Άνοιγμα κυρίου μενού

Κατάλογος χωρών και εδαφών ανά πυκνότητα πληθυσμού

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia
(Ανακατεύθυνση από Κατάλογος χωρών κατά πυκνότητα πληθυσμού)

Παρατίθεται κατάλογος χωρών ανά πυκνότητα πληθυσμού σε κατοίκους/τ.χλμ.. Τα στοιχεία που ακολουθούν αντιστοιχούν σε περιοχές που περιέχουν και υδάτινες επιφάνειες, όπως λίμνες ή ποταμούς. Τα στοιχεία (η πυκνότητα είναι με στρογγυλοποίηση στις περισσότερες χώρες) για την έκταση και τον πληθυσμό των χωρών είναι βασισμένα στα αντίστοιχα λήμματα: Κατάλογος χωρών ανά πληθυσμό και Κατάλογος χωρών ανά έκταση.

Αυτοδιοικούμενα κρατίδια ή περιοχές υπό αμφισβητούμενο καθεστώς δεν λαμβάνονται υπόψη στην αρίθμηση του καταλόγου αλλά εμφανίζονται προς σύγκριση.

ΚατάταξηΕπεξεργασία

Θέση Χώρα Έκταση (km²) Πληθυσμός Πυκνότητα (Κάτοικοι ανά km²) Σημειώσεις
Κόσμος (μόνο ξηρά) 148.940.000 7.540.000.000 50,6 [1]
Κόσμος (με θάλασσα) 510.072.000 7.540.000.000 14,8 [1]
1 Μακάου (Κίνα) 30,5 663.400 21.750
2 Μονακό 2 38.300 19.150
3 Σιγκαπούρη 722,5 5.638.700 7.804
4 Χονγκ Κονγκ (Κίνα) 1.106,3 7.448.900 6.733
5 Γιβραλτάρ (ΗΒ) 6,5 33.573 5.165
6 Μπαχρέιν 770 1.496.300 1.943,2
7 Βατικανό 0,44 800 1.818
8 Μάλτα 316 475.701 1.505,4
9 Μαλδίβες 298 402.071 1.349
10 Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία) 34 40.535 1.192,2
11 Βερμούδες (ΗΒ) 54 63.779 1.181,1
12 Μπανγκλαντές 147.570 166.368.149 1.127,4
13 Τζέρσεϊ 119,6 105.500 882,1
14 Γκέρνσεϊ 78 62.063 795,7
15 Παλαιστινιακά εδάφη 6.220 4.780.978 768,6
16 Μαγιότ (Γαλλία) 374 256.518 685,9
17 Άγιος Μαρτίνος (Γαλλία) 53 35.107 662,4
18 Ταϊβάν 36.193 23.584.865 651,6
19 Μπαρμπάντος 430 277.821 646,1
20 Μαυρίκιος 2.040 1.265.577 620,4
21 Λίβανος 10.452 6.093.509 583
22 Αρούμπα (Ολλανδία) 193 111.482 577,6
23 Άγιος Μαρίνος 61 33.386 547,3
24 Νότια Κορέα 100.284 51.635.256 514,9
25 Ναουρού 21 10.084 480,2
26 Ρουάντα 26.338 12.089.721 459
27 Κομόρες 1.862 850.688 456,9
28 Άγιος Βαρθολομαίος (Γαλλία) 21 9.427 448,9
29 Ισραήλ 20.770 8.940.400 430,4
30 Ολλανδία 41.543 17.273.746 415,8
31 Τουβαλού 26 10.782 414,7
32 Ινδία 3.287.240 1.354.051.854 411,9
33 Αϊτή 27.750 11.411.527 411,2
34 Μπουρούντι 27.834 10.681.186 383,7
35 Πουέρτο Ρίκο (ΗΠΑ) 8.870 3.337.177 376,2
36 Βέλγιο 30.528 11.439.756 374,7
37 Κουρασάο (Ολλανδία) 444 160.012 360,4
38 Φιλιππίνες 300.000 107.190.081 357,3
39 Μαρτινίκα (Γαλλία) 1.128 383.911 340,3
40 Ρεϊνιόν (Γαλλία) 2.512 842.767 335,5
41 Ιαπωνία 377.972 126.450.000 334,5
42 Σρι Λάνκα 65.610 21.670.000 330,3
43 Γρενάδα 344 111.467 324,0
44 Ελ Σαλβαδόρ 21.040 6.643.359 315,7
45 Αμερικανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΠΑ) 346 106.405 307,5
