Κατάλογος χωρών

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ένας αλφαβητικός κατάλογος των χωρών του κόσμου.

Με σκούρα γράμματα είναι τα ανεξάρτητα κράτη.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα και την ήπειρο.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

ΑΕπεξεργασία


  Αγία Λουκία
  Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
  Άγιος Μαρίνος
  Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
  Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
  Αζερμπαϊτζάν
  Αίγυπτος
  Αιθιοπία
  Αϊτή
  Ακτή Ελεφαντοστού
  Αλβανία
  Αλγερία

  Αμπχαζία
  Ανατολικό Τιμόρ
  Ανγκόλα

  Ανδόρρα
  Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  Αργεντινή
  Αρμενία

  Αρούμπα
  Δημοκρατία του Αρτσάχ
  Αυστραλία
  Αυστρία
  Αφγανιστάν

ΒΕπεξεργασία

  Βανουάτου
  Βατικανό
  Βέλγιο
  Βενεζουέλα

  Βερμούδες
  Βιετνάμ
  Βολιβία

  Βόρεια Ιρλανδία
  Βόρεια Κορέα
  Βόρεια Μακεδονία

  Βοσνία και Ερζεγοβίνη
  Βουλγαρία
  Βραζιλία

ΓΕπεξεργασία

  Γαλλία
  Γερμανία
  Γεωργία

  Γκάμπια
  Γκαμπόν
  Γκάνα

  Γουατεμάλα
  Γουιάνα
  Γουινέα
  Γουινέα-Μπισσάου
  Γρενάδα

  Γροιλανδία

ΔΕπεξεργασία

  Δανία
  Δομινίκα
  Δομινικανή Δημοκρατία

  Δημοκρατία της Σαχάρας

ΕΕπεξεργασία

  Ελ Σαλβαδόρ
  Ελβετία
  Ελλάδα
  Ερυθραία
  Εσθονία
  Εσουατίνι

ΖΕπεξεργασία

  Ζάμπια
  Ζιμπάμπουε

ΗΕπεξεργασία

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  ΗΠΑ
  Ηνωμένο Βασίλειο

ΙΕπεξεργασία

  Ιαπωνία
  Ινδία
  Ινδονησία
  Ιορδανία
  Ιράκ
  Ιράν
  Ιρλανδία
  Ισημερινή Γουινέα
  Ισημερινός
  Ισλανδία
  Ισπανία
  Ιταλία

ΚΕπεξεργασία

  Καζακστάν
  Καμερούν
  Καμπότζη
  Καναδάς
  Κατάρ

  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
  Κένυα
  Κίνα
  Κιργιζία
  Κιριμπάτι
  Κολομβία
  Κομόρες
  Δημοκρατία του Κονγκό
  Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
  Κόστα Ρίκα

  Κόσοβο
  Κούβα
  Κουβέιτ

  Νήσοι Κουκ
  Κουρασάο
  Κροατία
  Κύπρος

ΛΕπεξεργασία

  Λάος
  Λεσότο
  Λετονία
  Λευκορωσία
  Λίβανος
  Λιβερία
  Λιβύη
  Λιθουανία
  Λίχτενσταϊν
  Λουξεμβούργο

ΜΕπεξεργασία

  Μαδαγασκάρη
  Μαλαισία
  Μαλάουι
  Μαλδίβες
  Μάλι
  Μάλτα

  Μαρόκο
  Μαυρίκιος
  Μαυριτανία
  Μαυροβούνιο
  Μεξικό
  Μιανμάρ
  Μικρονησία
  Μογγολία
  Μοζαμβίκη
  Μολδαβία
  Μονακό
  Μπανγκλαντές
  Μπαρμπάντος
  Μπαχάμες
  Μπαχρέιν
  Μπελίζ
  Μπενίν
  Μποτσουάνα
  Μπουρκίνα Φάσο
  Μπουρούντι
  Μπουτάν
  Μπρουνέι

ΝΕπεξεργασία

  Ναμίμπια
  Ναουρού

  Νέα Ζηλανδία
  Νεπάλ
  Νήσοι Μάρσαλ
  Νήσοι Σολομώντα

  Νίγηρας
  Νιγηρία
  Νικαράγουα

  Νιούε
  Νορβηγία

  Νότια Αφρική
  Νότια Κορέα

  Νότια Οσσετία
  Νότιο Σουδάν

ΟΕπεξεργασία

  Ολλανδία
  Ομάν
  Ονδούρα

  Ουαλία
  Ουγγαρία
  Ουγκάντα
  Ουζμπεκιστάν
  Ουκρανία
  Ουρουγουάη

ΠΕπεξεργασία

  Πακιστάν
  Παλάου
  Κράτος της Παλαιστίνης
  Παναμάς
  Παπούα Νέα Γουινέα
  Παραγουάη

  Περού
  Πολωνία
  Πορτογαλία

  Πράσινο Ακρωτήριο

ΡΕπεξεργασία

  Ρουάντα
  Ρουμανία
  Ρωσία

ΣΕπεξεργασία

  Σαμόα
  Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
  Σαουδική Αραβία
  Σενεγάλη
  Σερβία

  Σεϋχέλλες
  Σιγκαπούρη
  Σιέρα Λεόνε

  Σκωτία
  Σλοβακία
  Σλοβενία
  Σομαλία

  Σομαλιλάνδη
  Σουδάν
  Σουηδία
  Σουρινάμ
  Σρι Λάνκα
  Συρία

ΤΕπεξεργασία

  Ταϊβάν
  Ταϊλάνδη
  Τανζανία
  Τατζικιστάν

  Τζαμάικα
  Τζιμπουτί
  Τόγκο
  Τόνγκα
  Τουβαλού
  Τουρκία
  Τουρκμενιστάν
  Τρινιντάντ και Τομπάγκο
  Τσαντ
  Τσεχία
  Τυνησία

ΥΕπεξεργασία

  Υεμένη
  Υπερδνειστερία

ΦΕπεξεργασία

  Νήσοι Φερόες
  Φιλιππίνες
  Φινλανδία
  Φίτζι

ΧΕπεξεργασία

  Χιλή

ΠεριοχέςΕπεξεργασία

Περιλαμβάνονται υπερπόντιες κτήσεις κρατών, περιοχές με ειδικό καθεστώς διαχείρισης ή αυτονομίας κλπ

Μη υφιστάμενες χώρεςΕπεξεργασία