Κατάλογος Οικουμενικών Πατριαρχών της Κωνσταντινουπόλεως

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ακολουθεί κατάλογος των Οικουμενικών Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως από τον 1ο αιώνα μέχρι σήμερα.

Ιστορικός Επισκοπικός Κατάλογος Βυζαντίου και Οικουμενικών Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως
Ονομασία Θητεία
Ίδρυση της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης
Απόστολος Ανδρέας 1ος αιώνας
Επίσκοπος Βυζαντίου
Στάχυς ο Απόστολος 38-54
Ονήσιμος 54-68
Πολύκαρπος Α΄ 71-89
Πλούταρχος 89-105
Σεδεκίων 105-114
Διογένης 114-129
Ελευθέριος 129-136
Φήλιξ 136-141
Πολύκαρπος Β΄ 141-144
Αθηνόδωρος (Αθηνογένης) 144-148
Ευζώιος 148-154
Λαυρέντιος 154-166
Αλύπιος (Ολύμπιος) 166-169
Περτίναξ 169-187
Ολυμπιανός 187-198
Μάρκος Α΄ 198-211
Φιλάδελφος 211-217
Κυριακός Α΄ 214-230
Καστίνος 230-237
Ευγένιος Α΄ 240-265
Τίτος 242-272
Δομέτιος Διάδοχος Τίτου
Ρουφίνος Α΄ 284-293
Πρόβος 303-315
Μητροφάνης Α΄ 306-314
Επίσκοπος Νέας Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως
Αλέξανδρος 314-337
Παύλος Α΄ 337-339
Ευσέβιος ο Νικομηδείας 339-342
Παύλος Α΄ 341-342
Μακεδόνιος Α΄ 342-346
Παύλος Α΄ 346-351
Μακεδόνιος Α΄ 351-360
Ευδόξιος (ο Αντιοχείας) 27 Ιανουαρίου 360-370
Ευάγριος 370
Δημόφιλος 370-380
Γρηγόριος Α΄ ο Ναζιανζηνός 379-381
(Μάξιμος Α΄ ο Κυνικός) 380
Πατριάρχης Νέας Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως
Νεκτάριος Μάρτιος/Ιούνιος 381-17 Σεπτεμβρίου 397
Ιωάννης Α΄ Χρυσόστομος Φεβρουάριος 398-404
404-20 Ιουνίου 404
Αρσάκιος 26 Ιουνίου 404-11 Νοεμβρίου 405
Αττικός Μάρτιος 406-10 Οκτωβρίου 425
Σισίνιος 28 ή 29 Φεβρουαρίου 426-24 Δεκεμβρίου 427
Νεστόριος 10 Απριλίου 428-22 Ιουνίου 431
Μαξιμιανός 25 Οκτωβρίου 431-12 Απριλίου 434
Πρόκλος Μάλλον Απρίλιος 434-24 Ιουλίου 446*
Φλαβιανός 446-8 Αυγούστου 449
Ανατόλιος Μάλλον Αύγουστος 449-458
Γεννάδιος Α΄ 458-471
Ακάκιος 472-Αύγουστος/Νοέμβριος 489
Φραβίτας Οκτώβριος/Νοέμβριος 489-Δεκέμβριος 489/Ιανουάριος 490
Ευφήμιος 489-495
Μακεδόνιος Β΄ 495-511
Τιμόθεος Α΄ 511-μετά τα μέσα του Απριλίου 518
