Κατάλογος πόλεων της Ελλάδας

κατάλογος εγχειρήματος Wikimedia

Ο κατάλογος των πόλεων της Ελλάδας περιλαμβάνει τους οικισμούς της Ελλάδας με μόνιμο πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Απογραφής του 2011, που διενήργησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή.[1]

Στον κατάλογο δεν αναφέρονται τα λεγόμενα προάστια, δηλαδή οι «οικισμοί ή περιοχές που βρίσκονται στην περιφέρεια μιας πόλης, μακριά από το κέντρο της»[2], οι πληθυσμοί τους όμως περιλαμβάνονται στον αναφερόμενο πληθυσμό της πόλης. Για παράδειγμα, η Καλλιθέα είναι νότιο προάστιο της Αθήνας και ο πληθυσμός της, 100.641 κάτοικοι, περιλαμβάνεται στον πληθυσμό της Αθήνας ο οποίος αναφέρεται στον κατάλογο.

Παρατηρήσεις σχετικά με τον κατάλογο Επεξεργασία

  • Οι αναφερόμενοι στον κατάλογο πληθυσμοί των πόλεων, δεν ταυτίζονται με τους πληθυσμούς των Δήμων της Ελλάδας στους οποίους διοικητικά ανήκουν. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, τα πολεοδομικά συγκροτήματα εκτείνονται εντός των διοικητικών ορίων ενός μόνου Δήμου και συνεπώς, οι αναφερόμενες πόλεις έχουν πληθυσμούς μικρότερους από τους πληθυσμούς των Δήμων στους οποίους ανήκουν. Εξαιρέσεις αποτελούν οι πόλεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στις οποίες υπάρχουν πολυάριθμοι Δήμοι.
  • Ο Πειραιάς ανήκει στο ενιαίο πολεοδομικό συγκρότημα της πρωτεύουσας[3][4][5].
  • Σε περίπτωση όπου υπάρχει πόλη που περιλαμβάνει δύο ή και παραπάνω οικισμούς, Δημοτικές Ενότητες ή Δήμους, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, τότε υπάρχει σχετική σημείωση και ο εμφανιζόμενος πληθυσμός της πόλης προκύπτει από το άθροισμα των σχετικών επιμέρους πληθυσμών.