46 Γκουάμ (ΗΠΑ) 541 159.358 294,6
47 Νήσοι Μάρσαλ 181 53.158 293,7
48 Βιετνάμ 331.689 94.394.000 284,6
49 Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες 389 109.557 281,6
50 Αμερικανική Σαμόα (ΗΠΑ) 199 55.519 279
51 Αγία Λουκία 616 169.115 274,5
52 Ηνωμένο Βασίλειο 242.910 66.040.229 271,9
53 Τρινιντάντ και Τομπάγκο 5.128 1.359.193 265,1
54 Πακιστάν 796.095 207.774.520 261,0
55 Τζαμάικα 10.991 2.728.864 248,3
56 Γουαδελούπη (Γαλλία) 1.628 400.186 245,8
57 Λίχτενσταϊν 160 38.111 238,2
58 Κουβέιτ 17.818 4.226.920 237,2
59 Κατάρ 11.627 2.757.437 237,2
60 Λουξεμβούργο 2.586 602.005 232,8
61 Κέιμαν Νήσοι (ΗΒ) 264 61.361 232,4
62 Γερμανία 357.386 82.887.000 231,9
63 Άγιος Χριστόφορος και Νέβις 261 55.850 214
64 Σεϋχέλλες 455 96.762 212,7
65 Βόρεια Κορέα 120.538 25.610.672 212,5
66 Νιγηρία 923.768 195.875.237 212
67 Δομινικανή Δημοκρατία 48.670 10.266.149 210,9
68 Ελβετία 41.284 8.508.904 206,1
69 Ιταλία 301.340 60.398.794 200,4
70 Νεπάλ 147.181 29.218.867 198,5
71 Σάο Τομέ και Πρίνσιπε 1.001 197.700 197,5
72 Αντίγκουα και Μπαρμπούντα 442 86.295 195,2
73 Γκάμπια 11.295 2.163.765 191,6
74 Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι (ΗΒ) 151 28.054 185,8
75 Ανδόρα 468 80.209 171,4
76 Κοσσυφοπέδιο 10.908 1.798.506 164,9
77 Μαλάουι 118.484 19.164.728 161,7
78 Ουγκάντα 241.038 38.823.100 161,1
79 Γουατεμάλα 108.889 17.302.084 158,9
80 Τοκελάου (Νέα Ζηλανδία) 10 1.499 149,9
81 Ανγκουίλα (ΗΒ) 91 13.452 147,8
82 Ομόσπονδες Πολιτείες Μικρονησίας 702 102.624 146,2
83 Νήσος του Μαν (ΗΒ) 572 83.314 145,7
84 Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας 9.596.961 1.390.080.000 144,8
85 Ινδονησία 1.904.569 265.015.000 139,1
86 Κιριμπάτι 811 110.136 135,8
87 Πράσινο Ακρωτήριο 4.033 544.081 134,9
88 Τόνγκα 747 100.651 134,7
89 Τσεχία 78.867 10.625.449 134,7
90 Δανία 43.094 5.806.015 134,7
91 Τόγκο 56.785 7.352.000 129,5
92 Ταϊλάνδη 513.120 66.188.503 129,0
93 Γκάνα 238.533 29.614.337 124,2
94 Πολωνία 312.679 38.413.000 122,9
95 Υπερδνειστερία 4.163 505.153 121,3
96 Γαλλία (ηπειρωτική Γαλλία) 543.965 65.188.000 119,8
97 Νήσοι Βόρειες Μαριάνες (ΗΠΑ) 464 53.883 116,1
98 Αζερμπαϊτζάν 86.600 9.950.512 114,9
99 Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα 83.600 9.541.615 114,1
100 Ιορδανία 89.342 10.053.000 112,5
101 Πορτογαλία 92.090 10.291.027 111,7
102 Σλοβακία 49.035 5.445.087 111
103 Αυστρία 83.870 8.857.960 105,6
104 Ουγγαρία 93.028 9.778.371 105,1
105 Μολδαβία 33.846 3.547.500 104,8
106 Τουρκία 783.562 80.810.525 103,1
107 Κούβα 109.884 11.221.060 102,1
108 Μπενίν 112.622 11.496.140 102,1
109 Σλοβενία 20.273 2.070.050 102,1
110 Αρμενία 29.743 2.969.200 99,8