Αρχιεπίσκοπος Νέας Ρώμης, Κωνσταντινουπόλεως και Οικουμενικός Πατριάρχης
Ιωάννης Β΄ 17 Απριλίου 518-μέσα Φεβρουαρίου 520
Επιφάνιος 25 Φεβρουαρίου 520-5/6 Ιουνίου 535
Άνθιμος Α΄ 535-18 Μαΐου 536
Μηνάς Νοέμβριος 535, 536-Αύγουστος 552
Ευτύχιος 25 Αυγούστου 552-12 Απριλίου 565
Ιωάννης Γ΄ Σχολαστικός 15 Απριλίου 565-31 Αυγούστου 577
Ευτύχιος 3 Οκτωβρίου 577-6 Απριλίου 582
Ιωάννης Δ΄ Νηστευτής 11 Απριλίου 582, 585-2 Σεπτεμβρίου 595
Κυριακός (Κύριλλος) 595-9 Οκτωβρίου 606
Θωμάς Α΄ 23 Ιανουαρίου/11 Οκτωβρίου 607-20 Μαρτίου 610
Σέργιος Α΄ Μάρτιος 610-9 Δεκεμβρίου 638
Πύρρος Δεκέμβριος 638-μέσα Σεπτεμβρίου 641
Παύλος Β΄ 641-Δεκέμβριος 653
Πύρρος 9 Μαρτίου 654-1 Ιουνίου 654
Πέτρος 654-666
Θωμάς Β΄ 667-669
Ιωάννης Ε΄ 669-675
Κωνσταντίνος Α΄ 675-677
Θεόδωρος Α΄ 677-679
Γεώργιος Α΄ 679-686
Θεόδωρος Α΄ 686-687
Παύλος Γ΄ 687-693
Καλλίνικος Α΄ 693-705
Κύρος 706-711
Ιωάννης ΣΤ΄ 712-714
Γερμανός Α΄ 715-730
Αναστάσιος 730-Ιανουάριος 754
Κωνσταντίνος Β΄ (8) Αύγουστος 754-7 Οκτωβρίου 766
Νικήτας Α΄ 766-7 Φεβρουαρίου 780
Παύλος Δ΄ 780-784
Ταράσιος 25 Δεκεμβρίου 784-25 Φεβρουαρίου 806
Νικηφόρος Α΄ 12 Απριλίου 806-815
Θεόδοτος Α΄ Κασσιτεράς 815-Ιανουάριος 821
Αντώνιος Α΄ Κασσιμάτης 821-836
Ιωάννης Ζ΄ Γραμματικός 836-842
Μεθόδιος Α΄ 14 Φεβρουαρίου 842-846
Ιγνάτιος Α΄ 846-858
Φώτιος Α΄ 858-867
Ιγνάτιος Α΄ 867-23 Οκτωβρίου 877
Φώτιος Α΄ 877-886
Στέφανος Α΄ 886-Μάιος 893
Αντώνιος Β΄ Καυλέας 893-901
Νικόλαος Α΄ Μυστικός 901-1 Φεβρουαρίου 907
Ευθύμιος Α΄ 907-912
Νικόλαος Α΄ Μυστικός 912-11 Μαΐου 925
Στέφανος Β΄ 925-15/18 Ιουλίου 928
Τρύφων Δεκέμβριος 928-931
Θεοφύλακτος 931-Μάρτιος 956
Πολύευκτος 3 Απριλίου 956-16 Ιανουαρίου 970
Βασίλειος Α΄ Σκαμανδρηνός 970-974
Αντώνιος Γ΄ Στουδίτης 974-980
Νικόλαος Β΄ Χρυσοβέργης 984-991
Σισίνιος Β΄ 996-999
Σέργιος Β΄ 999-1019
Ευστάθιος 1020-1025
Αλέξιος Στουδίτης 1025-1043
Μιχαήλ Α΄ Κηρουλάριος 1043-1059
Κωνσταντίνος Γ΄ Λειχούδης 1059-1063
Ιωάννης Η΄ Ξιφιλίνος 1063-2 Αυγούστου 1075
Κοσμάς Α΄ Ιεροσολυμίτης (2) Αύγουστος 1075-8 Μαΐου 1081
Ευστράτιος Γαριδάς 1081-Ιούλιος 1084
Νικόλαος Γ΄ Κυρδινιάτης 1084-1111