Πόλεις (άνω των 10.000 κατοίκων) Επεξεργασία

Πόλη Πληθυσμός 2011 Πληθυσμός 2021 Γεωγραφικό διαμέρισμα Περιφέρεια Περιφερειακή Ενότητα
1 Αθήνα 664.046 [Σημ. 1] 637.798 Στερεά Ελλάδα Αττικής Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Βορείου Τομέα Αθηνών, Δυτικού Τομέα Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής
2 Θεσσαλονίκη 351.196 [Σημ. 2] 309.617 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
3 Πάτρα 168.202[Σημ. 3] 211.593 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας Αχαΐας
4 Ηράκλειο 153.653 [Σημ. 4] 162.591 [Σημ. 5] Κρήτη Κρήτης Ηρακλείου
5 Λάρισα 144.651 146.595 Θεσσαλία Θεσσαλίας Λάρισας
6 Βόλος 125.248[Σημ. 6] Θεσσαλία Θεσσαλίας Μαγνησίας
7 Ιωάννινα 65.574 64.896 Ήπειρος Ηπείρου Ιωαννίνων
8 Τρίκαλα 61.653 62.064 Θεσσαλία Θεσσαλίας Τρικάλων
9 Χαλκίδα 59.125 64.490 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας
10 Σέρρες 58.287 59.260 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Σερρών
11 Αλεξανδρούπολη 57.812 59.723 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Έβρου
12 Ξάνθη 56.122 58.760 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ξάνθης
13 Κατερίνη 55.997 59.189 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Πιερίας
14 Αγρίνιο 55.097 [Σημ. 7] Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας
15 Καλαμάτα 54.100 58.816 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Μεσσηνίας
16 Καβάλα 54.027 54.065 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Καβάλας
17 Χανιά 53.910 54.559 Κρήτη Κρήτης Χανίων
18 Λαμία 52.006 47.529 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Φθιώτιδας
19 Κομοτηνή 50.990 54.165 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ροδόπης
20 Ρόδος 49.541 56.440 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου Ρόδου
21 Δράμα 44.823 44.257 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δράμας
22 Βέροια 43.158 43.212 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας
23 Κοζάνη 41.066 43.316 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης
24 Καρδίτσα 38.554 40.272 Θεσσαλία Θεσσαλίας Καρδίτσας
25 Ρέθυμνο 32.468 35.763 Κρήτη Κρήτης Ρεθύμνης
26 Πτολεμαΐδα 32.142 31.575 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Κοζάνης
27 Τρίπολη 30.866 30.452 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Αρκαδίας
28 Ασπρόπυργος 30.251 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
29 Κόρινθος 30.176 30.816 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Κορινθίας
30 Γέρακας 29.939 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
31 Γιαννιτσά 29.789 30.498 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Πέλλας
32 Μυτιλήνη 27.871 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου Λέσβου
33 Χίος 26.850 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου Χίου
34 Σαλαμίνα 25.370 Στερεά Ελλάδα Αττικής Νήσων
35 Ελευσίνα 24.910 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
36 Κέρκυρα 24.838 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων Κέρκυρας
37 Πύργος 24.359 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας Ηλείας
38 Μέγαρα 23.456 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
39 Κιλκίς 22.914 24.130 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Κιλκίς
40 Θήβα 22.883 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας
41 Άργος 22.209 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Αργολίδας
42 Άρτα 21.895 24.079 Ήπειρος Ηπείρου Άρτας
43 Άρτεμη (Λούτσα) 21.488 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
44 Λιβαδειά 21.379 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας
45 Ωραιόκαστρο 20.852 23.626 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
46 Αίγιο 20.422 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας Αχαΐας
47 Κως 19.432 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου Κω
48 Κορωπί 19.164 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
49 Πρέβεζα 19.042 21.099 Ήπειρος Ηπείρου Πρέβεζας
50 Σπάρτη 18.926 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Λακωνίας
51 Νάουσα 18.882 18.049 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας
52 Ορεστιάδα 18.426 19.666 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Έβρου
53 Περαία 18.326 16.995 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
54 Έδεσσα 18.229 17.848 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Πέλλας
55 Φλώρινα 17.686 17.188 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Φλωρίνης
56 Αμαλιάδα 16.763 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας Ηλείας
57 Παλλήνη 16.415 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
58 Θέρμη 16.004 19.602 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Θεσσαλονίκης
59 Βάρη 15.885 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
60 Νέα Μάκρη 15.554 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
61 Αλεξάνδρεια 14.821 15.906 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας Ημαθίας
62 Παιανία 14.595 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
63 Καλύβια Θορικού 14.424 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
64 Ναύπλιο 14.203 Πελοπόννησος Πελοποννήσου Αργολίδας
65 Ναύπακτος 13.415 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας
66 Καστοριά 13.387 16.393 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Καστοριάς
67 Γρεβενά 13.137 12.515 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας Γρεβενών
68 Μεσολόγγι 12.785 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας Αιτωλοακαρνανίας
69 Γάζι 12.606 Κρήτη Κρήτης Ηρακλείου
70 Ιεράπετρα 12.355 Κρήτη Κρήτης Λασιθίου
71 Κάλυμνος (Πόθια) 12.324 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου Καλύμνου
72 Ραφήνα 12.168 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής
73 Λουτράκι 11.564 Στερεά Ελλάδα Πελοποννήσου Κορινθίας
74 Άγιος Νικόλαος 11.421 Κρήτη Κρήτης Λασιθίου
75 Ερμούπολη 11.407 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου Σύρου
76 Ιαλυσός 11.331 Νησιά Αιγαίου Νοτίου Αιγαίου Ρόδου
77 Μάνδρα 11.327 Στερεά Ελλάδα Αττικής Δυτικής Αττικής
78 Τύρναβος 11.069 Θεσσαλία Θεσσαλίας Λαρίσσης
79 Γλυκά Νερά 11.049 Στερεά Ελλάδα Αττικής Ανατολικής Αττικής