111 Αλβανία 28.748 2.870.324 99,8
112 Συρία 185.180 18.284.407 98,7
113 Σιέρα Λεόνε 71.740 7.075.641 98,6
114 Μαλαισία 329.847 32.475.800 98,5
115 Κόστα Ρίκα 51.100 5.003.402 97,9
116 Αιθιοπία 1.104.300 107.534.882 97,4
117 Αίγυπτος 1.002.000 96.278.514 96,1
118 Δομινίκα 751 71.293 94,9
119 Κύπρος 9.251 864.200 93,4
120 Τερκς και Κέικος (ΗΒ) 430 39.792 92,5
121 Ισπανία 505.992 46.659.300 92,2
122 Σερβία 77.474 7.001.444 90,4 Χωρίς το Κοσσυφοπέδιο
123 Ιράκ 438.317 39.339.753 89,8
124 Καμπότζη 181.035 16.245.729 89,7
125 Κένυα 581.309 50.950.879 87,6
126 Ουαλίς και Φουτουνά (Γαλλία) 142 12.197 85,9
127 Ανατολικό Τιμόρ 14.919 1.261.407 84,6
128 Ρουμανία 238.391 19.524.000 81,9
129 Ελλάδα 131.957 10.768.193 81,6
130 ΠΓΔΜ 25.713 2.075.301 80,7
131 Σουαζιλάνδη 17.364 1.391.385 80,1
132 Ονδούρα 112.492 9.012.229 80,1
133 Σενεγάλη 196.722 15.726.037 79,9
134 Μιανμάρ 676.578 53.862.731 79,6
135 Μαρόκο 446.550 35.219.000 78,9
136 Ακτή Ελεφαντοστού 322.463 24.905.843 77,2
137 Λεσότο 30.355 2.263.010 74,6
138 BES νησιά (Ολλανδία) 328 24.279 74
139 Ουζμπεκιστάν 447.400 33.085.200 73,9
140 Μπουρκίνα Φάσο 274.222 20.244.080 73,8
141 Νήσοι Κουκ (Νέα Ζηλανδία) 237 17.459 73,7
142 Μπρουνέι 5.765 421.300 73,1
143 Κροατία 56.542 4.105.493 72,6
144 Ουκρανία 603.500 42.220.824 70
145 Τυνησία 163.610 11.434.994 70
146 Σαμόα 2.842 199.052 70
147 Ιρλανδία 70.280 4.857.000 69,1
148 Βοσνία Ερζεγοβίνη 51.209 3.511.372 68,6
149 Γαλλική Πολυνησία (Γαλλία) 4.167 275.918 66,2
150 Βουλγαρία 110.994 7.050.034 63,5
151 Μεξικό 1.972.550 124.737.789 63,2
152 Τατζικιστάν 143.100 8.931.000 62,4
153 Ισημερινός 283.560 17.023.408 60,0
154 Τανζανία 947.303 54.199.163 57,2
155 Παναμάς 75.320 4.158.783 55,2
156 Υεμένη 527.968 28.915.284 54,8
157 Γεωργία 69.700 3.729.600 53,5
158 Καμερούν 475.442 23.794.164 50,0
159 Ιράν 1.648.195 82.011.735 49,8
160 Νικαράγουα 130.373 6.393.824 49
161 Φίτζι 18.274 884.887 48,4
162 Αφγανιστάν 652.230 31.575.018 48,4
163 Μοντσεράτ (ΗΒ) 102 4.922 48,3
164 Γουινέα 245.857 11.883.516 48,3
165 Νότια Αφρική 1.221.037 57.725.600 47,3
166 Λευκορωσία 207.600 9.477.100 45,7
167 Τζιμπουτί 23.200 1.049.001 45,2
168 Μαυροβούνιο 13.812 622.359 45
169 Μαδαγασκάρη 587.040 26.262.810 44,7
170 Ερυθραία 117.600 5.187.948 44,1
171 Γουινέα-Μπισσάου 36.125 1.584.763 43,9
172 Κολομβία 1.141.748 49.834.240 43,6
173 Ισημερινή Γουινέα 28.051 1.222.442 43,6
174 Λιβερία 111.370 4.853.516 43,6
175 Λιθουανία 65.300 2.794.134 42,8
176 Παλάου 459 17.661 38,5
177 Ζιμπάμπουε 390.757 14.848.905 38
178 Νήσοι Φερόες (Δανία) 1.393 51.237 36,8
179 Μοζαμβίκη 801.590 28.861.863 36