Ιωάννης Θ΄ Ιερομνήμων 1111-1134
Λέων Στυππής 1134-1143
Μιχαήλ Β΄ Κουρκούας 1143-1146
Κοσμάς Β΄ Αττικός Απρίλιος 1146-Φεβρουάριος 1147
Νικόλαος Δ΄ Μουζάλων 1147-1151
Θεόδοτος Β΄ 1151-1153
Νεόφυτος Α΄ 1153
Κωνσταντίνος Δ΄ Χλιαρηνός 1154-1156
Λουκάς Χρυσοβέργης 1156-1169
Μιχαήλ Γ΄ 1170-1177
Χαρίτων Ευγενειώτης 1177-1178
Θεοδόσιος Α΄ Βορραδιώτης 1178-1183
Βασίλειος Β΄ Καματηρός 1183-1186
Νικήτας Β΄ Μουντάνης 1187-1189
Λεόντιος Θεοτοκίτης 1189-1190
Δοσίθεος 1190-1191
Γεώργιος Β΄ Ξιφιλίνος 1191-1198
Ιωάννης Ι΄ Καματηρός 1198-1206
Μιχαήλ Δ΄ Αυτωρειανός 20 Μαρτίου 1206/1208-26 Αυγούστου 1212
Θεόδωρος Β΄ Ειρηνικός 28 Σεπτεμβρίου 1214-31 Ιανουαρίου 1216
Μάξιμος Β΄ 3 Ιουνίου 1216-Δεκέμβριος 1216
Μανουήλ Α΄ Χαριτόπουλος 1216-1222
Γερμανός Β΄ 1222-1240
Μεθόδιος Β΄ 1240
Μανουήλ Β΄ 1240-1255
Αρσένιος Αυτωρειανός 1255-1260
Νικηφόρος Β΄ 1260-1261
Αρσένιος Αυτωρειανός 1261-1267
Γερμανός Γ΄ 1267
Ιωσήφ Α΄ 1267-1275
Ιωάννης ΙΑ΄ Βέκκος 1275-1282
Ιωσήφ Α΄ 1282-1283
Γρηγόριος Β΄ 1283-1289
Αθανάσιος Α΄ 1289-1293
Ιωάννης ΙΒ΄ 1294-1304
Αθανάσιος Α΄ 1304-1310
Νήφων Α΄ 1311-1315
Ιωάννης ΙΓ΄ Γλυκύς 1316-1320
Γεράσιμος Α΄ 1320-19 Απριλίου 1321
Ησαΐας 1323-1334
Ιωάννης ΙΔ΄ Καλέκας 1334-1347
Ισίδωρος Α΄ 1347-1349
Κάλλιστος Α΄ 1350-1354
Φιλόθεος Κόκκινος 1354-1355
Κάλλιστος Α΄ 1355-1363
Φιλόθεος Κόκκινος 1364-1376
Μακάριος 1376-1379
Νείλος 1380-1388
Αντώνιος Δ΄ 1389-1390
Μακάριος 1390-1391
Αντώνιος Δ΄ 1391-1397
Κάλλιστος Β΄ Ξανθόπουλος 1397
Ματθαίος Α΄ 1397-1410
Ευθύμιος Β΄ 1410-1416
Ιωσήφ Β΄ 1416-1439
Μητροφάνης Β΄ 1440-1443
Γρηγόριος Γ΄ Μάμμας 1443-1450
Αθανάσιος Β΄ 1450-1453
Γεννάδιος Β΄ Σχολάριος 6 Ιανουαρίου 1454-Μάιος 1456
Ισίδωρος Β΄ Μάιος 1456-31 Μαρτίου 1462
Γεννάδιος Β΄ Σχολάριος 1462
Σωφρόνιος Α΄ 1463-1464
Γεννάδιος Β΄ Σχολάριος 1464
Ιωάσαφ Α΄ 1465-1466
Μάρκος Β΄ 1466
Συμεών Α΄ 1466
Διονύσιος Α΄ Ιανουάριος 1467-1471
Συμεών Α΄ 1471-1475
Ραφαήλ Α΄ 1475-Άνοιξη 1476
Μάξιμος Γ΄ 1476-1481
Συμεών Α΄ Απρίλιος 1482-1486
Νήφων Β΄ 1486-1488
Διονύσιος Α΄ 1488-1490
Μάξιμος Δ΄ 1491-1497
Νήφων Β΄ 1497-1498
Ιωακείμ Α΄ 1498-1502