Μικρότερες πόλεις (από 2.000 έως 10.000 κατ.) Επεξεργασία

Πόλη Πληθυσμός 2011 Γεωγραφικό Διαμέρισμα Περιφέρεια
80 Άγιος Στέφανος 9.892 Στερεά Ελλάδα Αττικής
81 Διαβατά 9.890 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
82 Κιάτο 9.812 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
83 Ανατολή 9.798 Ήπειρος Ηπείρου
84 Ζάκυνθος 9.772 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
85 Αργοστόλι 9.748 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
86 Πόρτο Ράφτη 9.686 Στερεά Ελλάδα Αττικής
87 Μαρκόπουλο 9.513 Στερεά Ελλάδα Αττικής
88 Νέα Αρτάκη 9.489 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
89 Ζεφύρι 9.454 Στερεά Ελλάδα Αττικής
90 Σητεία 9.348 Κρήτη Κρήτης
91 Νέα Μουδανιά 9.342 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
92 Φάρσαλα 9.298 Θεσσαλία Θεσσαλίας
93 Σίνδος 9.289 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
94 Διδυμότειχο 9.263 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
95 Σπάτα 9.198 Στερεά Ελλάδα Αττικής
96 Ηγουμενίτσα 9.145 Ήπειρος Ηπείρου
97 Επανομή 8.979 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
98 Χρυσούπολη 8.885 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
99 Νέα Μηχανιώνα 8.775 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
100 Λευκάδα 8.673 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
101 Νέα Πέραμος 8.333 Στερεά Ελλάδα Αττικής
102 Καλαμπάκα 8.330 Θεσσαλία Θεσσαλίας
103 Σάμος 8.079 [Σημ. 8] Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
104 Αλμυρός 7.955 Θεσσαλία Θεσσαλίας
105 Κουφάλια 7.850 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
106 Γιάννουλη 7.847 Θεσσαλία Θεσσαλίας
107 Λαγκαδάς 7.764 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
108 Μουρνιές 7.553 Κρήτη Κρήτης
109 Κερατέα 7.493 Στερεά Ελλάδα Αττικής
110 Γαστούνη 7.485 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
111 Άργος Ορεστικό 7.473 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
112 Ελασσόνα 7.338 Θεσσαλία Θεσσαλίας
113 Χαλάστρα 7.270 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
114 Νέα Καλλικράτεια 7.238 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
115 Τρίλοφος 7.227 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
116 Δροσιά 7.186 Στερεά Ελλάδα Αττικής
117 Καρπενήσι 7.183 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
118 Μαραθώνας 7.170 Στερεά Ελλάδα Αττικής
119 Λαύριο 7.078 Στερεά Ελλάδα Αττικής
120 Νάξος 7.070 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
121 Πολύκαστρο 7.064 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
122 Λιτόχωρο 6.995 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
123 Άμφισσα 6.919 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
124 Αίγινα 6.867 Στερεά Ελλάδα Αττικής
125 Νέο Καρλόβασι 6.708 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
126 Κάτω Αχαΐα 6.618 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
127 Βασιλικό 6.571 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
128 Αριδαία 6.561 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
129 Άνοιξη 6.510 Στερεά Ελλάδα Αττικής
130 Ασβεστοχώρι 6.392 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
131 Μοίρες 6.379 Κρήτη Κρήτης
132 Σούδα 6.358 Κρήτη Κρήτης
133 Παραλία 6.336 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
134 Κουνουπιδιανά 6.334 Κρήτη Κρήτης
135 Οβρυά 6.308 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
136 Ανάβυσσος 6.202 Στερεά Ελλάδα Αττικής
137 Θρακομακεδόνες 6.200 Στερεά Ελλάδα Αττικής
138 Πολύγυρος 6.121 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
139 Αμπελώνας 6.083 Θεσσαλία Θεσσαλίας
140 Αφάντου 6.072 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
141 Μεσσήνη 6.065 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
142 Νέοι Επιβάτες 5.984 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
143 Φιλιατρά 5.969 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
144 Λεοντάρι 5.929 Στερεά Ελλάδα Αττικής
145 Ψαχνά 5.827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
146 Μεγαλόπολη 5.748 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
147 Παλαμάς 5.745 Θεσσαλία Θεσσαλίας
148 Αυλώνας 5.744 Στερεά Ελλάδα Αττικής
149 Μύρινα 5.711 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
150 Διόνυσος 5.651 Στερεά Ελλάδα Αττικής
151 Σοφάδες 5.556 Θεσσαλία Θεσσαλίας
152 Νεροκούρος 5.531 Κρήτη Κρήτης
153 Ξυλόκαστρο 5.500 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
154 Φίλυρο 5.495 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
155 Σιάτιστα 5.490 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
156 Φέρες 5.457 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
157 Σκύδρα 5.406 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
158 Πλαγιάρι 5.392 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
159 Αρχάγγελος 5.384 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
160 Κρεμαστή 5.363 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
161 Βροντάδος 5.323 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
162 Τυμπάκι 5.285 Κρήτη Κρήτης
163 Ρίο 5.252 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
164 Ορχομενός 5.238 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
165 Κρύα Βρύση 5.214 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
166 Αγριά 5.191 Θεσσαλία Θεσσαλίας
167 Μακροχώρι 5.189 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
168 Σιδηρόκαστρο 5.177 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
169 Νέα Αγχίαλος 5.132 Θεσσαλία Θεσσαλίας
170 Κυπαρισσία 5.131 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
171 Κάρυστος 5.112 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
172 Κρυονέρι 5.040 Στερεά Ελλάδα Αττικής
173 Δροσιά 5.020 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
174 Γαργαλιάνοι 5.007 Πελοπόννησος Πελοποννήσου


