.012 243,4
61 Νιγηρία 923.768 216.747.000 234,6
62 Γερμανία 357.386 83.237.124 232,9
63 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 372.939 229,1
64 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 100.772 228,0
65 Γκάμπια 11.295 2.558.000 226,5
66 Σεϋχέλλες 455 99.728 219,2
67 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.621.938 218,2
68 Βόρεια Κορέα 120.538 25.991.000 215,6
69 Ελβετία 41.284 8.753.933 212,0
70 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 210.240 210,0
71 Νεπάλ 147.181 30.378.055 206,4
72 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 53.864 206,4
73 Ιταλία 301.340 58.906.742 195,5
74 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
75 Ουγκάντα 241.038 44.212.800 183,4
76 Ανδόρα 468 79.535 169,9
77 Κοσσυφοπέδιο 10.905 1.798.188 164,9
78 Μαλάουι 118.484 19.351.892 163,3
79 Γουατεμάλα 108.889 17.357.886 159,4
80 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.499 149,9
81 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 104.832 149,3
82 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.572 149,1
83 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.412.600.000 147,2
84 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 84.069 147,0
85 Ινδονησία 1.904.569 274.859.100 144,3
86 Τόγκο 56.785 8.068.000 142,1
87 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 563.198 139,6
88 Δανία 43.094 5.883.562 136,5
89 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
90 Τόνγκα 747 100.651 134,7
91 Τσεχία 78.867 10.524.167 133,4
92 Γκάνα 239.032 30.832.019 129,0
93 Ταϊλάνδη 513.120 66.171.439 129,0
94 Ιορδανία 89.342 11.057.000 123,8
95 Πολωνία 312.679 38.014.000 121,6
96 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
97 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.684.000 120,8
98 Σιέρα Λεόνε 71.740 8.494.260 118,4
99 Αζερμπαϊτζάν 86.600 10.164.464 117,4
100 Μπενίν 112.622 12.915.002 114,7
101 Πορτογαλία 92.090 10.344.802 112,3
102 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.282.410 111,0
103 Σλοβακία 49.035 5.434.712 110,8
104 Αιθιοπία 1.104.300 120.813.000 109,4
105 Τουρκία 783.562 84.680.273 108,1
106 Αυστρία 83.870 9.027.999 107,6
107 Συρία 185.180 19.365.000 104,6
108 Ουγγαρία 93.028 9.730.772 104,6
109 Σλοβενία 20.273 2.107.180 103,9
110 Αίγυπτος 1.002.000 102.872.283 102,7
111 Κόστα Ρίκα 51.100 5.213.362 102,0
112 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 47.329 102,0
113 Κούβα 109.884 11.181.595 101,8
114 Αρμενία 29.743 2.961.600 99,6
115 Κύπρος 9.251 918.100 99,2
116 Μαλαισία 329.847 32.670.000 99,0
117 Αλβανία 28.748 2.793.592 97,2
118 Ιράκ 438.317 42.248.900 96,4
119 Δομινίκα 751 72.337 96,3
120 Ισπανία 505.992 47.432.805 93,7
121 Σενεγάλη 196.722 17.738.795 90,2
122 Σερβία 77.474 6.871.547 88,7 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
123 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.299.412 87,1
124 Καμπότζη 181.035 15.552.211 85,9
125 Ονδούρα 112.492 9.597.739 85,3
126 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.067 85,0
127 Μιανμάρ 676.578 55.770.232 82,4
128 Κένυα 580.367 47.564.296 82,0
129 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 26.453.542 82,0
130 BES νησιά (Ολλανδία) 328 26.805 81,7
131 Μαρόκο 446.550 36.310.000 81,3
132 Ελλάδα 131.957 10.678.632 80,9
133 Ρουμανία 238.391 19.186.000 80,5
134 Βόρεια Μακεδονία 25.713 2.068.808 80,5
135 Ουζμπεκιστάν 447.400 35.400.000 79,1
136 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 21.510.181 78,4
137 Μολδαβία 33.846 2.604.000 76,9
138 Μπρουνέι 5.765 429.999 74,6
139 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 17.434 73,6
140 Σαμόα 2.842 205.770 72,4
141 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 616 44.542 72,3
142 Τυνησία 163.610 11.803.588 72,1
143 Λεσότο 30.355 2.176.000 71,7
144 Κροατία 56.542 4.036.355 71,4
145 Ιρλανδία 70.280 5.011.500 71,3
146 Ισημερινός 256.370 17.989.912 70,2
147 Ουκρανία 603.500 41.130.432 68,2
148 Εσουατίνι 17.364 1.185.000 68,2