Νήφων Β΄ 1502 (δεν αποδέχθηκε)
Παχώμιος Α΄ 1503-1504
Ιωακείμ Α΄ 1504
Παχώμιος Α΄ 1504-1513
Θεόληπτος Α΄ Μέσα 1513-1522
Ιερεμίας Α΄ 1522-1545
Ιωαννίκιος Α΄ 1526
Διονύσιος Β΄ 1546-Ιούλιος 1556
Ιωάσαφ Β΄ (Ιούλιος;) 1556-Ιανουάριος 1565
Μητροφάνης Γ΄ Ιανουάριος 1565-4 Μαΐου 1572
Ιερεμίας Β΄ 1572-1579
Μητροφάνης Γ΄ Νοέμβριος 1579-9 Αυγούστου 1580
Ιερεμίας Β΄ 1580-1584
Παχώμιος Β΄ 1584-16 Φεβρουαρίου 1585
Θεόληπτος Β΄ 1585-1586
Ιερεμίας Β΄ Απρίλιος 1587-1595
Ματθαίος Β΄ Ιανουάριος 1596-Φεβρουάριος 1596
Γαβριήλ Α΄ Φεβρουάριος 1596-Αύγουστος 1596
Θεοφάνης Α΄ Φεβρουάριος 1597-26 Μαρτίου 1597
Ματθαίος Β΄ Απρίλιος 1598-Φεβρουάριος 1602
Νεόφυτος Β΄ 3 Απριλίου 1602-Ιανουάριος 1603
Ματθαίος Β΄ 1603
Ραφαήλ Β΄ Μάρτιος 1603-Οκτώβριος 1607
Νεόφυτος Β΄ 15 Οκτωβρίου 1607-Νοέμβριος 1612
Τιμόθεος Β΄ 1613-3 Σεπτεμβρίου 1620
Κύριλλος Α΄   4 Νοεμβρίου 1620-1623
Γρηγόριος Δ΄ 17 Απριλίου 1623-1 Ιουνίου 1623
Άνθιμος Β΄ 18 Ιουνίου 1623-22 Σεπτεμβρίου 1623
Κύριλλος Α΄   1623-1633
Κύριλλος Β΄ 1633
Κύριλλος Α΄   1633-1634
Αθανάσιος Γ΄ Μάρτιος 1634-;
Κύριλλος Α΄   1634-1635
Κύριλλος Β΄   1635-1636
Νεόφυτος Γ΄ Μέσα Ιουνίου 1636-5 Μαρτίου 1637
Κύριλλος Α΄   1637-27 Ιουνίου 1638
Κύριλλος Β΄   1638-1639
Παρθένιος Α΄ 1639-1644
Παρθένιος Β΄ 8 Σεπτεμβρίου 1644-Νοέμβριος 1646
Ιωαννίκιος Β΄ 1646-1648
Παρθένιος Β΄ 29 Οκτωβρίου 1648-16 Μαΐου 1651
Ιωαννίκιος Β΄ 1651-1652
Κύριλλος Γ΄ 1652
Αθανάσιος Γ΄ 1652
Παΐσιος Α΄ Ιούλιος 1652-Απρίλιος 1653
Ιωαννίκιος Β΄ 1653-1654
Κύριλλος Γ΄ 1654
Παΐσιος Α΄ Μάρτιος 1654-Μάρτιος 1655
Ιωαννίκιος Β΄ 1655-1656
Παρθένιος Γ΄ 31 Ιουλίου 1656-1 Απριλίου 1657
Γαβριήλ Β΄ 1657-30 Απριλίου 1657
Παρθένιος Δ΄ 1 Μαΐου 1657-Ιούνιος 1662
Διονύσιος Γ΄ 1662-21 Οκτωβρίου 1665
Παρθένιος Δ΄ 21 Οκτωβρίου 1665-9 Σεπτεμβρίου 1667
Κλήμης 9 Σεπτεμβρίου 1667-21 Οκτωβρίου 1667
Μεθόδιος Γ΄ 5 Ιανουαρίου 1668-Μάρτιος 1671
Παρθένιος Δ΄ Μάρτιος 1671-7 Σεπτεμβρίου 1671
Διονύσιος Δ΄ 1671-Ιούλιος 1673
Γεράσιμος Β΄ 14 Αυγούστου 1673-Δεκέμβριος 1674
Παρθένιος Δ΄ 1 Ιανουαρίου 1675-19 Ιουλίου 1676
Διονύσιος Δ΄ 1676-2 Αυγούστου 1679
Αθανάσιος Δ΄ 2 Αυγούστου 1679-10 Αυγούστου 1679