Πόλη Πληθυσμός 2011 Γεωγραφικό Διαμέρισμα Περιφέρεια
175 Αταλάντη 4.978 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
176 Άγιος Αθανάσιος 4.967 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
177 Νιγρίτα 4.947 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
178 Στυλίδα 4.892 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
179 Σκιάθος 4.883 Θεσσαλία Θεσσαλίας
180 Χορτιάτης 4.873 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
181 Αιάντειο 4.860 Στερεά Ελλάδα Αττικής
182 Πεντέλη 4.851 Στερεά Ελλάδα Αττικής
183 Αλιβέρι 4.827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
184 Τήνος 4.762 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
185 Μαγούλα 4.735 Στερεά Ελλάδα Αττικής
186 Δαράτσος 4.732 Κρήτη Κρήτης
187 Αμπελάκια 4.710 Στερεά Ελλάδα Αττικής
188 Βόνιτσα 4.703 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
189 Καλοχώρι 4.672 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
190 Άγιοι Θεόδωροι 4.643 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
191 Φιλιππιάδα 4.619 Ήπειρος Ηπείρου
192 Αγία Μαρίνα 4.462 Στερεά Ελλάδα Αττικής
193 Αλίαρτος 4.402 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
194 Ζευγολατειό 4.363 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
195 Ιτέα 4.362 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
196 Ελευθερούπολη 4.360 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
197 Ιστιαία 4.339 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
198 Παροικιά 4.326 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
199 Αρκαλοχώρι 4.313 Κρήτη Κρήτης
200 Γύθειο 4.279 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
201 Νέα Μαγνησία 4.266 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
202 Κίσσαμος 4.236 Κρήτη Κρήτης
203 Βουλιαγμένη 4.180 Στερεά Ελλάδα Αττικής
204 Ερέτρια 4.166 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
205 Αιγίνιο 4.153 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
206 Κίτσι 4.091 Στερεά Ελλάδα Αττικής
207 Κανάλια 4.086 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
208 Σχηματάρι 4.035 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
209 Αιτωλικό 4.012 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
210 Κρανίδι 4.006 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
211 Σπέτσες 4.001 Στερεά Ελλάδα Αττικής
212 Φαλάννη 3.987 Θεσσαλία Θεσσαλίας
213 Περιβόλια 3.986 Κρήτη Κρήτης
214 Ανδραβίδα 3.981 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
215 Αρχάνες 3.969 Κρήτη Κρήτης
216 Κατσικάς 3.885 Ήπειρος Ηπείρου
217 Νίκαια 3.876 Θεσσαλία Θεσσαλίας
218 Νέα Ραιδεστός 3.869 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
219 Νεμέα 3.853 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
220 Ποταμός 3.840 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
221 Σουφλί 3.837 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
222 Μαλεσίνα 3.833 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
223 Αμφιλοχία 3.827 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
224 Ηράκλεια 3.786 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
225 Μύκονος 3.783 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
226 Βασιλικά 3.762 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
227 Λεωνίδιο 3.761 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
228 Ληξούρι 3.752 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
229 Λεπτοκαρυά 3.700 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
230 Σταυρός 3.672 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
231 Αμύνταιο 3.671 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
232 Δρυμός 3.659 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
233 Κύμινα 3.652 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
234 Πόρος 3.651 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
235 Αμάρυνθος 3.647 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
236 Κιμμέρια 3.644 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
237 Παστίδα 3.641 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
238 Γουμένισσα 3.609 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
239 Βαρθολομιό 3.603 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
240 Λαγυνά 3.591 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
241 Προσοτσάνη 3.553 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
