Κατάλογος χωρών

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ένας αλφαβητικός κατάλογος των χωρών του κόσμου.

Με σκούρα γράμματα είναι τα ανεξάρτητα κράτη.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα, την ήπειρο, τον πληθυσμό, την έκταση και τη ζώνη ώρας.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

Α Επεξεργασία

  Αγία Λουκία
  Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
  Άγιος Μαρίνος
  Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
  Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
  Αζερμπαϊτζάν
  Αίγυπτος
  Αιθιοπία
  Αϊτή
  Ακτή Ελεφαντοστού
  Αλβανία
  Αλγερία

  Αμπχαζία
  Ανατολικό Τιμόρ
  Ανγκόλα
  Ανδόρρα
  Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  Αργεντινή
  Αρμενία

  Αρούμπα
  Δημοκρατία του Αρτσάχ
  Αυστραλία
  Αυστρία
  Αφγανιστάν

Β Επεξεργασία

  Βανουάτου
  Βατικανό
  Βέλγιο
  Βενεζουέλα

  Βερμούδες
  Βιετνάμ
  Βολιβία

  Βόρεια Ιρλανδία
  Βόρεια Μακεδονία
  Βοσνία και Ερζεγοβίνη
  Βουλγαρία
  Βραζιλία

Γ Επεξεργασία

  Γαλλία
  Γερμανία
  Γεωργία
  Γκάμπια
  Γκαμπόν
  Γκάνα
  Γουατεμάλα
  Γουιάνα
  Γουινέα
  Γουινέα-Μπισσάου
  Γρενάδα

  Γροιλανδία

Δ Επεξεργασία

  Δανία
  Δομινίκα
  Δομινικανή Δημοκρατία

Ε Επεξεργασία

  Ελ Σαλβαδόρ
  Ελβετία
  Ελλάδα
  Ερυθραία
  Εσθονία
  Εσουατίνι

Ζ Επεξεργασία

  Ζάμπια
  Ζιμπάμπουε

Η Επεξεργασία

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
  Ηνωμένο Βασίλειο

I Επεξεργασία

  Ιαπωνία
  Ινδία
  Ινδονησία
  Ιορδανία
  Ιράκ
  Ιράν
  Ιρλανδία
  Ισημερινή Γουινέα
  Ισημερινός
  Ισλανδία
  Ισπανία
  Ισραήλ
  Ιταλία

Κ Επεξεργασία

  Καζακστάν
  Καμερούν
  Καμπότζη
  Καναδάς
  Κατάρ
  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
  Κένυα
  Κίνα
  Κιργιζία
  Κιριμπάτι
  Κολομβία
  Κομόρες
  Δημοκρατία του Κονγκό
  Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
  Βόρεια Κορέα
  Νότια Κορέα
  Κόσοβο
  Κόστα Ρίκα
  Κούβα
  Κουβέιτ
  Κουρασάο
  Κροατία
  Κύπρος

Λ Επεξεργασία

  Λάος
  Λεσότο
  Λετονία
  Λευκορωσία
  Λίβανος
  Λιβερία
  Λιβύη
  Λιθουανία
  Λίχτενσταϊν
  Λουξεμβούργο

Μ Επεξεργασία

  Μαδαγασκάρη
  Μαλαισία
  Μαλάουι
  Μαλδίβες
  Μάλι
  Μάλτα
  Μαρόκο
  Μαυρίκιος
  Μαυριτανία
  Μαυροβούνιο
  Μεξικό
  Μιανμάρ
  Μικρονησία
  Μογγολία
  Μοζαμβίκη
  Μολδαβία
  Μονακό
  Μπανγκλαντές
  Μπαρμπάντος
  Μπαχάμες
  Μπαχρέιν
  Μπελίζ
  Μπενίν
  Μποτσουάνα
  Μπουρκίνα Φάσο
  Μπουρούντι
  Μπουτάν
  Μπρουνέι

Ν Επεξεργασία

  Ναμίμπια
  Ναουρού
  Νέα Ζηλανδία
  Νεπάλ

  Νήσοι Κουκ
  Νήσοι Μάρσαλ
  Νήσοι Σολομώντα
  Νήσοι Φερόες
  Νίγηρας
  Νιγηρία
  Νικαράγουα

  Νιούε
  Νορβηγία
  Νότια Αφρική

  Νότια Οσσετία
  Νότιο Σουδάν

Ο Επεξεργασία

  Ολλανδία
  Ομάν
  Ονδούρα

  Ουαλία
  Ουγγαρία
  Ουγκάντα
  Ουζμπεκιστάν
  Ουκρανία
  Ουρουγουάη

Π Επεξεργασία

  Πακιστάν
  Κράτος της Παλαιστίνης
  Παλάου
  Παναμάς
  Παπούα Νέα Γουινέα
  Παραγουάη
  Περού
  Πολωνία
  Πορτογαλία
  Πράσινο Ακρωτήριο

Ρ Επεξεργασία

  Ρουάντα
  Ρουμανία
  Ρωσία

Σ Επεξεργασία

  Σαμόα
  Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
  Σαουδική Αραβία
  Δημοκρατία της Σαχάρας
  Σενεγάλη
  Σερβία
  Σεϋχέλλες
  Σιγκαπούρη
  Σιέρα Λεόνε

  Σκωτία
  Σλοβακία
  Σλοβενία
  Σομαλία

  Σομαλιλάνδη
  Σουδάν
  Σουηδία
  Σουρινάμ
  Σρι Λάνκα
  Συρία

Τ Επεξεργασία

  Ταϊβάν
  Ταϊλάνδη
  Τανζανία
  Τατζικιστάν
  Τζαμάικα
  Τζιμπουτί
  Τόγκο
  Τόνγκα
  Τουβαλού
  Τουρκία
  Τουρκμενιστάν
  Τρίνινταντ και Tομπάγκο
  Τσαντ
  Τσεχία
  Τυνησία

Υ Επεξεργασία

  Υεμένη
  Υπερδνειστερία

Φ Επεξεργασία

  Φιλιππίνες
  Φινλανδία
  Φίτζι

Χ Επεξεργασία

  Χιλή

Περιοχές Επεξεργασία

Περιλαμβάνονται υπερπόντιες κτήσεις κρατών, περιοχές με ειδικό καθεστώς διαχείρισης ή αυτονομίας κλπ

Μη υφιστάμενες χώρες Επεξεργασία

Δείτε επίσης Επεξεργασία