Ιάκωβος 1679-30 Ιουλίου 1682
Διονύσιος Δ΄ 1682-1684
Παρθένιος Δ΄ 10 Μαρτίου 1684-20 Μαρτίου 1685
Ιάκωβος 1685-1686
Διονύσιος Δ΄ 1686-1687
Ιάκωβος 1687-3 Μαρτίου 1688
Καλλίνικος Β΄ 1688
Νεόφυτος Δ΄ 1688-1689
Καλλίνικος Β΄ 1689-1693
Διονύσιος Δ΄ 1693-1694
Καλλίνικος Β΄ Απρίλιος/Μάιος 1694-8 Αυγούστου 1702
Γαβριήλ Γ΄ 29 Αυγούστου 1702-17 Οκτωβρίου 1707
Νεόφυτος Ε΄ 20 Οκτωβρίου; 1707-Οκτώβριος 1707
Κυπριανός Α΄ 25 Οκτωβρίου 1707-Μάιος 1709
Αθανάσιος Ε΄ Ιούνιος 1709-4 Δεκεμβρίου 1711
Κύριλλος Δ΄ 4 Δεκεμβρίου 1711-Νοέμβριος 1713
Κυπριανός Α΄ Νοέμβριος 1713-28 Φεβρουαρίου 1714
Κοσμάς Γ΄ 28 Φεβρουαρίου 1714-23 Μαρτίου 1716
Ιερεμίας Γ΄ 23 Μαρτίου 1716-19 Νοεμβρίου 1726
Καλλίνικος (Γ΄) 19 Νοεμβρίου 1726 (πέθανε πριν αναρρηθεί στον Θρόνο)
Παΐσιος Β΄ 20 Νοεμβρίου 1726-Σεπτέμβριος 1732    
Ιερεμίας Γ΄ 15 Σεπτεμβρίου 1732-Μάρτιος/Απρίλιος 1733
Σεραφείμ Α΄ Μάρτιος 1733-Σεπτέμβριος 1734  
Νεόφυτος ΣΤ΄ 27 Σεπτεμβρίου 1734-Αύγουστος/Σεπτέμβριος 1740
Παΐσιος Β΄ Αύγουστος/Σεπτέμβριος 1740-Μάιος/Ιούνιος 1743
Νεόφυτος ΣΤ΄ Μάιος/Ιούνιος 1743-Μάρτιος/Απρίλιος 1744
Παΐσιος Β΄ Μάρτιος/Απρίλιος 1744-28 Σεπτεμβρίου 1748
Κύριλλος Ε΄ 28 Σεπτεμβρίου 1748-Ιούνιος 1751    
Παΐσιος Β΄ Ιούνιος 1751-Σεπτέμβριος 1752      
Κύριλλος Ε΄ 7 Σεπτεμβρίου 1752-16 Ιανουαρίου 1757
Καλλίνικος Γ΄ 16 Ιανουαρίου 1757-27 Ιουλίου 1757
Σεραφείμ Β΄ 2 Αυγούστου 1757-26 Μαρτίου 1761
Ιωαννίκιος Γ΄ 26 Μαρτίου 1761-24 Μαΐου 1763
Σαμουήλ Α΄ 24 Μαΐου 1763-5 Νοεμβρίου 1768
Μελέτιος Β΄ 5 Νοεμβρίου 1768-11 Απριλίου 1769
Θεοδόσιος Β΄ 11 Απριλίου 1769-16 Νοεμβρίου 1773
Σαμουήλ Α΄ 17 Νοεμβρίου 1773-24 Δεκεμβρίου 1774
Σωφρόνιος Β΄ 24 Δεκεμβρίου 1774-8 Οκτωβρίου 1780
Γαβριήλ Δ΄ 8 Οκτωβρίου 1780-29 Ιουνίου 1785
Προκόπιος 29 Ιουνίου 1785-(‘30) Απριλίου 1789
Νεόφυτος Ζ΄ 1 Μαΐου 1789-1 Μαρτίου 1794
Γεράσιμος Γ΄ 3 Μαρτίου 1794-19 Απριλίου 1797
Γρηγόριος Ε΄ Μάιος 1797-18 Δεκεμβρίου 1798
Νεόφυτος Ζ΄ 19 Δεκεμβρίου 1798-17 Ιουνίου 1801
Καλλίνικος Δ΄ 17 Ιουλίου 1801-22 Σεπτεμβρίου 1806
Γρηγόριος Ε΄ 23 Σεπτεμβρίου 1806-10 Σεπτεμβρίου 1808
Καλλίνικος Δ΄ 10 Σεπτεμβρίου 1808-23 Απριλίου 1809