242 Νέα Πέραμος 3.514 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
243 Ροδίτσα 3.509 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
244 Δεσκάτη 3.508 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
245 Κορινός 3.487 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
246 Ελεούσα 3.484 Ήπειρος Ηπείρου
247 Χώρα 3.454 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
248 Άγιος Νικόλαος 3.426 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
249 Καρδία 3.394 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
250 Άρια 3.376 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
251 Κρηνίδες 3.365 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
252 Βελβεντός 3.360 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
253 Καπανδρίτι 3.359 Στερεά Ελλάδα Αττικής
254 Σάπες 3.351 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
255 Βραχάτι 3.338 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
256 Λητή 3.302 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
257 Μελισσοχώρι 3.287 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
258 Ιερισσός 3.266 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
259 Βάγια 3.248 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
260 Λιμένας Θάσου 3.234 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
261 Ζηπάρι 3.227 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
262 Μάλια 3.224 Κρήτη Κρήτης
263 Κοσκινού 3.175 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
264 Καρδαμίτσια 3.172 Ήπειρος Ηπείρου
265 Αγιά 3.169 Θεσσαλία Θεσσαλίας
266 Γαλατάς 3.166 Κρήτη Κρήτης
267 Νέος Μαρμαράς 3.158 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
268 Άγιος Αθανάσιος 3.150 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
269 Αλεπού 3.149 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
270 Ζαχάρω 3.145 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
271 Καλλιθέα 3.134 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
272 Μελίκη 3.116 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
273 Παραλία Βαθέος 3.115 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
274 Καλαμπάκι 3.110 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
275 Βέλο 3.096 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
276 Σοχός 3.094 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
277 Χαλκηδόνα 3.094 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
278 Σκόπελος 3.090 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Θεσσαλίας
279 Νεάπολη 3.090 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
280 Χλόη 3.079 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
281 Νέα Τρίγλια 3.071 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
282 Σκάλα 3.067 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
283 Γέφυρα 3.059 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
284 Μανιάκοι 3.055 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
285 Ντράφι 3.055 Στερεά Ελλάδα Αττικής
286 Νέα Μεσημβρία 3.050 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
287 Βελεστίνο 3.044 Θεσσαλία Θεσσαλίας
288 Αγία Τριάδα 3.023 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
289 Αμφίκλεια 3.012 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
290 Πλωμάρι 2.996 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
291 Σέρβια 2.980 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
292 Ορμύλια 2.979 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
293 Κρόκος 2.977 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
294 Εξοχή 2.975 Ήπειρος Ηπείρου
295 Λιμένας Χερσονήσου 2.968 Κρήτη Κρήτης
296 Νέο Ρύσιο 2.952 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
297 Κόνιτσα 2.942 Ήπειρος Ηπείρου
298 Φυλή 2.937 Στερεά Ελλάδα Αττικής
299 Λευκίμμη 2.935 Νησιά Ιονίου Πελάγους Ιονίων Νήσων
300 Παναιτώλιο 2.935 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
301 Σαρωνίδα 2.932 Στερεά Ελλάδα Αττικής
302 Οινόφυτα 2.927 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
303 Σταμάτα 2.906 Στερεά Ελλάδα Αττικής
304 Αξιούπολη 2.897 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
305 Δοξάτο 2.884 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
306 Πεδινή 2.871 Ήπειρος Ηπείρου
307 Ερυθρές 2.862 Στερεά Ελλάδα Αττικής
308 Ασπροβάλτα 2.838 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