180 Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό 2.344.858 84.004.989 35,8
181 Βενεζουέλα 916.445 31.828.110 34,7
182 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής 9.525.059 325.719.178 34,2
183 Κιργιστάν 199.951 6.256.700 31,3
184 Λετονία 64.589 1.921.800 29,8
185 Εσθονία 45.339 1.319.133 29,1
186 Λάος 236.800 6.901.000 29,1
187 Αμπχαζία 8.432 240.705 28,5
188 Μπαχάμες 13.878 381.320 27,5
189 Περού 1.285.216 32.162.184 25
190 Σαιν Πιερ και Μικελόν (Γαλλία) 242 6.034 24,9
191 Βραζιλία 8.515.767 208.494.900 24,5
192 Χιλή 756.102 18.552.218 24,5
193 Σομαλία 637.657 15.181.925 23,8
194 Ανγκόλα 1.246.700 29.250.009 23,5
195 Νήσοι Σολομώντα 28.400 667.044 23,5
196 Σουηδία 449.964 10.215.250 22,7
197 Βανουάτου 12.189 272.459 22,4
198 Ζάμπια 752.618 16.887.720 22,4
199 Σουδάν 1.886.068 41.984.512 22,3
200 Νότιο Σουδάν 619.745 12.919.053 20,8
201 Ουρουγουάη 176.215 3.505.985 19,9
202 Μπουτάν 38.394 727.145 18,9
203 Παπούα Νέα Γουινέα 462.840 8.418.346 18,2
204 Νέα Ζηλανδία 268.107 4.885.300 18,2
205 Αλγερία 2.381.741 42.200.000 17,7
206 Νίγηρας 1.267.000 22.311.375 17,6
207 Παραγουάη 406.750 7.052.983 17,3
208 Μπελίζ 22.966 398.050 17,3
209 Ναγκόρνο-Καραμπάχ 8.223 138.000 16,8 [2]
210 Φινλανδία 338.145 5.521.533 16,3
211 Αργεντινή 2.780.400 44.494.502 16
212 Δημοκρατία του Κονγκό 342.000 5.399.895 15,8
213 Σαουδική Αραβία 2.149.690 33.413.660 15,5
214 Μάλι 1.240.192 19.107.706 15,4
215 Νέα Καληδονία (Γαλλία) 18.575 278.500 15,0
216 Ομάν 309.500 4.656.312 15,0
217 Αγία Ελένη, Ασενσιόν και Τριστάν ντα Κούνια (ΗΒ) 394 5.633 14,3
218 Νορβηγία 385.203 5.323.933 13,8
219 Νότια Οσετία 3.900 53.532 13,7
220 Τσαντ 1.284.000 15.353.184 12
221 Τουρκμενιστάν 488.100 5.851.466 12
222 Βολιβία 1.098.580 11.307.314 10,3
223 Ρωσία 17.098.246 146.877.088 8,6
224 Γκαμπόν 267.667 2.067.561 7,7
225 Κεντροαφρικανική Δημοκρατία 622.984 4.737.423 7,6
226 Καζακστάν 2.724.900 18.356.900 6,7
227 Νιούε (Νέα Ζηλανδία) 260 1.613 6,2
228 Μποτσουάνα 581.730 2.302.878 4
229 Μαυριτανία 1.030.700 3.895.747 3,8
230 Καναδάς 9.984.670 37.058.856 3,7
231 Λιβύη 1.759.540 6.470.956 3,7
232 Γουιάνα 214.970 782.225 3,6
233 Σουρινάμ 163.820 568.301 3,5
234 Ισλανδία 103.000 353.070 3,4
235 Αυστραλία 7.692.024 24.899.100 3,2
236 Γαλλική Γουιάνα (Γαλλία) 83.534 252.338 3
237 Ναμίμπια 825.418 2.413.643 2,9
238 Δυτική Σαχάρα 266.000 567.421 2,1
239 Μογγολία 1.564.100 3.177.899 2
240 Νήσοι Φώκλαντ (ΗΒ) 12.173 3.200 0,3
241 Γροιλανδία (Δανία) 2.166.086 56.025 0,03

ΠαραπομπέςΕπεξεργασία

  1. 1,0 1,1 World POPClock Projection
  2. Τα στοιχεία για τον πληθυσμό σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης το 2007.[1]

Εξωτερικοί σύνδεσμοιΕπεξεργασία