Ιερεμίας Δ΄ 23 Απριλίου 1809-4 Μαρτίου 1813
Κύριλλος ΣΤ΄ 4 Μαρτίου 1813-13 Δεκεμβρίου 1818
Γρηγόριος Ε΄ 15 Δεκεμβρίου 1818-10 Απριλίου 1821
Ευγένιος Β΄ 10 Απριλίου 1821-(27;) Ιουλίου 1822
Άνθιμος Γ΄ 28 Ιουλίου 1822-9 Ιουλίου 1824
Χρύσανθος 9 Ιουλίου 1824-26 Σεπτεμβρίου 1826
Αγαθάγγελος 26 Σεπτεμβρίου 1826-5 Ιουλίου 1830
Κωνστάντιος Α΄ 5 Ιουλίου 1830-18 Αυγούστου 1834
Κωνστάντιος Β΄ 18 Αυγούστου 1834-26 Σεπτεμβρίου 1835
Γρηγόριος ΣΤ΄ 27 Σεπτεμβρίου 1835-20 Φεβρουαρίου 1840
Άνθιμος Δ΄ 20 Φεβρουαρίου 1840-6 Μαΐου 1841
Άνθιμος Ε΄ 6 Μαΐου 1841-12 Ιουνίου 1842
Γερμανός Δ΄ 12 Ιουνίου 1842-18 Απριλίου 1845
Μελέτιος Γ΄ 18 Απριλίου 1845-4 Δεκεμβρίου 1845
Άνθιμος ΣΤ΄ 4 Δεκεμβρίου 1845-18 Οκτωβρίου 1848
Άνθιμος Δ΄ 18 Οκτωβρίου 1848-30 Οκτωβρίου 1852
Γερμανός Δ΄ 1 Νοεμβρίου 1852-16 Σεπτεμβρίου 1853
Άνθιμος ΣΤ΄ 24 Σεπτεμβρίου 1853-21 Σεπτεμβρίου 1855
Κύριλλος Ζ΄ 21 Σεπτεμβρίου 1855-1 Ιουλίου 1860
Ιωακείμ Β΄ 4 Οκτωβρίου 1860-9 Ιουλίου 1863
Σωφρόνιος Γ΄ 20 Σεπτεμβρίου 1863-4 Δεκεμβρίου 1866
Γρηγόριος ΣΤ΄ 10 Φεβρουαρίου 1867-10 Ιουνίου 1871
Άνθιμος ΣΤ΄ 5 και εγκαθ 12 Σεπτεμβρίου 1871-30 Σεπτεμβρίου 1873
Ιωακείμ Β΄ 23 Νοεμβρίου 1873-4 Αυγούστου 1878
Ιωακείμ Γ΄ 1 Οκτωβρίου 1878-30 Μαρτίου 1884
Ιωακείμ Δ΄ 1 Οκτωβρίου 1884-14 Νοεμβρίου 1886
Διονύσιος Ε΄ 23 Ιανουαρίου 1887-12/13 Αυγούστου 1891
Νεόφυτος Η΄ 27 Οκτωβρίου 1891-25 Οκτωβρίου 1894
Άνθιμος Ζ΄ 20 Ιανουαρίου 1895-29 Ιανουαρίου 1897
Κωνσταντίνος Ε΄ 2 Απριλίου 1897-30 Μαρτίου 1901 
Ιωακείμ Γ΄   25 Μαΐου 1901-13 Νοεμβρίου 1912
Γερμανός Ε΄ 28 Ιανουαρίου 1913-12 Οκτωβρίου 1918
Μελέτιος Δ΄ 25 Νοεμβρίου 1921-20 Σεπτεμβρίου 1923
Γρηγόριος Ζ΄ 6 Δεκεμβρίου 1923-17 Νοεμβρίου 1924
Κωνσταντίνος ΣΤ΄ 17 Δεκεμβρίου 1924-22 Μαΐου 1925
Βασίλειος Γ΄ 13 Ιουλίου 1925-29 Σεπτεμβρίου 1929
Φώτιος Β΄ 7 Οκτωβρίου 1929-29 Δεκεμβρίου 1935
Βενιαμίν 18 Ιανουαρίου 1936-17 Φεβρουαρίου 1946
Μάξιμος Ε΄ 20 Φεβρουαρίου 1946-18 Οκτωβρίου 1948
Αθηναγόρας 1 Νοεμβρίου 1948-7 Ιουλίου 1972
Δημήτριος 16 Ιουλίου 1972-2 Οκτωβρίου 1991
Βαρθολομαίος 22 Οκτωβρίου 1991-

Άλλοι ιστότοποιΕπεξεργασία