309 Καλυθιές 2.836 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
310 Κατοχή 2.829 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
311 Νεοχώρι 2.827 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
312 Κολινδρός 2.822 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
313 Νέα Βύσσα 2.805 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
314 Καινούργιο 2.790 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
315 Βιολί Χαράκι 2.785 Κρήτη Κρήτης
316 Δεμένικα 2.783 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
317 Νέα Κίος 2.778 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
318 Κασσάνδρεια 2.775 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
319 Καμένα Βούρλα 2.761 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
320 Χωριστή 2.725 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
321 Αμυγδαλεώνας 2.724 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
322 Νέα Παλάτια 2.723 Στερεά Ελλάδα Αττικής
323 Παλαιά Φώκαια 2.713 Στερεά Ελλάδα Αττικής
324 Νικήτη 2.711 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
325 Πηγάδια 2.707 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
326 Πλάκα Δήλεσι 2.696 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
327 Αστακός 2.696 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
328 Κρανέα 2.691 Θεσσαλία Θεσσαλίας
329 Σπερχειάδα 2.691 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
330 Νεάπολη 2.683 Κρήτη Κρήτης
331 Πάλαιρος 2.664 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
332 Άγιος Βασίλειος 2.662 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
333 Αράχωβα 2.657 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
334 Λέχαιο 2.643 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
335 Λεχαινά 2.641 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
336 Παραδείσι 2.632 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
337 Μεγάλη Παναγία 2.592 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
338 Ανατολικό 2.589 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
339 Ίασμος 2.586 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
340 Κένταυρος 2.580 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
341 Βραχναίικα 2.571 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
342 Ροδοδάφνη 2.564 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
343 Λουτρά Αιδηψού 2.560 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
344 Λιβανάτες 2.559 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
345 Νέα Βρασνά 2.556 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
346 Ξηροπόταμος 2.554 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
347 Μαρκόπουλο 2.549 Στερεά Ελλάδα Αττικής
348 Περίσταση 2.545 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
349 Γαλάτιστα 2.537 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
350 Νέα Σελεύκεια 2.535 Ήπειρος Ηπείρου
351 Μολάοι 2.534 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
352 Νέα Ζίχνη 2.530 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
353 Καναλλάκι 2.513 Ήπειρος Ηπείρου
354 Φιλιάτες 2.512 Ήπειρος Ηπείρου
355 Τραγανό 2.509 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
356 Σελήνια 2.509 Στερεά Ελλάδα Αττικής
357 Ερμιόνη 2.505 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
358 Μέτσοβο 2.503 Ήπειρος Ηπείρου
359 Σταυρός 2.489 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
360 Εχίνος 2.486 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
361 Λυγουριό 2.482 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
362 Λιμενάρια 2.471 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
363 Άγιος Κωνσταντίνος 2.471 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
364 Πυλί 2.469 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
365 Νάουσα 2.468 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
366 Σήμαντρα 2.421 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
367 Νέα Μάλγαρα 2.404 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
368 Νέο Σούλι 2.399 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
369 Πέλλα 2.398 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
370 Λευκώνας 2.388 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
371 Βαθύ 2.385 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
372 Κύμη 2.383 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
373 Ελάτεια 2.372 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
374 Αγία Μαρίνα 2.372 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
375 Παραμυθιά 2.363 Ήπειρος Ηπείρου
376 Οιχαλία 2.357 Θεσσαλία Θεσσαλίας
377 Σύμη 2.354 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
378 Πύλος 2.345 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
379 Βαθύλακκος 2.337 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
380 Αγιάσος 2.320 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
381 Ανώγεια 2.319 Κρήτη Κρήτης
382 Συκούριο 2.316 Θεσσαλία Θεσσαλίας
383 Τυχερό 2.311 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
384 Αρναία 2.300 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
385 Βαμβακόπουλο 2.300 Κρήτη Κρήτης
386 Βάρδα 2.291 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
387 Νεάπολη 2.285 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
388 Άστρος 2.285 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
389 Ευξεινούπολη 2.281 Θεσσαλία Θεσσαλίας
390 Διμήνι 2.261 Θεσσαλία Θεσσαλίας
391 Μακρακώμη 2.245 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
392 Αγία Παρασκευή 2244 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
393 Λιβάδι 2.244 Θεσσαλία Θεσσαλίας
394 Νικήσιανη 2.236 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
395 Άγιος Κήρυκος 2.218 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
396 Νέα Λάμψακος 2.196 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
397 Παληό 2.195 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
398 Γαλατάς 2.195 Πελοπόννησος Αττικής
399 Αγία Παρασκευή 2.195 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
400 Κυριάκι 2.185 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
401 Διακοπτό 2.183 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
402 Ζαγκλιβέρι 2.171 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
403 Τερπνή 2.169 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
404 Νέα Καρβάλη 2.160 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
405 Κάτω Νευροκόπι 2.157 Μακεδονία Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
406 Κέφαλος 2.156 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
407 Σκούταρι 2.154 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
408 Κάτω Γούβες 2.153 Κρήτη Κρήτης
409 Κάτω Σούλι 2.142 Στερεά Ελλάδα Αττικής
410 Ανθούσα 2.132 Στερεά Ελλάδα Αττικής
411 Αλιστράτη 2.127 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
412 Κυψέλη 2.124 Στερεά Ελλάδα Αττικής
413 Μιντιλόγλι 2.120 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
414 Διώνη 2.111 Στερεά Ελλάδα Αττικής
415 Κρουσώνας 2.107 Κρήτη Κρήτης
416 Ζαρός 2.106 Κρήτη Κρήτης
417 Πολίχνιτος 2.102 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Βορείου Αιγαίου
418 Μεσοποταμία 2.099 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
419 Χαλκούτσι 2.094 Στερεά Ελλάδα Αττικής
420 Λεπενού 2.090 Στερεά Ελλάδα Δυτικής Ελλάδας
421 Ταγαράδες 2.088 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
422 Πάργα 2.088 Ήπειρος Ηπείρου
423 Πλατύ 2.083 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
424 Βλαχιώτης 2.080 Πελοπόννησος Πελοποννήσου
425 Άδενδρο 2.079 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
426 Κωστακιοί 2.078 Ήπειρος Ηπείρου
427 Ροδόπολη 2.078 Στερεά Ελλάδα Αττικής
428 Ζαγορά 2.074 Θεσσαλία Θεσσαλίας
429 Ροδολίβος 2.072 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
430 Πάνορμος 2.069 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
431 Αντιμάχεια 2.068 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
432 Καρδιτσομαγούλα 2.063 Θεσσαλία Θεσσαλίας
433 Σέλερο 2.059 Θράκη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
434 Λακκί 2.058 Νησιά Αιγαίου Πελάγους Νοτίου Αιγαίου
435 Φαρκαδόνα 2.052 Θεσσαλία Θεσσαλίας
436 Τσαριτσάνη 2.040 Θεσσαλία Θεσσαλίας
437 Καρίτσα 2.025 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
438 Πεντάλοφος 2.022 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
439 Αγία Βαρβάρα 2.020 Κρήτη Κρήτης
440 Πλαταμώνας 2.013 Μακεδονία Κεντρικής Μακεδονίας
441 Γαλαξίδι 2.011 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
442 Πικέρμι 2.009 Στερεά Ελλάδα Αττικής
443 Γυμνό 2.008 Στερεά Ελλάδα Στερεάς Ελλάδας
444 Αιανή 2006 Μακεδονία Δυτικής Μακεδονίας
445 Νέα Μανωλάδα 2.006 Πελοπόννησος Δυτικής Ελλάδας
446 Αγία Μαρίνα Χανίων|Αγία Μαρίνα 2.005 Κρήτη Κρήτης


Σύνολο Πληθυσμού Χώρας

Πόλεις 6.694.935
Μικρότερες πόλεις 752.061
Κωμοπόλεις
Χωριά
Οικοισμοί
ΣΥΝΟΛΟ

Εικόνες πόλεων Επεξεργασία

Σημειώσεις Επεξεργασία

  1. Πολεοδομικό συγκρότημα: Άθροισμα πληθυσμών των Περιφερειακών Ενοτήτων Κεντρικού Τομέα Αθηνών (1.029.520), Βορείου Τομέα Αθηνών (592.490), Δυτικού Τομέα Αθηνών (489.675), Νοτίου Τομέα Αθηνών (529.826), Πειραιώς (448.997) και των αθηναϊκών προαστίων των Αχαρνών (99,346) και της Βούλας (28.364),Βάρης (15.855) τα οποία ανήκουν διοικητικά στην Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής
  2. Άθροισμα πληθυσμών του Δήμου Θεσσαλονίκης (325.182), των Δήμων Αμπελοκήπων - Μενεμένης (52.127), Καλαμαριάς (91.518), Κορδελιού - Ευόσμου (101.753), Νεάπολης - Συκεών (84.741), Παύλου Μελά (99.245) και των πληθυσμών της Πυλαίας (34.625) και του Πανοράματος (17.444), προαστίων που ανήκουν στον Δήμο Πυλαίας - Χορτιάτη.
  3. Άθροισμα πληθυσμών της Πάτρας (167.466) και του προαστίου του Νέου Σουλίου (756).
  4. Άθροισμα πληθυσμών του κεντρικού οικισμού Ηρακλείου (140.730 ) και του προαστίου της Νέας Αλικαρνασσού (12.925) που ανήκει στο δήμο του Ηρακλείου.
  5. Άθροισμα πληθυσμών της ψευδοδημοτικής κοινότητας Ηρακλείου (149.501) και της δημοτικής κοινότητας Νέας Αλικαρνασσού (13.090) που ανήκει στο δήμο του Ηρακλείου.
  6. Άθροισμα πληθυσμών του Βόλου (86.046) και της Νέας Ιωνίας (32.661)κ άνω Βόλος ,άλλη μεριά,Ανακασιά κ Διμήνι κ Αγριά που ανήκει στον πολεοδομικό ιστό του Βόλου.
  7. Άθροισμα πληθυσμών Αγρινίου (46.899) και των κοινοτήτων του Αγίου Κωνσταντίνου (6.534) και του Δοκιμίου (1.664), οι οποίοι έχουν ενταχθεί στον πολεοδομικό ιστό του Αγρινίου.
  8. Άθροισμα πληθυσμών της πόλης της Σάμου (6.191) και του προαστίου της Βαθέως (1.888).

Παραπομπές Επεξεργασία

  1. «Πίνακας Αποτελεσμάτων Μόνιμου Πληθυσμού - Απογραφή 2011». Ελληνική Στατιστική Αρχή. Ανακτήθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2015. 
  2. Μπαμπινιώτης, Γεώργιος (2009). Μικρό Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Αθήνα: Κέντρο Λεξικολογίας Ε.Π.Ε. σελ. 931. ISBN 978-960-89751-7-0. 
  3. «Αθήνα η Πόλη μια γενική εικόνα». athinainfo.gr. www.internetinfo.gr. Ανακτήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 2016. 
  4. «Δήμος Πειραιά > Ο Πειραιάς > Η πόλη». Δήμος Πειραιά. Δήμος Πειραιά. Ανακτήθηκε στις 3 Απριλίου 2016. [νεκρός σύνδεσμος]
  5. Μιχαήλ Σταματελάτος, Φωτεινή Βαμβά-Σταματελάτου (2001). Επίτομο γεωγραφικό λεξικό της Ελλάδος. Ερμής. σελ. 600. ISBN 960-320-133-2.