Κατάλογος χωρών

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ένας αλφαβητικός κατάλογος των χωρών του κόσμου.

Με σκούρα γράμματα είναι τα ανεξάρτητα κράτη.

Μπορείτε επίσης να δείτε τις χώρες με βάση την πρωτεύουσα, την ήπειρο, τον πληθυσμό, την έκταση και τη ζώνη ώρας.

Κατάλογοι ανά χώρα
Επίκαιρα άρθρα χωρών
Θέματα ταξινομημένα ανά χώρα
Κατάλογος για τις περισσότερες χώρες
Άλλα

Α Β Γ Δ Ε Ζ Η Θ Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ Σ Τ Υ Φ Χ Ψ Ω

ΑΕπεξεργασία

  Αγία Λουκία
  Άγιος Βικέντιος και Γρεναδίνες
  Άγιος Μαρίνος
  Άγιος Μαρτίνος (Ολλανδία)
  Άγιος Χριστόφορος και Νέβις
  Αζερμπαϊτζάν
  Αίγυπτος
  Αιθιοπία
  Αϊτή
  Ακτή Ελεφαντοστού
  Αλβανία
  Αλγερία

  Αμπχαζία
  Ανατολικό Τιμόρ
  Ανγκόλα
  Ανδόρρα
  Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
  Αργεντινή
  Αρμενία

  Αρούμπα
  Δημοκρατία του Αρτσάχ
  Αυστραλία
  Αυστρία
  Αφγανιστάν

ΒΕπεξεργασία

  Βανουάτου
  Βατικανό
  Βέλγιο
  Βενεζουέλα

  Βερμούδες
  Βιετνάμ
  Βολιβία

  Βόρεια Ιρλανδία
  Βόρεια Μακεδονία
  Βοσνία και Ερζεγοβίνη
  Βουλγαρία
  Βραζιλία

ΓΕπεξεργασία

  Γαλλία
  Γερμανία
  Γεωργία
  Γκάμπια
  Γκαμπόν
  Γκάνα
  Γουατεμάλα
  Γουιάνα
  Γουινέα
  Γουινέα-Μπισσάου
  Γρενάδα

  Γροιλανδία

ΔΕπεξεργασία

  Δανία
  Δομινίκα
  Δομινικανή Δημοκρατία

ΕΕπεξεργασία

  Ελ Σαλβαδόρ
  Ελβετία
  Ελλάδα
  Ερυθραία
  Εσθονία
  Εσουατίνι

ΖΕπεξεργασία

  Ζάμπια
  Ζιμπάμπουε

ΗΕπεξεργασία

  Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
  Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής
  Ηνωμένο Βασίλειο

IΕπεξεργασία

  Ιαπωνία
  Ινδία
  Ινδονησία
  Ιορδανία
  Ιράκ
  Ιράν
  Ιρλανδία
  Ισημερινή Γουινέα
  Ισημερινός
  Ισλανδία
  Ισπανία
  Ισραήλ
  Ιταλία

ΚΕπεξεργασία

  Καζακστάν
  Καμερούν
  Καμπότζη
  Καναδάς
  Κατάρ
  Κεντροαφρικανική Δημοκρατία
  Κένυα
  Κίνα
  Κιργιζία
  Κιριμπάτι
  Κολομβία
  Κομόρες
  Δημοκρατία του Κονγκό
  Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό
  Βόρεια Κορέα
  Νότια Κορέα
  Κόσοβο
  Κόστα Ρίκα
  Κούβα
  Κουβέιτ
  Κουρασάο
  Κροατία
  Κύπρος

ΛΕπεξεργασία

  Λάος
  Λεσότο
  Λετονία
  Λευκορωσία
  Λίβανος
  Λιβερία
  Λιβύη
  Λιθουανία
  Λίχτενσταϊν
  Λουξεμβούργο

ΜΕπεξεργασία

  Μαδαγασκάρη
  Μαλαισία
  Μαλάουι
  Μαλδίβες
  Μάλι
  Μάλτα
  Μαρόκο
  Μαυρίκιος
  Μαυριτανία
  Μαυροβούνιο
  Μεξικό
  Μιανμάρ
  Μικρονησία
  Μογγολία
  Μοζαμβίκη
  Μολδαβία
  Μονακό
  Μπανγκλαντές
  Μπαρμπάντος
  Μπαχάμες
  Μπαχρέιν
  Μπελίζ
  Μπενίν
  Μποτσουάνα
  Μπουρκίνα Φάσο
  Μπουρούντι
  Μπουτάν
  Μπρουνέι

ΝΕπεξεργασία

  Ναμίμπια
  Ναουρού
  Νέα Ζηλανδία
  Νεπάλ

  Νήσοι Κουκ
  Νήσοι Μάρσαλ
  Νήσοι Σολομώντα
  Νήσοι Φερόες
  Νίγηρας
  Νιγηρία
  Νικαράγουα

  Νιούε
  Νορβηγία
  Νότια Αφρική

  Νότια Οσσετία
  Νότιο Σουδάν

ΟΕπεξεργασία

  Ολλανδία
  Ομάν
  Ονδούρα

  Ουαλία
  Ουγγαρία
  Ουγκάντα
  Ουζμπεκιστάν
  Ουκρανία
  Ουρουγουάη

ΠΕπεξεργασία

  Πακιστάν
  Κράτος της Παλαιστίνης
  Παλάου
  Παναμάς
  Παπούα Νέα Γουινέα
  Παραγουάη
  Περού
  Πολωνία
  Πορτογαλία
  Πράσινο Ακρωτήριο

ΡΕπεξεργασία

  Ρουάντα
  Ρουμανία
  Ρωσία

ΣΕπεξεργασία

  Σαμόα
  Σάο Τομέ και Πρίνσιπε
  Σαουδική Αραβία
  Δημοκρατία της Σαχάρας
  Σενεγάλη
  Σερβία
  Σεϋχέλλες
  Σιγκαπούρη
  Σιέρα Λεόνε

  Σκωτία
  Σλοβακία
  Σλοβενία
  Σομαλία

  Σομαλιλάνδη
  Σουδάν
  Σουηδία
  Σουρινάμ
  Σρι Λάνκα
  Συρία

ΤΕπεξεργασία

  Ταϊβάν
  Ταϊλάνδη
  Τανζανία
  Τατζικιστάν
  Τζαμάικα
  Τζιμπουτί
  Τόγκο
  Τόνγκα
  Τουβαλού
  Τουρκία
  Τουρκμενιστάν
  Τρίνινταντ και Tομπάγκο
  Τσαντ
  Τσεχία
  Τυνησία

ΥΕπεξεργασία

  Υεμένη
  Υπερδνειστερία

ΦΕπεξεργασία

  Φιλιππίνες
  Φινλανδία
  Φίτζι

ΧΕπεξεργασία

  Χιλή

ΠεριοχέςΕπεξεργασία

Περιλαμβάνονται υπερπόντιες κτήσεις κρατών, περιοχές με ειδικό καθεστώς διαχείρισης ή αυτονομίας κλπ

Μη υφιστάμενες χώρεςΕπεξεργασία

Δείτε επίσηςΕπεξεργασία