149 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 279.554 67,1
150 Τατζικιστάν 143.100 9.506.000 66,4
151 Τανζανία 947.303 61.280.743 64,7
152 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.296.911 64,4
153 Μεξικό 1.964.375 126.014.024 64,1
154 Βουλγαρία 110.994 6.838.937 61,6
155 Υεμένη 527.968 31.155.000 59,0
156 Παναμάς 75.320 4.278.500 56,8
157 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.558.160 55,5
158 Γουινέα 245.857 13.261.638 53,9
159 Γεωργία 69.700 3.688.600 52,9
160 Ιράν 1.648.195 86.023.000 52,2
161 Καμερούν 475.442 24.348.251 51,2
162 Νικαράγουα 130.373 6.664.364 51,1
163 Αφγανιστάν 652.230 32.890.171 50,4
164 Νότια Αφρική 1.221.037 60.142.978 49,3
165 Φίτζι 18.274 893.468 48,9
166 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
167 Μαδαγασκάρη 587.040 28.177.762 48,0
168 Λιβερία 111.370 5.305.000 47,6
169 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.667.864 46,2
170 Μαυροβούνιο 13.812 617.683 44,7
171 Κολομβία 1.141.748 51.049.498 44,7
172 Λευκορωσία 207.600 9.255.500 44,6
173 Λιθουανία 65.300 2.797.945 42,8
174 Τζιμπουτί 23.200 989.115 42,6
175 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 95.241.000 40,6
176 Ζιμπάμπουε 390.757 15.790.716 40,4
177 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 53.941 38,7
178 Παλάου 459 17.661 38,5
179 Μοζαμβίκη 801.590 30.832.244 38,5
180 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.833.517 331.893.745 33,8
181 Κιργιστάν 199.951 6.747.323 33,7
182 Βενεζουέλα 916.445 29.267.000 31,9
183 Ερυθραία 117.600 3.662.000 31,1
184 Λάος 236.800 7.338.000 31,0
185 Εσθονία 45.339 1.331.796 29,4
186 Λετονία 64.589 1.886.300 29,2
187 Αμπχαζία 8.432 245.246 29,1
188 Μπαχάμες 13.878 393.450 28,4
189 Ανγκόλα 1.246.700 33.086.278 26,5
190 Σομαλία 637.657 16.842.000 26,4
191 Χιλή 756.102 19.678.363 26,0
192 Περού 1.285.216 33.396.698 26,0
193 Νήσοι Σολομώντα 28.400 722.392 25,4
194 Βραζιλία 8.510.821 213.317.639 25,1
195 Ζάμπια 752.618 18.926.743 25,1
196 Βανουάτου 12.189 301.695 24,8
197 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 5.974 24,7
198 Σουδάν 1.886.068 45.992.000 24,4
199 Σουηδία 449.964 10.475.203 23,3
200 Ουρουγουάη 176.215 3.554.915 20,2
201 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 9.292.000 20,1
202 Μπουτάν 38.394 763.249 19,9
203 Νέα Ζηλανδία 268.107 5.127.100 19,1
204 Αλγερία 2.381.741 45.400.000 19,1
205 Νίγηρας 1.267.000 24.112.753 19,0
206 Μπελίζ 22.966 430.191 18,7
207 Νότιο Σουδάν 619.745 11.619.000 18,7
208 Παραγουάη 406.750 7.453.695 18,3
209 Μάλι 1.240.192 21.474.000 17,3
210 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.798.000 17,0
211 Αργεντινή 2.780.400 46.234.830 16,6
212 Φινλανδία 338.145 5.550.612 16,4
213 Σαουδική Αραβία 2.149.690 34.110.821 15,9
214 Ομάν 309.500 4.666.988 15,1
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 271.407 14,6
216 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (ΗΒ) 394 5.633 14,3
217 Νορβηγία 385.203 5.435.536 14,1
218 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
219 Τσαντ 1.284.000 17.414.000 13,6
220 Τουρκμενιστάν 488.100 6.202.000 12,7
221 Βολιβία 1.098.580 12.006.031 10,9
222 Γκαμπόν 267.667 2.290.713 8,6
223 Ρωσία 17.098.246 146.171.000 8,5
224 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 5.017.000 8,1
225 Καζακστάν 2.724.900 19.082.500 7,0
226 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
227 Μποτσουάνα 581.730 2.445.720 4,2
228 Μαυριτανία 1.030.700 4.271.197 4,1
229 Λιβύη 1.759.540 7.041.000 4,0
230 Καναδάς 9.984.670 38.654.738 3,9
231 Ισλανδία 103.000 377.280 3,7
232 Σουρινάμ 163.820 598.000 3,7
233 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 294.436 3,5
234 Γουιάνα 214.970 743.699 3,5
235 Αυστραλία 7.688.287 25.750.198 3,3
236 Ναμίμπια 825.418 2.596.037 3,1
237 Δυτική Σαχάρα 266.000 626.000 2,4
238 Μογγολία 1.564.100 3.409.939 2,2
239 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 3.200 0,3
240 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.562 0,03

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία